Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 298 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Archangel85
2016-05-17 12:33:25
 
Latod Vedi. Mondtam en
:)
Sok sok pihenés. :))))
VeDi84
2016-05-17 10:59:00
 
Sziasztok Lányok!
Életben van, és szépen osztódik a mi kis Picikénk! Holnap kapom vissza! :-)
Archangel85
2016-05-15 20:14:37
 
Vedi. 1 petesejt az 1 baba. :)
Bizni kell bennük. :)
Ultrahang pénteken: egyenlore 1 petezsakot fedeztunk fel.7mm volt benne 2mm embrio. :)
Legközelebb 24en megyek . ;)
VeDi84
2016-05-14 13:11:06
 
Sziasztok Lányok!
Sajnos ma sem vagyok okosabb. Ma nem néztej rá a sejtekre. Az üzente a biológus, hogy kedden 9-kor érdeklődjön az, akinek tegnap volt punkciója.
Szóval keddig még aggódhatok. :-(
Tsibe
2016-05-13 18:21:41
 
VeDi, sajnálom :( Szurkolok, hogy Ő legyen az igazi... :)
VeDi84
2016-05-13 16:57:10
 
Sziasztok Lányok!
A péntek 13 nekünk nem nagyon hozott szerencsét. 1 petesejtem lett. Holnap kiderül minden... :-(
BVeronika
2016-05-12 16:00:01
 
Tsibe, a biopsziát én is halogatnám, ameddig csak lehet. Akár minden héten lehet mintát adni, nehezen tudom elképzelni, hogy ne jönne össze a megfelelő mennyiség. Az meg egyenesen elfogadhatatlan, hogy nem kaptok információt arról, hogy mi van a lefagyasztott mintátokkal. Nem tudom, ilyen esetben kihez lehetne fordulni, de én nem tudnám annyiban hagyni a dolgot, az biztos.

Nem tudok még minden infót erről a kísérleti programról, de igen, a lényeg a kiválasztás módszere. A normál eljárásnál (ha jól tudom) a sejtek méreteit, az osztódás gyorsaságát és a sejttörmelék-képződést nézik. Ennél a módszernél pedig ezek mellett néznek még valamit, ami a sejteket körülvevő folyadékból állapítható meg. Hogy pontosan mi az, majd kedden megkérdezem.
Tsibe
2016-05-12 15:10:36
 
Igen, a fagyasztásos dolog a legbosszantóbb az egészben. Pláne, hogy 25e Ft-ot fizettünk érte...
VeDi84
2016-05-12 15:06:30
 
Tsibe, ne haragudj, lehet valamit félreértettem, mert azt hittem, hogy csak Kaálin belül nézték a férjedet!
Azért ez elég érdekes, hogy a fagyasztott kisfickókról szó sem esik! Akkor meg mi a fenének fagyasztanak. Na meg a spermabankok is minek vannak?! Hú, ez kicsit most felháborított! Remélem mielőbb tudtok azért orvossal is konzultálni erről.
Köszönöm a tippet, hogy mit kéne még nézetnünk. Most már lemegy ez a kezelés így, aztán meglátjuk. Valószínűleg menni fogunk tovább (vizsgálatok, herevisszér-műtét, stb), mert gondolom sikertelen lombik esetén a következő TB-s időpontig el fog néhány hónap telni.

Veronika, ez nekem is elég csábító!
Tsibe
2016-05-12 14:46:56
 
Nálunk folyamatos a vitaminszedés, Fer14 mellett mindenféle egyéb is, de csak minőségjavítás céljából, mivel abban a szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy a páromnál vannak jelen spermium ellenes autoantitestek, így a mennyiségen sokat nem lehet változtatni. De volt már ettől sokkal jobb eredmény is (és természetes is, hogy nem lesz kétszer ugyanolyan), ezért állunk értetlenül a biopszia előtt.
Van "saját" andrológus, persze, utána jutottunk el a Kaáliba. Nekünk most egy "szimpla 2 órás" vizsgálat nem elég. Halospermet kellett volna nézni, annak másnapra van csak eredménye. Most abban maradtunk egyelőre, hogy megy hetente mintát adni a Kaálin kívüli dokihoz, ha lesz elég katona megcsináltatjuk itt a halospermet, aztán ha az is ok, akkor fagyasztatunk (akár többször is) és majd visszük. Adunk ennek 1-2 hónapot, nem fektetem műtőasztalra csak úgy szegényt, nem látom még indokoltnak. Azt meg nem értjük, hogy a korábbi fagyasztottal miért nem indulhatunk el. Nem magyarázta el senki, az orvoshoz meg ugye nem lehet csak úgy bejutni :(

VeDi, ha PCOS lennél minimum emelkedettnek kellene lennie az AMH-nak, meg persze a kis tüszők is kellenének. Ettől függetlenül még lehetne peteérés, nem mindig marad el PCOS esetén. De sztem te nem vagy az :)

Amiket írtam, lehet, hogy célszerű lenne megnézetni. A HBA a spermiumok kötődését mutatja a petesejthez (nem vagyok vmi orvosi :) ) de ha nem jó, kicsi az esélye a beágyazódásnak, mivel a szervezeted idegen anyagként ismeri fel az embriót. Ugyanez történik, ha mondjuk a te szervezeted termel spermium ellenes antitestet. A halosperm (vagy DNS fragmentációs teszt) a spermiumok töredezettségét méri, elvileg vetélést okozhat, de gondolom, hogy már alapból a beágyazódásnál is okozhat gondot.

Veronika, így a leírásod alapján úgy tűnik, hogy maga a program semmiben nem tér el a megszokottól, csak a kiválasztási módszer más. A kísérleti fázis ezek szerint arra irányul, hogy milyen arányban sikeres ez a kiválasztás. Azt elmondták, hogy milyen technikával, illetve anyagokkal dolgoznak? Nehéz döntés, engem biztosan "csábítana" a lehetőség.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!