Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 298 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
hugery
2016-06-02 21:47:48
 
Tsibe sajnálom!
Szombaton kezdtem a szurikat, kedden mentem uh ra, sajna bal 2/jobb oldalon 15 apró, nem folytattam a szurikat, eredménytelen lett.
Tsibe
2016-06-02 19:34:09
 
Szia Fantasyc! Kérdezz nyugodtan, amire tudok válaszolok :)
Arra nem emlékszem pontosan, hogy a genetikára mennyit vártunk. Vagy 3 vagy 6 hetet. Ez volt a standard a legtöbb andrológiai vizsgálatnál. A biopszia dolgot mi sem értettük, mivel első alkalommal azt mondta a kaális doki, hogy megoldjuk, nem lesz gond, és egyébként is, egy alkalommal volt értékelhetetlen a minta, szóval várhatott volna ezzel még... Mi novemberben kezdtünk el időpontért telefonálni, végül dec. elején kaptunk, akkor februárra. De ez már a tuti diagnózis után volt.
Lombiknál nem számít az elzáródás, azért csináltattam meg a HSG-t, mert az egyik korábbi urológus még hitegetett az inszem. lehetőségével, és nem akartam húzni az időt.
Azt, hogy magához a beültetéshez mennyi a minimum elvárt "létszám" nem tudom. DNS fragmentációhoz kellett volna 100-150 mozgó látóterenként, és ez most nem volt meg nekünk sajna.
A fagyasztás a Kaáliban 25e Ft (az előző minta elég jó volt, elraktuk későbbre - újra felmerül, hogy minek a biopszia...), itt Debrecenben, a klinikán azt hiszem 15e Ft lesz/minta.
Fantasyc
2016-06-02 18:41:15
 
Szia Tsibe!
Azt meg tudod mondani, hogy a genetikai vizsgálat nektek hány hét alatt lett meg? Nem értem, ugyanazzal a problémával küzdünk, de nekünk nem mondtak biopsziát, azon a ponton meg is nyugodtunk. Kíváncsi leszek, hogy milyen vizsgálatok lesznek, de már nagyon várom, hogy mehessünk. Ezek szerint Te párhuzamosan a vizsgálatokkal kértél időpontot lombikra? Vagy onnan indították és úgy mentetek előjegyzésre? Az, hogy al van az egyik oldalad záródva, az lombiknál mindegy, hisz úgyis beültetik, vagy rosszul tudom? Mennyi az az elegendő kisfickó, amennyire azt mondják, hogy elég? A fagyasztásért mennyit kell fizetni? Vagy ilyeneket ne kérdezzek? Bizonytalan vagyok az orvosokkal és a kórházakkal. Mi a Sote-re járunk, de mostanában azt hallottam, hogy az egyik rész nincs kapcsolatban a másikkal, ezért mindent önállóan kell intéznünk. Valaki tud erről esetleg valamit? Félek, ha nem kérek időpontot, akkor már idén kicsúszok és ez az év is elvész. Ha Te is novemberre kaptál időpontot, akkor én...? ez a várakozás engem is kikészít. :-(
Tsibe
2016-06-01 20:56:17
 
Jó hosszú lettem, de a konklúzió csak lemaradt :)
Szóval nálunk addig mentek a vizsgálatok, amíg valami nem lett rossz. Utána már csak azokat a vizsgálatokat csináltattuk meg, amit kértek az első konzultációra (HBA volt plusz a férjemnél - nem lett jó.)
A Kaáliban már csak "minőségellenőrzés" volt vitaminkúra után. HBA javult. DNS fragmentáció elsőre 24% volt, második alkalommal nem volt elég katona, hogy megnézzék, úgyhogy ez még várat magára.
Tsibe
2016-06-01 20:47:41
 
Fantasyc, pont itt van előttem "A mappánk", úgyhogy írom is a listát :)
Először ugye volt egy sima spermavizsgálat. Mivel az rossz lett, 8 hét Fer14 és egy hormonlabor + D vitaminszint. D vitamin pótlás kellett a többi jó volt.
Doki váltás, kb. ugyanez. Újabb dokiváltás, újabb spermavizsgálat.
Mivel semmi nem magyarázta a rossz eredményt, volt 6 hét Imipramin kúra (ez antidepresszáns, ha spermakiürülési gond lett volna, segíthetett volna). Nem használt. Úgyhogy megcsinálták a genetikát. Ez is rendben volt és utána kért a doki spermium elleni antitestet... Fél év volt ez a "projekt" az első dokitól számítva, a harmadiktól, aki végre normális, 4 hónap. Ez nem annyira sok, de azért bosszantott, amikor azt mondta, hogy a legtöbb heresérv-műtöttnél fennáll ez a gond. Mert akkor ugye, miért is nem nézte meg ezt alapból?
Nekem a nőgyógyászom is írt javaslatot a Kaálira, mivel tudta, hogy a férjemnél gond van és a féloldali petevezetőm el van záródva. Illetve az andrológus is írt a férjemnek. De ezek szerintem nem feltétlenül szükségesek, ha nem írnak, akkor is megyünk :)

Most mi is várakozunk. A győri doki herebiopsziát javasolt a férjemnek, mert az utolsó eredménye nem lett jó. Az andrológus meg azt mondta, hülyeség, ne csináljuk. Szóval most gyűjtögetés lesz és fagyasztás. Közben kértem időpontot helyben. Nem annyira akarok olyan dokihoz járni, aki feleslegesen megműttette volna a férjem. Nov. 8-ra van konzultációs időpont :( Egyelőre megvárom, míg lesz elég fagyasztott katona, aztán meglátjuk, hogy visszamegyünk-e Győrbe, illetve hogy egyáltalán mikorra kapunk időpontot megbeszélésre... Katasztrófa ez a várakozás. Én ezt viselem a legrosszabbul.
Fantasyc
2016-06-01 19:59:02
 
Sziasztok!

BVeronika, célegyenesben vagytok, izgulok nagyon értetek. :-)

Tsibe, mi várakozó állásponton vagyunk. A genetikai vizsgálat eredményét várjuk. Közben kértem időpontot az urológushoz, hogy kielemezze, elvileg június 20-án megyünk, remélem addigra lesz eredmény. Persze közben próbálkozunk, hátha Isten ránk kacsint és az a kis angyal elbújik 9 hónapra a pocakomban. :-)Ha a genetikai vizsgálaton minden oké, akkor mi a következő lépés? Nektek hogy volt? Ha az urológusnál minden oké, akkor autómatikusan irányít minket lombikra, vagy szerintetek azt el kellene indítani párhuzamosan? Ebben olyan bizonytalan vagyok. Jövő héten megyek nézetni a hormonjaimat, remélem minden oké. Veled mi újság??? A görbém azért vezetem, hátha kérik és legalább nyomon tudom követni az ovumat is.
Tsibe
2016-06-01 18:31:45
 
Izgalmas :) Remélem sikerrel jártok!
BVeronika
2016-06-01 09:45:48
 
Minden ugyanúgy működik, mint a normál protokoll esetében, kivéve az embrió kiválasztásának folyamatát. A rendes eljárásban a morfológiája alapján választják ki a legmegfelelőbb embriót, ennél a kísérleti eljárásnál pedig a petesejtet körülvevő tüszőfolyadákot vizsgálják. Egy bizonyos fehérje, a G-CSF koncentrációja a tüszőfolyadákban mutatja a petesejt minőségét (legalább is a legújabb kutatások szerint). Ezzel a módszerrel fognak egy embriót kiválasztani, már ha nem a kontrollcsoportba kerültem… Mert ezt ugye nem tudhatjuk. :)
Tsibe
2016-06-01 09:27:56
 
Elmondanád miben különbözik a "hagyományos" protokolltól? Már ha nem gond, persze :)
BVeronika
2016-05-31 19:23:00
 
Igen, bele. 5 napja kezdődött a stimu, csütörtökön megyünk ultrahangra...
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!