Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
kbettina,
Mivel a luteális szakasz hossza az, ami állandónak mondható egy nőnél, ezért - szerintem - érdemesebb azzal számolni a nemvárt időpontját. Persze előfordul, hogy a luteális hossza is változik, de azért még mindig kevésbé, mint a ciklus teljes hossza. A tüszőrepedés tényleges időpontjára a hő alapján csak következtetni tudunk.
Pl. ha megnézed az én görbémet, akkor látod, hogy a tervezettbaba programja sem tökéletes, nem akkor volt ovum. Én így 5-6 hónap után már csak azért vezetem a hőmet, hogy nagyjából tudjam, mire számítsak, illetve azért - azt hiszem, ezt Moha is írta egyszer :-) -, hogy ha összejön a baba, legyen "babás görbém". :-)
kbettina
2013-08-20 12:00:49
Sziasztok!
Örömmel látom hogy gyülnek a babák!!:):)
Én már úgy voltam hogy nem is mérem ebben a ciklusban, majd megtudom a végeredményt, ha megjön, vagy ha nem :)
De aztán kényszert éreztem rá hogy mégis mérjem.
Érdekes dolgokat írtok.Pl hogy van az hogy ha késöbb van az ovutok akkor tolódik a nemvárt napja??Nálam ha elöbb ha késöbb van akkor is a 30. napon jön meg.
Megy a drukk mindenkinek!!!!
Moha13
2013-08-20 11:52:20
plumeria14
Igen, ez volt az. :)
Ami az átjárhatóságit illeti, én nemrég olvastam olyat, hogy azért veszélyes azzal kezdeni, mert ha nincs semmi gond az átjárhatósággal, a vizsgálat után képződhet ott heg, ami pont hogy okozhat majd gondot, szóval egyetértek Veled, jobb azt utoljára hagyni. Annyi minden van, amit lehet vizsgálni...:)
plumeria14
2013-08-20 11:30:04
LAdrienn,
köszi az infot...nekem sajnos még nem javasolt, de én fogom kérni, ha legközelebb megyek hozzá...a petevezeték átjárhatóságit mondta nekem, de én úgy gondolom, hogy haladjunk kintről befelé, mert ha át sem tudnak átjutni, akkor nincs jelentősége, hogy átjárható-e a petevezetőm vagy nem. Gondolom, akkor nálad minden rendben volt. Mit javasolt következő lépésnek? Hycosy-t csináltak már neked?
LAdrienn
2013-08-20 11:16:35
plumeria14 én voltam már ilyen összeférhetetlenségi vizsgálaton, egyáltalán nem kell tartani tőle semmivel sem kellemetlenebb mint egy rákszűrés. Az én orvosom első körben hormonprofilt, uh-t, baktérium tenyésztést és ezt a vizsgálatot javasolta.
plumeria14
2013-08-20 11:06:41
Moha13,
megtaláltam a homeopátis szert: Histaminium D12 Erről olvastál?
plumeria14
2013-08-20 11:02:15
Moha13,
az ellenanyag termelést egy sima kenetvétellel ki lehet mutatni, úgyhogy kérem majd a dokitól, ha legközelebb megyek hozzá...abban maradtunk, hogy az augusztust még megvárom és utána megyek hozzá, hogy megbeszéljük a következő lépést...nem akarom tovább húzni, elvileg augusztus végére nem várom, de ha most sem jön össze, akkor irány a doki...ha kell, akkor belevágok a többi kivizsgálásba (hycosy, pct-teszt), mert nem szeretnék egyetlen hónapot sem elszalasztani...és ha kiderül, hogy inszemináció kell, akkor minél hamarabb.
Moha13
2013-08-20 10:36:19
plumeria14
Érdekes, hogy Te is pont ma írsz erről, mert reggel pont egy ilyen cikket olvastam. Állítólag van valami homeós szer, ami ezen javít, de már nem találom, hogy ezt hol olvastam. És állítólag ez a fogamzást segítő síkosító, amit itt az oldalon is árulnak is jó ilyen esetben. Nekem múlt hónapban totál nulla nyálkám volt ovu időszakban, szóval, lehet, hogy elkélne ez a dolog...most sok sárgarépalét iszom és vizet, málnelevélteát...ez utóbbi egyszer nagyon jót tett...utána következő hónapban viszont nem. Aztán múlt hónapban nem ittam, most meg megint iszom...hátha.
plumeria14
2013-08-20 10:15:12
Sziasztok lányok,
tegnap beszélgettem az egyik gyerekkori barátnőm anyukájával és azt mondta, hogy náluk azért nem jött természetes úton a baba, mert a méhnyaknyák sperma ellenanyagot termelt, így hiába volta külön-külön mindketten egészségesek, a sperma nem tudott átjutni a méhnyakon...Hihetetlen, mert én ilyesmiről nem is hallottam korábban, de most hogy utánaolvasgattam, nem is annyira ritka. Valaki volt már ilyen vizsgálaton?
Nálam szinte semmi sem változott:
Moha13
2013-08-20 09:22:58
Kira84
Nagyon úgy néz ki, hogy csak most volt ovud, mert ez az az emelkedés a görbédben, ami után fenn is maradt a hőd...szóval lehet, hogy ez egy hosszabb ciklus lesz. Remélem, voltatok együtt most az emelkedés környékén...:)
Mivel a luteális szakasz hossza az, ami állandónak mondható egy nőnél, ezért - szerintem - érdemesebb azzal számolni a nemvárt időpontját. Persze előfordul, hogy a luteális hossza is változik, de azért még mindig kevésbé, mint a ciklus teljes hossza. A tüszőrepedés tényleges időpontjára a hő alapján csak következtetni tudunk.
Pl. ha megnézed az én görbémet, akkor látod, hogy a tervezettbaba programja sem tökéletes, nem akkor volt ovum. Én így 5-6 hónap után már csak azért vezetem a hőmet, hogy nagyjából tudjam, mire számítsak, illetve azért - azt hiszem, ezt Moha is írta egyszer :-) -, hogy ha összejön a baba, legyen "babás görbém". :-)