Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
timcsike0718,
ezt a gyógyszert endokrinológus írta fel neked? Az IR-t milyen vizsgálatból lehet megállapítani?
timcsike0718
2013-08-21 20:45:55
Szia Plumeria! Nekem enyhe IR-t állapított meg a dokim, kaptam rá merckformint amit PCOS-re is szoktak adni. Az összes pattanásom szinte azonnal elmúlt amint szedni kezdtem. Voltam kb. 10 bőrgyógyásznál, senki nem tudta mitől van. Hát, most megvan a megoldás!:)
plumeria14
2013-08-21 19:00:04
Encii, Moha13,
köszönöm a válaszotokat...közben felhívtam a nődokim asszisztensét és megnyugtatott, hogy a PCOS egyértelműen látszott volna az UH-n, úgyhogy megnyugodtam...de ettől függetlenül fel fogok keresni egy endokrinológust, mert mégiscsak valamilyen hormonális vagy anyagcsere probléma állhat a pattik hátterében.
kbettina
2013-08-21 18:59:36
Kira84: ez a görbe nem semmi!!
Plumeria szépen haladsz :)
Én nem nagyon ingadozom szerencsére:)
Moha13
2013-08-21 18:02:31
Én olyanról már olvastam korábban, hogy hormonális problémára utalhatnak a pattanások is, ha az arc alsó részén, oldalt, az állkapcson, meg a mellkason jelentkeznek és gyakran gyulladtak...
Ennyi jutott eszembe ezzel kapcsolatban.
Encii
2013-08-21 17:57:16
Szia plumeria14! Én pcos voltam (remélem már nem vagyok az)én voltam endokrinológusnál de nekem nem ez alapján derült ki a pco,vérvétel meg minden más vizsgálat szükséges ehhez hogy ez kiderüljön,pedig nekem is heges egy-két helyen az arcom de ez nem ettől van hanem mindig elkaparom,szóval szerintem ez butaság,pedig a doki is látta és egy szóval se említette hogy az arcom attól olyan!Nyugi ne aggódj,kérdezz bátran ha tudni szeretnél még valamit !
plumeria14
2013-08-21 17:37:00
Lányok,
van köztetek valaki, aki járatos, esetleg érintett a PCOS-ban? Érdekes dolog történt ma velem. Üzemorvosi vizsgálaton voltam (mint új dolgozó) és a doktornő megkérdezte tőlem, hogy az arcom két oldalán lévő pattanások/hegek tudom-e mitől vannak. Mondtam neki, hogy ez jó kérdés, mert régóta küzdök vele, de egyelőre fogalmam sincs. Korábban több bőrgyógyásznál is jártam, de senki nem tudott segíteni, felírtak mindenféle krémet, meg mosakodót, de semmi nem használt. Erre azt mondta nekem, hogy okozhatja a PCOS is. Ezen meglepődtem, mert a pattanásos bőrön kívül egyetlen tünet sem stimmel, de azért a fülembe ültette a bogarat. Ismer valaki Budapesten jó, megbízható endokrinológust? Nem hagy nyugodni a dolog, mindenképpen utána szeretnék járni.
capri
2013-08-21 12:06:22
Sziasztok!
Mirmite, messze még a vége, még visszamászhatsz, nem? :-)
Adrienn128, mi újsááááááág? Adj hírt magadról!
Nekem még nem jött meg. Ha tr-től számolok, akkor ma "kellene". Ilyen hő és a pecsételés mellett nem reménykedem semmiben, ha késik, az valószínűleg a Duphaston miatt lesz.
Mirmite
2013-08-21 09:00:44
Sziasztok Lányok!
Szilvia sajnálom,fel a fejjel!!!
Adry,Plumeria,alakultok:)Megy a drukk!
Én elindultam lefele.
Adry03
2013-08-21 08:55:33
Sziasztok !
Végre megint szabin vagyok kicsit. Részemről maradt ugyanaz, mint tegnap.
ezt a gyógyszert endokrinológus írta fel neked? Az IR-t milyen vizsgálatból lehet megállapítani?