Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2013-11-05 11:35:39
 
Mármint nem a babát nem sikerült összehoznom, hanem azt, hogy ez így történjen, hogy pozi ovutól 2 napig minden nap (az előbb elírtam), majd szünet és még egy és stop.
Mondjuk...a stop-ot sem értem. Általában mindennek igyekszem megérteni a hátterét, de esküszöm, ha ez működik és összejön valakinek ezzel a módszerrel itt a fórumon, nagyon nem fog érdekelni mitől működött...:)
Szóval...kinek van kedve kipróbálni?

Közben rákerestem: http://www.pregnancyloss.info/sperm_meets_egg_plan.htm

A lényeg:
A ciklus 10. napjától kell ovutesztelni.
A pozitív ovuteszt napján kell együttlenni és még két következő napon, majd egy nap kimarad és még egy együttlét.
Ja, és fontos, hogy a ciklus 8. napja és az ovuláció között legalább egyszer történjen együttlét (vagy egyéb), hogy majd a fontos pillanatban ne legyenek túl öregek a spermiumok...mert ez is fontos.
Azt is írja még, hogy ha hűek vagyunk a tervhez és 3 hónap alatt sem történik meg a csoda, kezdjünk el robitussint szedni, ami javítja a nyálkát, ezzel is segítve a spermiumok útját, életben maradását.
Monika5
2013-11-05 11:31:54
 
Szerintem is hülyeség ez a fix 14 napot visszaszámlás. Egyrészt van akinek változó a ciklusának hossza, akkor honnan tudja, hogy mikortól számoljon visza 14-et? Másrészt van akinek nem is 14 nap a luteális fázisa... Plusz az is vicces, hogy nem lehet a mensi alatt a termékeny napok... Ha megnézitek a görbém, igancsak rácáfol erre az egészre. A 4 napon menstruáltam még,de már a termékeny időszakba estem .. Aztán a 6 napon volt az ovum. Nálam a terhes ultrahang is megerősítette, hogy korábban volt az ovu, mert fejlettebb a pici 1 héttel a papírformától... Plusz amikor a fenti számolgatás szerint még csak az ovum környékén kellett volna járnom, már igencsak várandós tüneteim voltak... Szóval szerintem ezt a számolgatást nem lehet mindenkire ráhúzni. Biztosabb a ciklus nyomonkövetése, és saját magunk egyéni figyelése,ovu teszt használata, stb. :)
luciffer73
2013-11-05 11:26:44
 
Hidd el, hogy ha rajtam múlna, már nem idegeskednél azon, hogy most miért is késik, vagy miért nem jött meg! :)))
Az ovu tologatással maximálisan egyetértek veled, hiszen az enyémet is pont ebben a hónapban toloncolta arréb két nappal és engem is evett az ideg miatta :/
Lehet, hogy az én számolgatásom is csak ebben a hónapban lett volna jó, de a többiben nem. Én mondjuk nem használok tesztet. Ez tény. Azt a nyamvadt ovu mikrószkópot is csak két hónapig használtam, mert már a második hónapban rájöttem, hogy idegroncs leszek tőle...:(
Anyuci én drukkolok neked!!!!! Meg még sokan rajtam kívül. Itt nyugodtan anyázhatsz, ha ahhoz van kedved. Kb ezen már átment mindenki közülönk, aki meg még nem, az ne is tegye.
Moha13
2013-11-05 11:19:18
 
luciffer73
A várható mensi napja meg azért nem ok, mert egyáltalán nem biztos, hogy az lesz majd a napja, amit a rendszer bejelöl.
Volt már ovum a 12.,13.,14.,15.,16. napon is, és ehhez képest a luteálisom általában 13 nap. Szóval a nemvárt napja nem látható előre, csak ovu után. Akkor meg már mindegy. Ezek a számítások szerintem egyáltalán nem megbízhatóak, amiket a görbevezető programok produkálnak, így nem értem, hogy miből számoljak vissza 14-et. És miért pont annyit? És mi van azokkal, akiknek mensi után van közvetlenül az ovujuk...és akinek meg éppen abban a ciklusban mászik el az ovuja? Rögtön bukott ez a számolgatás.
Én csak a saját megfigyelésemben és az ovutesztekben bízom, mert azok csakis rám vonatkoznak. Mivel mindenki más, és még ezen belül is bármikor bármi történhet, változhat, elcsúszhat, előrébb jöhet, stb., innentől kezdve nincs értelme semmiféle előreszámolgatásnak.
Szerintem.
Nekem ezért sokkal szimpatikusabb az a rendszer, amit a Deanna-terv nevű teherbeesési módszer leírásában olvastam, ami a pozitív ovuteszthez képest javasol dolgokat. Azt ajánlja, hogy a pozitív teszt napján és még 3 napon minden nap legyen együtt a pár, aztán 1 nap szünet és még egyszer, aztán stop nemvártig.
Azt az 1 nap kihagyást és még 1 együttlétet nem igazán értem, miből fakadhat vagy mire jó, de állítólag ezzel a módszerrel a legtöbb pár aki már régóta próbálkozott előtte, átlag 4 hónap alatt összehozta a babát.
Korábban belinkeltem ide az angol weboldalt, de most nincs kedvem keresni, a google megtalálja annak, akit esetleg érdekel...
Nekem még nem sikerült így összehoznom egyszer sem, de talán majd most...
Monika5
2013-11-05 11:19:02
 
Virgács,
Szerintem is ez reménykeltő hír. Az nagyon biztató, hogy nőtt és a HCG is magasan van. :) Nagyon rossz lehet ez a bizonytalanság. Kitartást a várakozáshoz. Szorítok, hogy minden rendben legyen.

Advisory,
Köszi az e-mail címed. Én nem szeretném kitenni az enyém, de később, ha lesz új infom, akkor rádírok. :) Végül voltál a dokinál (gondoltam rád tegnap), ha igenen mit mondott?

Moha13,
Sajnálom. :( Csak annyi tanácsot tudok adni, hogy próbálj meg a pozitív dolgokra koncentrálni. Pl. nagyon jó a görbéd és a ciklusod viszonylag pontos, tehát valószínűleg van peteérésed és a hormonjaid is rendben vannak (meglepődnék, ha nem így lenne). Tudom,hogy ez nem sok vígasz és úgy érzed, hogy sokra mész vele... Hidd el, ezzel is közelebb vagy a várt picihez (legalább ezekért nem kell küzdened). Nagyon szorítok neked!

Sok ígéretes görbét látok, mindenkinek drukkolok! Szép napot mindenkinek!
luciffer73
2013-11-05 11:17:32
 
Oké lányok igazatok lehet. Nálam mondjuk 24 naposak a ciklusok.
Moooohhaaaaa!!!!! Légyszi számold ki. Tényleg csak kiváncsiságból vagyok ilyen erőszakos. Persze ha éppen tele a hócsukád, akkor hagyd a búsba...
capri
2013-11-05 11:14:07
 
Luciffer,
ez a 14 nap csak akkor "működik", ha 14 napos a luteálisa az adott nőnek. Nekem még valószínűleg az életben nem volt olyan hosszú... Ráadásul ehhez a visszaszámolgatáshoz az kell, hogy nagyon pontos legyen a ciklus. Szerintem sokan vagyunk, akiknek legalább 1-2 nappal, de változik hónapról hónapra a hossza.
Moha13
2013-11-05 11:10:24
 
luciffer73
Ovutesztelek, egyáltalán nem befolyásol az, hogy ez a rendszer hová rakja a színeket...
Mindjárt meg is rendelem...mert elfogyott.
luciffer73
2013-11-05 11:05:43
 
Moha!
Kiváncsiságból és a gépi naptár segítségével számoltam.
Ha a várható mensi első napjától ami 25-e visszaszámolok 14 napot, akkor 29-én volt ovum...viszont, ha a várható mensi első napját is beleszámolom a 14-be, akkor 30-án volt ovum, vagyis akkor, amikor az az iszonyatos görcsöm volt, amiről már írtam. Tehát lehet abban valami, amit talán anarorchidea (bocsi ha elcsesztem) írt. Te is nézd meg a tiédet...kiváncsi vagyok, hogy a gép által bejelölt ovud egybe esett-e a kiszámolttal. Az enyém 1, vagy két napot csúszott a géphez képest.
capri
2013-11-05 10:59:21
 
Virgács, mikor volt az utolsó mensid? Van görbéd az utolsó ciklusodról?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!