Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Milla880529
2019-08-14 21:19:50

Edit, lehet pecsételő vérzés, előző menstruációm előtt is volt 3 napig, ha a héten nem jelentkezik, akkor feltétlenül csinálok. Most vizsgaltam wc papírral, de nem lett véres.
Andi198729
2019-08-14 21:11:08

Köszönöm neked én is Lion :) meg fogom nézetni ezeket is mielőbb. Mindent ki kell zárni ami akadályozhat, mindent a cél érdekében :) Te pedig próbálj megnyugodni biztosan lesz ott valaki;)
Lion86
2019-08-14 20:59:10

Köszönöm Andi, nagyon remélem, hogy ennyi idegeskedés után tényleg lesz ott valaki.
Tavaly nekem 1,1 volt a TSH-m, attól még javában rossz volt a T3 és a T4. A TSH nem mond önmagában sokat. Az csak a pajzsmirigy stimuláló hormon. Attól, hogy az az érték jó, még nem biztos, hogy maguk a pajzsmirigy hormonok is megfelelően termelődnek. Ez nagyon összetett folyamat. Ezért kell T3-at és T4-et is szedem. Szerintem ezt ne halogasd, mert hiába van kezelve az IR, ha mégis gond van a pajzsmiriggyel. A háziorvosom is csak legyintett, hogy hát ez tök jó eredmény. Közben meg kiderült, hogy nagy baj van.
Andi198729
2019-08-14 19:51:58

Lion a TSH-m 1.680 volt. Én azt olvastam h.ha gond van a pajzsmiriggyel ott a TSH értéke is eltér. Most ezen nem is akarom idegesiteni magam.Szeptemberben úgyis megyek endodokihoz vissza az újabb cukorterheléses papirjaimmal aztán majd átbeszéljük ezt is hátha a biztonság kedvéért csináltat vizsgálatokat. Meg meddőségibe is megyünk. Annál minden vizsgálat újból fog kelleni.
Ne idegeskedj a tesztek miatt az UH-majd minden kiderül és ott lesz a babád;) Szoritok;)
Józsa szoritok neked holnapra a doki biztosan megfelelő kezelést fog javasolni neked és minden rendbejön;)
Lion86
2019-08-14 19:14:44

Edit, szerintem kisebb adag nem árthat, a progeszteronhoz nem értek annyira, de nekem mindig 60 felett volt a luteális közepén, pedig a PCOS-ben szenvedőkre nem jellemző a jó progiszint.

Andi, nekem a TSH "rendben" volt 3,4-el, mert az ugye tartományon belül van, közben meg szar volt a T3, T4 és rendesen alulműködtem. A TSH nem sokat mond. Ha már eltér a határértéktől, akkor tényleg nagy a baj, de az esetem bizonyítja, hogy tartományon belül is lehetnek gondok. Szóval T3, T4, Anti-TPO és esetleg anti-TG, ezeket érdemes nézetni. Mennyi volt egyébként a TSH-d?
Megcsináltam az utolsó 2 tesztet, hát halványak. Félek nagyon az ultrahangtól.

Jozsa, ez szuper. Nekem is akkor lett először, mikor elkezdtem a diétát. Előtte max. vizes volt.
Jozsa85
2019-08-14 18:44:57

Sziasztok!
Most nem merek.Tartom a dietat ameg orvoshoz kerulok.Ma tiszta tojcsis nyakom van.Ilyen nalam nagyon ritkan van.Sokkal nyugisabb vagyok hogy tudom mi a sikertelenseg oka.Szoritok mindenkinek!
Andi198729
2019-08-14 18:09:13

Lion a TSH-t nézték az rendben volt. Segits nekem légyszi mit kell még nézetni h.biztos kiderüljön. Amikor az endodoki nézte a hormonpapirjaimat mondta h.pajzsmirigy rendben. De a TSH biztos kideriti h.rendben van -e a pajzsmirigy?
Amúgy mi a helyzet a tesztekkel? Csináltál azóta? Pénteken mész dokihoz szorítok nagyon;)
Edit az nagyon jó h.nincs progigondod. Legalább emiatt nem kell idegeskedni és reméljük mással sem lesz gond.
Edit90
2019-08-14 17:59:54

Sziasztok!
Mistimi: sajnálom,hogy megjött.
Milla: nem csinálsz egy tesztet?
Tegnap meg is kaptam a labor eredményt. A progeszteron 36,06nmol/L lett,a prolaktin 341mU/L. Úgy tűnik nem a progeszteron hiány a baj nálam. Ennek egyrészt örülök,másrèszt jobban örültem volna,ha ez a baj,ès nem kell tovább vizsgálódni. Szerintetek így van èrtelme használnom az utrogestant?
A görbèm most ilyen
Lion86
2019-08-14 17:52:03

Milla, Mistimi sajnálom :(

Andi, a pajzsmirigyed biztos, hogy rendben van? Nézték a többi hormont is a TSH-n kívül? Az IR legtöbb esetben együtt jár a pajzsmirigy alulműködéssel. Alaposan utánajártatok ennek is? Mert úgy néz ki, nálam nem is az IR volt a legnagyobb baj, hanem a pm alulműködés.
Andi198729
2019-08-14 17:47:05

Mistimi,Milla sajnálom hogy megjött:(tudom milyen csalódás ez hónapról hónapra mig másoknak sikerül vagyunk egy páran akik sajnos küzdenek...és olyan rossz mindig ugyanott tartani. Próbálkozás reménykedés aztán meg megjön. Egy csónakban evezünk lányok, szeptemberben úgy látom mindenki lépést tesz. Jól teszitek h.ti is elmentek jobb utánjárni a dolgoknak mint hosszú időn keresztül minden hónapban csalódni. Sokan amúgy azért próbálkoznak éveket mert mindig reménykednek hogy na majd a következő hónap. Én is igy voltam vele egész idáig de elég volt. Be kell látnom h.ez a teherbeesés nem megy legfeljebb orvosi beavatkozással. Felismertem h.ennek igy semmi értelme h.próbálkozunk jól időzitünk és folyton megjön. Igaz, tudom h.az ir befolyásolja de akkor is elkeseritő h.átvillan az agyamon h.akkor nekem sose lesz gyerekem mert ir-es vagyok?!
Majd egymást biztatva megosztjuk egymással a tapasztalatokat és erősitjük egymást lélekben. Sokaknak összejött előbb utóbb a baba de maradtunk egy páran akiknek végül orvosi segitség fog kelleni. Mistimi a te esetedben nem tudom mi lehet a probléma mindig olyan szép görbéid vannak meg irod is h.megfelelő időben vagytok együtt. És amúgy is te is voltál előzőleg terhes és én is egyszerűen érthetetlen h.most meg küzdünk a következő babáért:(

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!