Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Nashua34
2022-08-29 22:24:45
 
Kitti, rettenetesen sajnálom :( el sem tudom képzelni, mit élhettél át. Nagyon erős nő vagy, és erős a szervezeted, hogy sikerült a műtétet elkerülni, remélem mihamarabb felépülsz! Hagysz időt magatoknak, vagy próbálkozhattok újra?

Npalmer, veled mi újság? Én péntek óta szúrom a gonapeptylt, érzem is, olyan vagyok mint egy háborodott, aki érzelmi hullámvasúton ül... Reménykedtem, mert persze az ember mindig reménykedik, hogy ez az üres ciklus lesz a sikeres, spontán, és bár még nem tudom a kimenetelét, érzem hogy nincs ott benn senki. Plusz bár nem mértem minden nap, ma pont rápróbáltam, és esett a hőm, sztem 1-2 nap és megjön... Akkor majd irány Tapolca, a további szurikért.
0Kitti0
2022-08-29 21:56:55
 
Nem szeptember, hanem augusztus 9. történt a vetélés.
Csatolom az aktuális görbémet is.
0Kitti0
2022-08-29 21:53:46
 
Sziasztok. Nagyon régen írtam ide hozzátok. Visszaolvastam, hogy Ti min mentetek keresztül az utóbbi időben.
Én júniusban pozitívat teszteltem, hatalmas volt a boldogság. Gyönyörű 3. házassági évfordulós ajándék volt Ő nekünk. A mennyország szeptember 9.-én viszont pokolba csapott át és elvesztettük Őt. Már a műtétem időpontja is meg volt, de “szerencsére” előtte 2 nappal elkezdtem vérezni, így a testem mindent természetes úton lerendezett. Múlt pénteken voltam kontroll vizsgálaton, ahol már csak egy kis véralvadékot látott az orvosom, így minden távozott magától. Csodálkoztam volna ha mást mondd, ugyanis az aktív szakaszban a poklok poklát éltem meg, másfél órán keresztül, a végén pedig a kezemben tartottam aminek a kipréselésével annyira küzdött előtte a méhem. Egyben távozott minden.
Valójában már az első uh-on megijesztett az orvos, amikor Ő 28 napos ciklussal számolva közölte, hogy ebből sajnos nem lesz semmi, mert itt már nem csak egy üres petezsákot kellene látnunk ( Ő már akkor 7 hetesnek számolta). Hiába mondtam neki, hogy a 24. napon volt ovulációm, süket fülekre talált. Azt mondta reménykedjek abban, hogy a vetélésem elindul spontán módon. Egy hét múlva újra látni akart. Persze, kicsit még mindig bíztam abban, hogy ez csak el lett számolva. 1 hét múlva (az én számításaim alapján, a peteérésem alapján számolva 6 hetesen) egy apró élet rajzolódott ki a monitoron, viszont a szív pulzáció kissé bizonytalannak találta. Akkor méretei alapján is 6 hetes volt. Így vegyes érzelmek kíséretében tértem haza, 1 hét múlva újra látni akart. Közben covidos lettem, ami teljesen ágynak parancsolt, így már biztos voltam abban, hogy az az apró, bizonytalan szívecske ezt már nem élte túl. Így a következő kontrollon megkaptuk a rossz hírt. Műtétre küldött, de a műtétre már nem került sor, ahogy azt fentebb már említettem.
Köszönöm, hogy kiírhattam magamból. Kitartást kívánok lányok és sikeres, pozitív hónapokat!
Csatolom az a bizonyos csodás hónapomat.
Nashua34
2022-08-19 20:48:03
 
Lehet igaza van, bár az IR-hez annyira nem értek, viszont az 1250 kcal tényleg kevésnek tűnik.
Én 26-án kezdem a stimut, akkor egész egy időben megyünk majd :) neked mit kell szúrnod először?
Npalmer
2022-08-19 11:04:24
 
Én pont múlt hétvégén beszélgettem egy orvos ismerőssel, akinek iker lombik babái vannak. Mondtam neki, hogy IR-em van, kérdezte az értékeim, elmondtam. Azt mondta nincs IR-em és egyébként az IR nem okoz terméketlenséget. Szerinte itthon hajlamosak mindenre ráfogni, hogy IR, túl alacsonyak az értékhatárok és egyszerű erre fogni. Dolgozott Németországban, és szerinte ott teljesen máshogy állnak ehhez a dologhoz. És egyébként csak úgy potyogtatják a 150 kg-os cukorbeteg ismerőseim a gyerekeket. Szóval én már nem tudom, mi az igazság. Én túl szigorúan vettem a diétát és a sportot, úgyhogy most kicsit lazítottam az életmódbeli dolgokon és sokkal jobban vagyok lelkileg. Persze így is figyelek, de nem számolom a napi 1250 kcal-t és a 120 g ch-t. Annyit eszek, amennyit kívánok, de szerintem így sem túl sok a mennyiség, eddig voltam túl szigorú magammal. Nálunk két hét múlva végre kezdődik a stimuláció, nagyon várom.
Nashua34
2022-08-17 20:55:57
 
Szia Dorottya, de jó, hogy írtál! Rengeteg minden történt veletek, és a szeptemberi kontroll is itt van már szinte a nyakatokon :) Remélem szuperek lesznek az eredmények!
Most én is üres ciklusban vagyok, addig is belevágtam egy kis életmód váltásba, hátha ez is segit. Nem is mérek minden nap, egyrészt lazábban veszem, másrészt megint nem alszunk a kisfiam miatt, szóval biztos értékelhetetlen lenne.
Többiek? Veletek mi a helyzet?
Dorottya88
2022-08-17 14:21:38
 
Sziasztok lányok. Próbáltam visszaolvasgatni, mik történtek veletek, az utolsó 10 oldalt sikerült :-) :-)
Nálunk is sok minden történt, mióta január elején elbúcsuztam innen. Próbáltam bejutni akkor a Sote-ra, de mikor konkrétan megvolt, hogy mikor hívjam őket, egy óra alatt teltek be az áprilisi időpontok (januárban!!!), akkor kiborultam. Úgy döntöttem, nem várok tovább, elindultunk magánban. Nagyon dicsérték Antritter doktornőt, aki egy fiatal meddőségi specialista, a Sote-n is dolgozik. Hamar kaptam időpontot, megnyugató volt, ciszták teljesen kiürültek akkor. Kiírt egy halom vizsgálatot, amikről addig nem is hallottam. Úgy beszéltük, hogy vizsgálat után stimus ciklus jön. Csakhogy időközben kiderült ez az. Trombózispanelnél 3 gén heterozigóta lett, így aspirint szedek, majd +teszttől Clexanet. Férjem eredményei sem voltak túlzottan jók, a morfológiában volt eltérés. Andrológus szerint nem gátló tényező. Viszont kiderült, mi gátolt. Az újabb terheléses vércukor vizsgálat során 2.típusú diabéteszt állapítottak meg. Ez március végén volt, onnantól havonta jártunk Pestre dietetikushoz. 3 hónap stopot kaptunk, nagyon megviselt lelkileg az első hónap. De ahogy belejöttem a diétába és lettek eredmények, kissé sikerült megnyugodni. Azóta a 3 hónapos kontrolon jók lettek az eredmények, zöld utat kaptunk. Természetesen azóta is tartom a diétát, szedem a gyógyszert, amit 3000 mg-ról 2000-re csökkentettünk. És azóta 2 sikertelen hónap, de már sokkal jobban viselem. Most a lelki dolgokra is jobban figyelek, nem mintha eddig ne tettem volna, de ezeknek a fényében teljesen más. Az elmúlt időszak rávilágított arra, hogy nekem tavaly miért nem kellett, hogy megszülessen a kisbabám. Akkor nehéz volt feldolgozni, de ma már hálás vagyok, hogy így alakult, mert nem voltam jól önmagammal.
Most szeptemberre van időpontunk a doktornőhöz és jön az újabb 3 hónapos kontrol is lassan.
Kitartást kívánok nektek és szép napot :-)
Npalmer
2022-08-05 08:20:15
 
Engem ez a puffadás/vizesedés visel meg a leginkább, mert szerintem a plusz kilóknál inkább erről van szó, látszik is nagyon a hasamon. Sosem értettem, hogy miért dönt úgy valaki, hogy nem csinál több lombikot, de már abszolút megértem. Most úgy gondolom, hogy nekünk ez lesz az első és az utolsó, nem szeretném 26 évesen tönkretenni magam. Van esélyünk a spontánra is, tehát nem kizárt, de én már eljutottam odáig, hogy ha úgy alakul, hogy nem lesz gyerekünk, elfogadnám. Az tény, hogy kevesebbnek érezném emiatt véglegesen magam, de idővel talán könnyebb lenne. Belegondoltam abba a felállásba, hogy mondjuk sikerül 2-5. alkalommal, de közben elhízok a sok hormontól és lelkileg is tönkre megyek. Nem lennék boldog. Lehet, hogy önzőség. 1,5 évig magamat helyeztem háttérbe és a babát az első helyre, sanyargattam magam, mindent beszedtem, amit mondtak, kétszer megműtöttek és közben nagyon kikészültem. Elég volt ebből.
Nashua34
2022-08-04 18:47:25
 
Teljesen megértelek Npalmer, én mindig azt hittem, erős nő vagyok, de ez kicsinál idegileg. Nekem elvileg a várható menstruáció előtt 5 nappal kell kezdenem, 28-30 naposak a ciklusaim, szóval akkor elvileg 23-25.napon leszek akkor. Nem tudom ez mi alapján van számolva, a lombikos csoportban is látom, hogy valaki már a 18.napon kezdi.
Én is félek a hízástól, rajtam most van is felesleg, igaz nem sok, de engem zavar. Keveset mozgok, főleg ez a baj, tudom is, csak az én hangulatom is a béka segge alatt, állandóan kifogásokat gyártok és nem csinálok semmit.
Ajánlották a plusz fehérje bevitelt, akár shake formájában is, szerintem én fogom alkalmazni, elvileg túlstimulálás ellen jó. Mondjuk én még nem teljesen értem a folyamatot, pedig kaptam tájékoztatót és el is olvastam.. Mindenesetre próbálok bízni a dokiban, mindben, mert most voltam a harmadiknál, szóval nem nagyon lehet egynél maradni.
Npalmer
2022-08-04 10:11:20
 
Gratulálok Vike! Bárcsak mindenkinek így működne a dolog :( Nashua nagyon sajnálom. Mi elkezdtük a lombikot, majd abba is hagytuk. A 21. naptól adtam egy szurit, 2 hétre rá mentem uh-ra, elkezdtük volna vérzés nélkül, mert nem jött meg, de cisztám lett. Álláspontom szerint azért, mert nekem a 21. napon még nincs ovulációm, így az érésnek indult tüsző, ami az injekció hatására nem tudott továbbfejlődni, cisztává alakult. Holnap veszem be a 10. napi adag norcolutot, aztán ha megjön 21 nap fogamzásgátló és ha azután megjön, akkor stimuláció. Ez kb. szeptember eleje/közepe. Lelkileg nagyon nehezen viselem ezt a várakozást és a hízást is, amit azóta tapasztalok, mióta ennek nekiálltunk. Jó, szerencsére volt hova hízni (47-ről kb. 50 lettem), de félek, hogy folytatódik, pedig sportolok, diátézom, szedem a Mercket és a Letroxot. A hangulatom a béka segge alatt van, szerintem a hormonoktól.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!