Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65795 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Nashua34
2022-08-17 20:55:57
 
Szia Dorottya, de jó, hogy írtál! Rengeteg minden történt veletek, és a szeptemberi kontroll is itt van már szinte a nyakatokon :) Remélem szuperek lesznek az eredmények!
Most én is üres ciklusban vagyok, addig is belevágtam egy kis életmód váltásba, hátha ez is segit. Nem is mérek minden nap, egyrészt lazábban veszem, másrészt megint nem alszunk a kisfiam miatt, szóval biztos értékelhetetlen lenne.
Többiek? Veletek mi a helyzet?
Dorottya88
2022-08-17 14:21:38
 
Sziasztok lányok. Próbáltam visszaolvasgatni, mik történtek veletek, az utolsó 10 oldalt sikerült :-) :-)
Nálunk is sok minden történt, mióta január elején elbúcsuztam innen. Próbáltam bejutni akkor a Sote-ra, de mikor konkrétan megvolt, hogy mikor hívjam őket, egy óra alatt teltek be az áprilisi időpontok (januárban!!!), akkor kiborultam. Úgy döntöttem, nem várok tovább, elindultunk magánban. Nagyon dicsérték Antritter doktornőt, aki egy fiatal meddőségi specialista, a Sote-n is dolgozik. Hamar kaptam időpontot, megnyugató volt, ciszták teljesen kiürültek akkor. Kiírt egy halom vizsgálatot, amikről addig nem is hallottam. Úgy beszéltük, hogy vizsgálat után stimus ciklus jön. Csakhogy időközben kiderült ez az. Trombózispanelnél 3 gén heterozigóta lett, így aspirint szedek, majd +teszttől Clexanet. Férjem eredményei sem voltak túlzottan jók, a morfológiában volt eltérés. Andrológus szerint nem gátló tényező. Viszont kiderült, mi gátolt. Az újabb terheléses vércukor vizsgálat során 2.típusú diabéteszt állapítottak meg. Ez március végén volt, onnantól havonta jártunk Pestre dietetikushoz. 3 hónap stopot kaptunk, nagyon megviselt lelkileg az első hónap. De ahogy belejöttem a diétába és lettek eredmények, kissé sikerült megnyugodni. Azóta a 3 hónapos kontrolon jók lettek az eredmények, zöld utat kaptunk. Természetesen azóta is tartom a diétát, szedem a gyógyszert, amit 3000 mg-ról 2000-re csökkentettünk. És azóta 2 sikertelen hónap, de már sokkal jobban viselem. Most a lelki dolgokra is jobban figyelek, nem mintha eddig ne tettem volna, de ezeknek a fényében teljesen más. Az elmúlt időszak rávilágított arra, hogy nekem tavaly miért nem kellett, hogy megszülessen a kisbabám. Akkor nehéz volt feldolgozni, de ma már hálás vagyok, hogy így alakult, mert nem voltam jól önmagammal.
Most szeptemberre van időpontunk a doktornőhöz és jön az újabb 3 hónapos kontrol is lassan.
Kitartást kívánok nektek és szép napot :-)
Npalmer
2022-08-05 08:20:15
 
Engem ez a puffadás/vizesedés visel meg a leginkább, mert szerintem a plusz kilóknál inkább erről van szó, látszik is nagyon a hasamon. Sosem értettem, hogy miért dönt úgy valaki, hogy nem csinál több lombikot, de már abszolút megértem. Most úgy gondolom, hogy nekünk ez lesz az első és az utolsó, nem szeretném 26 évesen tönkretenni magam. Van esélyünk a spontánra is, tehát nem kizárt, de én már eljutottam odáig, hogy ha úgy alakul, hogy nem lesz gyerekünk, elfogadnám. Az tény, hogy kevesebbnek érezném emiatt véglegesen magam, de idővel talán könnyebb lenne. Belegondoltam abba a felállásba, hogy mondjuk sikerül 2-5. alkalommal, de közben elhízok a sok hormontól és lelkileg is tönkre megyek. Nem lennék boldog. Lehet, hogy önzőség. 1,5 évig magamat helyeztem háttérbe és a babát az első helyre, sanyargattam magam, mindent beszedtem, amit mondtak, kétszer megműtöttek és közben nagyon kikészültem. Elég volt ebből.
Nashua34
2022-08-04 18:47:25
 
Teljesen megértelek Npalmer, én mindig azt hittem, erős nő vagyok, de ez kicsinál idegileg. Nekem elvileg a várható menstruáció előtt 5 nappal kell kezdenem, 28-30 naposak a ciklusaim, szóval akkor elvileg 23-25.napon leszek akkor. Nem tudom ez mi alapján van számolva, a lombikos csoportban is látom, hogy valaki már a 18.napon kezdi.
Én is félek a hízástól, rajtam most van is felesleg, igaz nem sok, de engem zavar. Keveset mozgok, főleg ez a baj, tudom is, csak az én hangulatom is a béka segge alatt, állandóan kifogásokat gyártok és nem csinálok semmit.
Ajánlották a plusz fehérje bevitelt, akár shake formájában is, szerintem én fogom alkalmazni, elvileg túlstimulálás ellen jó. Mondjuk én még nem teljesen értem a folyamatot, pedig kaptam tájékoztatót és el is olvastam.. Mindenesetre próbálok bízni a dokiban, mindben, mert most voltam a harmadiknál, szóval nem nagyon lehet egynél maradni.
Npalmer
2022-08-04 10:11:20
 
Gratulálok Vike! Bárcsak mindenkinek így működne a dolog :( Nashua nagyon sajnálom. Mi elkezdtük a lombikot, majd abba is hagytuk. A 21. naptól adtam egy szurit, 2 hétre rá mentem uh-ra, elkezdtük volna vérzés nélkül, mert nem jött meg, de cisztám lett. Álláspontom szerint azért, mert nekem a 21. napon még nincs ovulációm, így az érésnek indult tüsző, ami az injekció hatására nem tudott továbbfejlődni, cisztává alakult. Holnap veszem be a 10. napi adag norcolutot, aztán ha megjön 21 nap fogamzásgátló és ha azután megjön, akkor stimuláció. Ez kb. szeptember eleje/közepe. Lelkileg nagyon nehezen viselem ezt a várakozást és a hízást is, amit azóta tapasztalok, mióta ennek nekiálltunk. Jó, szerencsére volt hova hízni (47-ről kb. 50 lettem), de félek, hogy folytatódik, pedig sportolok, diátézom, szedem a Mercket és a Letroxot. A hangulatom a béka segge alatt van, szerintem a hormonoktól.
Nashua34
2022-08-04 09:30:27
 
Negativ :( percekig nem tértem magamhoz, pedig én sem hittem igazán, hogy sikerült. Volt uh vizsgálat is, igy biztos, hogy negativ.
Még egy inszemet szeretett volna a doki, de kértem nézze meg a férjem eredményeit, az összes inszem alatt rossz volt, kivéve amikor az első mintát adtuk. Megnézte, én közben hüppögtem, majd azt mondta, hogy hagyjuk akkor az inszemet, menjen a lombik. Kaptam is stimuláló injekciókat, a következő ciklus végén kezdhetem. Még most sem hiszem el... Aztán majd altatásban lesz a petesejt leszivás. Előbbre nem is merek gondolkodni, nagyon remélem, hogy sikeres lesz!
Vike1020
2022-08-03 11:58:40
 
Nashua, mi lett a teszt eredménye?
Köszönöm
Még nemtudom, a jövőhétre van már időpontom, de lehet az még korai a szívhanghoz, lehet csak petezsákot látna még.
Nashua34
2022-08-03 08:48:30
 
Dettuska, jó ezt hallani, akkor még bizakodok :) 40-re volt időpontom, remélem hamar bejutok, izgulok.
Vike, neked nagyon gratulálok!!! Mikor mész dokihoz?
Vike1020
2022-08-02 21:13:16
 
Sziasztok! :)
Nekem tegnap pozitív lett a tesztem :) most legalább már a 25 ös teszt is pozitivat mutat. Márciusi korai vetélésemnél csak a 10es lett pozitív. Picit izgulok mert ma elég sokszor volt/van mesis görcsöm. Remélem minden rendben lesz :) nektek pedig szurkolok, nekem is ment a hasam 3 napig és iszonyatosan fájtak a melleim, ami eddig nem volt jellemző mensinél
Dettuska
2022-08-02 14:29:43
 
Nashua nagyon drukkolok! Hozzateszem nekem az elejen ment a hasam, hiaba pont a forditottjat mondjak…az csak kesobb utott be :D nagyon nagyon szoritok nektek!!! :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!