Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Alphra
2014-10-23 14:03:41

Moha13
Nem próbáltam 20ast. Alapból alacsony az LH szintem. Szerencsére a 10es erősségű általában 1x épphogy halovány, utána 1x erős és utána köv.nap már nem is mutat szinte semmit. Szerencsére működik, mert a hőgörbémmel és a tojáscuccos folyással is egybe esik.
Moha13
2014-10-23 11:14:58

Alphra
És 20-as érzékenységűvel nem is próbálkoztál, csak rögtön a 10-essel? Mert a túlérzékeny sem jó, becsapós lehet, mert túl korán lesz pozitív, nekünk meg pont az LH-csúcsot kell elkapnunk. NEkem a 25-ös mindig nagyon halvány volt, a 20-as pedig nagyon erős. Gondolom a 10-es már pár nappal korábban jelzett volna...neked nem volt ilyen, hogy pár napig folyamatosan jelzett pozit?
Alphra
2014-10-23 11:00:49

Tincsi
Szia! Az LH tesztről esetemben annyit, ahogy alapból a 3. napi vérvételen is alacsony az szintem (3), és én is először a normál érzékenységűt vettem és csak lestem hogy semmit sem mutat, pedig a görbém egyértelműen jelezte. Aztán vettem 10es erősségűt, és be is csíkozódott a görbe szerinti napra, szóval próbálj ki esetleg egy érzékenyebbet.

Lut.szakasz: 3-4 hónapja nekem is 8-10 naposak voltak, mondta is a doki, hogy nem tud majd megtapadni a gyerek :( Elkezdtem Inofolicot inni (inozitolt) és már első hónapban 12 napos lett, most meg ha minden jól megy, akkor 13-15 napos lesz a lut.szakasz, szóval sztem próbáld ki. Aki babát szeretne, alapból ajánlom, sok pozitív hatása van!
Moha13
2014-10-23 10:26:07

Görbe lemaradt...várakozó állásponton vagyok...
Moha13
2014-10-23 10:23:21

Jó reggelt!

Tincsi
Ha csak 9 nap a luteális, az tényleg rövid, és tényleg utalhat sárgatestelégtelenségre. VAnnak különböző bogyók, amit orvos fel tud írni ezügyben, de szerintem előtte érdemes kipróbálni természetes dolgokat, hátha megoldják a problémát.
Kipróbálhatod a palástfű teát, amit az ovutól lehet elkezdeni inni, vagy a méhpempőt (ezt egész ciklusban, mensi alatt szüneteltetve ajánlják).
A 14 nap nem kőbe vésett, azt írják, ha legalább 12 napos van a luteális, akkor az már jó. Nekem pl. van, hogy 12, de van, hogy 14, leggyakrabban 13.
Ha 10 napnál rövidebb, az lehet gond, mert nincs ideje jól megtapadni a megtermékenyült petesejtnek.
Az ovuteszt milyen érzékenységű? MErt nálam is mindig nagyon halovány volt cska a 25-ös, aztán vettem 20-ast és azon gyönyörű csíkjaim voltak ovu előtt, majd leugrottak a tesztről. :)
Egyébként a méhpempő állítólag az ovut is elősegíti, ha esetleg nem lenne vagy ilyesmi.
szilvita
2014-10-22 22:48:45

Plum! Nem emlékszem mikor, de emelt egyszer a doki, 75-ről 100-ra. Már jó rég, azt hiszem 2,25 volt az erefdményem, és annál emelt. Szerintem a 11. hét körül. Aztán 16. héten 1,6 lett a tsh. Jövő héten a cukorterhelésnél nézik újra.
Drukkolok nektek! A hashimoto nem kizáró ok, ha kezelve van az alulműködés, bár én is padlót fogtam anno az eredményemen.
Tincsi
2014-10-22 22:28:57

Még egy kérdés. Az ovulációs teszttel ti hogy álltok? Én második hónapja próbálkozom vele, de sosem mutat pozítivat, amikor pedig a hőm szerint igenis van ovulációm. Lehetséges az, hogy nincs tüszőrepedésem miközben a hőm emelkedik? Vagy az anovulációs ciklusnál sosincs tartós hő emelkedés?
Tincsi
2014-10-22 22:00:36

Sziasztok! Új vagyok a fórumon, bár egy ideje olvasgatlak titeket, és 4 hónapja vezetem is a görbémet.

Télen hagytam abba a fogamzásgátlót 5 év szedés után, és 5 hónapja próbálkozunk a babával, eddig sajnos sikertelenül. Tudom, hogy ez még nem a világ, de én már most kétségbe vagyok esve (különösen, hogy a környezetemben első próbálkozásra esnek teherbe a lányok, életkortól és egészségi állapottól függetlenül). Örülök is, hogy rátaláltam erre a fórumra, ahol hasonló cipőben járókkal tudok beszélgetni.

A kérdésem: szerintetek mennyire normális, hogy a luteális fázisom kb. 9 napos szokott lenni? Az eddigi hőmérőzések alapján mindig a 17. vagy a 19. napon van ovulációm, és 9 napra rá pedig megjön. Valahol azt olvastam, hogy a 9 napos luteális fázis nem túl szerencsés, és progeszteron hiányra utalhat. Tudtok erről valamit? Illetve azt sem pontosan értem, hogy sok helyen olvasom, az ovulációt követően mindig 14 nap múlva van menzesz. Ez tényleg ennyire kőbe vésett dolog vagy csak rémhír kering a neten? Magyarul: én nem vagyok normális? Én lennék egy biológiai csődtömeg? Bocsánat, de néha tényleg így érzem... Fogalmam sincs, hogy még mit és hogyan lehetne másként csinálni. Avivázok, családállítok, terhesvitamint szedek, aloet iszom, féléve természetgyógyász javaslatára csináltam egy teás tisztítókúrát, a labor értékeim jók, makk egészséges vagyok, csak úgy, mint a párom (bár még célzott vizsgálatok nem voltak egyikőnknél sem).

Egyelőre így néz ki a görbém, de ma egész nap görcsölgetett a hasam, mint mindig, mielőtt megjön, úgyhogy sajnos sok reményt nem fűzök ehhez a ciklushoz sem. :-(
VeDi84
2014-10-22 13:31:14

KatkaManó, köszönöm a beszámolót! Sajnálom, hogy nem sikerültek a lombikok! Mikor mentek legközelebb?
Mi még csak most kezdjük, nagyon fel vagyok pörögve. :)
Kitartás Nektek a következő műveletre!
KatkaManó
2014-10-22 13:11:13

Sziasztok!
Plumeria, az MTHFR gén mutàcióm heterozigóta lett. A doki azt mondta hogy egyetlen teendőm van aktív folsavat kell szednem. A terhesvitaminok többsègében nem az van. Most a Femibion 800-at szedem mert abba aktìv folsav van . Voltam vèrvètelen is ahol bàr hatàr értéken belül de alacsony volt a folsav szintem pedig fél éve rendszeresen szedtem folsavat ilyen olyan formàban.
De úgy néz ki eddig a hàtam mögé is dombàlhattam volna mert nem sok szívódott fel belőle :)
Kedden megyek még hematológushoz.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!