Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
ancsika10
2014-10-30 14:39:44

Plumeria,Moha
Az 1.lombikunk nem sikerült:(nagyon el vagyunk keseredve.nem tudom meddig lehet ezt bírni,meddig lehet ezt csinálni.lassan az életünk m
egy rá:(
plumeria14
2014-10-30 14:21:33

maximail,
köszi a kigyűjtés, majd utánajárok, hogy ezek közül nekem miket lenne érdemes lombik előtt megnézetni. Jövő hét szerdán megyünk a Forgácsba és addigra minden kérdést össze szeretnék szedni, hogy okosakat tusjak majd kérdezni. Minden kérdésemre szeretnék választ kapni és bízom benne, hogy eloszlatják a félelmeimet a további kivizsgálások szükségességét illetően.

atthemoment,
erre mondják, hogy ember tervez, isten végez…akkor, amikor az ember megtudja, hogy van egy megoldás a problémájára, rögtön ez lesz a legfontosabb és annyira izgatottá válik a lehetőség hallatán, mint egy kisgyerek.

Én most éppen azon agyalok, hogy a következő ciklusban vágjunk neki a lombiknak vagy csak januárban (december kimarad az ünnepek miatt). Mindkettőnek van előnye és hátránya, de most inkább a január felé húzok….nem az időhúzás miatt, hanem azért, mert a november vége-december közepe közötti időszak nagyon stresszes lesz a munkám miatt és nem szeretném ezzel veszélyeztetni a lombikot. A január már sokkal nyugisabb lesz, akár szabira is tudok jönni a beültetés után, így ez az időszak jóval stresszmentesebb lenne a számunkra.
atthemoment
2014-10-30 09:34:46

Sziasztok!

Tegnap voltunk spermavizsgálaton, majd azt követően konzultáción az orvosunkkal az összes eredményünkről, hogy miért is volt hiábavaló az elmúlt 1 év.

Nálam magas TSH 4,04(ezt már sokszor írtam ezt tudtuk)+kissé alacsony a progeszteron szintem(a hőm mindig szépen emelkedik pé után de barnázom is 2 napig mens előtt és a 21. napi vv értékem is alacsony lett).
Férjem minden jó kivétel a spremaszám, ami 11 millió. A mi életvitelünk mellett ez már nagyon valószínű nem növelhető(eddig is több vitamint szedtünk mint pl ami a Profertilben van)

November végén megismétlik a spermavizsgálatot+ ma délután meglesz a hormonsor eredménye(tesztoszteron, LH, FSH, Prolaktin) és ha a spermaszám megint 10 millió körüli, akkor egyetlen megoldás a lombik(január)+kapok hormonokat pajzsmirigy és progeszteron miatt.

Mi jó előre megbeszéltünk, hogy mindent vállalunk, de lombikra nem vagyunk hajlandóak. Nos, azoknak írom akik szintén így gondolkodnak előzetesen:Abban a pillanatban, amikor kimondta az orvosunk, hogy 99% a lombik, csak az járt a fejemben, hogy mikor kezdjük.
Na és persze folyamatosan végigvigyorogtuk a konzultációt szomorúság helyett, mert a férjem mindig azzal viccelt, hogy ikreink lesznek. Hát még a végén igaza lesz, csak persze nem így képzeltük. Elkeseredve egyáltalán nem vagyok, hiszen igazából a méhemmel, a szerveimmel baj nincs.
Ami új info volt, hogy az eddigi 20 m/ml spermaszintet levitték 15-re, állítólag az alatt van gond. És én addig azt sem tudtam, hogy 10m alatt nem csinálnak inszemet.

A lényeg, én azt gondolom a kivizsgálással nem érdemes várni és ahogy azt már Maximail is írta, a férjet is első körben meg kell nézetni.
maximail
2014-10-30 08:49:40

Sziasztok!

Elsősorban azoknak mondom (pl. Plumeria), akik azon gondolkodnak, mit érdemes még nézetni. Nálam az ANA (Elisa) immun vizsgálat értéke ingadozó. Kétszer picit határérték felett volt, egyszer ref.tartományon belül. Tegnap kaptam meg a legújabb magasabb értéket, így nyomozni kezdtem. Most leírom, mit találtam, mit érdemes nézetni immunológián belül. Bemásolom, árakkal együtt.

A végén a sejtközvetített immunológiai vizsgálatoktól lefelé vannak az alloimmun vizsgálat részei.
Sajnos nagyon drága, és a TB csak nagyon nehezen finanszírozza, több ismeretlen eredetű vetélés után.

Akit bővebben érdekel, itt egy link, ahol minden össze van gyűjtve a témáról.
http://gyerekmonopoly.blog.hu/2012/11/09/habab_informaciok_letoltheto_valtozatok

"IMMUNOLÓGIAI VIZSGÁLATOK KÖLTSÉGEI
(a költségek irányt mutatóak, melyek a vizsgálatok számától és OEP tárgyalások során változhatnak)
G1 Intézet
1036 Budapest, Lajos u. 74–76. tel: 06-1-437-0297
Immunológiai vizsgálatok koordinálása
vérvétel, elosztás, leletek alapján összesítő vélemény készítés 12000.-Ft
TriFem Bt. Diagnosztikai, tanácsadó és oktató Bt (Professional Orvosi kft)
1034 Budapest, Bécsi út 85. IV. em. tel: 106 30 3617825, 06 20 2131611

Szerológiai szűrőtesztek:
(szükséges minta: 1cső natív vér savója, vérvétel helyben megoldható)
Anti-nukleáris antitest (ANA) 3300.- Ft
dsDNA antitest 2500.- Ft
Anti-foszfolipid antitestek (APA) 7700.- Ft
anti-kardiolipin (IgG, IgA, IgM), -béta2 glikoprotein (IgG, IgA, IgM),
Pajzsmirigy autoantitestek (TPO + HTG) 5600.- Ft
Az IVF-et megelőzően ezen antitestek kimutatását a TSH-val együtt javasoljuk.
Lisztérzékenységben marker autoantitestek (EMA, tTG) 5500.- Ft

Teljes panel ára csomagban kedvezményes: 21000.- Ft
Megfelelő számú igény esetén
Spermium ellenes antitest (ASA) 7200.- Ft
Kimutatásának szeminális plazmából van jogosultsága

MicroMicoMed kft, G1 laboratórium
1036 Budapest, III. Lajos u 74/76. tel: 06-1-437-0297

Sejtközvetített immunológiai vizsgálatok
MLC és MLCBl 45.000.-Ft
Th1/ Th2 citokin arány 16.000.-Ft
T,B,NK sejt absz. szám 21.000.-Ft
FACS keresztpróba 8.000.-Ft

Országos Vérellátó Szolgálat, Molekuláris Genetikai Laboratórium
1113 Budapest, Karolina út. tel: 372 4100
HLA keresztpróba 9.000.-Ft "
Zonett
2014-10-30 08:45:39

Az ösztrogént 4.napon vették le máshol, melynek értéke 137,8 pmol/L (ref. tart. follikuláris fázisban 99,1-447,9 pmol/L)

Szerintetek ez jó érték?

Köszi
Zonett
2014-10-30 08:38:21

Sziasztok Lányok! Meglettek a 3.napi vérvétel eredményei.

FSH: 7,6mU/ml (ref.tart. 2,0-120,0)
LH: 3,7mU/ml (ref.tart. 0,5-56,7)
Prolactin: 259uIU/ml (ref.tart. 102-496)
Progesteron: 0,95ng/ml (ref.tart. 0,20-27,00)
TSH-3GEN: 2,940uIU/ml (ref.tart. 0,270-4,200)

Aki már jártasabb a témában, mi a vélemény? A TSH-m magas sajnos.
Mejjja
2014-10-30 08:21:46

Jah a görbe lemaradt! :D
Mejjja
2014-10-30 08:21:00

Sziasztok!Popi532 simàn lehet hogy jól jelőlte a rendszer de ebben nem én vagyok a profi.Majd a többiek biztos jobban tudnak segíteni.Ők okosabbak :)
Nah èn meg ìgy àllok :( nem tetszik benne ott az elején az a hőleesés.Így ez nekem okot ad arra hogy azt gondoljam nem vagyok terhes :(
popi532
2014-10-30 07:06:03

Sziasztok lányok én ma így.Az elmúlt hónapokhoz képest korainak tartom az ovumat.AZ egész görbém más mint amilyen szokott lenni.Szerintetek is a görbe számításai szerint volt?mindig a 15. Napon szokott lenni.
Netta0818
2014-10-30 07:04:38

Sziasztok!

Erika sajnos ilyent nem mondott a dokim,Kedden voltam nála és akkor kaptam tüszőrepesztőt és csak azt mondta hogy majd másnap vagyis Szerdán és Csütörtökön leszek termékeny. :/ Doki előtt csak Vasárnap voltunk együtt,az meg 48óra keddig :(

így állok ma. A hőm 36,9..remélem nem az Utro miatt

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!