Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Nem 17 napos a ciklusom. Katkamanó kèrdezte mikor szokott lenni az ovum általában. Erre válaszoltam... Na mindegy nincs más hátra,2naponta akció,valamikor majdcsak összejön..Sajnos csak a hőmre ès a tesztre tudok hagyatkozni,mert a mèhszájamat nem vizsgálom (korábban többször próbáltam,nemigazán jöttem rá hol,s milyennek kell találnom a keresett dolgot),a nyálkahártyám most bővebb,de nem toj.feh.jellegű mèg,bár annyira nyùlósnak korábban se igen tapasztaltam..Görcsölni szoktam ovu elötti napon ,vagy aznap.Mèg nem volt most... Köszi mindenkinek.
IziSzM
2014-10-31 10:29:19
Mónika82
Neked 17 napos a ciklusod??? Vagy hol van a görbéd eleje? Nem jelölted be a vérzést?
popi532
2014-10-31 10:25:21
Amicsek. A palástfüvet én is ittam az előző ciklusban és ebben a ciklusban 3 nappal előbb lett ovum.a szokásos 15 .nap helyett a 12. volt sőt a többi oldalon ahol vezetem a hőmet a 11. napra rakta be.Úgyhogy lehetséges .
Amicsek
2014-10-31 10:20:50
Katkamanó! Köszönöm a válaszod! Akkor most picit megnyugodtam,talán nem vagyok lekèsve semmiről.. Az ovu elötti szakaszom változó korábban rendszeresen vagy 13 vagy 15.napra lett ovum,az utóbbi hónapokban pedig 16-17.napokban.Akkor talán ez most sem lesz máskèpp.? Mèg van 2ovu tesztem. Szerinted mikor folytassam? 3-napja halvány csíkom van,s semmit nem erősödött. Köszi.
plumeria14
2014-10-31 10:02:28
KatkaManó,
mindenképpen megírom majd…már nagyon várom…kíváncsi vagyok a többi eredményre (remélem minden rendben lesz) és a doki válaszaira a kérdéseimre.
Amicsek,
ez nem egészen így működik…a ciklusod hosszát az ovu határozza meg, de attól, mert az előző ciklusod (valami miatt) rövidebb lett, még nem lesz korábban ovud. Általában mikor szokott lenni egyébként?
Amicsek
2014-10-31 09:58:43
Sziasztok! Egy kis segítsèget szeretnèk kèrni tőletek.A legutóbbi ovum után ittam palástfüvet,aminek az lett az eredmènye,hogy 11napos lett a luteális fázisom 14-15-ről. Majd mensi után el akartam kezdeni a cickafark teát,de annyira keserű volt,hogy csak egy nap tudtam inni. Mindezek után azt gondoltam,mivel a tea lerövidítette a ciklusomat,így a folluteális szakasz is rövidebb lesz,s a grafikonon ábrázolt ovu tènyleges napja 3-4 nappal korábban lesz...Az ovulációs tesztem azonban 3.napja ugyanazt az erőssèget mutatja,azaz negatívat.Most nem èrtem mi van? Kitolódik az ovum? Vagy talán el is maradt? Vagy talán már tùl is vagyok rajta? Volt egy hőesèsem,s talán a tea közelebb hozta? Köszönöm annak,aki segít!
maximail
2014-10-31 08:22:28
Plum, KatkaManó!
Amennyire tudom, az autoimmun az, amikor a saját sejtjeidet támadja meg az immunrendszered, mint pl. az autoimmun pajzsmirigybetegségnél, az alloimmun pedig az, amikor az apa sejtjét támadja meg. Az embrió (ami szintén idegen az anyai szervezet számára, hiszen 50%-ban apai sejteket tartalmaz) elvileg valahogy elrejtőzik az immunrendszer elől. Viszont ha van valami gond, nem tud eléggé elrejtőzni, és megöli az immunrendszer.
Az lenne a legjobb, ha az alloimmun vizsgálatot automatikusan elvégeznék a lombik előtt (hiszen ha ez van, sosem fog sikerülni a lombik, illetve elég lenne az inszem is megfelelő immunkezeléssel), viszont nem ajánlják fel, mert a TB nem támogatja, csak 3 igazolt vetélésnél, ott is csak akkor, ha meg volt a betöltött 8. hét. És a kezelés is méregdrága rá. Viszont ez elvileg nagyon ritka rendellenesség, és elvileg tényleg illik hozzá legalább egy pozitív tesztet produkálni, mert ez ha jól értettem a doktornőt tegnap, akkor az embriót öli meg, de a petesejt és a spermium egyesülését még nem akadályozza meg.
Végül is logikus, ha abból indulunk ki, hogy a vérkeringésünk csak a beágyazódás után egyesül a babáéval.
napsugar24
2014-10-31 08:18:21
KatkaManó!
Neked nézték az MTHFR gént, ha jól emlékszem.
Tudnál nekem erről egy kicsit bővebben írni? És a párodnak is megcsinálták?
Köszönöm szépen!
KatkaManó
2014-10-31 07:49:29
Sziasztok!
Plum, nekem nem volt NK funkció.
Elvileg most a napokban kellene megjönnie. Utána a 12. napon kell mennem UH-ra és ha minden rendben akkor rá egy hétre lesz a beültetés.
Mostanában nem nagyon van időm, mert sokat dolgozom, de mindig olvaslak titeket és szurkolok mindenkinek.
Plum, majd írd meg mi volt a konzultáción, kíváncsi vagyok.
Netta0818
2014-10-31 07:15:56
Jó reggelt :)
Én ma így :) jajj csajok izgulok.. Máskor mkor utrot kaptam a hőm beállt 36,8-36,9-re vonalzós volt a görbém. Most meg ilyen cikkcakk :) 9dpo..szerintetek lehet még valaki,valami?