Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Tudsz példákat mondani olyan vizsgálatra, amit csak a sikertelen lombik után javasolnak? (Az alloimmunt kivéve.)
Orsi1977
2014-10-30 16:24:52
Plumeria14 olvastam amikor irtal a fajdalomrol, el is gondolkodtam rajta, hogy vmi hasonlo van nalam is. Azt furcsallom, hogy meg mindig erzem azt a feszules félét. Logikailag persze tudom, hogy ciszta, de ez sok szedules is a cisztatol van?
Nem tudom, hogy lelkileg mennyire fog ez a dolog megviselni, mert most eloszor nagyon beleeltem magam a baba dologba.
Viszont a sok keresgeles az interneten erdekes dolgokra vetett fenyt a szamomra. Nem gondoltam pl. hogy mennyi esetben sem vizeletbol, sem verbol egyaltalan nem tudjak kimutatni a terhesseget, van ugy hogy csak a terhesseg 7. hetetol, vagy az 5. honaptol vagy soha.
Sok no irta, hogy az anyukajanal es/vagy a testverenel is igy volt. Tehat nekem ugy tunt, hogy ez akar orokolheto is.
Persze be akartam jelolni a mensit ... mar be is jeloltem. :(
plumeria14
2014-10-30 16:14:06
kardvirág,
inszemnél csupán annyi a lényeg, hogy a katonákat egy katéteren keresztül felhelyezik a méhbe, így kikerülik a méhnyakat, amely megölheti a fiúkat...inszemet lehet csinálni spontán és stimulált ciklusban is...9 naptól uh kontroll és ha már elég nagy a tüsző akkor vagy megreped magától vagy rásegítenek erre szurival és 36 óra múlva inszem...apát előhalászod...viszed a mintát vagy ott "produkálja" és kezdődhet az előkészítés. Szóval szerintem az inszem semmi "extra", de valamivel jobbak az esélyek, mint természetes úton.
kardvirag
2014-10-30 16:07:37
Koszi Plumeria. Akkor az inszemrol irj reszletesebben, arrol sem tudok semmit.
plumeria14
2014-10-30 15:57:56
ancsika10,
nagyon sajnálom! Én, mielőtt nekivágnák a következőnek tutira folytatnám a kutakodást, vizsgálatokat, ami esetleg eddig rejtve maradt. Van olyan vizsgálat, amit sokszor csak az első sikertelen lombik után javasolnak.
kardvirag-nak egyébként lehet, hogy igaza van, mert a lombik alatt felturbóztak, így akár most spontán is sikerülhet. Ne adjátok fel!
Egyelőre még nem tudok neked beszámolni a lombikról, még én is csak a netről tájékozódom. Eddig még csak vérvételek voltak és sok más vizsgálat privátban. Jövő hét szerdán megyünk stimulációs konzultációra.
Orsi1977,
miért nem jelölted be rendesen a mensit? Azt írtad, hogy nálad megszokott a 2 nap. Egyszer én is elájultam 1 héttel az ovu után, de a doki semmit nem látott. A mostani ciklusom előestéjén is érdekeset produkáltam, mert úgy fájt a bal oldalam, mintha a vakbelem készülne perforálódni (az mondjuk a jobb oldalon van), de semmi esetre nem menstruációs fájdalom volt és 3 gyógyszer után is alig akart szűnni a fájdalom…másnap reggel 5 nappal korábban(!) megjött…ez volt a 4, sikertelen inszemünk.
Orsi1977
2014-10-30 15:41:18
Mostanaban nem olvastalak titeket, igy most nekihasaltam az utolso 30 oldalnak.
Ez uton is gratulalok nektek: IziSZM, Alphra! Annyira szuper.
Tudom a mi temank nem vmi szivderito, megis nemely megjegyzesen azert elmosolyogtam magam. Semmi rosszra ne gondoljatok, de olyan edesek voltak.
Tobbek kozott tetszett Moha elemzos gondolatmenete...ha mindent ugy csinalok, mint akkor....
Annyira orulnek mar annak, ha csak az bebizonyosodna, hogy teherbe tudok esni.
Egyebkent azert nem olvastalak Titeket egy ideje, mert teljesen belvetettem magam az internet olvasasba. Ugyanis az elozo ciklusban olyan tuneteket produkaltam, hogy szinte biztos voltam benne, hogy baba van a dologban.
Pl. ovu utan 5 nappal leesett a hom a follicularis ertekre, plusz aznap du elnyultam a padlon (a ferjem nagy remuletere). Szerintem ez a hoeses a beagyazodast mutatja. (Ez jo kis pozitiv mondat volt a reszemrol :) Mar ezen is mosolyognom kell...sirni szerintem csak kesobb fogok.
Ezutan 5 nappal kesobb reggel megforultam az agyban es forgott velem a szoba, csak 2 oraval kesobb lettem jobban. Meg napokig jottek a szedulesek (napkozben is).
4 napig fajt a nyelvem (nem szokott,
a hom pedig szepen fennmaradt.
Na most jon a csavar mert kozben a 30. napon megjott, CSAK elotte nem ment le a hom, sem kozben. Nekem MINDIG lemegy elotte legalabb 36.7-re. A follicularis szakaszban pedig 36.4 vagy az alatti a homersekletem. A havim ket napig tartott, ami normalis nalam.
Ugy a 6. dpo-tol ereztem a baloldalam; a ciklus vege fele mar kifelyezetten huzodo erzest erzek ott. Ez az erzes meg most is meg van. Igaz ma reggel a jobb oldalamon erzetem, de az elmult, es visszatert a baloldalra.
Jovo hetre kaptam idopontot. Jo lenne ha bekukkantana oda vki, mert ez uj nekem.
Ja majdnem elfelejtettem a csik preg tesz negativ.
A mensi elso napjan (okt. 20-an) vett verbol is negativ lett.
Remelem nem gond, hogy hosszura sikeredett a tortenet.
Azt mondom ne adjuk fel!
Van vmi gondolatotok?
A gorbemet ugy csatolom, hogy a havit csak pecsetnek jeloltem be, igy egyutt lathatjatok a ket gorbet.
kardvirag
2014-10-30 15:29:45
Szia Plumeria14! Emlekszem Rad tavalyrol. Szeretnem, ha reszletesen leirnad a lombikbaby programot, h hogy is zajlik. Nincs akitol megkerdezzem, es szeretnek informalodni. Koszonom elore is.
Kitartast kivanok Nektek! Sztem jo dontes a januar, fontos, hogy nyugisabb idoszakod legyen akkor. Udv, kardvirag
kardvirag
2014-10-30 15:18:48
Szia Ancsika! Termeszetes uton nem probalkoztok? Sose lehet tudni, hogy mikor jonne ossze. Hallottam esetekrol, amikor lombik program utan osszejott termeszetes uton a baba. Igaz nem ismerem a torteneted, nem akarok beleszolni. Visszaolvasok, hogy tobbet megtudhassak rolad. Udv, kardvirag
maximail
2014-10-30 14:47:02
Ancsika!
Miért van szükség a lombikra? Találtak valami konkrét problémát?