Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Zonett
2014-11-06 10:18:26

plumeria14

Megkérdezhetem, hogy mennyi a TSH-d értéke? Nem vagyok annyira jártas a témában, csak nem rég futólag oyan onfó maradt a fejemben, hogy a Hashimoto az a pajzsmirigy alulműködése. Javíts ki kérlek, ha rosszul tudom. A vérvételen kívül hogyan vizsgálták a pajzsmirigyed?
VeDi84
2014-11-06 09:58:40

KLANITA
Köszönöm a bíztatást, bárcsak igazad lenne! :)
VeDi84
2014-11-06 09:57:24

Ani0630,
Mi a Körúti Orvosi Centrumban voltunk a férjemmel vizsgálaton. Ott két időpontot adnak: első a mintaadás, majd 2-3 órával későbbre egy második, amikor az orvossal találkoztunk, aki kiértékelte az eredményeket. Nem olcsó mulatság, bár szerintem máshol sem sokkal jobb a helyzet (magán úton). Kb. 35e Ft-ot fizettünk másfél hónapja.
Sok sikert!
emikez
2014-11-06 09:52:19

Sziasztok rég jártam már itt mert most pihenünk decemberig várnunk kell addig leraktam a höméröt de most nem tudom mívan mert a ciklus 19 napján pecsételtem és más nap is nem nagyon épp hogy de a hömet nem mérem mostanában igy jön meg 24,25,26, ciklus napon ha valaki tudna esetleg valami tanácsot adni meg köszöném
Ani0630
2014-11-06 09:40:47

Sziasztok
Múlt héten eljutottam a nőgyógyászhoz, hogy elkezdjük a kivizsgálásokat( egy év kilenc hónapja próbálkozunk).
Vaciláltam rajta, hogy magán vagy sztk-s rendelésre menjek e. Gondoltam először megpróbálom az sztkst, és ha ott nem foglalkoznak komolyabban a próblémámmal, akkor irány a magándoki.
Ciklusom 10.napján mentem. A doki nagyon jófej volt, megvizsgált és kiírta a hormonvizsgálatokat.
Következő ciklusom 3.napján vérvétel, 14.napon uh, 21.napon vérvétel ismét, majd irány vissza hozzá a leletekkel. Eközben kiírta párom andrológiai vizsgálatát, és mondta ha megyek vissza vigyem az ő leletét is.
Ott a kórházban van andrológia rendelés, egy héten csak egyszer mindössze két órán keresztül, időpontot kell kérni, amit szerintem kb. hetek múltán kapnánk meg.
Ti hol voltatok ilyen vizsgálaton? Mert olvastam neten hogy magánrendelésben kb. két órán belül megvan az eredmény is, gondolom a kórházi rendelésen ez kb. több nap is lehet,vagy akár hét is.
Másik kérdésem, hogy ahogy számolgattam,(ha 28.napra jönne meg) nekem a ciklus 14.napja szombat lesz, szóval uh-ra előtte pénteken menjek szerintetek? Ugyanez van a 21.napi vérvétellel is , mert az is szombatra esne.
Válaszotokat köszönöm.
plumeria14
2014-11-06 09:07:25

Sziasztok,
tegnap elég későn értünk haza, így már nem tudtam megírni a beszámolót. Kb 45 percig voltunk bent, így a legfontosabb dolgokra rá tudtam kérdezni. Természetesen a leleteim rendben vannak, de a TSH-nál azért közbeszóltam és megjegyeztem, hogy Hashimotom van és nem is igazán értem, hogy ezt miért nem nézték most. A 3 napon szokásosakon kívül a 21. napon csak progeszteront néztek (ez számomra egy kicsit meglepő), illetve a vírusok elleni védettséget. Mindegyikre azt mondta nekem a doki, hogy negatív, egyedül a toxoplazmánál volt az, hogy valószínűleg már átestem rajta (erről még nem tudok túl sokat, a kutya és a macska terjesztheti állítólag – na, hát nekem világéletemben volt lakásban tartott kutyám, hű társam már 14 éve mellettem van).
Rákérdeztem az NK funkcióra, amire azt mondta a doki, hogy ne olvassak ennyit. Ekkor egy kicsit erőszakosabb lettem, elmondtam neki ennek a „tudományos” hátterét és hogy a véleményére lennék kíváncsi ezzel kapcsolatban. Megkérdezte, hogy melyik laborba járok, erre elővett egy vizsgálatkérő lapot és beikszelte a kért „paneleket”: az egyik egy infertilitás panel II névre hallgat (ANA, ds-DNA, cölikalia, anti-TPO, anti TG és foszfolipid antitestek, annexin v, protrhrombin antitest), a másik Thrombophilia panel (véralvadási vizsgálatok): protrhrombin, APTI, fibrinogén, d-dimer, AT III, Protein C, Protein S, APC rezisztencia, homocisztein, lupus antikoaguláns + NK sejtarány és funkció, valamint Leiden mutáció, MTHFR gén mutáció. Mivel az NK funkcióra időpontot kell kérni, ezért a többinek a levétele is ettől függ.
Megyek majd még egy friss rákszűrésre és utánajárok a fogínygyulladásomnak (vagy mi a fene), így ha minden lelet rendben lesz, akkor januárban lombik. OEP támogatott lombikra csak 2015. novemberre kaptam időpontot. Ezt természetesen nem fogom kivárni, így ez nekem 350 ezerbe fog kerülni, de nem érdekel. Antagonista protokoll lesz, erről is adott egy szemléltető ábrácskát (még nem tanulmányoztam át) és ICSI-AH beavatkozás lesz (35 év felett ezt csinálják), amikor is egy kis nyílást ejtenek majd a beültetendő burkon, hogy az könnyebben meg tudjon tapadni.
Az altatásra, meg ilyesmikre nem kérdeztem rá, mert úgyis kell majd még telefonálnom a privátban kért eredmények miatt. A laboratóriumi vizsgálatkérő lapra azonban ráírt egy kódot is, de fogalmam sincs, hogy ez mit jelent.
Hát ennyi, ha kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan!
monika80
2014-11-06 06:40:41

Erika12

Ha esetleg csinálnál tesztet nem fényképeznéd le,és tedd fel ide a linket hogy mi is megnézzhessük.
Amit mondani akkartam,hogy van olyan hogy igen a teszt érzékeli a hcg-t de lehet hogy nincsen elég ideje beágyazódni és a mensivel együtt kilöködik
monika80
2014-11-06 06:35:52

Jó reggelt lányok

Erika12
Nem azt mondtad hogy teszteltél valamelyik nap? Ma miért nem. teszteltél?
De 36,7-el is lehetsz terhess. Nem feltétlen jelenti azt ha le ment a hőd hogy nem lehetsz az.
Van valami tneted? Esetleg a mensi tünetei amik szoktak lenni,vagy mást érzel?
Erika12
2014-11-06 05:42:39

Jó reggelt.Menszi sehol,de a hőm leesett, alig aludtam ,pisilni jártam egész éjjel.Mit gondoltok azért esett le vagy megfog jönni,nem a kevés alvástól esik le a hő? Elment a kedvem a teszteléstől is ,sírhatnék ,de reménykedem nem adom fel holnap felfog menni .:(
KLANITA
2014-11-06 05:19:57

Jó reggelt!!

Ma maradtam. Remélem elkezd majd emelkedni!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!