Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Plum
Én annyit tudok a toxoplazmáról, hogy meddőséget okozhat, de hogy ezt hogyan, mire hatva, azt nem tudom. Ja, és ha jól tudom, csak a macska terjeszti, a kutyák nem.
A fogínygyulladásodnak hogyan jársz utána? Mert én is azt szeretném most kideríteni, mi az oka az enyémnek. A fogorvos erre csak széttárja ekzét, mert szerinte vitaminhiány lehet, de szerintem nálam nem ez az ok.
gyakoraltilag állandóan vérzik az ínyem...és ez nem normális. Anyukámnak autoimmun betegsége van és neki is gyakran gyulladt, vérző a fogínye, illetve ekcémás a keze. Kb. 1 éve nálam is jelentkeztek a kezemen az ekcéma jelei, és a fogínyem is mindig vérzik, úgyhogy én úgy döntöttem, a házidokitól kérek egy beutaló immunológushoz és abban reménykedem, az majd kér egy immun-panel-t nekem.
Klau84
2014-11-06 18:21:10
Ma annyira dühös,szomorú és felháborodott voltam..gyerekekkel foglalkozom és az egyik anyuka babát vár.Érdeklődtünk hogy van,mekkora a pici stb.,mire kifejtette,hogy holnap megy elvetetni,mert bár a férjével akarták a babát,ő olyan rosszul van (nagyon fáradékony,émelyeg),hogy nem bírja,úgyhogy inkább 9hetesen elveteti..komolyan mondom..valaki itt szenved,küzd,mások meg felelőtlenül bevállalják,aztán meggondolják magukat.. :( :(
Mónika82
2014-11-06 18:14:12
Sziasztok lányok!Az a kérdésem miért fáj a hasam szex közben?Egy kicsit érzem a mellem,h enyhén fáj
KLANITA
2014-11-06 17:06:25
klau84 - :-) :-)
Klau84
2014-11-06 16:06:59
Erika!
Én lehet már kibírnám reggelig,az a biztosabb!!!bár nem,nem bírnám ki,de ha te igen,akkor próbáld meg :) De azonnal írd ám ki!!!
KLANITA
2014-11-06 16:06:18
Erika12 - szerintem feküdj le ma időbe ne igyál már este, hogy ne kelljen felkelned és reggel tesztelj. Drukkolok!
Nekem is fájdogál a mellem és még mindig van folyásom ma inkább barnás.
Erika12
2014-11-06 15:42:55
Monika80 nincs menszi tünetem,még beágyazodási pecsét sem volt.Terhességi tünet mind meg van .Ma majdnem elhánytam a parfüm illattól magam a buszon,a mellem és a bimbóm fáj és megnőtt kegyetlenül nyíllal bele sokat.Régen voltam már terhes 15 éve,de arra emlékszem hogy a mellemhez nem lehetett érni.Most teszteljek vagy reggel? Vettem facelle teszt csíkot vastagot 25ml.Mit gondoltok csajok most is szédülök, olyan fáradt vagyok állandóan.Mégsem aludtam ,mindig pisilni jártam,izzadok pedig nincs 20 fok a lakásba nyugtalan is vagyok a hasam bugyborékolt az este is köldököm keresztül fájt szóval nem menszi érzés ez más.
KatkaManó
2014-11-06 15:16:52
Plum, a BNO kód szerintem a beküldő orvosnak a kódja vagy valami hasonló. A körzeti dokinál is mindig ráírják mindenre ezt a BNO kódot. De lehet rosszul tudom...
A hematológusnál úgy kötöttem ki, hogy a körzeti dokinak elvittem a genetikai vizsgálat eredményét az MTHFR gén mutáció miatt. A leleten rajta volt javaslatként, hogy keressek fel egy hematológust. A körzeti meg adott beutalót :)
Én sem szeretek várni, de nem olcsók ezek a vizsgálatok és így örülök, hogy egy csomó mindent megnéznek.
Elvileg január, de remélem már nem lesz rá szükség... ;)
plumeria14
2014-11-06 14:28:38
KatkaManó,
fogalmam sincs, hogy miért az a protokoll, ami…sajnos én továbbra is azt érzem (itt is), hogy mindenkinél ugyanazt alkalmazzák…hiába van köztudottan Hasimoton, ezt saját költségen kell megnézetnem…mondjuk én még soha nem voltam sztk-s dokinál, mert én eléggé türelmetlen típus vagyok, szóval nem nagyon szeretek várni.
A másik, hogy valóban nagyon keménynek és erőszakosnak kell lennie az embernek, mert a dokinak nem érdeke, hogy mindent kivizsgáljanak…még akkor sem, ha ezt jelzed…az első reakciójuk mindig az, hogy túl sokat olvas/tud a beteg…pedig sokszor ez kell….én keményen oda is mondtam a tanár úrnak, hogy nem szeretném, ha egy 30 ezer forintos vizsgálaton múlna a több százezres lombik kimenetele….
Te egyébként miért, hogyan kötöttél ki egyáltalán a hematológián?
Elvileg emiatt már nem kell majd visszamennem, szerencsés esetben csak közlöm, hogy minden érték rendben van és indulhatunk és akkor felírják nekem a gyógyszereket….de kell majd még találnom valakit, aki a kapott leleteket kiértékeli…este alaposabban utánanézek azért ezeknek, mert az árait nem mindegyiknek néztem még meg és a BNO kódot sem tudom mit jelent a vizsgálatkérő lapon.
Akkor januárban egyszerre lombikozunk majd?
Zonett,
legutóbb a TSH-m 1,78 lett, januárban, amikor gyanússá vált számomra, akkor 2,77 volt. De nem is ezzel van a baj, hanem hogy az Anti-TPO értékem 260 a 34 helyett….ezt vérvétellel és pm ultrahanggal tudják kimutatni.
A Hashimoto-thyreoiditis nem a pm alulműködést, hanem annak autoimmun betegségét jelenti, amely a pajzsmirigy krónikus és fájdalommentes gyulladásához és végeredményben pusztulásához vezet. A betegséget az immunrendszer hibás működése okozza, aminek következtében az immunrendszer a pajzsmirigysejteket idegennek fogja fel és elpusztítja. Ismert rizikótényezők továbbá a stressz, vírusfertőzések, mellékvese-betegségek, és környezeti hatások. Vitatott a túlzott jódbevitelbetegséget okozó hatása.
KatkaManó
2014-11-06 11:11:06
Plumeria, örülök, hogy nem hagytad magad. Érdekes, hogy ezeket mind tanácsolta, bár mondjuk ha nekem is kikéne fizetnem a lombikot én is szeretnék tutira menni.
itt csak azt nem értem, hogy 1-2 sikertelen után ez miért nem evidens, hogy másnak is ajánlják és ne nekem kelljen kitalálni.
A hematológus a héten az NK funkció kivételével az összeset felírta, így hogy végig szaladtam rajta. Szerencsére TB alapon nézik, mert sikerült kifognom egy nagyon kedves aranyos doktornőt.
Mikor kell visszamenned ? Gondolom az eredmények se rögtön vannak készen.
Nekem január elején lesznek meg az eredmények.
Én annyit tudok a toxoplazmáról, hogy meddőséget okozhat, de hogy ezt hogyan, mire hatva, azt nem tudom. Ja, és ha jól tudom, csak a macska terjeszti, a kutyák nem.
A fogínygyulladásodnak hogyan jársz utána? Mert én is azt szeretném most kideríteni, mi az oka az enyémnek. A fogorvos erre csak széttárja ekzét, mert szerinte vitaminhiány lehet, de szerintem nálam nem ez az ok.
gyakoraltilag állandóan vérzik az ínyem...és ez nem normális. Anyukámnak autoimmun betegsége van és neki is gyakran gyulladt, vérző a fogínye, illetve ekcémás a keze. Kb. 1 éve nálam is jelentkeztek a kezemen az ekcéma jelei, és a fogínyem is mindig vérzik, úgyhogy én úgy döntöttem, a házidokitól kérek egy beutaló immunológushoz és abban reménykedem, az majd kér egy immun-panel-t nekem.