Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Sziszi, minden rendben lesz ne aggódj lesz szívhang már jövő héten. :) Szorítok nagyon.
Sziszi259
2020-02-11 08:24:31
Sziasztok!
Doriana miért gondolod, hogy rossz helyre tette be az ovut a rendszer? Nézték uh-val, vagy akkor nem volt pozitív az lh teszt?
Hát én kivagyok... Napok óta kB egésznap rosszul vagyok. Borzalmas... Van amikor tudok enni szerencsére :D de kB egésznap ennem kéne, hogy ne legyek rosszul. Tegnap a biztonság kedvéért vettem egy digi tesztet. Szerencsére 3+ volt rajta, pedig késő délután csináltam. Kicsit nyugodtabb vagyok, de még mindig van egy hét az újabb uh-ig... :O remélem dobodni fog a kicsi szíve :) nem tudom, hogy a múlt héten azért nem volt, mert később fogant vagy azért mert nem volt jó a gép. Mert először hüvelyit csinált, de azon nem látta rendesen, utána csinált hasít. Igazából nem értem, hogy hogyan nem volt, hisz akkor elvileg már 6+3 napos voltam, és nem is mondott semmit, hogy hány hetes ék lát, vagy hogy mekkora a kicsi. Csak azt mondta, hogy még pici azért nincs szivhang. Nah mindegy csak meg akartam osztani a gondolataimat :D szóval remélem minden rendben lesz jövő héten :D
Meli19802
2020-02-11 07:14:21
Megjött a vérvétel eredményem: 63,07nmol/l a progim, Dvitaminom: 134,4nmol/l, a tsh: 1,28 mlU/l erre szedem a gyógyszert október óta. T4-et kért a doki mellé: 19,65pmol/l.
Csatolom a görbémet, ma így. Meglátjuk hova alakul ez a hónap. :)
Bius27
2020-02-10 21:26:33
Zsuzsi: köszönöm!
Nagyon sajnálom, hogy eddig nem sikerült! Legalább találtak valamit ami oka lehet, kezelni tudják és remélhetőleg hamarosan sikerül a baba is!
Szerinted prolaktin szinten is javítani fog? Volt esetleg ilyen tapasztalatod? Nekem menstruáció előtt van erős mellfeszülésem, puffadás stb. a barátcserjere amit szedhettem volna, azt mondta ne szedjem. Elfelejtettem megkerdezni, hogy a prolaktinra is hat-e amit felirt.
zsuzsi09
2020-02-10 20:30:34
Bius - egy hónappal ezelőtt jött rá az endokrinológus, hogy a TSH értékem még ha határon belüli is a teherbeeséshez nem megfelelő. /3,56 volt/ fel is irta az Euthyrox 50 -et napi egy tabletta.../január 11 -től szedem/ azonnal kérdeztem tőle, hogy ilyen értékkel menjek -e egyáltalán a beültetésre -azt mondta persze mehetek -felhivtam a meddőségiben a dokit ő is azt mondta ilyen értékkel mehetek. Én azonban máshogy gondoltam és ilyen értékkel nem kisérleteztem - kihagyok néhány hónapot - március 31 -én megyek vissza kontrollra csökkent-e az érték...Ez is lehet ok a sikertelenségre három beültetésen vagyok túl és lehet elcsiptük a miértjét - kiderül
Bius27
2020-02-10 19:12:16
Sziasztok!
Voltam endokrinológián, Jozsa valóban igazad volt, azonnal mondta az endokrinológus, hogy ez az érték nem kedvez a teherbeeséshez, sajnos még a 3,2 TSH szint sem jó, hiába referencia értéken belül van.
Felírt Euthyrox tablettát, első héten fél szemet kell szednem, utána napi 1-et, 2 hónap múlva megnézik a terheléses cukrot és az Anti- TPO-t, váltottam ki hozzá inofolicot is, mert azt is ráírta a vizsgálati lapra.
Kérdésem lenne aki szedi, mióta szedi és milyen eredményei lettek az euthyroxtól? Körzeti feltudja írni, mert csak 1 havi adagot írtak ki? A terheléses cukrot és az anti-TPO-t, vérvételre a körzeti orvos tudja írni vagy szakorvos kell hozzá? Ez magán rendelés volt, ott megcsinálják, de borzasztóan drága egy vérvétel és ha felírhatja más is akkor inkább elmegyek állami vérvételre.
Rosie: Szerintem sem pozitív ez még.
Az én esetemben, hogy 28- 30 napos ciklusaim voltak, mindig a 12. napon hívott hüvelyi uh-ra a nőgyógyász és általában onnantól a 2.-3. napra határolta be az ovut, ha hosszabb a ciklus akkor elvileg még később van.
Olvastam egy helyen a tüszőrepedés a hajnal órákban történik, ebben a hónapban szerintem így próbáljuk meg, érdemes olyankor 3-4 napig minden nap együtt lenni.
Ismerősöm ajánlotta nekem a clearblue ovu tesztet, még nem vettem én sem mert elég drága, de egyértelműen jelzi az ovut, mosollyal ha pozitív, más esetben nem mosolyog, nincsenek kétértelmű vonalak.
Ennek ismeretében, hogy ez az érték nem kedvez a babához, sajnos kicsit kételkedve állok ehhez a hónaphoz. Azt mondta a doki, hogy hinni kell benne, hogy ez segíteni fog, fontos hogy higgyünk benne. Sok minden miatt lehet akadálya, de ez is lehet az egyik. Majd azért én is megosztom a görbémet, hogy segítsetek behatárolni.
rosie
2020-02-10 18:45:43
Huhh köszi igen én is úgy vélem hogy készülődik....akkor egy hajnali akció jó
lehet ide is oda is nem?.....Az a baj hogy a két egymást követő nap nekünk nem mindig működik...
Meli19802
2020-02-10 18:26:41
En az alsot mondanam erosebbnek ez a 12. napi ugye? A gorbednel ugy nezem azon vagy. En egyutt lennek ma is es holnap is. Mert az az erzesem holnapra erosebb lesz. Nekem is ilyenek a tesztek es nem egyertelmu nem tudom lehet erzekenyebb lett ez a teszt. Mert szeptember ota folyamat mintha ket pozi napom lenne es nehez megallapitani. Multkor csinaltam sima csik tesztet es az egyertelmuen megmutatta a pozi napot. Ellenben a facelle ketertelmu volt. Tudom egyszerre csak egy fajtat szabad hasznalni de kivancsi voltam.
doriana
2020-02-10 18:20:59
Rosie szerintem ez még nem pozi. Vagy ilyen szokott lenni? Megmutatom az enyém ilyen volt ebben a hónapban: https://kepkuldes.com/image/3hoDDf