Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Andi198729
2017-03-06 14:48:46

Ezt most végképp nem értem, ezek szerint a mostani ciklusodat orvos követte nyomon, és fel is világosított, ha ennyire biztos a dolog, hogy valóban 2 ovud volt, miért voltál akkor tanácstalan, hogy lehet-e egy hónapban 2 ovu, valamint ha ezt biztosan tudtad, miért voltál bizonytalan, hogy lehet hogy esetleg baba van a dologban?
BKATA77
2017-03-06 13:47:25

Ezt találtam most szeretném megosztani veletek:
Akkor most mesélek, konkrétan az e havi esetemet (pluszban hozzátenneém, hogy rendelkezem orvosi háttérrel).
Kezelt ciklusom van, ami annyit jelent, hogy Clostilbegytet szedtem és utána rendszeresen jártam ultrahangra, hogy lássuk, mi is történik.
Na, kérem szépen, ebben a hónapban volt 2 domináns tüszőm, mindkettő a bal petefészkemben (a jobb oldaliban nem volt egy sem).
Mindkettőnél meg is történt a tüszőrepedés, egyiknél a 14. napon, másiknál a 19. napon.
Hangsúlyozom még egyszer, ultrahanggal vizsgáltak, tehát az adatok valósak, tényeken alapulnak, nem feltételezéseken.
Ez a kettős ovuláció egyébként a hőgörbémen is teljesen jól látszik.
A 15. napon szépen elkezdett emelkedni a hőm, de nem olyan mértékben, ahogy máskor szokott (a másik pete érése valamennyire blokkolta a progeszteron termelést), majd hirtelen visszaesett a 19. nap reggelére, azt követően pedig ugrásszerűen megemelkedett.
Ezen kívül vérvételem is volt a 19 nap reggelén, ahol az ösztrogén kivételével minden hormonszintem a luteális időszak tartományába esett, holott aznap hajnalban volt a második ovulációm (ha az lett volna az első, akkor az értékeknek a középidős tartományba kellett volna beleesniük, ugyebár).
Tömören összefoglalva: Lehet egy hónapban több peteérés is (főleg peteérést stimuláló gyógyszer mellett), akár ugyanabból a petefészekből. A megtermékenyülés is megtörténhet mindkét peténél ugyanakkora eséllyel, mintha csak egy érett volna meg.
A beágyazódásnál már egy kicsit más a helyzet. Ha a két peteérés között nincs túl nagy különbség, akkor beágyazódhat mindkét (vagy akár több is) petesejt, hiszen maga, a beágyazódási folyamat eltarthat 5 napig is, így olyankor a méh nyálkahártyája minden további nélkül képes "befogadni" még egy petét. És ez az 5 nap csak egy átlag, egyénenként eltérő lehet, így simán előfordulhat olyan, hogy ikreknél a két baba között egy hét korkülönbség van.
Kira84
2017-03-06 12:49:49

Üdv mindenkinek.
Nagyon régen jártam már itt,röviden az elmúlt 1,5 év nagyon megterhelő volt,volt ebben minden ami csak kell,vetélés,műtét,kezelés.
Most ott tartok hogy ezt a hónapot Clostival keztem, és a 14-naptól a 28 napig meg Duphaston kell szednem 2x1 ..Viszont én ezt már olyan régen szedtem hogy nem emlékszem befolyásolja e a hőt? 3-án voltam dokinál akkor látot a bal petefészekben egy 7,4 x 13,8 ast és egy 10,3 x 10,0 + több aprót.
A jobb petefészekben? 8,3 x 6,3, meg egy 7,0 x 7,0 ebből van több is.
Mit gondoltok lehet ez a hónap még jó vagy ,érhettek még a tüszők vagy esélytelen?
BKATA77
2017-03-06 12:27:01

Olyan lehet-e,hogy egy cikluson belül 2-szer legyen ovu?
BKATA77
2017-03-06 12:23:13

Hát igen az a furcsa az egészbe,hogy menszi sehol és ha akkor volt ovu annak meg semmi jele nem volt.Viszont ha még csak most volt ovu az meg magyarázná hogy idáig mért nem volt menszeszem. Azt írtam is hogy március 4-én az ovu tesztem totál pozitív volt a teszt rész erősebb csík volt mint a kontroll. Másnapra fel is ment a hőm 37-re ma meg 37,1. Szerencsére most 4-én is együtt voltunk:) már én is kíváncsi vagyok hogyan alakul a továbbiakban
Andi198729
2017-03-06 12:13:56

Kata, hát ez tényleg érdekes, ezt én sem értem. Ez egy trifázisos görbének illene be. 16-án is leesett a hőd, és utána fel, most is volt egy picic esés, és utána még feljebb ment. A teszt pedig negatív, de mensi nincs. Ezért is tartom megbízhatatlannak ezt a rendszert, összevissza teszi be az ovut, mikor neki tetszik, az ember meg bizonytalan, nem érti, hogy most mi van. Ha most lenne ovud, akkor eléggé megnyúlt ciklus lenne. Ha ez a hónap most esetleg tényleg nem sikerült, akkor inkább ovutesztelj, az biztosabb, és nem fog kétségek közt hagyni mint ez a hőmérőzés.
BKATA77
2017-03-06 09:27:52

Sziasztok
Én így állok,ide tette be az ovut. Hcg teszt negatív. Lehetséges ez,hogy most van ovum? Semmi jelét nem éreztem az ovunak csak a hőm mutatja. Már én sem tudom.
global
2017-03-06 05:36:16

Sziasztok!Nagya csend !Hogy álltok?Én ma 6 dpo vagyok, semmi változás!
BKATA77
2017-03-05 10:48:45

Rendben. Hát még én hogy izgulok:)
global
2017-03-05 10:41:02

Persze, persze, csak úgy izgulok! :))Remélem beköszönt a gólya! :))))Majd írj ha már van valami!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!