Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Itt vagyok Fbara hát az LH + halvány ,de örülük baboca lesz? De nem kiabálom el halkan suttogva juuuuu....
Megyek dolgozni sziasztok!!! Puszi :D
Niki111
2017-12-15 06:15:07
Jó reggelt !
Barbi : nem menzi lesz ebből ? Mennyire volt hosszú a ciklusod máskor ?
Kiscsillag : köszönöm . Itthon vagyok szerencsére , a nagyobbik fiam beteg , így vele kiirattam magam , jövő hét szabadság , aztán betegállomány .
Picurka befűtött :) fel 4-kor hanyingerre keltem , de aztán semmi :)
fbara90
2017-12-15 05:59:16
Sziasztok! :)
A hcg negatív, az lh halvany.
Az lh tesztet délelőtt ismétlem, ovu miatt.
Hőm nem ment feljebb.
Kisscsillagh
2017-12-14 23:00:10
Sziasztok!
Azt hiszem, ha lépest akarok tartani veletek, másik munkát vagy részmunkaidős állást kell keresnem :)
Anita34 - méhpempőt kezdesz holnap? A méhész azt üzente nekem anyával, hogy bármikor lehet kezdeni, meddőségre a ciklus első napját javasolta (Tehát ő sem orvos így mondta). Adagolásban 2g-ot javasolt reggel éhgyomorra nyelv alatt felszívódva. Ez kb egy kiskanálnyi mennyiség. FONTOS hogy NE FÉM KANÁLLAL tedd a nyelved alá. Műanyaggal vagy a hüvelykujjaddal kanalazd oda. 5 percig ne is nyelj. Amúgy mézimádó vagyok, de ez a pempő ez borzalmas. Annyira csíp...brrr. De a cél szentesíti az eszközt ugyebár ;) 21 napig mondta hogy egyem, utána 7 nap szünet és mehet tovább. Az egészből a nem fém kanál a legfontosabb, a többit tedd belátásod szerint. Nagyon nagyon nagyon drukkolok, hogy a méhecskék szorgos munkájának gyümölcse megérkezzen a pocakodba :)
Amandeen drukkolok nagyon, hogy ne kerüljön sor beavatkozásra. Ezektől okosom én is nagyon :/ Már az átjárhatósági is megviselt lelkileg. Kicsit olyan természet megerőszakolása érzésem van tőle. Nagyon szorítok, hogy ezek nélkül foganjon meg a Pici.
Niki111 köszi hogy megosztod az első élményeidet. Kell nekünk egy kis sikerélmény :) Kitartást kívánok! Hamarosan itt a hétvége és remélem legkésőbb akkor tudsz majd pihenni!
Volt valakiknek inszem vagy lombik? Rettegek ezektől :(
fbara90
2017-12-14 21:18:50
Erikasz én csak babonából nem köszönöm meg előre! :-* Majd ha sikerült! :-D
Amandeen
2017-12-14 21:15:54
Erikasz, egy tündér vagy, köszi a jókívánságot és az áldást! Én lennék a legboldogabb, ha úgy lenne.
Köszi a sok infót a teákról is.
Én ajánlom még az oregano teát, vad oregano teát, mert stimulálja az agyalapi mirigyet, ami ugye irányítja a különböző hormonok termelődését.
fbara90
2017-12-14 20:49:02
Köszönöm! Puszi :-*
erikasz
2017-12-14 20:48:30
Fbara :Bocsi reggel a leghatásosabb éhgyomorra !
erikasz
2017-12-14 20:46:39
Fbara : Elolvadtam.... olyan boldog vagyok ha tudok seggiteni másokon ! Ha egyszer akkor egyszer csak idd és meglátod !:D Én saját tapasztalatbol merem ajánlani ! De láttad milyen hosszu ciklusaim voltak és rendezödött végre ! :D
erikasz
2017-12-14 20:39:33
Anita34:olvasd !
A progeszteron a női ciklus második felében képződik a petefészekben a luteinizáló hormon (LH) hatására az akkor megrepedt tüsző helyén. Szerepe az ösztrogének által felépített méhnyálkahártya átalakítása, hogy az esetlegesen megtermékenyült petesejt beágyazódjon. Ha ez nem következik be, akkor a hormonszint csökken, a nyálkahártya vérzés kíséretében lelökődik, ez a havivérzés. Ha megtermékenyülés bekövetkezik, akkor a progeszteron biztosítja a terhesség fennmaradását, elhárítja az anyai immunválaszt az 50%-ban genetikailag idegen magzat ellen, biztosítja a méh nyugalmi állapotát, fokozza a méh növekedésével együttjáró vérerek szaporodását.
Ha ez a hormon nem termelődik minden ciklusban, akkor beszélünk serdülőkori bő vérzésről (juvenilis metropathia), felnőttkori peteérés nélküli ciklusról (anovulatio), rendetlen vérzésről (cyclus irregularis), meddőségről (sterilitas, infertilitas). Ennek oka lehet az agyalapi mirigy hormonjainak alultermelése, más hormonok (prolaktin, teszteszteron) túltermelése. A zavart ciklusok normalizálása ma már rutin nőgyógyászati feladat, melyet részleges vagy teljes hormonpótlással, esetleg alacsony dózisú fogamzásgátlóval oldhatunk meg. Ha hormontúlter- melés gátolja a peteérést, s így a progeszterontermelést, akkor a megfelelő ellenhormon adása segít. Enyhébb esetekben ciklusrendező gyógytea (Lady Ciklus Tea) is megoldás lehet, hiszen nemcsak növényi ösztrogének, hanem növényi progeszteronok is vannak (yam gyökér, pásztortáska, apróbojtorján, palástfű).
Megyek dolgozni sziasztok!!! Puszi :D