Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Az utolsó rendes piros vérzésem után 55 nappal. Azóta csak sötétbarna darabos volt.
Te milyen LH tesztet használsz egyébként. Én nem vagyok biztos benne, hogy a 23-ai negatív, mert ennél halványabbról is bebizonyosodott már másnál hogy pozitív. Abszolút nem tudom mi lehetett előző hónapban. Lehet, hogy volt tüszőrepedés, csak valami nagy baj van a progeszteronommal.
BKATA77
2018-01-28 19:37:47
az LH és a progeszteronod az nem jó az értéked az tuti...
BKATA77
2018-01-28 19:32:37
Mikor voltál folikuláris vagy a luteális fázisba? Mert az sem mindegy
Lion86
2018-01-28 19:22:23
Hormonon voltam, holnap lesz a pajzsmirigy.
Az eredményem:
https://www.kephost.com/image/EzUe
BKATA77
2018-01-28 18:57:07
Voltál már hormonos vérvizsgálaton? Pajzsmirigy, PCOS? LH? FSH?
BKATA77
2018-01-28 18:53:19
Már bocsi Lion,hogy ezt írom de én úgy gondolom ezeken az LH tesztek nem mutatnak ovulációt...Talán a 23-ai de az sem olyan erősségű...és ezt alátámasztja is a hőd...
BKATA77
2018-01-28 18:46:51
Amikor a rendszerbe hiba csúszik
Maga a peteérés egy igen bonyolult folyamat, és ha valami hiba csúszik a rendszerbe, úgy nem megy végbe normál tüszőérés és az ovuláció elmarad (anovuláció). De vajon ezt honnan lehet tudni?
A legtöbb nő úgy gondolja, hogy ha menstruál, akkor volt is ovuláció. Ez azonban nagy tévedés, és bár általában a túl rövid vagy a túl hosszú ciklusok utalnak a problémára, ám az is előfordulhat, hogy normál időközönként jelentkezik a vérzés. Ez persze megzavarhatja a gyermekre vágyó nőket, és csak azt látják, hogy késik a gyermekáldás, ám az nem tudják, hogy miért- mondja dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusa. Hogy miért nincs ovuláció, annak több oka is lehet, ám leggyakrabban pajzsmirigyzavar, PCOS, cukorbetegség, ösztrogéndominancia, korai klimax áll a hétterében. Ezekről természetesen fizikális és ultrahangos vizsgálat mellett hormonvizsgálattal lehet megbizonyosodni.
BKATA77
2018-01-28 18:42:36
Jó tudni!
A petesejt csak 24 órán keresztül, a hímivarsejtek napokig is életben maradhatnak a számukra ideális környezetben. (Ennek értelmében – bár meglehetősen furcsán hangzik – már az ovuláció előtt is termékeny vagy!)
A fogamzás esélye nagyobb, ha a várható peteérés előtti öt napban is próbálkoztok.
"Soron kívül" - pl. orgazmus hatására - is történhet ovuláció.
A megtermékenyített petesejtek kb. fele elpusztul a beágyazódási kísérlet alatt. Mindez a természetes kiválasztódás része, hátterében különböző – kromoszomális – rendellenességek állnak.
Lion86
2018-01-28 18:40:05
https://www.kephost.com/image/ErP5
Lion86
2018-01-28 18:39:56
Felteszem megint :) A 23-ai száradás előtt teljesen egyforma volt.
Te milyen LH tesztet használsz egyébként. Én nem vagyok biztos benne, hogy a 23-ai negatív, mert ennél halványabbról is bebizonyosodott már másnál hogy pozitív. Abszolút nem tudom mi lehetett előző hónapban. Lehet, hogy volt tüszőrepedés, csak valami nagy baj van a progeszteronommal.