Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Lion86
2018-01-28 19:51:06

Hát kíváncsi leszek, hogy mit mond az orvosom, de lehet, hogy váltok.
BKATA77
2018-01-28 19:49:44

Viszont az Ösztradiol hormonod is igen csak határt súroló értéke van...
BKATA77
2018-01-28 19:48:41

A progeszteron az a sárgatest...lehetséges hogy nem elég vastag a nyálkahártyád...és a beágyazódásban is van szerepe ennek a hormonnak...
Lion86
2018-01-28 19:47:56

Az egy mű ciklus, nekem egyébként sem tette rendbe, mert utána hónapokig nem jött meg. Csak elfedi a tüneteket és nagyon nagy baj lehet belőle.
BKATA77
2018-01-28 19:46:42

One Step ovu tesztet szoktam használni
Lion86
2018-01-28 19:46:14

Ezeket már mind olvastam, de nem jutottam semmi értelmes eredményre. Azért próbáltam utánajárni, hogy egyáltalán milyen dokit keressek, mert ehhez a nőgyógyász kevés lesz. De endokrinológus 60 km-es körzetben nincs. A háziorvosom többet segített eddig mint a nőgyógyász. Holnap beszélek is vele. Ő ajánlotta a vitaminokat is meg a pajzsmirigy vizsgálatot.
BKATA77
2018-01-28 19:45:01

Lion pedig el fogadhattad volna a fogi gátlót,sokszor az hozza helyre az ember hormonjait,beállítja a rendszeres menszeszt....
BKATA77
2018-01-28 19:43:52

Akkor a luteális fázisba voltál. Az LH is baj van az az érték sem jó neked
BKATA77
2018-01-28 19:41:50

A progeszteron hormonról

A progeszteron egy szteroidhormon, melynek fő szerepe, hogy segítsen felkészíteni a nő szervezetét a terhességre. Hatását több más női hormonnal együtt fejti ki. Megtermékenyítés esetén a megtermékenyített petesejtnek a méh nyálkahártyájába történő beágyazódásában van szerepe. Előkészíti, megvastagítja a méhnyálkahártyát a beágyazódásra. A 12. hét után a placenta, méhlepény termeli. Normál esetben. De mi van akkor, ha eltér a normális értéktől?

Az ösztrogén minden hónapban az endometrium (a méh belső falát borító nyálkahártya) megvastagodásához és megújulásához vezet, míg a sárgatesthormon (luteinizáló hormon, LH) szintjének emelkedése petesejt kiszabadulását idézi elő a két petefészek egyikéből. Azon a helyen, ahonnét a petesejt felszabadult sárgatest (corpus luteum, kis sárga sejttömeg) képződik petefészekben, és progeszteront kezd termelni. Ez a progeszteron (a mellékvesében termelődő kis mennyiségű hormonnal kiegészítve) megállítja az endometrium növekedését, és előkészíti a méhet a megtermékenyített petesejt beágyazódására.

Ha a megtermékenyítés nem jön létre, a sárgatest degenerálódik, a progeszteronszint csökken, és menstruációs vérzés kezdődik. Amennyiben egy megtermékenyített petesejt beágyazódik a méhbe, a sárgatest fennmarad, és továbbra is progeszteront termel. Néhány hét elteltével a méhlepény (placenta) átveszi a sárgatest szerepét, és ezután ez lesz a progeszteron fő forrása, és a normális terhesség további részében viszonylag nagy mennyiségben állítja elő a hormont.

A progeszteron vizsgálat segíti az infertilitás (meddőség) okának feltárását, az ovuláció (tüszőrepedés) idejének megállapítását, méhen kívüli terhesség vagy elhalt magzat kimutatását, a normális terhesség követését, és rendellenes méhűri vérzés okának felderítését.
Lion86
2018-01-28 19:40:56

A dokikban se nagyon bízok, mert az orvosom fogamzásgátlót akart felírni a rendszertelenségre, de mondtam, hogy babát szeretnék. Eszébe sem jutott a hormonvizsgálat.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!