Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Amandeen vannak görbéid? És hogy voltál el tiltva a párodtól? ezt nem értem
BKATA77
2018-01-28 20:08:35
Elolvastam Lion,biztos ebbe is van valami.
Viszont szerintem is válts orvost mert ezek az értékek nem jók egyáltalán...
Amandeen
2018-01-28 20:02:42
Bkata, Lion, én is ilyen cipőben járok most. Már a 37. ciklusnapomon járok és egyáltalán semmi jele mensinek. Életem leghosszabb ciklusa eddig 40 nap volt, akkor ciszta miatt nem jött nem jött meg ennyi ideig, utána meg amikor megjött egy teljes hónapig megvolt, barnáztam. Akkor még nem vezettem hőgörbét, szóval nem tudom milyen volt.
A mostani görbém szerint még nem volt ovum, és mensi se volt, pedig kellett volna már. Elviekben 21, 23, 25 naposak a ciklusaim mióta nem szedek hormonpótló gyógyszert (augusztus vége óta). Igaz, azóta csak pár hónap telt el, de mindegyik ciklusomban volt ovum a görbe alapján. A hőm a luteálisban felment 36,7-36,8-ra is. Most 36,2 körül vagyok állandóan.
Én azt olvastam, hogy ha nincs ovu, van olyan, hogy nem jön meg (pl. 3 hónapig is akár), de vannak olyanok, akiknek rendszeresen megjön mégsem ovulálnak. Remélem, hogy ez a mostani ciklus nálam csaj egy egyszeri eset, és nagyon remélem, hogy most már jön a következő ovu, vagy mensi vagy valami, mert 3 nap még és megdöntöm a 40 napos rekordomat!
Előző ciklusomban volt egy szép 15 mm-es tüszőm, doki látta ultrahangon, az akkor pár napra rá meg is repedt, ezt a hőm is igazolta, tehát a hőm is felment, ahogy kell. Eddig minden jól működött, nem értem, hogy most mi van. Kár, hogy előző hónapban el voltunk tiltva egymástól, akkor legalább tuti volt az ovu, de hát ez van. Most várakozok.
Lion86
2018-01-28 20:01:16
Igen, tudom :) Ezért is kezdtem el minél előbb utánajárni, hogy mi lehet velem. Hőmérőzés, tesztelés, vérvétel stb.
Azért furcsállom a mostani dokim, mert szerinte ezek az LH tesztek rendben vannak és volt ovuláció. Szerintem meg nincsenek rendben. Nem tudom mit szól majd a hormonsoros magánakciómhóz :D
Lion86
2018-01-28 19:58:05
Erre gondoltam, ezért nem akarok többet fogamzásgátlót szedni sosem:
http://meddovagyokanyaleszek.cafeblog.hu/2015/06/22/erdemes-megismerni-a-testunk/
BKATA77
2018-01-28 19:55:06
Lehet Lion nem tudom,ehhez tényleg hozzá értő orvos kell és neked meg nagy türelem,mert ezek helyreállítása nem megy egyik napról a másikra sajnos
Lion86
2018-01-28 19:53:49
A mű ciklus alatt azt értem, hogy az nem rendes menstruáció, hanem hormonmegvonásos vérzés.
BKATA77
2018-01-28 19:53:39
A méhpempőt is szedheted.de csak az eredetit amit a méhésztől veszel...az a jó
Lion86
2018-01-28 19:52:27
Az eredmény PCOS-re utal, de ezt csak a doki tudja megerősíteni.