Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Encsy, dehogyisnem. Az LH teszt egy napig pozitív (kettőig, ha az lh csúcs úgy jön ki, hogy átnyúlik a másik napba), ezért kell a várható időben már kétszer is tesztelni. Csak légy türelemmel, ne izgulj biztos lesz ebből pozitív.
A rossmannosak így néztek ki nekem:
Az elmúlt 3 nap tesztjei ... attól félek nem lesz ebben a ciklusban ovum! :-(
Lion86
2018-03-19 11:05:08
"Rossz közérzettől az ájulásig
Fiatal nőknél gyakran kíséri a havi vérzést erős, görcsös fájdalom, amit az orvosi szakirodalom diszmenorreának nevez. A nők fele számára ismerősek a tünetek, de 5-15 százalékuknál súlyosabb formában jelennek meg, annyira, hogy iskolai és munkahelyi hiányzáshoz, egy-két napi betegállományhoz is vezethetnek. Különösen az első szülés előtt, tizenéves korban jelentkeznek rendszeresen ezek a menstruációs fájdalmak, általában már az első menzesztől kezdve. Fő tünete a havi vérzés idején (a vérzés megindulása előtt néhány órával) jelentkező erős, görcsös alhasi fájdalom, de emellett általános rossz közérzet, levertség, fáradtság, fejfájás, gyakori vizelési inger, hasmenés, hányinger és hányás is kísérheti. Ritkán ájulás is előfordul. Az enyhe formákban a panaszok csak néhány órára korlátozódnak, és nem befolyásolják a mindennapi tevékenységeket."
Ez nem az a cikk, de erről van szó. Valószínűleg a múltkori rossz kedvem is ettől volt kb. egy hete, mert ez is PMS egyik velejárója, csak nálam néha eldurvul.
Encsy883
2018-03-19 10:25:45
Amandeen: mikor voltál uh-n, amikor látta a dokid a domináns tüszőt? mikor mész legközelebb?
Izgulok persze, de a napokban úgyis kiderül, hogy mikor is van/lesz az ovum! :-)
Lion86
2018-03-19 10:09:40
Amandeen, el nem tudom képzelni mi történhetett, ha már olyan szép nagy volt. Mikor mész orvoshoz megint?
Lion86
2018-03-19 10:06:56
Régebben úgy évente 3-4x fordult elő, 16 éves korom körül kezdődött, de anyukámnak a születésemig így volt az elejétől. Azt mondják örökletes hajlam függvénye. Pár éve olvastam utána, csodálkoztam, hogy ez tulajdonképpen egy "betegség" ( mikor azt hittem terhesség miatt van, mert akkor nagyon durva volt). Most kerestem a cikket, de nem találtam, hogy esetleg lehet-e ezen segíteni, mert hát a szülés óta egyszer volt és annak már 11 éve. A második szülés után ez volt az első ilyen.
Amandeen
2018-03-19 10:02:19
Erikasz, a lényeg, hogy megvolt az ovud! A napokban kiderül, hogy pontosabban mikor is! :-)
Margaréta, neked is megtörtént az ovu!!!!! Micsoda szép emelkedés!
Encsy, ha magasan van a méhszáj, akkor ovu lesz, nem mensi, mert ha mensi lenne, a méhszáj leereszkedne. Türelem, lesz itt ovu! A lényeg, hogy bújjatok össze apával, nehogy lemaradjatok róla!
Nálam nincs ovu, a hőm még lejjebb ment. :(
Encsy883
2018-03-19 09:44:49
Lion: ez nagyon érdekes, még én se hallottam erről! Én is amúgy nagyon görcsölős vagyok mensikor, meg leszakad a derekam érzésem van, szülés óta meg még inkább így van, legalábbis mióta fogamzásgátlót se szedek, azóta jobban érzem. Meg szédölgős szoktam lenni az első napokban, amikor erősebb a vérzésem, akkor vas tablettát szoktam bevenni, de nekem is szokott ájulásérzésem lenni, de még sohasem ájultam el szerencsére! Reméljük neked akkor ez tényleg egy jó jel! ;-)
fbara90
2018-03-19 09:42:12
Lion köszönöm szépen, én is nagyon örülök! :)))) Igen, ezért is lepődtem meg annyira, el sem akartam hinni, hogy ez a valóság, mondtam, hogy csípjen meg :D
Sajnálom, hogy ennyire fájdalmas a menzid, remélem hamar elmúlik! :S erről még nem is hallottam. Mindig így megkínoz? :-/
A rossmannosak így néztek ki nekem:
https://www.kephost.com/image/JTPS
Este lett csak egyértelmű pozitív.