Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Mikor rákszûrésre mentem, mondtam a nõgyógyásznak, hogy babát tervezünk, eddig még nem jött össze. Ez két hónapja volt, akkor próbálkoztunk 4 hónapja. Ki volt akadva, hogy mit akarok még ilyenkor, majd ha egy év után se sikerül, akkor érdemes utánajárni a dolognak. Úgyhogy csak fórumokat olvasok, a hõgörbémet vezetem, vitamint szedek... Kitõl lehetne beutalót kérni vizsgálatra?
erikasz
2018-04-14 16:45:09
Betiti : Ha csak ez volt a probléma ?
De egy hormonsort nem ártana azért !
Pajzsmirigy ilyesmi volt ?
Btiti
2018-04-14 16:40:24
Köszönöm szépen erikasz! Akkor próbálkozunk tovább kitartóan egyelõre még orvosi kivizsgálás nélkül.
erikasz
2018-04-14 16:09:21
Beti: Ha 10 naptól kevesebb progeszteron hiány ,viszont akkor orvos !
Neked is szép hétvégét ! :)
erikasz
2018-04-14 16:06:08
Btiti: Az egyén függő !
Minden ciklusban 10 nap ?
Nekem is 10 ,11,12 attol függ !
Az nem baj csak 10 töl ne legyen kevesebb ,még be tud ágyazódni !
Luteális szakasz.
A petét már nem tartalmazó visszamaradt tüszőt nevezzük sárgatestnek (corpus luteum), amely a ciklus utolsó szakaszában a progeszteront termeli. A progeszteron hatására a méh nyálkahártyája felkészül a megtermékenyített pete fogadására. Ha nem következik be megtermékenyülés a sárgatest elsorvad és progeszteron termelése is megszűnik. Ennek a szakasznak hossza nők szerint változó (10-16 nap), de minden nőnél állandó, általában 13-14 nap. Progeszteron hiányában a vastag méhnyálkahártya pusztulni kezd, majd leválik, és a menstruációval távozik a szervezetből.
Btiti
2018-04-14 14:33:25
Kedves Lányok!
Egy ideje csak olvasgatom a hozzászólásokat, most viszont szeretném a véleményeteket kérni. A ciklusaim mindig pontosan 28 naposak voltam. Soha nem volt egy nap eltérés sem. Most, hogy férjemmel babát szeretnénk hõgörbét vezetek egy ideje. Ez alapján nekem az ovulációk kitolódnak 17-18. ciklusnapra, így a luteáris fázis csak 10-11 napos maradt. Nem túl rövid ez? Forduljak emiatt orvoshoz, tudnak-e rajta változtatni, vagy kell-e egyáltalán változtatni ezen? Becsatolom az elõzõ görbémet (a mostani még nem túl érdekes).
Nagyon köszönöm elõre is a válaszokat! Szép hétvégét és drukkolok ;)
erikasz
2018-04-14 11:09:53
Fbara :Ez gyönyörű egyenletes terhesgörbe lesz, látod 36.7 ,36.8,36.9 ez nagyon biztató 3 egyforma ,hő váltakozik !!!!!:D
Gyémánt : Szép magasra húztál !:) :D
Encsy : Szépen alakul !:)
Lion :Láttam a tesztet pozítiv az tuti ,erősödni fog az !!!:D
Én ma igy :)
Christi
2018-04-14 10:24:42
Gyemant, fbara szoritok nektek! :)
sue444
2018-04-14 10:19:43
Gyemant, koszi.
Most latom, hogy ugy masolja ide, hogy az lhtesztek eredmenyei nem latszanak. Apr 1 utan lhteszteltem es 2-an, 3-an volt pozitiv ... szoval igen lehet, anit irsz boven. De nem az van, hogy a vizeletben kesve jelenik meg sokkal, 1-2 nappal kesobb is akar?!
Amugy ha ilyen keson volt az ovu, az nem biztos, hogy nyero, mert apr 1-en voltunk egyutt elotte.
Nem tudom, nem tudom.
28 napos a ciklusom kb. fel eve, elotte 31 volt, meg hosszabb, de elotte nem sokkal valasztotta el magat a fiam, szoval ott kavar lehetett. A lutealist en 12 nap korulira saccolom, de ez ugye csak becsles.
Kosz a biztatast.
gyémánt7
2018-04-14 09:49:31
Suse mert én úgy tudom hogy 10 alatt nem igazán lehetne! De a lányok kijavítanak ha nem így van ☺️