Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Erikasz hú de jól állsz :) nekem az előző ciklusban bevált az ovu teszt, az 15ös volt, szépen is mutatta az erősödést, most 25-öst használok, mert a 15-ös kifogyott a készletről :(
Panka82 drukkolok! :)
Edit90 én is pont így voltam két ciklussal ezelőtt, holott elvileg, ugye a pozitív nap után van az ovu…
Lion zöldet használok, 25-ös ugyebár. Az előzőben a 15-ös tökéletesen megfelelt. Ez utalhat valami problémára, hogy a normál erősségű nem mutatja, csak az érzékeny? :/
Anitacool :D az a baj, hogy most mind a ketten hullák vagyunk... túl hosszú volt a múlt hét :( (muszájból meg nem akarom csinálni, mert akkor tényleg csak babagyártás lenne... :/ ) olvastam a Jónás napról, állítólag 85%-ban segített :D
Anitacool
2018-07-30 15:50:31
Panka! Abban az esetben, ha ma lennél a 16-17. dpon, akkor holnap akár már tesztelhetsz is, ha nem esik le a hőd! :-)
Ovuteszt után 48 órán belül bármikor megrepedhet. Akár aznap is, vagy 2 nap múlva is. Ha éreztél ovus fájdalmat, akkor biztos jól mutatta a teszt :-)
Panka82
2018-07-30 15:30:14
Szuperek vagytok lányok :) Köszi,hogy segítetek :) Amúgy nem szedek semmilyen gyógyszert, csak e vitamint, és folsavat.
Mindjárt felvarázsolom az lh tesztet.
De amúgy pozitív lh teszt utáni napon most ebben a hónapban, és múlt hónapban is volt az úgynevezett középidős fájdalmam.
Lion86
2018-07-30 15:25:07
Panka, bocs hogy így nyíltan kivesézzük a helyzeted :)
Anitacool, én azért gondoltam a korábbi napokra, mert az ovuteszt után viszont túl sok idő telne el, ha a későbbi emelkedésnél lenne ovu. Előfordulhat, hogy Panka a lassú progiszint és hőemelkedés példája, de akkor lehet mégis meg kéne nézni azokat a teszteket.
Panka töltsd fel légyszíves majd a képet, most már nagyon kíváncsivá tett a dolog :)
Anitacool
2018-07-30 15:17:26
Hoppá, látom közben megelőztél Lion :-)))
Anitacool
2018-07-30 15:16:11
Panka utána olvastam, mi okozhat hosszú luteális fázist.
Az első és legfontosabb, hogy jó eséllyel semmi gond :-) A túl rövid inkább probléma babatervezés alatt.
De. Csomó minden okozhatja.
1) Nem szedsz semmilyen gyógyszert, ami kitolhatja?
2) Halban szindróma okozhatja, ez az a verzió, mikor cisztává alakul. De ezt az orvos látná UH-on.
3) PCO szindróma során is felborul a hormonháztartás. Előfordulhat, hogy nem reped meg a tüsző és ciszta lesz, de akkor a hőd sem menne fel. Előfordulhat, hogy nagyon sokára lesz ovud, de nem vészesen hosszúak a ciklusaid. Ritkán pedig a luteális fázist hosszabbítja meg. Erre a szindrómára azért sok más tünet is utalhat, nem tudom vizsgáltak-e már emiatt. Ebben az esetben lehet sajnos többször is pozitív az LH teszt. Azt tudom javasolni, ha netán megjön, teszteld végig a következő ciklust. A görbéd alapján többször is lehetett, hogy később repedt meg, mint ahogy pozitívra értékelted az LH tesztet. Jobb esetben tévesen vetted pozitívra az lh tesztet néha. De ha feltöltöd a kepfeltoltes.eu oldalra, be tudod másolni nekünk a linket, a csajok megnézik, és több szem, többet lát ;-)
A görbéid alapján szerintem az ovujaid
Április 17 v 18
Màjus 14
Júniusban nincs egyértelmű hőemelkedés, talán jól jelölte.
Július 19, bár olvastam, hogy korábban volt +
Ha így nézem, akkor 14-17-16 nap volt, most meg 11. dpon lennél.
Ez alapján még semmi “kóros” nincs a luteálisod hosszában ;-)
Lion86
2018-07-30 15:08:00
A fertilityfriendet próbáltad már? Nekem bejön. Ott egymásra is tudod tenni a görbéket. Én a mobilalkalmazást használom.
Lion86
2018-07-30 15:05:23
Nem is kell kép a tesztekről, most már jobban átlátom :) Egyébként a kepfeltoltes.eu-n tudsz feltölteni és belinkelni ide.
Szóval ahogy én látom :
Június : ovu 15. nap, luteális 16
Május : ovu 13. nap, luteális 17
Április : ovu 13.nap , luteális 16
Persze, ezt én is csak tippelem, de ezek tűnnek kézenfekvőnek. Úgy tűnik nálad előfordul, hogy a pozitív teszt napján van ovu. Az egyiknél nálam is volt, hogy a teszt még reggel is pozitív volt, de a tüszőrepedés már megtörtént és a hőm is ugrott 3 tizedet.
Ez alapján nem tűnik soknak a luteálisod, és valóban most a 12. napon lehetett ovud.
Ha a 21.napot veszed ki, mit mutat?
A 17.napon nagyon biztató a 37 ;)
Panka82
2018-07-30 14:55:13
Rosszul írtam előbb, ez a 4.pozitív lh tesztes hónapom.
Panka82
2018-07-30 14:35:15
Ez az áprilisi görbém , itt kettő nap is pozitív volt , a 13és14. napon
Erikasz hú de jól állsz :) nekem az előző ciklusban bevált az ovu teszt, az 15ös volt, szépen is mutatta az erősödést, most 25-öst használok, mert a 15-ös kifogyott a készletről :(
Panka82 drukkolok! :)
Edit90 én is pont így voltam két ciklussal ezelőtt, holott elvileg, ugye a pozitív nap után van az ovu…
Lion zöldet használok, 25-ös ugyebár. Az előzőben a 15-ös tökéletesen megfelelt. Ez utalhat valami problémára, hogy a normál erősségű nem mutatja, csak az érzékeny? :/
Anitacool :D az a baj, hogy most mind a ketten hullák vagyunk... túl hosszú volt a múlt hét :( (muszájból meg nem akarom csinálni, mert akkor tényleg csak babagyártás lenne... :/ ) olvastam a Jónás napról, állítólag 85%-ban segített :D