Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
erikasz
2018-12-15 07:56:02

Mimike :Megnyugodott a hőd ..ovu lesz !:D
mimike84
2018-12-15 07:31:37

Vica de szép :) maradjon is igy

Ma igy...
erikasz
2018-12-15 06:25:07

Vica :Nem is azt másoltam ki !
Azért esik vissza... mert ösztrogéntermelésre kerül sor ami a hüvelyi nyák termelődéséért felelős ..azért szokott lenni ilyenkor krémes nyák .
Meg azért is ...hogy kitört a pete és folyadék került a hasfalba ami a test hőmérsékletet lehűti !
Ha jól tudom ...
erikasz
2018-12-15 06:10:18

Itt a görbém :)

erikasz
2018-12-15 06:02:47

Vica :Nagyon szép ..görbéd van most !:D
A vissza esést a luteláris 2. napján hogy értsd!

A tüszőrepedést követő napon a hőmérséklet megemelkedik. Az emelkedés lehet lassú iramú azaz 0.1 fok naponta, illetve lehet hirtelen kiugró azaz 0.2-0.4 fok.

A tüszőrepedés megtörténtéről akkor beszélünk, ha a hőmérséklet tartósan legalább három napig a petesejt kilökődését követően az alaphőmérséklet (coverline) fölött marad.

Néhány ritka esetben előfordulhat a petesejt kiszabadulását követő második napon visszaesik a hőmérséklet, ebben az estben legalább 5 magas hőmérsékletű napon lehet biztosan állítani a tüszőrepedés megtörténtét.

A hőmérséklet a luteális szakaszban tartósan a coverline fölött marad 12-16 napig. Bár előfordulhat, hogy a szakasz közepén mégegyszer leesik a hőmérséklet, ugyanis ilyenkor a szervezet magasabb ösztrogén hormont állít elő.

Ezen szakaszban az ébredési hőmérséklet által rajzolt görbevonal sokkal nyugodtabb képet mutat, nincsenek nagy ingadozások mint a follikuláris szakaszban. Előfordulhat az is, hogy görbénk ebben a fázisban szinte vonalzót nyelté vállik.

Terhesség esetében a hőmérséklet nem esik a coverline alá, terhességre utalhat ha a testhőmérséklet több mint 18 napig (átlagos luteális szakaszunk hossza plusz két nap) fent marad. Ha a hőmérséklet több mint 0.2 fokos esik az utalhat a közelgő menstruációra. A menstruáció jelentkezése napján vagy az azt követő napokban a hőmérséklet újra a coverline alá kerül.

Mivel nem vagyunk gépek, s szervezetünk működését nagyon sok tényező befolyásolja (stressz, környezeti hatások stb.) alaphőmérsékletünk, illetve a tüszőrepedést követő hőmérsékletünk hónapról hónapra változhat. Sokakban tév hit él arról, hogy terhesség estén a hőnek 37 fok fölé kell emelkednie, de ez nem így van. Lehetsz állapotos e fok alatti hőmérséklettel és lehetsz nem terhes akkor is ha a hőd 37 fok fölé megy.
GőVica34
2018-12-15 05:48:46

Sziasztok.
Én ezt sosem fogom megérteni miért esik vissza a hő.
De behuzta az ovut.
mimike84
2018-12-14 19:37:10

Anita wow, akkor mindent bele :)

Nálam a pg-n páfrány minta van, de az ovu halvány, sajnos nem birtam sokáig ivás nélkül, lehet azért... Azért nem fogunk unatkozni ;)
VVZsófi
2018-12-14 19:16:43

Erikasz nagyon szépen köszönöm, igen sokat segítettél :) ez a 3. Próbálkozós hónapunk, nagyon kíváncsi vagyok hogyan fog ez a hónap végződni. 4 hónapja szedem a premens tablettát mert előtte 4 hónapra júliustól októberig ilyen 40 naposak lettek a ciklisaim. Most Novembernen ittam a cickafark palástfű teát és megjött normális időben végre :) úgy néz ki a peteérésből hogy most is lerövidült szerencsére. 20 án tesztelek ha nem jön meg.
erikasz
2018-12-14 19:07:36

VVZsófi :Üdv közöttünk !:D
Attól hogy felkeltél ,magasabbnak kellene lennie a hődnek nem alacsonynak ...ösztrogén löket volt !
Az ovu ott van ahova a gép tette ...leesett megemelkedett.. aztán újból leesett és mivel 36.35 ről 36.6 ra emelkedett az 0,25 tized ....a follikulárisban a hőd a legmagasabb érték 36.55 ezért tette a gép be éppen a ciklus 13 napjára mert magasabbat mértél a 36.55 -től 0,5 tizeddel !
Ha nem mértél volna magasabbat akkor a ciklus 14 napjára teszi !
Nagyon szép ösztrogén löket 0,45 tized szuper sőt az emelkedés az átlaghőtől 0,5 tized !:)
Jó a progiszinted !:)
Az átlag hő 36.4 !
Coverline 36.45 ,36.5 kb.
Remélem hogy segítettem !:)
VVZsófi
2018-12-14 18:34:25

Sziasztok!
Szerintetek ott volt a peteérésem ahova rakta a program? Ha igen miért eshetett le rá 3 napra?lehet attól hogy egyszer fel kellett kelnem hajnalban az ágyból? Köszönöm előre is a segítséget! :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!