Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: babások :-)
Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Én egyre rosszabbul alszom így a 32. hét környékén. Gyomorsavval küzdök nagyon, már semmi nem használ.
KatkaManó
2015-02-11 15:47:47
Jniki, a 3 sikertelen lombik után csináltattam egy genetikai vizsgálatot a lehetséges okokról, hogy vajon miért nem ágyazódik be az embrió a beültetés után.
Ez volt a Leiden mutáció, a prothrombin gén mutáció és a MTHFR gén mutáció.
Az MTHFR gén mutációm lett heterozigóta, ami azt jelenti, hogy az egyik szülőmtől örököltem és ez felelős azért, hogy a bevitt folsavat a szervezeted megfelelően áttudja alakítnai és fel tudjon szívódni.
Az egyetlen terhesvitamin ami aktív folsavat tartalmaz az a Femibion, az ebben lévő folsavat a szervezetnek nem kell semmilyen formában alakítgatnia egyszerűen csak felszívódik.
Ezután elment vérvételre megnézettem a folsav szintemet is ami a béka segge alatt volt, pedig már több mint fél éve sima folsavat szedtem.
Aztán a 4. beültetés előtt egy hónappal már a Femibiont kezdtem el szedni és sikerült :) Hogy most ez játszott e közre nyilván nem tudni, de a baba egészséges :)
Katicabogár5
2015-02-11 15:27:26
Nekem is folsav felszívódási próblémám van. Nekem úgy derült ki hogy az első baba nyitott gerinces lett, sajnos el is ment tőlünk :-(
Én szedek terhes vitamint mert megkérdeztem egy genetikust aki elmondta hogy tévhit hogy ettől lesznek nagy babák, ez mind genetika. Látszik is mert az én fiam teljesen átlagos méretű :-) 31 hkm
jniki82
2015-02-11 14:36:26
KatkaManó,
megkérdezhetem hogyan derűlt ki, hogy folsav felszívódási problémáid vannak?
KatkaManó
2015-02-11 13:23:16
Sziasztok!
Napsugár örülök nektek :)
Én d-vitamint szedek az IR-em miatt. Van egy folsav felszívódási problémán így az aktív folsavat tartalmazó Femibiont muszáj szednem, meg MagneB6-ot, de bevallom ezt nem minden nap, csak ha a frontok elég intezíven jönnek mennek.
A mi babánk lombik baby :) Így a család rögtön tudta, a munkahelyemen meg a Főnököm, mert a kezelésekre el kellett valahogy járnom. De szerencsém volt, mert nagyon támogattak benne :)
KLANITA
2015-02-11 12:03:13
Jniki - hat igen en is úgy elmondanám de még nem lehet. én nem vagyok rosszul.
én is folsavat meg d vitamint szedek.
jniki82
2015-02-11 11:55:28
KLANITA,
a munkahelyemen azért próbáltam addig titkolni amíg nem voltam dokinál.Mindenki kérdezgette, mert rosszúl voltam állandóan hányingerem volt!Én tagadtam, aztán pont aznap kérdezett rám a főnököm mikor mentem a dokihoz!Változásokat szerveznek és érdekelte, hogy számíthatnak-e rám?Hát erre már nem akartam hazudni!Így derűlt ki az én kis titkom!
Aminek persze örűltem, mert úgy elmondtam volna mindenkinek, de a félsz is ott volt, hogy az első elment!
KLANITA
2015-02-11 11:33:46
jniki- engem a húgom most fagat facen. azt irtam neki hogy jovoheten pénteken kiderül mert hogy akkora nem várom. közbe meg már a dokihoz megyek akkor. ő azt írta hogy már azt hitte terhes vagyok. olyan rossz hogy nem mondhattam el. addig nem akarom mig nem voltam dokinál. múltkor elmondtam és 5 h múltam amikor megjött.
KLANITA
2015-02-11 11:33:40
jniki- engem a húgom most fagat facen. azt irtam neki hogy jovoheten pénteken kiderül mert hogy akkora nem várom. közbe meg már a dokihoz megyek akkor. ő azt írta hogy már azt hitte terhes vagyok. olyan rossz hogy nem mondhattam el. addig nem akarom mig nem voltam dokinál. múltkor elmondtam és 5 h múltam amikor megjött.
jniki82
2015-02-11 11:09:08
KLANITA,
én folsavat, magne b6-ot szedek!Kövezzenek meg de terhes vitamint alapból nem akartam.Ha egészséges a babánk és velünk akar maradni akkor ezek nélkűl is velünk marad!Feleslegesen nem csinálok belőle óriás bébit!
Munkahelyemen viszonylag hamar- 8 hetesen- megmondtam, mert fizikai munkahelyem van és a következő héttől nem mentem dolgozni!Na, amit a főnököm tud az nem tittok, másnapra majdnem mindenki tudta!
otthon csak az anyukám tudta korán, mert rákérdezett, hogy hogy állunk és én nem tudok Neki hazudni!A rokonság mostanában kezdi megtudni!
Ha rajtam múlna még mindig titkolnám, az első baba miatt!
Én egyre rosszabbul alszom így a 32. hét környékén. Gyomorsavval küzdök nagyon, már semmi nem használ.