Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: 1. Terhesgörbe 2. Életkor, próbálkozós hónapok száma 3. Bármi, amit a görbe feltöltője el szeretne mondani. Hozzászólások kizárva. :)

Ebben a beszélgetésben 91 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
NewHope
2014-01-28 15:03:36
 
Én most 19 hetes vagyok, nagyon xar volt a terhességem eleje és nagyon féltem hogy újabb vetélés lesz ezért nem is mertem előbb irni. Most már túl vagyunk minden nagyobb parán és genetikai szűrésen és úgy néz ki minden ok! Mindez úgy hogy az elején hetekig véreztem és 1,5 hónapot feküdnöm kellett szigorúan. Fontosnak tartottam megosztani ezt, hátha valakinél ilyen helyzet áll elő, nem kell megijedni, bizni kell végig, mert lehet jó a vége! Június 21-re várom a kistesót, megosztom a sikeres görbét.
Ja, 32 éves vagyok, 2. hónapban sikerült, 3 hónappal egy missed ab után ami elsőre sikerült. Van már egy 2,5 éves kislányom. Próbálkozás alatt végig szedtem elevitet és plusz c vitamint és magnéziumot.
Katjessz
2013-12-17 14:18:12
 
Sziasztok!
Tavaly májusban hagytam abba a fogamzásgátlót, utána 3 hónapig rendszeres volt a ciklusom, ezután teljesen felborult, 40-70 nap közöttiekre nyúlt. Jártam orvoshoz, nem volt peteérésem, február-márciusban kaptam Closty-kúrát, akkor beállt 28 napra a ciklusom, de baba nem lett belőle. Utána szintén össze-vissza jött meg, munkahelyet váltottam. Eddig mértem a hőmet, de utána abbahagytam, mert nekem nagyon stresszes volt, így görbét nem tudok csatolni.
Júliustól beállt 28 naposra a ciklusom, októberben teszteltem pozitívat. :) A nemvárt előtt egy héttel fájtak a melleim, de ekkor nem, hanem csak a nemvárt napján és utána, ezért teszteltem. Csak Gravidát szedek és szedtem előtte is.
Most megvolt a 12 hetes uh is, minden rendben van :) Meglepően jól viselem, eddig 1x hánytam, de hányingerem nem volt többet.
28 éves vagyok, júniusra várjuk Kisbabánkat.
Kívánom mindannyiótoknak, hogy mihamarabb megtapasztaljátok ezt a csodálatos érzést!
kbettina
2013-12-16 14:25:45
 
sziasztok!

Tavaly év végén hagytam abba a fogamzásgátlót.Rendszertelen , össze-vissza ciklusaim voltak, majd idén(2013) áprilisban már szépen beállt 29 napra a ciklusom, így én onnantól számolom a próbálkozós hónapokat. Onnan számolva a 8.
5 teljes görbét vezettem végig, látszott az ovum, de az is hogy nagyon-nagyon vándorol. Engem írtóra stresszelt a méregetés,így abba hagytam.
És az utolsó ciklusomban csak akkor ragadtam hőmérőt mikor már fél idő táján jártam, hogy megállapítsam , megvolt-e már az ovu.Ez nekem azért volt könnyű, mert a megemelkedett hőm 36.9 vagy fölötte. tehát állandó.
A rendszer ugyan nem tette be az ovum, de én tudtam hová tenni.És akkor le is esett hogy bizony elöbb gyűrtük a lepedőt minden nap, mint kellett volna.Csüggedtem is.Nemvárt napja előtti napon már nagyon fájdogált a hasam, és sírtam is apának, hogy megfog jönni, és ha elmúlik akkor megyünk kivizsgáltatni a dolgot. Hát nem jött meg. December 1.én lett először halvány pozi tesztem. :):)
Ma voltam dokinál, és 6 hetesnek saccolt meg.Két hét múlva ultrahang, és ott már a pici szive is dobog majd:)

Együttlétek érdekesen alakultak. Eddig minden hónapban két naponta próbáltunk együtt lenni, most meg ráálltunk a minden napos maratonra.
A 8.ciklusnaptól a 16.napig minden nap voltunk együtt. Aztán 17,18. nap kimaradt és 19.én voltunk együtt.

Kb 2 és fél hónapja szedtem E vitamint 200-ast, és sima Folsavat. Hatásukban nagyon hiszek, mert kb igy is jött a baba ahogy kifejtették hatásuk.Ennyi idő simán kell hogy hassanak. Rengeteg zöldésget, vagyis zöldség salátát, almát, és diót ettem, és igyekeztem inni is eleget.
És én vagyok az élő példa, hogy aki halálba stesszeli magát annak is összejöhet, hiába mondják mindenhol hogy a sresszelés miatt nem jön a baba.

Bocsi hogy hosszúra nyúltam, de nem tudhatom, hogy épp kinek lesz segítségre egy- egy aprócska infóm.:)
Mindenkinek sok sikert kívánok, hisz akik itt vannak mind igazán akarják, és meg is érdemlik hogy babájuk lehessen. :)
Bea197
2013-11-29 13:47:26
 
Sziasztok! 2 év próbálkozás után a 4. orvos rájött, hogy a Tsh értékemnek 2 alatt kell lennie, hogy babánk lehessen. 1. hónap gyógyszeres kezelés és a grafikonok segítsége a pontos időzítésben. Mindenkinek sok sikert kívánok!
zzzaola
2013-11-22 22:18:06
 
Sziasztok!
34 éves vagyok, májusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, ez a 3. próbálkozós hónapunk, de az első hónapban még azt sem tudtam, hogy mikor van peteérésem. Most sikerült végre. Ez lesz az első babánk, kicsit izgulok, hogy elég jó anya leszek-e, de mindennél jobban akarom!
Csatolom a görbémet, 2-án, 3-án, 4-én is együtt voltunk, és a peteérésem előtt 10 nappal elkezdtem méhpempőt enni.
Mindenkinek sikeres babavárást kívánok!
Monika5
2013-11-11 19:04:33
 
Sziasztok!
Én 30 éves vagyok, a férjem 31.
Február végén hagytam abba a fogamzásgátlót és utána 3 ciklust terveztünk várni (3 hónapot). Közben elkezdtem vezetni a görbémet és megkezdtük a felkészülést a picire. Az egyik ilyen általános vérvizsgálatnál kiderült, hogy a pajzsmirigyem alulműködik és még más értékeim is eltérnek. Ez 2 héttel a gyógyszer abbahagyása után történt. Nem kaptam egyből gyógyszert, hanem 6 héttel később kontroll vizsgálatra kellett mennem. Közben ultrahangon is megnézték a pajzsmirigyem, ahol szerencsére szervi elváltozást nem találtak. Hat hét után magától sokat javultak az értékeim, de még nem volt minden tökéletes. Gyógyszert továbbra sem kaptam és 3 hónapra rá kellett újra ellenőrzésre mennem. Közben a görbém „katasztrófa” volt… 4 ciklusom volt 41 napos. Az 5. ciklusomban elhatároztam, mindegy így is próbálkozunk, erre a feltételezett peteérésem környékén szalmonella fertőzést kaptunk… De 28 napra megjött, aminek nagyon örültem. :) Igaz, az látszott, hogy a pé tuti elmaradt. Aztán jött a 6. ciklusom. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, de az ovut nem vártam ilyen koránra az előzményeket ismerve. Szerencsére a ciklusom 7. napján együtt voltunk és így a szeptember végi kontrollvizsgálatra már nem egyedül érkeztem és az értékeim is megjavultak. :)
Remélem, egy kis reményt adhatok a történetemmel azoknak, akiknek baj van a ciklusával, vagy valamiért csak egyszer tudnak együtt lenni a peteérés környékén. Így is sikerülhet! :) Mielőbbi gyermekáldást és sok szerencsét kívánok mindenkinek!
advisory
2013-10-31 07:58:30
 
Sziasztok.:)
Én 21 éves vagyok a párom 23.
Ez a 7. Terv.babás hónapunk. Elötte ittam a teákat, gyertya-álltam..vitaminokat szedtem.
3 hónapja az orvosom felfedezte, h nincs ovulációm. Vérből megállapította, h nincsenek rendben a hormonjaim. Gyógyszert írt amit ebben a ciklusomban kezdtem el szedni. A mensim 1hétig tartó pecsételés volt..össze vissza pakolta az ovum. Gondoltam h ez a hónap így is úgy alma...
Kb 2x voltunk együtt és egyiksem pont pé.kor..:)
Elötte 2 Nappal és utána 1el. Emlékszem, h nagyon jó volt mibd2 alkalom. Azért írom le így mert igaz, h nem szabad csak azért együtt lenni, h abból baba legyen. Így tudom, h az én babám is igazi szerelem gyerek:) a 9dpo.tól kezdtem a tesztelést amikor halvány pozi lett, azt hittem elájulok...sírva fakadtam..a párom addigra elment dolgozni de elküldtem neki a képet, és anyukám is jól látta:) azóta minden nap legalább egy tesztet csinálok:D tegnap estiből a digitális is azt írta, h várandós vagyok. Nagy a boldogság..de ugyanakkor a félelem is...0. Vizsgálatig us van még jó néhány napom...akkor már nyugodtabb leszek:)
Ne adjátok fel sose, mindenkinek szüksége van erre az élmébyre, és kívánom, h minnél hamarabb sikerüljön mindenkinek és aztán kiadhatnánk könyvbe a fórum ezen részét:))
Gabikap
2013-10-08 11:58:45
 
Sziasztok!

30 éves vagyok, már régóta szeretnék babát, de 2-3 hónapja jött csak el a tényleges próbálkozás ideje. Menstruációkor nagy fájdalmaim voltak az elmúlt hónapokban és a doki azt mondta, hogy endometriosis (1x2 cm-es csomó) van a méhemen és ezért görcsölök olyan erősen több mint egy héten át, de elvileg nem lesz gond emiatt a babaprojekttel. Sőt, terhességi hormonnal szokták kezelni ezt a betegséget úgyhogy hajrá!

Úgy voltam vele, hogy nekem majd az 1. hónapban sikerülni fog, de nem jött össze ezért elkezdtem nézelődni a neten a téma után(tudom, hogy túlzásba vittem kicsit már az elején, de már nagyon vágytam rá...). Ekkor találtam ezt az oldalt. Elkezdtem szedni a Ladevitet + vezetni a görbémet. Szerencsére rendszeres a ciklusom és könnyen be tudtam lőni a megfelelő napot. 5 napot voltunk együtt a párommal és a mai teszt alapján úgy néz ki, hogy maximális sikerrel.
Kb 1 hete egyébként megduzzadtak a melleim. A mensi előtti szokásos pattanások nem jöttek ki, úgyhogy 1 nappal a késés után 1-2 másodperc után(3-5 perc helyett) alatt elős 2 csíkos lett a tesztem. :-)
Mindenkinek össze fog jönni lányok!!! Kitartás!
Nikkancs
2013-10-04 13:13:11
 
Sziasztok!
Én 31 éves vagyok, 2 éve próbálkozunk a babával. 1 éve vezetem itt a görbémet. ez év februárjában sikerült is pozit tesztelni, de sajnos a 8. héten elhalt a terhesség. Így a kötelező 3 hónap elteltével újra próbálkoztunk. Sikerrel!! :)
Most a 12. héten járunk, áprilisra várjuk a mi kicsikénket.
Mielőbbi babásodást kívánok mindenkinek!
kabocakati
2013-10-02 09:32:43
 
Sziasztok!
24 éves vagyok, a férjem 33. Február volt az első próbálkozós hónap, aztán májusban sikerült az első baba, de 8 hetesen elhalt, átestem műtéten, gyászon, fájdalmakon. Aztán a műtét utáni ciklusban megfogant újra egy kis élet, már 11 hetes, áprilisra várjuk. Csatolom a görbém, amin az az érdekes, hogy a hőm emelkedése közben kivette a rendszer a ovuláció időpontját a 17-18. napról. Szerintem is akkor lehetett, csak már nem látszik.
Jó babavárást mindenkinek!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!