Szakértőnk

Dr. Kámory Enikő oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Dr. Kámory Enikő

oldalunk tudományos munkatársa és alapítója

Diplomamunkámat a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán szereztem, mint biológus mérnök. Doktori fokozatot az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Karán genetika szakirányban tettem. Munkám során többek között daganatokkal, veleszületett anyagcsere rendellenességekkel, férfi meddőségi kérdésekkel foglalkoztam.

Én is átéltem a babavárás hónapról hónapra történő reménykedését majd csalódását. Ekkor kezdtem el tudományos alapossággal tanulmányozni a hőmérőzés módszerét, és a módszernek köszönhetően ma már két fiú édesanyja vagyok.A TervezettBaba.hu weboldal Enikő munkája és tapasztalatai nyomán született meg.

Ha kérdésed van a hőmérőzéssel vagy a TervezettBaba rendszerével kapcsolatban (és a választ nem találtad meg sem a gyakori kérdések között, sem a fórumban) - kérdezd Enikőt!

 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktornő!
A férjemmel szeretnénk kisbabát. Van már egy 22 hónapos kislányunk és nagyon szeretnénk egy fiú gyermeket is. Ön szerint van erre mód hogy mikor kell együttlétet folytatni hogy fiú gyermek foganjon?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő!
Szeretnem a véleményét kérni.
Március 9én volt az utolsó mensim, a ciklusaim 28 naposak, most kivételesen április 1-Jén volt erős pozitív az LH tesztem, férjemmel együtt is voltunk. Babát szeretnénk.
Nekem mindig mensi előtt feheres átlátszó folyasom szokott lenni, most kb 1 pár napja szárazságot érzek, a hőm mensi előtt 3 napja 36,8 másnap leesett 36,3 és ma mensi napján 36,8 újra.
Előtte is mértem a hőmet de az nem volt ilyen magas. 36.3, 36,4 vagy kevesebb
Egy hete enyhe émelygést érzékelek, a mellem kicsit érzékeny. Nem érzem hogy meg akarna jönni. Nagyon halvány sárga de lehet nagyon halovány barna kis maszat volt a tisztaságimon 3 napja
Ön szerint lehetek terhes?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
36 éves vagyok.
2leány gyermek után szeretnénk egy kisfiút a férjemmel.-Elméletileg a...számolásaim alapján nov. 14én lesz az ovum., melyet nyilván ovu tesztettel nézek majd..kérdésem pedig a következő lenne : ha akkor pozitivat tesztelek...érdemes aznap este vagy másnap reggel , délután összebújnunk ?
válaszát köszönöm előre is

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő! Köszönöm, ha válaszol a kérdésemre.
Ebben a ciklusban a 10.napon voltam a nőgyógyásznál, aki 2 db érett tüszőt talált. Erre kaptam Ovitrelle tüszőrepesztőt, 11.napon be is adtam. Minden klappolt, éreztem a tüszőrepedést a 11.napon éjszaka (lagziban voltunk). Ez egy szombat éjjel volt. Viszont nem tudom, hogy hogyan számoljam az ovuláció után eltelt napokat. Ez már vasárnapnak számít vagy még mehet szombatra? A rendszer szépen behúzta szombatra.
Illetve még azt kérdezném, hogy tegnap, 23.ciklusnapon jól leesett a hőm, furán éreztem az alhasam, apró szurkálások is megjelentek. Mára meg jól felugrott a hőm. Faradtságon kívül semmi más tünet nincs. Lehetséges, hogy beágyazódás történhetett? 24.napi teszt negatív, amelyet csak orvosom kérésére végeztem, mert eltelt ennyi idő az Ovitrelle után. Amúgy az már 10 nappal a beadását követően kiürült.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő!
Kérdésem az lenne, hogy elviekben 10.-én lehetett a peteérésem, a párommal 7.-én 3 nappal az esetleges ovu előtt voltunk együtt. Már az együttlét alkalmával is érzékeltem a tojásfehérje szerű nyákot, csak akkor még nagyon minimálisan.
Már a 4.-5. DPO napja óta petefészek szúrkálást érzek, egyre előrébb haladva pedig nagyon enyhe mensi szerű görcsöket is. Ma hajnalban pedig arra keltem mintha meg akarna jönni egy nagyobb görcsöm volt, ma vagyok a 10. DPO-n csináltam egy tesztet reggel, de negatív :(
Lehetséges a fogantatás 3 nappal ovu előtt?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Kérem nézzen rá az utolsó görbémre. Tudna abban segíteni, hogy mi lehet annak az oka, hogy az ovuláció után ennyire ingadozik a hőmérsékletem? Eddig még nem tapasztaltam ilyet.
Előre is köszönöm a segítségét!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr Kámory Enikő!Az lenne a kérdésem,hogy van már egy 2,8éves kislányunk,és szeretnénk neki kistestvért.Nagyon kislányt szeretnénk,és olvastam hogy az ovuláciò előtti napokban van rá esély.Milyen mòdszerek lennének még arra,hogy befolyásolni lehessen a baba nemét?Milyen gélek lennének még erre a célra,ami savasitsa a hüvelyt?Dr Czeizer Endrétöl olvastam azt,hogy lehet elérni a savasitást,illetve a lúgositást.Csak attòl félek,hogy kárt teszek a hüvelyben.Köszönöm a válaszát!Üdv!Vircsy!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő! Ismét szeretném a segítségét kérni. Nem régóta vezetem a hőmet, és meglepett, hogy ebben a ciklusban ennyire máshogy alakult, mint az előzőben, amikor kb. a 20-21. nap környékén lehetett az ovulációm minden jel szerint és a hőm fel is ment egészen 37 fokig. Ehhez képest ebben a ciklusban 0,1-0,2 fokkal emelkedett csak meg a hőm és eszerint a rendszer a 12. ciklusnapra húzta be az ovulációt, miközben az ovulációs tesz a ciklus 17. napján volt ismét pozitív, mint az előző ciklusban. Aggódom, hogy ilyen kis mértékű hő emelkedéssel volt-e egyáltalán ovulációm, és ha igen, mikor lehetett? Normális, hogy a ciklusokban ekkora eltérés figyelhető meg? Ebben a ciklusban voltam a 3. napi hormonlaborban, ahol minden rendben volt, kivéve a tsh. A pajzsmirigy alulműködésem kivizsgálása már korábban megkezdődött, és pont a ciklus 4. napjától kezdtem el szedni az 50-es letroxot. Ez hatással lehet a ciklusomra? Előre is köszönöm szíves válaszát! Minden jót!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő!
Rá tudna nézni a görbémre? Ebben a hónapban kezdtem el tényleges hőmérőzni és a 17. ciklusnapon lett pozitív az ovu tesztem (ez volt az első tesztem, másnap nem tudtam csinálni, utána pedig negatívak lettek), és a hőmérsékletem csak tegnap, a 22. ciklusnapon kezdett el emelkedni, tehát a 21. ciklusnapra húzta be az ovut. A görbének vagy az ovu-tesztnek higgyek, illetve előfordulhat, hogy a pozitív teszt után ilyen "sok" idővel következik be az ovuláció? A 17., 19., 20. cnapon voltunk együtt a férjemmel, bizakodom. Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Regisztrációnál meg kellett adni a ciklusom adatait.
Általában 28 naposak de az elmúlt fél év adataiból átlagoltam, úgy pedig 27 nap jött ki. Ezt hol tudom módosítani az oldalon belül? Vagy érdemes egyáltalán módosítani?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő! Olyan dologban kérném a véleményét, hogy 3hónapja vezetem itt a hőmet, e hónapi görbém szépen alakult. Ovulációt mindig megérzem. Előtte 2 nappal sikerült együtt lenni.
29.ciklusnapon halvány pozitív lett a 25-ös erősségű gyógyszertári tesztem(16.dpo), a hőm pedig 36,4-re esett vissza. viszont ma reggel (30.cn.,17.dpo)a hőm 36,9, x-epil 25-ös teszt negatív. 2019 júniusban volt egy korai vetélésem,2018 októberében laparoszkópiás myoma műtétem. Utána a doktor úr mindent rendben talált, de 2020-ban a helyzet miatt nem sikerült eljutnom hozzá, mondjuk nem me nem is nagyon próbálkoztunk akkor.
Köszönöm, ha válaszola

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Neharagudjon a zavarásért csak olyan problémám van hogy azt mondta az orvosom hogy nagyon megvan vastagodva a méh nyálkahártyám amire irt norculut tablettát és a véleményére lennék kiváncsi hogy ön szerint ez az egy doboz segített-e azóta eltelt egy hónap most fog megjönne ha minden igaz viszont a baba biztosan nem sikerült. Elkezdtem szedni a femibion 0-át. Esetleg szedjék még valamit ?
Van már egy kislányunk aki minden segítség nélkül jött össze.
Mostmár 8hónapja próbálkozunk es végső elkeseredésében kerestem meg önt.
Előre is köszönöm a segítséget!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő! 46 éves vagyok, van mar gyerekem, de szeretnék még egyet. Kérdésem: a menzesz után a reggeli hom csak 36.4, az nem alacsony? Lehet még ettoől peteérésem? Az előző hónapokban picit magasabb volt 36.5, és a peteérés előtt lement majd frl 36.8/36.9 ig. Egyébként méhpempőt kúrát csinálok, ez az első hónap így. Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő!
Ma beírtam a reggeli hőmérséklet adataimat, illetve rögzítettem az előző ciklusom adatait is. 27 napos ciklusaim vannak. Az adatok beírása után a rendszer úgy elemezte, hogy 24 napos a luteális fázisom és a termékeny napoknak a a ciklus 2-5. napját jelölte meg....
Bevallom tanácstalan vagyok.... Mennyire alapozhatok ezekre a kiértékelésekre?
Mellékelném a kettő grafikont, de itt sajnos nem tudom...
Teljesen normális értékeim voltak, vannak, semmi extrém kilengés, a hormonsoros vérvételem is jó volt, nem tudom értelmezni ezt a termékeny nap meghatározást.
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr.Kámory Enikő!
Olvastam olyanról, hogy azoknak a pároknak, akik kisfiú babát szeretnének (2 kislányunk van) az ovuláció és az utána következő nap(ok) a legalkalmasabbak az együttlétre. (Spermiumok gyorsasága és életképessége alapján.) Mennyire igaz ez?
Ha mi ezt ki szeretnénk "próbálni" akkor mikor a legajánlottabb együtt lennünk? Szerencsés vagyok,mert mindig érzem,hogy mikor van peteérésem,sok tojásfehérje nyák,hasszurkálás van mikor még barnázás is!
A peteérés a tojásfehérje nyák megjelenésekor van vagy utána mikor a nyák mennyisége elkezd csökkeni?
Olvastam egy kérdésnél a Doktornő válaszát és láttam,hogy fel lehet keresni személyesen!
Elnézést a buta kérdésekért, de legyen szíves válaszoljon!
Köszönöm szépen előre is!
Vereb Kinga

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Eniko!
Marcius 4-en volt egy spontan vetekesem 5 hetesen, akkor a hcg-em 13 volt. A ciklus 26. napjan lett pozitiv ovulacios tesztem, addig a hom 36.2 es 36.4 kozott mozgott (inkabb 36.4). Ovu utan 36.6-ra ment fel a hom es 4. napja ennyi, se tobb, se kevesebb. Erdeklodnek, hogy 0.2 celsius fokos homersekletvaltozas elegendo-e, illetve ez utalhat-e progeszteronhianyra? A veteles utan sajnos ettol felek a leginkabb. Egyebkent a ciklusom rendszeres, 30 napos.
Elore is koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő,
Már 3. hónapja vezetem a hőgörbémet és azt vettem észre, hogy a mostani hónapban az első szakaszban magas a hőm.. Eddig mindig ilyen 36,2-36,4 körül mozgott, most viszont 36,73 volt többször is. A menstruációm megjött, igaz pár nappal korábban, de 3 napig tartott élénkpiros vérzéssel, viszont előtte is volt barnázás, és utána még 3-4 napig volt (ami szintén nem volt eddig jellemző). Terhestesztet is csináltam 2-t is, de mindkettő negatív lett, ezért most aggódok, hogy mit jelenthet ez a megemelkedett hő az első szakaszban? A menstruáció idejére leesett 1-2 napra, majd újra megemelkedett. Ezek utalhatnak cisztára? Vagy arra, hogy ebben a hónapban nem lesz ovulációm? Valamint, mivel most hamarabb jött meg, ezért a luteális fázisom csak 9 napos volt, az előtte lévő hónapban pedig 14 napos. Ennek nem szabadna így váltakoznia, igaz? Úgy tudom, hogy ez a rövid lutális fázis sem jelent jót. Nagyon aggódom, mert nagyon szeretnénk már babát és félek, hogy ez valami bajra utal, hiszen eddig ezt nem tapasztaltam.
Nagyon szépen megköszönném, ha válaszolna.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő!
Szabalyos 26 napos ciklusaim vannak, rendszeresen hőmérozok.
Ovulacio a 10-11. napon szokott lenni, utana altalaban 5 tizedes emelkedes figyelheto meg a gorbeimen.
Felfedezetlen inzulinrezisztencia miatt eddig nem sikerult a teherbeeses.Julius ota dietazok es rendezodtek az inzulin ertekeim, merck xr-t szedek es dietazok.10kg-ot fogytam.
Ebben a honapban clostybegyt gyogyszert irt fel a nogyogyaszom hogy megduplazzuk az eselyeket.Latszik az ovulacio a ciklusomon de nagyon lassan kuszik fel a homersekletem.Ultrahangos kovetes volt es szep 23 es 24mm-es tuszok repedtek meg.Miert van az hogy most elmaradt az 5 tizedes emelkedes?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő,
Még csak a mai napon regisztráltam az oldalra, ezért elnézését kérem, hogyha alapvető tudnivalót kérdezek.
Azt szeretném tudni, hogy most akkor a hőleesés napján van ovuláció vagy az azt követően megemelkedett napon?
Nekem 31-32 napos ciklusaim vannak, sosincs 18.nap előtt az ovulációm, általában a 18-19.napon.(Ez így volt az első terhességem előtt is 7 éve)
6 naposak a vérzéseim.
Az alaphőm 36.4-36.5 szokott lenni.
Most vasárnap lett az első, hétfőn a második pozitív ovulációs tesztem, és bár ma is egy hajszál választja el a pozitívtól,de talán ma már negatívnak mondható.
A hőm: szombat:36.5, vasárnap: (első pozitív LH teszt napja 36.5, hétfö ( második pozitív LH teszt napja) 36.8, kedd 36.5. (elvileg negatív nap)
Szabályosan mérem, hüvelyben, +/- 15 perc eltéréssel.
Együttlétek az elmúlt egy hétben: péntek éjjel, hétfő hajnalban és remélhetőleg ma éjjel is.(kedd van ma.) Tehát nagyjából 2 naponta.
Köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő!
Rá tudna nézni a grafikonomra? Mit lát rajta a hőmérsékletekből? Ovulációm nem akkor volt amikor a naptár mutatta, hanem úgy néz ki hamarabb, mert 17-én teszteltem pozitív ovu tesztet és pont előtte nap voltam 16-án HSG-n. Ön szerint mi lehet? 17-én voltunk együtt a párommal meg 18-án is.
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő!
Mar január ota hőmérőzöm, sajnos eddig nem jött össze a baba, az lenne a kérdesem, hogy ebben a hónapban úgy jött ki a lépés, hogy két nappal ovulació előtt (kedden este) es az ovulaciót követő reggelen (péntek reggel) sikerült együtt lennünk. Viszont pénteken reggel már fölment a hőm. Vajon bízhatok abban, hogy akar a kedd esti illetve a péntek reggeli együttlét sikerrel járhat? Olvastam, hogy a spermiumok életképesek 2-3napig is, viszont nem tapasztaltam tojásfehérje szerű váladékot ebben a hónapban, ezert aggódom.
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
A ciklus 24. napján megérzésből teszteltem erős pozitívat, amit további 2 teszt is megerősített. :) Pedig a ciklusaim 33 naposak. Ez hogyan lehetséges? Orvoshoz még ezután megyek. Nagyon örülök neki, mert már volt egy spontán vetélésem 5 hetesen és nagyon szeretnénk babát. A progeszteront szedem, mert alacsony a progi szintem.
Köszönöm a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő! Clostilbegyt-et kezdtem el szedni a ciklusom 3.napjától, 5 napig, napi 1et. Ebben a hónapban, elkeseredésemben elkezdtem hőmérőzni is, mert már 7.hónapja nem jön össze a második babánk. Olvastam az oldalon, hogy a Clostilbegyt-tól a peteérés a beszedett gyógyszerek után 4-8 nappal lehet. A hőmérőzés szerint viszont az látszik az első görbémen, hogy a ciklus 26.napja körül volt ovuláció. Ezzel kapcsolatban kérném véleményét! Lehet ilyen? Mikorra kéne időzíteni az együttlétet!? Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Doktornő.az lenne a kérdésem.Eddig nem mértem a hőmet, mert két műszakba dolgozok délelőtt és délután tehát nem megy hogy mindig ugyanakkor mérjem a 6órás alvás mindig meglenne de reggelre 4:20kor kelek. és amikor délután megyek nyilván ez csúszna egy két órát. Megtaláltam ezt az oldalt ahol tudnak segíteni.úgyhogy belevágnék ebbe az önök segítségével. Válaszát előre is köszönöm.További szép napot kívánok.Szandi.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő ! Azzal a kérdessel fordulnék Önhöz hogy lehetséges-e a teherbeesés ha a mensi és az ovuláció között csak egy nap van? A ciklusom normális mindig tudom mi kor van ovum ami mindig pontos mensi utan 10. napra jelentkezik. Ez esetben is így van a mai nappal. Tegnap görcsöltem ami mindig így jelentkezik. Azonban mensi utolsó napját követő napon is ugyanez jelentkezett ráadasúl tojásfehérje jellegű hüvelyváladékkal. Minden jel arra mutatott akkor is hogy ovum van. Tudom kétszer nincs egy hónapban ovu, így most nem tudom mi van,melyik az igazi mert a mai ovu előrejelzést a grafikon átmódosította a mensi utáni időszakra. Hallottam létezik spontán ovuláció de ilyen esetben az eredeti időszakban is jelentkezik ? Köszönöm szépen. Betty

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő, a hőgörbémmel kapcsolatban lenne kérdésem. Régóta hőmérőzöm, de ebben a ciklusban úgy tűnik, megviccelt a testem... Az átlagos ciklushosszom olyan 36 nap (33 és 41 nap között van), görbe alapján mindig 16 nappal menstruáció előtt van ovuláció. Az aktuális ciklusomban a 13. napon volt egy hőleesés és utána 36,6 körüli értékekre felment a hőm (ciklus első felében 36,2-3 szokott lenni). A program ide behúzta az ovulációt. De. A 22.napon ismét volt egy leesés, a 28-on pedig felment a tőlem megszokott 36,8 körülre (36,73 és 85 között most). Ennek 7 napja, tehát a 35. napon vagyok, hő még fent, menstruáció sehol, teszt negatív. Melyik nap a legvalószínűbb, hogy ovulációm volt? A 13., 22. vagy 28? Előre is köszönöm a választ.

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az ovuláció napján lehetek terhes? Mennyi az esélyem rá? Ovulációm február 24-én lesz. Mikor a legnagyobb az esélyem, hogy teherbe essek? Ovuláció előtt jó együtt lenni a párommal, hogy terhes legyek?
Kérem segítsen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
A tanácsára lenne szükségem. 48 éves vagyok, ciklusaim az utóbbi időben megrövidültek, 2017.09.17. ciklusom 35 napos volt .
Nekem a lutellárisom 11, 12 nap.
Aztán 10.22-én 22 napos ciklus, boldog voltam, mert világ életemben 20, 21 napos volt a ciklusom.
Azután 10.13-án 24 napos ciklus.
12.07-én 16 napos ciklus.
12.23-án 25 napos ciklus.
01.17-én 20 napos ciklus.
02.06-án 15 napos ciklust produkáltam.
Azt néztem a rövid ciklusokban, hogy menzeszkor volt a peteérés, mert a hőm felment szépen, és lezuhant a luteláris 11 .napján.
Legyen szíves megnézni a hőgörbémet.
Forduljak orvoshoz a rövid ciklus miatt, vagy Ön szerint ez rendben van?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel,
erikasz

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Már a 2. ciklusom figyelését kezdem meg az oldalon, és nem értem, hogy a grafikonon a termékeny időszakot és az ovuláció időpontját miért a ciklusom 2-6. napjára teszi. Különösen azért sem értem, mert a ciklusom 4. napjáig menstruálok. Azt hittem, hogy az első ciklusom lezárása után a rendszer átteszi az ovuláció jelzését a ciklusom közepére, de ez nem történt meg. Sőt a korábban a második ciklusom közepére jelzett termékeny időszakot is átette a ciklus elejére. Rossz a ciklusfigyelő vagy pedig tényleg termékeny időszakom fog következni a ciklus 2. napján?
Az adataim a következők:
1. ciklus
1. nap december 20. - hőmérsékletet még nem mértem
2. nap december 21. - hőmérsékletet még nem mértem
3. nap december 22. - hőmérsékletet még nem mértem
4. nap december 23. - 36,2
5. nap december 24. - 36,0
6. nap december 25. - 36,4
7. nap december 26. - 36,3
8. nap december 27. - 36,3
9. nap december 28. - 36,3
10. nap december 29. - 36,3
11. nap december 30. - 36,2
12. nap december 31. - (nem aludtam előtte hat órát) 36,2
13. nap január 1. - (nem aludtam előtte hat órát) 36,3
14. nap január 2. - 36,3
15. nap január 3. - 36,3
16. nap január 4. - 36,4
17. nap január 5. - 36,3
18. nap január 6. - 36,7
19. nap január 7. - 36,6
20. nap január 8. - 36,5
21. nap január 9. - 36,8
22. nap január 10. - 36,6
23. nap január 11. - 36,8
24. nap január 12. - 36,6
25. nap január 13. - 36,7
26. nap január 14. - 36,6
27. nap január 15. - 36,6
28. nap január 16. - 36,6
29. nap január 17. - 36,5
2. ciklus
1. nap január 18. - 36,4
Mindig ugyanabban az időpontban (6:37), ágyból kikelés előtt, ugyanazzal az eszközzel és ugyanolyan módszerrel mérem. Mi lehet a probléma?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Zsuzsanna

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktornő!
A reggeli hőmet igaz csak 3 napja mérem, de előre szeretném tudni, mikorra időzítsek a férjemmel, hogy nagy eséllyel kislányunk legyen a 2 fiú mellé :-) !? Szülés után 18 hónapig szopizott a kisfiam, és csak ez után menstruáltam - szeptember 16., október 20., november 19., január 3., tehát nem az átlag 28 napos. Ovulációs tesztekből bevásároltunk! Sok helyen olvastam, hogy a hüvely savasságával is tehetünk az ügyért, és hogy ovuláció előtt 2-3 nappal legyünk együtt! Honnan tudhatom előre, hogy mikor lesz ovuláció ? A teszt ebben tud segíteni? Vagy a hőmérőzés? Segítségét előre is köszönjük!
Üdvözlettel,
Adrienn (gyémánt7)

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Köszönöm a gyors, megnyugtató választ!
Igazából eddig biztos voltam abban, hogy a pozitív ovu teszt, tojásfehérje szerű nyák és hasszurka tájékán lehetett ovu, csak a hőadatok miatt aggódtam, a 36,5 nagyon kevésnek tűnik.

A hőmet csak nem olyan régóta figyelem, és eddig egy másik ciklusfigyelő oldalon dokumentáltam, de azt tapasztalom hogy az kizárólag a hőmérsékletet veszi alapul az ovulació megjelöléséhez, és emiatt nem tűnik annyira megbízhatónak. Ide most vittem csak fel a ciklus adatait...de már ennyi adat alapján is pontosabban lőtte be. Ön szerint az kizárt, hogy a pozitív ovu teszt ellenére mégsem volt tüszőrepedés, és emiatt állandósult nem túl magasan az ébredési hő?
Nagyon bizakodó vagyok, ha most nem is sikerül sem keseredek el, van még esélyünk...és egy csodálatos kislányunk.
Üdvözlettel,
Krisztina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktornő!
Az alábbi ciklus értelmezésében kérnék segítséget. Átlag 28-29 napos ciklusaim vannak. Az ébredési hőmet nem régóta mérem csak, de a mostani számomra szokatlan, ugyanis 5 napja nem változik, és a lutealis fázishoz képest talán alacsony is (36,7-36,9 között szokott ingadozni). A legfontosabb adatok ciklusnaponként:
1. 36,5, menses
2. 36,4, menses
3. 36,3, menses
4. 36,4, menses
5. 36,3, menses
6. 36,3, menses
7. 36,2, pecsételés
8. 36,4, pecsételés
9. 36,1
10. 36,1, együttlét
11. 36,3
12. 36,2, együttlét
13. 36,3
14. 36,5, együttlét, pozitív lh teszt, tojásfehérjés nyák, hasszurka
15. 36,5, együttlét, negatív lh teszt, tojásfehérjés nyák, hasszurka
16. 36,5
17. 36,5
18. 36,5
Ha a hőmérséklet adatokat nem nézem, akkor minden más alapján 15-16. ciklusnapon lehetett tüszőrepedés, de azóta nincs semmi ingadozás a hőmérsékletben. Pedig mindig ugyanabban az időpontban (5:35), ágyból kikelés előtt, ugyanazzal az eszközzel és ugyanolyan módszerrel mérem. Az lh teszt 100% pozitív volt a jelölt ciklusnapon.
Ön szerint mi történhetett ebben a ciklusban?
Köszönöm a válaszát előre is!
Krisztina

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Kámory Enikő!
Azt szeretném kérdezni, hogy a mért hőim alapján mikor lehetett ovulációm és hogy már volt-e vagy még csak ezután lesz?
Tudom, hogy az utólagos hőemelkedésből lehet csak megmondani, de ha mondjuk holnap is fent marad ugyanígy a hőm, mint ma (36,6) akkor valószínű, hogy volt? De mikor?
LH tesztet is használtam, de szerintem az nem működött megfelelően, mert volt hogy a teszt vonal eleje halványabb volt, a vége pedig erősebb, meg olyan is volt, hogy tegnap pl. halványabb volt, mint tegnapelőtt. Így ez bizonytalan. De eddig még végig negatívnak mondhatnám így is.
Egyedül a hőből is lehet következtetni az ovuláció idejére, vagy csak LH teszttel együtt?
Ha ebben a ciklusban az LH tesztem "átver" akkor a hőmérés mennyire megbízható? Melyiknek higgyek mondjuk legközelebb ha ilyen eset történik?
Szept.25-én: 36,4
Szept.26-án: 36,4
Szept.27-én: 36,4
Szept.28-án: 36,5
Szept.29-én: 36,5
Szept.30-án: 36,4
Okt.1-én: 36,6
Okt.2-án: 36,4
Okt.3-án: 36,2
Okt.4-én: 36,4
Okt.5-én: 36,6.
Vezettem végig ciklus elejétől kezdve, ha szükséges írok még adatokat.
"Bizonytalan" LH tesztem Okt.5-én délelőtt 11 órakor mondható pozitívnak, erős 2 csíkos.
Akkor reggel voltunk együtt férjemmel és pisiléskor pici rózsaszínes nyákot észleltem a wc papíron. Ez mitől lehet? Nem volt még ilyenem sosem.
Kisfiút szeretnénk, így Ön szerint jókor volt az időzítés? Vagy még ovuláció előtt vagyunk?
Nekem az a véleményem, hogy LH teszt szerint még ovu előtt vagyunk, viszont Okt.3-án szépen lecsökkent a hőm és utána felment. (betartok minden szabály hőmérőzéskor, mindig reggel 7-kor mérem, előtte nem kelek fel, nem megyek wc-re, nem mozgok) Nem hinném, hogy még ezután fog csökkenni mert most lesz ovulációm. Vagy tévedek? Nem értem így ezt az egészet, mert az LH teszt nem egyezik a mért hőmmel. A tervezettbaba kalkulátora is Okt.3-ra húzta be a vélt ovulációt.
Legyen szíves segítsen megválaszolni a kérdéseimet és bocsánat ha egyszerre túl sokat tettem fel.
Ismerőseim ajánlották Önt - nagyon jó véleménnyel vannak Önről és tudom, hogy nagyon segítőkész - és én is köszönöm szépen a segítségét előre is.
Szép napot!
Marianna

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr.Kámory Enikő!
Olvastam olyanról, hogy azoknak a pároknak, akik kisfiú babát szeretnének (2 kislányunk van) az ovuláció és az utána következő nap(ok) a legalkalmasabbak az együttlétre. (Spermiumok gyorsasága és életképessége alapján.) Mennyire igaz ez?
Ha mi ezt ki szeretnénk "próbálni" akkor mikor a legajánlottabb együtt lennünk? Amikor az LH teszt először negatív lesz, akkor este vagy másnap reggel? (azért írom így, mert tudom, hogy a napszakok is számítanak)
Ovuláció után mennyi ideig eshetek még teherbe? Első negatív LH tesztet követően kb. mikor szabadul ki a petesejt?
LH tesztet használok és hőmérőzök. Utóbbit igaz még csak 2.hónapja.
Elnézést a buta kérdésekért, de legyen szíves válaszoljon rájuk mert sehol sem találok kérdéseimre értelmes magyarázatot.
Köszönöm szépen előre is!
Üdvözlettel: Anikó

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő. Én a 48 évet töltöttem szeretnék gyermeket,tudom nehéz lesz .Missebad volt 2014 .03 .08.án ,8 hetes terhességi héten meghalt.Menszeszem 24-25 naposak voltak, de most 3 alkalommal 50,52 ,50 naposak lettek ,lehet ez a változokor miatt?Voltam nőgyogyásznál minden rendben volt.-Azt mondta ne törödjek vele a korom miatt!.-Nehogy azt gondolja ,írni fogok magának valamit ,hogy ismét legyen rendszeres menszesze!Én azt nem is kértem,csak mitől van, azt kérdeztem.Én nem érzem hogy változó korban lennék .Nincs hőhullám,hűvelyem nem száraz soha,nem vagyok stresszes,kívánom párom.Legyen szives megnézni a hőgörbém LH tesztet is vettem 25 öst volt pozítív.Akkor mért ilyen hosszuak a ciklusaim? Várom válaszát. A tervezett baba.hun vezetem a hőmet erikasz becenéven. Tisztelettel.Erika

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Kámory Enikő!
Most kezdtem el hőmérőzni és az eredmények kiértékelésében szeretném a segítségét kérni.
Így alakultak az ébredési hőim:
Szept.2-án: 36.1 (10.ciklusnap)
Szept.3-án: 36.2 (11.ciklusnap)
Szept.4-én: 36.3 (12.ciklusnap)
Szept.5-én: 36.2 (13.ciklusnap)
Szept.6-án: 36.3 (14.ciklusnap)
Szept.7-én: 36.6 (15.ciklusnap)
Szept.8-án: 36.7 (16.ciklusnap)
Lh teszt szerint:
Szept.5-én volt (13.ciklusnap) erős dupla csíkos az LH teszt.
Szept.6-án (14.ciklusnap) már halványodott a Teszt vonal.
A Férjemmel csak szeptember 7-én este (kb. 23 óra körül) tudtunk együtt lenni.
Azt szeretném kérdezni, hogy az adataim alapján mikor volt az ovulációm? (Én szeptember 6-ra gondolok, ugyanis akkor volt negatív az ovulációs teszt.)
Az eredmények alapján a szeptember 7-i aktus még megfelelő lehet? Vagy lekéstük a peteérést?
Legyen szíves, válaszoljon, mert a hőmérőzésről még nincs tapasztalatom, és itt a neten mindenfélét írnak ovuláció időpontjának, amelyek csak még jobban összezavartak.
Nagyon szépen köszönöm!
Üdvözlettel: Anita

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Kámory Enikő!
11 éves koromtól megjött a menstruációm, nem volt rendszeres. Voltunk orvosnál, azt mondták, hogy 16 éves koromra rendszeres lett, de azóta sem rendeződött, kimaradozik. Most 232 éves vagyok, azt mondta a kezelőorvosom, hogy kevés nálam a női hormon, a peteérés nincs rendben. Az orvosom a Dushastot írta fel, amikor szedem, akkor normalizálódik a menstruációm, mikor nem szedem, akkor egy hónapot kimarad. Szeretnék kisbabát, már 3 éve próbálkozunk. Javasolták a Clostilbegy tablettát, hogy segítse a teherbeesést.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő!
Jobb oldali petefészek cisztát állapított meg nőgyógyászom. Véleménye szerint ez a vérzést követően össze fog esni. Előfizetője vagyok a tervezett baba oldalnak. Nagyon örülök, hogy megtaláltam. Egyszer már sikerült teherbe esnem segítségével (elsőre), de sajnos 16. héten a baba feltételezhetően gyenge méhszáj miatt elment. Az után érdeklődöm, hogy ciklus kiértékelésénél figyelembe fogják venni, ha beírtam a megjegyzésbe, hogy ciszta? További kérdésem, hogy normálisnak tekinthető-e, ha az ovuláció előtt és után csak 1-2 tized fokos eltérés mutatkozik, vagy progeszteron hiányt jelezhet? Köszönöm válaszát.
Zita

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő!
A hőgörbéből lehet következtetni az ösztrogénszintre, ha kevés? Ha a follikuláris szakasz hosszabb, mint az LH szakasz, mit jelent? Kevesebb a progeszteron, és kevesebb az ösztrogén? Vagy több az ösztrogén?
31 napos ciklus, és kb 10 napos az LH szakasz. Az érdekelne, hogy az ösztrogénem kevesebb, mint kéne,vagy sem?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő!
Több mint fél éve az oldalon vezetem az adataimat, s eddig mindig pontosan jelölte az ovulációmat. Ebben a hónapban viszont eddig nem jelzett ovulációt a következő adatokkal.
1. 11.17. 37,0
2. 11.18. 37,1
3. 11.19. 36,7
4. 11.20. 36,8
5. 11.21. 36,8
6. 11.22 36,8
7. 11.23. 36,7
8. 11.24. 36,8
9. 11.25. 36,7
10. 11.26. 36,8
11. 11.27. 36,7
12. 11.28. 36,7 + LH teszt
13. 11.29. 36,8 + LH teszt
14. 11.30. 36,7
15. 12,01. 36,8
16. 12.02 37.1
17. 12.03. 37,1
18. 12.04. 37,1
19. 12.05 37.1
20. 12.06. 37.1
21. 12.07. 37.1
22. 12.08. 37.0
Ilyen adatokkal valóban nem lett volna ovulációm?? Mi történhetett?
Köszönettel:
Kata

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Kámory Enikő!
Olvastam az oldalon, hogy az ondósejtek a petevezetőbe körülbelül 6 órával az együttlét után érkeznek meg, így akkor van a legnagyobb esély a teherbe esésre, ha tudjuk az ovuláció időpontját, és 6 órával előtte történik az együttlét. Ha én Ovitrelle injekciót kapok, és inszeminációm lesz, akkor hogy számoljak, ha tudott, hogy az Ovitrelle kb 36 órával a beadása után repeszeti a tüszőt, viszont a spermiumnak már nem kell átjutni a hüvelyen és a méhnyakon. Tehát a kérdésem, hogy mikor adjam be az Ovitrellet, hogy a legoptimálisabb legyen a fogantatásra, ha mondjuk az inszemináció 15:00 kor lesz.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Kámory Enikő!
Ahhoz szeretném kérni a segítségét, hogy mi lehet a probléma most a hőgörbémmel, júliustól mérem a hőmet, és ezidáig minden rendben volt vele, mindig megvolt a hőleesés, és utána az emelkedés, de most rendkívül szokatlan a hőm, ilyen még sosem volt, megvolt az esés, majd lépcsőzetes emelkedés, majd ma lezuhant a hőm, 36,7-ől 36,4-re, ez mitől lehet? Tehát a hőeredmények: 11.17. : 36,4, 11.18.: 36,6. 11-19: 36,6, 11.20.: 36,8, 11.21: 36,8, 11.22.: 36,7, 11.23: 36,7, és ma lezuhant ismét 36,4-re. Lehetséges, hogy a mostani hónapban kimaradt az ovulációm? Menzesznek még igencsak korai, jövőhét csütörtökön kellene megjönnie. Nagyon aggaszt, hogy valami nincs rendben velem. Szükséges-e felkeresnem a nőgyógyászomat, vagy vérvételt csináltatni, hogy rendben vannak-e a hormonok. Várom mielőbbi válaszát.
Tisztelettel: Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Enikő!
A testhőmérsékletem még beteg hidegrázós időszakban sem emelkedik 37 fok felé.
Érdemes ilyen esetbem is hőmérőzni?
Nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Kámory Enikő!
Segítséget szeretnék kérni a hőgörbe kiértékelésében, hogy megvolt-e az ovuláció, a program nem húzta be. 08.30-án leesett a hőm, 36.1-re 08.31-én 3 tizedfokot emelkedett, 36.4-re és ma is nőtt 1 tizedet, 36.5-re Az eddigi grafikonokat értékelve megfigyeléseim alapján valamikor ekkortájt lehetett az ovulációm. 08. 30-án volt tojásfehérje nyák, 08.31-én pedig bőséges tojásfehérje nyák, valamint petefészekszúrkálás. Azért fontos ezt tudnom, és várom a megerősítést, mert e két napon próbálkoztunk a férjemmel. Szíves segítségét és válaszát előre is köszönöm.
Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr.Kámory Enikő!
36 éves vagyok, van 3 gyermekem az előző házasságomból. Leendő párommal 1 éve próbálkozunk sikertelenül. Voltunk kivizsgálásokon és minden rendben volt mindkettőnkkel. Tegnap nőgyógyászom javaslatára megvettem az inofolicot. Remélem, ez segíteni fog, hogy összeöjjön a baba!
6 évvel ezelőtt volt agyvérzésem, ami epilepsziás rohamot váltott ki. Szednem kellett az epilepsiára Tegretort. Gammakéses műtétem is volt. Jeleztem neurológusomnak, hogy babát szeretnénk, így váltottunk Lamolepre, amit 1 éve már, hogy szedek. Lehet mellette inofolicot szedni? Segíti a fogantatást? És mennyi idő míg kifejti hatását? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel. Kaiser Enikő

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Kámory Enikő!
Ez az első hónapom, amikor rendszeresen mérem a hőmérsékletemet. A hőmérőzéssel kapcsolatban lenne kérdésem, mert amit az interneten ezzel kapcsolatban olvasok, az nem világos számomra. Arra lennék kíváncsi, hogy mikor is voltam ovuláció előtt, és utána, a megmért hőmérséklet alapján. Június 29-én volt a legutolsó ciklusom 1. napja, a mért hőmérsékleteim a kérdéses napokon:
07.10: 36,1, aztán 07.11-én leesett 35,7-re, majd 07.12-én fel 36,0-ra, és onnantól emelkedett, 07.13-án 36,3 lett, 07.14-én 36,4, 07.15-én 36,5 míg végül 07.16-án 36,6-re ment föl. Ezt követően ismét 36,3 lett, és ez tartja magát. Azért lenne fontos tudnom, mikor lehetett az ovulációm, mivel a menstruációm kicsit szabálytalan, nem tartozom azon nők közé, akiknek a szabályos 28 napos ciklusuk van, ezért a naptármódszer nekem nem biztos forrás, muszáj teszttel, vagy hőmérőzéssel meggyőződnöm az ovuláció tényleges bekövetkeztéről. Mivel ez az első hőmérőzéses hónapom, azért vagyok bizonytalan, mi számít ovuláció előtti hőmérséklet esésnek, és emelkedésnek. Sok helyen olvasom, hogy 37-re is felmegy egyes nőknek, ezt tekintve bizonytalan vagyok. Mivel volt emelkedés, amit a számok is mutatnak, azonban abban nem vagyok biztos, ez elegendő-e ahhoz, hogy sikeres volt-e az ovuláció. Szíves válaszát, és segítségnyújtását hálásan köszönöm, a következő ciklusom alkalmával már tudni fogom, melyik hőmérséklet változás jelzi azt, hogy ovuláció előtt vagyok, és melyik azt, hogy az megtörtént, ha erre választ kapok.
Tisztelettel:
Kovácsné Takács Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Kiemelkedő az ügyfélkapcsolati odafigyelés, melyet ritkán tapasztal az ember."

Petra
Budapest

Lájkolj minket!