Gyakori kérdések

Ha nem találod meg a keresett választ, akkor regisztráció és belépés után gyere vissza erre az oldalra és az oldal alján feltehed kérdésed!

 1. Mire jó a TervezettBaba.hu oldal?
  Egy tudományos algoritmus segítségével az általad megadott testi adatok alapján kiszámítjuk előre, hogy mikor lesz peteérésed - így időzített együttléttel maximálisra növelheted a teherbeesés valószínűségét. Minél rendszeresebben és minél több adatot adsz magadról, annál pontosabb lesz az előrejelzésünk.
 2. A TervezettBaba.hu oldalt használva mikor lesz babám?
  Ha semmilyen szervi eltérés nincs sem nálad, sem a párodnál és még nem múltál el 35-40 éves, akkor is rá kell szánni az időt, várhatóan egy éven belül esel teherbe. Ha már elmúltál negyven, akkor lehet, hogy egy kicsit több időre lesz szükség.
 3. A TervezettBaba.hu használata során kell valami gyógyszert is szednem?
  Nem írunk elő gyógyszereket. Módszerünk lényege, hogy csak a saját testedre és jelzéseire kell figyelned és ez elegendő a sikerhez. Természetesen, amit az orvosod előír, azt szedned kell, de csak ő írhat elő bármilyen gyógyszert.
 4. A TervezettBaba.hu használata során el kell mennem valami vizsgálatra is?
  Nem írunk elő külön vizsgálatot. A szokásos nőgyógyászati vizsgálatokra továbbra is a saját orvosodhoz jársz. Ha a ciklusaid során a bevitt adatok alapján úgy látjuk, hogy valami probléma van a háttérben, és azt érdemes figyelembe venni, hogy könnyebben ess teherbe, akkor javasoljuk, hogy keresd fel saját orvosodat, és vele beszéld át a problémát. Ő javasolhat és végezhet további vizsgálatokat.
 5. A babám nemét is meg tudjátok határozni előre?
  Mi, a TervezettBaba.hu készítői úgy gondoljuk, hogy tudományos módszerekkel a természetes úton fogant gyermek neme előre nem meghatározható. Ezért nincs ilyen jellegű funkció rendszerünkben. Mindazonáltal a témáról olvashatsz a tudástárban egy cikket.
 6. Használok egy másik weboldalt is, és az más napra teszi az ovulációmat. Hol az igazság?
  A TervezettBaba.hu az általad bevitt adatokat és értékeket veszi figyelembe. Minél több információt adsz meg, annál pontosabban lehet meghatározni az ovulációd napját. Ezért is kérünk rá, hogy ne csak a hőmérsékleti értékeket add meg, hanem minél több információt ossz meg velünk, nézd a hüvelyváladékot és a méhnyak állapotát is. Ha több cikluson keresztül viszel be adatokat, mi ezeket nem szeparáltan kezeljük, hanem előző ciklusaidról kapott információkat is felhasználjuk az ovulációd időpontjának meghatározására. Célunk, hogy személyre szabott, csak rád jellemző válaszokat adjunk.
 7. Mivel tud többet a ti oldalatok, mint az ingyenes ovuláció kalkulátorok?
  A legtöbb ingyenes oldal statisztikai alapon adja meg az adott hónapra az ovuláció időpontját. Mivel a legtöbb nőnek a ciklusa sem pontosan 28 nap hosszú, az ovuláció sem feltétlenül a ciklus közepére fog esni. Minden nő más és más. Mi, a TervezettBaba.hu-nál azt vállaljuk, hogy a te saját ciklusaidból a csak rád jellemző értékeket határozzuk meg. Célunk a te, egyéni termékeny időszakod megadása, hogy minél előbb bekövetkezhessen a várva várt terhesség.
 8. Szerintem máskor van az ovulációm, mint ahova az oldal jelöli. Miért?
  Biztos, hogy minden adatot pontosan vittél be? Tipikus hiba szokott lenni, hogy csak a menstruációd első napját jelölöd és ez olykor meg tudja zavarni a rendszert. Azt kérjük, hogy minden napra a lehető legpontosabban vidd be az értékeket, tehát ha menstruálsz, minden napra jelöld be a vérzést az adatbevitelnél. Ha továbbra sem stimmel a dolog, akkor írj az ügyfélszolgálatnak és megvizsáljuk az ügyet, téged pedig értesítünk az eredményről.
 9. Nem jelenik meg nekem semmiféle grafikon. Miért?
  Grafikont csak akkor tudunk neked rajzolni, ha már vittél be hőmérsékleti adatokat és legalább egy menstruációs napot az Adatbevitel menüpontban. Ha ezek után sem jelenik meg, akkor valami technikai probléma van, kérjük írj az ugyfelszolgalat@tervezettbaba.hu címre!
 10. Mi az ovuláció?
  Ovulációkor, más néven tüszőrepedéskor az érett petesejt kiszabadul és megkezdi útját a petevezetőkön a méh felé. Ekkor kell találkoznia a spermiumokkal, hogy bekövetkezzen a fogantatás.
 11. Mit tegyek, ha az egyik hónapban nincs ovulációm?
  Ne add fel! Harminc év felett természetes, hogy nem minden hónapban van ovuláció, negyvenöt felé közeledve pedig ez egyre gyakoribb. Várd ki a következő hónapot, és próbáld újra! Előbb-utóbb sikerülni fog, ezért - amennyire meg tudod tenni - ne légy túl türelmetlen. Azonban ha tartósan, négy-öt hónapon át sincs ovulációd, keresd fel orvosod, mert komolyabb ok is lehet a háttérben.
 12. Probléma, ha a ciklusom túl hosszú?
  Nem. Akár hetven napos ciklussal is teherbe lehet esni
 13. Mit tegyek, ha éjszaka fel kell kelnem?
  Előfordulhat, hogy akár WC-re, akár kisgyerekhez fel kell kelned éjszaka. Akkor is a reggeli ébredéskor mérd a hőmérsékletedet, ha előtte nem volt meg hat óra alvás. Az eltérést jelezd az adatok bevitelénél, de mindig ragaszkodj ahhoz, hogy közel azonos időben mérj!
 14. Miért ugrál annyira a hőmérsékletem?
  Valószínűleg hőmérőzési probléma áll a háttérben. Kérünk, olvasd el még egyszer a "Hogyan mérjem?˝ cikket! Azt javasoljuk, hogy térj át a hüvelyi hőmérőzésre, mert ez ad a legstabilabb értékeket, és ha lehet, szerezz be hozzá egy hüvelyhőmérőt, amit direkt erre találtak ki.
 15. Mit tegyek, ha a luteális fázisom túl rövid?
  A luteális fázis általában 10 és 16 nap között szokott lenni. A megtermékenyülés után a petesejt beágyazódása csak 8-10 nap múlva következik be. Ha ez az időszak túl rövid, a petesejt nem tud beágyazódni, így hiába termékenyült meg, terhesség mégsem jön létre. Ha a luteális fázisod kevesebb, mint 10 nap, akkor javasolt ezt megbeszélni az orvosoddal, aki segít ezen a problémán.
 16. Mit tegyek, ha az orvosom felírt valamit és ettől a ciklusom megváltozott?
  Ha elkezdesz valamilyen szert szedni, amely befolyással van a ciklusodra, akkor ezt jelezd felénk az ügyfélszolgálaton és elvégezzük a szükséges beállításokat. Nem szeretnénk ebben az esetben a régi ciklusaid adatait is felhasználni, mert téves következtetésekre vezetne.
 17. Mérhetem a hőmérsékletemet hónaljban, mint a lázat?
  Soha ne mérd fülben, homlokon vagy hónaljban, ez bizonytalanná teszi a méréseket! Szájban is lehetőleg nyelv alatt mérd. Ha szájban méred, akkor még a beszédet is kerüld mérés előtt, evésről ivásról nem is szólva. Mi azt javasoljuk, hogy a hüvelyben mérd a hőmérsékleted!
 18. Mit csináljak, ha éjszakai műszakban dolgozom?
  Ha éjszakai műszakban dolgozol, az sem baj, akkor az aktuális nap közbeni hosszú alvás után mérünk, lehetőleg mindig ugyanabban az időben, és ha lehet, akkor legalább hat óra alvás után.
 19. Mit csináljak, ha váltott műszakban dolgozom?
  Váltott műszak esetén, mindig a hosszú pihenést szolgáló alvás után mérj, és amikor változik a műszakod, jelöld a naptárban (megjegyzésben). Sok esetben a váltott műszak semmiféle hatással nincs a hőmérsékleti görbére, számtalan nő esett így is teherbe.
 20. Én nem vettem észre, hogy nagyon sokféle hüvelyváladékom lenne. Valamit rosszul csinálok?
  Nem feltétlenül fordul elő mindegyik típusú hüvelyváladék egy adott ciklusban, sőt az is lehetséges, hogy csak egy vagy kétfélét tapasztalsz.
 21. Úgy vettem észre, hogy mindig van valamilyen hüvelyváladékom. Lehetséges ez?
  Számtalan tényező befolyásolhatja a váladék minőségét és mennyiségét: ha gyógyszert, antibiotikumot, nyugtatót, gyógynövénykészítményt szedsz, ha szoptatsz, ha hüvelyi fertőzésed van (ebben az esetben keresd fel minél előbb orvosodat!), együttlét előtt (az izgalmi állapot jelentős mennyiségű hüvelyváladékot eredményezhet), vagy együttlét után (az ondó hasonló állagú, mint a legtermékenyebb hüvelyváladék). Amennyiben túlsúlyos vagy, feltehetőleg mindig megnövekedett mennyiségű hüvelyváladékot fogsz észlelni. Minden esetben saját tested változásaira figyelj és a szubjektív változásokat jegyezd fel!
 22. A grafikonon azt látom, hogy "számított érték", ez mit jelent?
  Két esetben lehetséges ez: egyfelől akkor, ha nem adsz meg az adott napra hőmérsékletet, de a környező adatokból mi ki tudunk számolni egy valószínű értéket. Másfelől akkor jelenik ez meg, ha az egyik napra kiugróan magas vagy alacsony értéket adsz meg. Ez alighanem mérési hiba következménye, ezér inkább az ilyen értékeket figyelmen kívül hagyjuk a számítás során, hogy ne torzítsa el az eredményeket, a hőmérsékleted nem szokott összevissza ugrálni egy normál ciklus során.
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sziasztok! Mariann vagyok 38 éves. Mi a párommal több mint egy éve próbálkoztunk míg rá nem találtam erre az oldalra. Nagyon sokat köszönhetek neki és az itt együttműködő orvosoknak is. Hála Istenek 5 hetes terhes vagyok! Ez mindössze 4 hónap alatt sikerült. Ne aggódjatok, mindenkinek sok sikert kívánok! És köszönöm még egyszer a tervezettbaba.hu-nak :)))"

Mariann74

Lájkolj minket!