Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 298 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
BVeronika
2016-09-12 10:29:57
 
Előfordulhat, hogy a teszt még ki sem mutatja, de a vérvétel igen. Szerintem, ha kibírod, inkább várd meg a vérvételt.
Biztosan sikerül!!!!! Kitartást péntekig!
Vadika
2016-09-12 10:21:37
 
Már 16. hét? Nagyon örülök, hogy rendben van nálatok minden! Tudjátok már, hogy kisfiú vagy kislány van a pocakodban?
Én is táppénzen vagyok, a héten még biztosan! Nekem már a stimuláció is rosszul indult, nem reagáltam a szurikra, és jócskán emelni kellett az adagot a 4. naptól. Így is csak 4 tüsző lett, ebből csak egy volt 20 mm-es, a többi 12-13. Féltünk nagyon, hogy egyáltalán lesz-e benne petesejt, de szerencsére kettőben volt. Másnapra egy termékenyült meg, de mondta a biológus, hogy a másikkal még próbálkoznak, és végül mindkettőt visszakaptam, odakint szépen fejlődtek. Nagyon bizakodó vagyok, a kisördögöt nem engedem beférkőzni a gondolataimba :) Nem vagyok már fiatal, régóta várunk a babára, nekem is muszáj elhinnem, hogy sikerülni fog!! Fagyasztva nekünk sincs. Szóval tényleg sikerülnie kell :)
Most úgy gondolom, én sem fogok előtte tesztelni. De nem tudom, kibírom-e. Nem tudom, mi a jobb, ha már tudom az eredményt, mielőtt a doki behív, vagy sem... Nehéz ez...
BVeronika
2016-09-12 09:45:06
 
Köszi, már a 16. hetet töltjük. :) Hatalmas boldogság ez! :)
Mi Tapolcára jártunk a PRI-be. Beültetés után 7 nappal még ne keress tüneteket. Nekem eléggé feszült a hasam, de az a hormonkezelés illetve a petesejtleszívás hatása volt. A 6.- 7. hét körül kezdtek tüneteim lenni, addig semmi nem volt. Emlékszem, nekünk is pénteki napon derült ki, hogy sikerült. :) Csinálsz előtte tesztet otthon? Én valahogy kibírtam, és nem csináltam.
A beültetés után 2 hétig táppénzen voltam. Kb. 2 napig pihentem, nagyrészt feküdtem, olvastam, filmeket néztem. A 3. naptól viszont mindent csináltam, mosás, főzés, kerti munka, takarítás... Nekem inkább a lelki nyugalmam miatt volt fontos a táppénz.
Tudom, hogy most nehezen telnek a napok, ez ellen szerintem ilyenkor nincs orvosság. Amit tudok tanácsolni, esetleg...: bízz a sikerben, gondolkodj pozitívan, ne hagyd, hogy a gondolataid elkalandozzanak, és azt súgják, hogy lehet, hogy nem sikerül.
Nálunk 9 petesejtet tudtak leszívni 5 termékenyült meg, de a beültetés napjára csak 1 maradt, ami szabályosan osztódott. Tehát fagyasztatni sem tudtunk. Így nem volt más választásom, el kellett hinnem, hogy mindenképpen sikerülni fog.
Nagyon drukkolok nektek!
Vadika
2016-09-12 08:08:40
 
Szia Veronika!
Pont ezt szerettem volna hallani, hogy elsőre sikerült :) Gratulálok! :)
Nekünk is ez az első lombik, BMC-be járunk. Egy hete volt a beültetés, és nagyon bízom benne, hogy nekünk is elsőre sikerül. Csak ez a várakozás... Ráadásul az égvilágon semmi tünetem nincs. Mondjuk eddig kétszer voltam terhes, egyszer sem volt tünetem. De azért félek. Ti hová jártatok? Pénteken kell mennem a vérvételre, tehát a végéhez közeledünk már, de egyre nehezebben telnek a napok, ezért is szeretnék egy-két biztató szót hallani :)
Te beültetés után táppénzen voltál, vagy dolgoztál?
BVeronika
2016-09-12 07:18:13
 
Szia Vadika!
Hol tartotok jelenleg a folyamatban? Mit szeretnél tudni? Kérdezz bátran bármit, ha tudok, segítek. Mi már túl vagyunk egy lombikon, szerencsére elsőre sikerült. Melyik intézetbe jártok? Kivizsgálások megvoltak már?
Vadika
2016-09-11 16:19:45
 
Sziasztok!
Régen jártam már az oldalon, ráadásul akkor mèg a lombik nem is került szóba nálunk. Most viszont benne vagyunk a közepében. Remélem, jár erre valaki, megosztani tapasztalatokat. Jó lenne beszélgetni sorstársakkal!
Tsibe
2016-08-30 10:01:44
 
Huh, Fantasyc, nektek sem egyszerű :( Annyira borzasztó, hogy mindenre ilyen sokat kell várni.
Mi nem haladtunk semerre, a doki még mindig/megint szabin van. Jövő hét keddre adott konzultációs időpontot. Addig még egyszer megpróbálunk egy minta adást, hátha... De annyit írt emailben, hogy ha ilyen drasztikus a helyzet most már, akkor lehet, hogy sorvadnak a heretubulusok, és akkor tényleg kellene a biopszia. De ez eddig találgatás... Közben elküldtem a férjemet egy hormonvérvételre, hogy lássuk változott-e valami 1 évvel ezelőtthöz képest, hátha ad valami magyarázatot vagy ötletet. De semmi, sajnos :(
Esetleg, ha nem gond, leírnád a párod hormoneredményeit? Jó lenne más eredményeket is látni, összehasonlításképp. Itt nekünk az összes doki azt mondta tavaly, hogy jók az eredmények, de sztem a tesztoszteron nagyon alsó határ, az ösztrogén meg magasnak tűnik. De erről ugye értelmes infót nem találtam a neten, aztán bele is törődtem.
Végső esetben ha más nem marad, októberben megcsináltatjuk a biopsziát. Csak félünk, mert még arra is mondhatják, hogy nem jó, és akkor mi lesz...
BVeronika
2016-08-30 07:24:31
 
Fantasyc!
Hát ezek nem túl jó hírek, de ha a dolog jó oldalát próbáljuk nézni, akkor most már legalább tudjátok, hogy mi a baj, és hogy igenis lesz rá megoldás. Az viszont nagyon durva, hogy ilyen sokára kaptatok csak időpontot.... :(
Ha megvan minden papír, és belevághattok, akkor mehet biopszia nélkül is? Vagy ez majd csak akkor derül ki, hogy mennyit javított az értékeken a tesztoszteron?
Nagyon drukkolok nektek, és kitartást kívánok a várakozáshoz!
Fantasyc
2016-08-29 17:21:08
 
Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen későn írok, de el kellett terelni a gondolatunkat, voltunk nyaralni és elkezdtünk építkezni
Tsibe, mi van veletek??? Andrológus mondott valami okosságot?

Mi voltunk orvosnál: Időpontra mentünk, de biztos emlékeztek, hogy genetikai vizsgálatot csináltattunk a páromnak, de valami gond volt a mintákkal és újra kellett kezdeni a procedúrát. Végre megjöttek az eredmények, de a nyári szabadságok miatt csak augusztusra kaptunk időpontot. Eljött a nagy nap és mentünk. Mikor behívták, mondta a doki, hogy csinálna még egy ultrahangot. ok. Az ultrahangon kisebb konzílium volt, 5-en voltak bent, köztük egy gyakornok. A vizsgálat közepette a doki kérdezi a gyakornokot, hogy mit lát, ere a gyakornok: "az ott egy tumor?" Mondanom sem kell, hogy a párom lefagyott, addig az zavarta, hogy annyian bámulják, utána viszont az egész élete lepörgött előtte. Szerencsére nem volt tumor, "csak" meszesedés. Az orvos jól leoltotta a gyakornokot, de szerintem öregedett 5 évet a párom pár másodperc alatt. Mikor végre véget ért a vizsgálat, akkor behívott a doki egy megbeszélésre. A vérvételek, genetikai vizsgálat és uh-ok alapján azt mondta, hogy magzati fejlődési rendellenessége van. Ez azt jelenti, hogy mikor a párom édesanyja állapotos volt, akkor magas volt az ösztrogén szintje és ezért nem fejlődtek ki a heréi rendesen. Szóval meszesedik. Lesz még pár jó éve, mikor termel spermiumot, de csak elenyésző mennyiségben, aztán végleg leáll a termelés. Ez nem valami jó hír. :-( Állítólag ideiglenesen meg lehet tesztoszteronnal emelni a termelést, de ez hirtelen megemeli és aztán még jobban lecsökken, mint előtte volt, de nálunk amúgy sem sokáig van, szóval a doki ezt javasolja. Ahhoz viszont, hogy tesztoszteront írjon fel, szükséges 2 rossz hormonvizsgálat. Beutalót hiába kértünk, nem kaptunk, azt mondták, kérjünk más urológustól. Mindegy, beszereztük és egy kis ismerettséggel még aznap sikerült levetetni a vért és másnapra meg is kaptuk a leleteket. Azt mondták a SOTE-nál, hogy ha megvannak az eredmények, akkor következő hétre kapunk időpontot, hisz nekünk "csak" 1 receptre lesz szükségünk. Ennek ellenére mikor telefonáltunk, hogy megvannak az eredmények, azt a választ kaptuk, hogy szeptember 26-ra tud legközelebb időpontot adni. Mégegyszer írom, csak egy receptírásra!!! Kicsit fel vagyok háborodva, de nem tudok mit csinálni, e kell fogadnom még akkor is, ha tudom, hogy az idő a legnagyobb ellenségünk. Szóval ismét várunk. :-(
Tsibe
2016-08-16 10:13:41
 
Köszi, igyekszünk. Próbálom benne tartani a lelket...el van keseredve, hogy mi lesz, ha nem lesz jó a biopszia eredménye. Meg hogy miért nem gondolt senki arra korábban, hogy fagyasszunk, mikor még volt miből, biztos, ami biztos. Nehéz ez, de majd csak megoldjuk :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!