Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2014-05-08 12:14:34
 
KatkaManó
Köszi!

tyupók
És nem árulod el, mi az a teljesen természetes? Mert így meglebegtetted, de nem írtad le, mi az...:)
maximail
2014-05-08 11:49:39
 
Tyupók!

Olyan 20-24 mm körül kellene megrepednie a tüszőnek. Állítólag naponta 1-2 mm-t nő. Tehát ha kb. 10 napja 12 mm volt, akkor lehet, hogy csak mostanában lesz tüszőrepedés. De én a helyedben lehet, hogy visszamennék egy UH-ra. Azért kicsit fura, hogy gyógyszer mellett ilyen lassan nő. Elvileg 28 napos ciklusnál a 14. nap környékén kellene 20-24 mm-esnek lennie. Hány napos szokott lenni a ciklusod? Amúgy szokott lenni peteérésed?

KatkaManó!
A férjem is szedi a Fer14-et, bár nem minden nap (elfelejtjük... :-S). A lombik esetében azt hallottam, hogy növelheti az esélyt, ha nem 3, hanem 5 nap múlva ültetik vissza az embriót. Nálatok hogy volt? Hol csinálják? Az IR tuti rendben van?
KatkaManó
2014-05-08 11:22:42
 
Moha , mikor mi először voltunk akkor látóterenként 1-2 mozgó volt. 3 hónapig szedte a FER14-et utána 2 millió lett. Aztán szedte tovább jött a diéta fogyás és 4 millióval vágtunk bele a lombikba :)
5 millió alatt csak a lombik jöhet szóba.
tyupók
2014-05-08 09:24:56
 
Igen ez az első Clostys hónapom, 14. napon kellett mennem uh-ra, akkor volt 1db 12mm-es.Az endodokit felhívtam, azt mondta legyek türelmes idő kell a gyógyszernek. Mintha az olyan könnyű lenne!Nem értem az egészet, ha láttak tüszőt akkor volt pé-m, vagy nem? Mert a görbém szerint nem volt.
maximail
2014-05-08 09:17:58
 
Tyupók!

Ezt most nem értem! Closty-t szedsz ebben a hónapban? Nem néznek UH-gal?
tyupók
2014-05-08 09:05:57
 
Dzsudzsa
Köszi, legközelebb, ha megyek dokihoz rákérdezek a 3 és az 5 pontosra.
Katicabogár5
Nagyon sajnálom! Az sokkal nehezebb lehet , mint így a legelején (pár hetesen)! De biztos mindannyiunknak sikerül! 
Renicsek
Igazad van nehéz nem rágörcsölni, mikor már évek óta erre vágyunk. Persze, hogy minden jelre figyelünk. Legalábbis én csak nehezen tudom ezt lazábban kezelni.
Plumeria14
Sajnálom, hogy most nem sikerült!
Kedina
Milyen étrend kiegészítőket rendeltél? Én is több mindent szedek már, de hátha valami kimaradt. Ajánlották, vagy te néztél utána, h mire lenne szükséged?
Moha13
Párod ízületeire nem próbáltatok valami teljesen természeteset? Az én párom már évek óta szedi, és olyan jó lett az erdeménye, hogy a doki gratulált neki  (70m/ml) persze lehet, hogy nem azon múlik.

A görbém szerint nem volt ebben a hónapban pé-m. Szerintetek ez lehetséges a Closty mellett? 1,5 hete 12 mm tüszőt látotta doki.
Moha13
2014-05-08 08:20:20
 
kedina
Köszi, megvagyok...
Minden nap benézek, de annyira belefáradtam ebbe az egészbe, hogy nincs kedvem egy szót sem írni...csak csendben figyelek, kivel mi történik éppen...bír, jóval kevesebbet vagyok itt, mint korábban, de így most nekem lazább.

Friss hírek: megvolt a controll spermavizsgálat (januárban határeset volt, mert pontosan 20mill/ml volt, ezért kértek controllt, hogy megnézzük, merre mozdul el), és rosszabb lett az eredmény. Most csak 13m/ml, romlott a mozgékonyságuk is. Gyanakszunk egy gyógyszerre, amit a párom nemrég kezdett el szedni az ízületeire, úgyhogy most azzal leáll, és indul valami termékenységi vitamin...még nézem, hogy melyik lenne a legjobb, talán a ferulant, mert Czeizel is azt ajánlja, és aki a spermavizsgálatot csinálta, azt mondta, ha Czeizel ajánlja, akkor bízhatok benne.
Egyébként azt mondták bent, hogy ha adnak a doktor úrhoz időpontot, valószínűleg ezzel az eredménnyel azonnal továbbirányít a BMC-be, ahol jobban megvizsgálják a páromat és elindul valamiféle kezelés, stb. Hát, én ezt nem nagyon szeretném, szóval adok magunknak 3 hónapot vitaminokkal.

Hát, ennyi.
Ja, és akinek még nem vizsgálták meg a párját, mindenképpen mihamarabb intézze ezt a dolgot, mert manapság a csökkent spermiumszám meg minőség általános állapot a vizsgálatot végző nő szerint. Azt mondta, hogy a 80-as években, amikor elkezdett dolgozni, még napi szinten 70-80m/ml eredményeket látott napi szinten, ez volt az általános...ma meg 30-40m/ml-nél már mindenki húdeboldog. Amikor én ott voltam, 4-en vittünk mintát, és mondta, hogy abból a 4-ből kettő rossz lett, 1 nagyon jó és egy olyan elmegy kategória. :X
És ez globális, nem csak Magyarországon, ezért a WHO már a 20-ról 15-re vitte le az alsó határértéket, miközben már a 20 is nagyon kevés volt.

Lányok, mindenki nézesse meg a katonákat!

Görbét vezetek, de csak hébe-hóba mérek, pl. most ovu környékén. Majd még jelentkezem néhe, de napi szinten nekem elegem volt ebből...

Ja, ha valakinek van tapasztalata a ferulant-tal, szívesen fogadom...

KatkaManó
Írtad, hogy nálatok a lombik a férjed eredményei miatt volt indokolt...milyen eredményei voltak?
Én annyira félek, hogy ha nem javul az eredmény, akkor jön ez a sok hormon meg miegymás...ami az inszemekhez, lombikokhoz kell...félek...nem akarom...:(
nikinokedli
2014-05-08 07:13:53
 
Kmonique: mindenkèppen számolj majd be, izgulunk érted.
5 vagy 3 pontos inzulinrezisztancia eredményét valaki tudja értékelni?
kmonique
2014-05-08 06:11:11
 
Lemaradt a görbe.
kmonique
2014-05-08 06:09:34
 
Sziasztok,
Ma így vagyok.
Lehet, hogy holnap reggel tesztelek, mert már nem bírom.... :) nem leszek hős Kedina.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!