Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2014-10-29 09:46:28

mefurpan
Üdv itt, és ne maradj sokáig! :)
Válaszoni most nincs időm...rohanok.

Mejja
Amikor nekem mensi után felment megint a hőm, akkor épp terhes voltam...szerintem csinálj egy tesztet. Tünetem annyi volt, hogy fájtak a melleim, és gyakran pisiltem.
mutatom a görbét: http://kepfeltoltes.hu/141022/2014.05.23._19__www.kepfeltoltes.hu_.png

A mensit (ami teljesen szokásos volt) később bejelöltem sima pecsételésnek, hogy egyben látszódjon az egész...

Mejjja
2014-10-29 09:39:47

Ez meg az ez elötti ciklusom.Az olyan amilyennek lenni kell sztem.
Mejjja
2014-10-29 09:38:33

Hello Lànyok.Ti profik vagytok!!Pláne Moha te...mindja már meg valaki hogy miért maradt magasan a hőm :( ez nem jót jelent biztos.Előzőhónappban nem így nézett ki :(
mefurpan
2014-10-29 08:37:16

Sziasztok!
Új vagyok itt..., de egy ideje olvasgatlak Benneteket.
Szeretnék csatlakozni...Így bekapcsolódnék én is egy kisebb regény indításával... :-)
35 éves leszek áprilisban, Férjem is. Van egy gyönyörű, lassan 7 éves Kislányunk.
Tavaly döntöttük el, hogy itt az ideje egy második Csöppség érkezésének. Októberben teherbe is estem, de sajnos a 12 hetes UH-n kiderült, hogy kb. 8 hetesen elhalt az embrió.  Borzasztó volt… Aki átélte, tudja…. Műszeresen befejezték… A doki 3 hónap várakozást javasolt, amiből mi 6 hónapot csináltunk, biztos, ami biztos. Addig is méregtelenítettem, vitaminokat szedtünk, minden… Szeptemberben neki rugaszkodtunk újra. Ekkor a nem várt előtt 5-6 nappal elkezdem barnázni. Azt hittem, beágyazódás… De pár nap múlva őrült kínok között, és olyan mennyiségben jött meg, mint még soha. Lehet egy korai vetélés volt…? Lehet. De azóta is furán vagyok. Olyan mintha enyhén érzékeny lenne a jobb mellbimbóm, lehet a melltartó…, nemtom. Valamint az állkapcsom vonalán duzzadt pattanások jönnek ki. Lehet hormonális probléma…. Most pedig itt a görbém… Tegnap elkezdtem görcsölgetni, este majd leszakadt a derekam, annyira fájt…, ma reggelre pedig a wc papíron barnaság…. Félek megint csak az lesz, mint múlt hónapban…. Szerintetek? Én progihiányra gondolok…. Ebben a hónapban (megvárva a menzit, vagy nem…) megyek dokihoz, mert az éves rákszűrés is aktuális, meg hát ezeket is meg akarom vele beszélni… Hisz ilyenem nem volt régebben.
Na, most az is lehet, hogy augusztusban, az ügyben, hogy ne a tengerparti nyaraláson legyen meg, előbbre hoztam a menzimet 4 nappal (rozmaring teával)…. ez is bekavarhatott, de utána még volt egy normális… Múlt hónapban meg ittam a ciklus 2. felében a palástfű teát, ami szintén bekavarhatott…?
Most 20 napja eszem a méhpempőt, amivel tavaly sikeresen teherbe is estem….
Kíváncsi vagyok a véleményetekre….
Nagyon köszönök előre is minden segítséget, hozzászólást!
tomka
2014-10-29 08:06:12

moha,

mennyire ismerős nekem ez az analizáló-elemző megközelítés! :-)

Mindenesetre szerintem az semmiképpen nem árthat, ha követed a mintát, ami egyszer már sikerre vezetett... És bár ez nyilvánvalóan igen csekély vigasz, de gondolj arra, hogy ha egyszer már sikerült, akkor csak a megfelelő paternt kell megtalálni, hogy újra összejöjjön, hiszen tényszerűen és bizonyítottan képes vagy teherbe esni.

Az az egyetlen baj ezzel a logikai alapokon nyugvó problémamegoldással, hogy valamennyien a trial and error módszerrel próbálkozunk, de ha csak véges számú kombináció létezik, akkor előbb-utóbb ez is eredményre vezet majd! :-)
tomka
2014-10-29 07:58:46

plum,

mivel az előző hónapban nagyszerűen reagáltam a stimulációra, így ugyanaz a protokoll lesz most is, elvégre az, hogy a két csodálatosan érett petesejtből egy sem méltóztatott megtermékenyülni és/vagy megtapadni, nos, már nem a gyógyszerek hibája. Mindenesetre azt mondta az orvos, hogy most megyünk még egy kört, aztán viszont szünet, mert nem akar túlpörgetni ezekkel a hormonokkal. (Mondjuk az már úgyis a december, karácsonyi időszak lesz, amikor a fű sem nő, és úgysem tudnék időpontot szerezni semmilyen vizsgálatra, szóval ezt a részét nem is bánom.)

Ami a lombikot illeti, szerintem is ez a legjobb, amit csak tehetsz: beszerzed az összes lehetséges információt, és azok birtokában meghozzátok az optimálisnak tűnő döntést. És onnan kezdve nem marad más, mint a bizakodás és reménykedés, hogy jól alakulnak a dolgok. (Na, nekem személy szerint ez a része megy legnehezebben mindennek, azt hiszem nem vagyok elég érett személyiség, és nem kezelem túl jól a kiszolgáltatott helyzeteket.)

Mindenesetre kérlek majd számolj be róla, hogy mi volt a konzultáción, mert úgy sejtem, mi is a lombik felé haladunk.
Klau84
2014-10-29 06:40:31

Jó reggelt!Picit feljebb ment a hőm..
Moha13
2014-10-28 22:55:21

Ja, és emlékszem, hogy amikor a ligetszépéről beszélgettünk itt a fórumon, amikor elkezdtem szedni, valaki írta, hogy nála megnyitotta és puhává tette a méhszájat két napra, amit addig hiába próbált kitapintani, sosem sikerült, a ligetszépével pedig igen. Talán ez is hozzájárulhat a sikerhez...
Moha13
2014-10-28 22:52:26

tomka
Most ott tartok, hogy elemzem azt a ciklusomat, amikor pozit teszteltem...
Ma jöttem rá, hogy akkor kezdtem el szedni ligetszépe-borágóolaj kapszulát, és abban a ciklusban ovu idején barnáztam-rózsaszíneztem két napig, ami addig nem igazán fordult elő nálam.
Akkor kezdtem el méhpempőzni is...
És a férjem abban a hónapban kezdett MACA-t szedni, az utolsó nem túl rózsás spermavizsgálat eredményén felbuzdulva (13millió/ml, aminek csak a 20%-a mozgott élénken). Május elején kezdte szedni a macát és a 23-án kezdődő ciklusomban sikerült a dolog.
Ittam még akkor a galajt is, szedtem vitaminokat...
Szóval elemzek. Most ott tartok, hogy ha mindent ugyanúgy csinálok, mint akkor, akkor talán megint sikerülhet.
Csak azért néha nekikeseredek, hogy talán nem is az a sok mindenféle segített, egyszerűen akkor, ott éppen összejött mindentől függetlenül...és semmi ráhatásom nem volt. Ki tudja.
Mindenesetre elkezdek megint ligetszépét szedni. Valami hatásának kellett lennie, mert ovukor nem szoktam vérezni, akkor pedig megtörtént, tehát valamit csinált, ez tuti. Én csak több és jobb nyálkát vártam tőle, ezt nem igazán hozta...
plumeria14
2014-10-28 22:22:51

tomka,
szerintem a döntésemben (legalábbis bízom benne) sokat fog segíteni a jövő hét szerdai konzultáció. Összeírok majd addigra mindent, hogy mikre szeretnék még rákérdezni és utána, ha még nem lennék 100%-os a döntésben, akkor van időm agyalni a következő ciklusig. Egyébként én sem vagyok halogatós típus, de a több mint félmillió miatt azért meggondolom inkább többször is...bár, ahogy írod, tuti biztos sohasem lehetek, talán csak akkor, ha már a kezemben van a pozitív teszt. Valami miatt én azt érzem, hogy ha addig eljutok egyszer, akkor már semmi "baj" nem történhet...csak valahogy még addig nem jutottam el...és ez én esetemben ezt nehéz megugrani...nekem egyébként ez a 27. vezetett ciklusom.
Neked ugyanaz a stimu lesz vagy változtattok rajta?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!