Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
popi532
2014-11-03 20:49:59

Hát ez valami hormonális probléma lehet.Feltétlen kivizsgálást igényel
.
Tincsi
2014-11-03 20:37:52

popi,
Igazából talán a pöttyözgetésnél egy picit nagyobb mennyiségű vér. De ha azt leveszem, akkor is 6 napos pl. a mostani menstruációm. Amúgy a nyolcadik napra beírtam pöttyözést, de az most nem is látszik a görbén.
popi532
2014-11-03 20:33:33

Tincsi.A pöttyözgetést ne számítsd be menstruációnak csakvaz èlő vérzést.
Tincsi
2014-11-03 20:25:55

Lányok,
nézegetem már egy ideje a görbéiteket, és azt veszem észre, hogy nekem nagyon hosszú a menzeszem. Persze világéletemben ilyen volt. 12 éves korom óta 6-7 napos a vérzésem, amely számmal azt hiszem a barátnőim körében is vezetem a rekordot :-). Míg fogamzásgátlót szedtem a menstruációs napok száma lecsökkent 4-5 napra. Nekem ez eddig így volt természetes, de most azon gondolkodom, nem lehet-e ennek köze a sikertelen gyerekprojekthez. A 6-7 napot úgy értsétek, hogy az első napon csak pöttyözés van, a 2., 3. és 4. napon erősebb vérzés és utána nagyon lájtos, de van vérzés. Csatolom a mostani ciklusgörbémet.
Ti mit gondoltok? Van valaki, aki hasonló cipőben jár? Vagy tud arról, hogy ennek köze lenne a gyermek megfoganásához? Vagy én spilázom túl a kérdést? :-)
Tincsi
2014-11-03 20:19:17

Mejja,
kérdeztél az anovulációs ciklussal kapcsolatban. Én úgy tudom, hogy ilyenkor simán lehet menzeszed. Alapesetben, tüszőrepedés (ovuláció) után, a petefészek elkezdi termelni a sárgatesthormont, ami felkészíti a méhfalat arra, hogy a megtermékenyült petesejt be tudjon ágyazódni, és a terhesség alatt végig termelődik ez a hormon (beágyazódás után a placenta veszi át ennek a termelését). Azonban ha a petesejt nem tudott megtermékenyülni, vagy beágyazódni, az ovuláció után 10-14 nappal a sárgatesthormon csökken és elsorvad a méhfalon lévő méhnyálkahártya, és ez megindítja a menstruációt. Vagyis menstruáció alatt ez a hártya távozik vérzés kíséretében. Ha anovulációs ciklusod van, vagyis nincsen tüszőrepedés, értelemszerűen a sárgatesthormon sem termelődik (vagy legalábbis nem elegendő mértékben), így a méhfal nem kapja meg azt az infót, hogy a méhnyálkahártyát erősítenie kell, vagyis megtörténik a menzesz. Remélem, nem kutyultam össze semmit.

Itt jegyezném meg, hogy az ovulációs elősegítésére, gyógyszerek mellett, szokták még ajánlani az Aviva tornát. Én csinálom, bár nekem úgy tűnik van ovulációm, csak éppen túl rövid a dpo-m (peteérés utáni napok). Szóval nem tudom, hogy neked ez mennyire segítene, de ha gondolod nézz utána. Persze biztosan létezik még ezeregy természet módja a peteérés serkentésének. De egy próbát megér. Doki egyébként mit javasolt? Illetve miből következtette az inzulinrezisztenciára?
popi532
2014-11-03 19:37:52

Erika.a hüvelyszúrkát tegnap éreztem
Ma inkább a hasam szúrkált.Más egyenlőre nincs;de még nagyon korai is lenne.
monika80
2014-11-03 19:33:27

Erika12

Délutáni vizeletből nem igazán jó elvégezni,még nagyon korai terhesség lenne. Reggeli vizeletből kell majd. De szép a görbéd nagyon. Én szurkolok
popi532
2014-11-03 19:33:23

Mónika 17-29.ig kétnaponta.
Erika12
2014-11-03 18:53:34

Monika80 csináltam X-epilt 25ml,halvány ,hajszál vékonyka,de 15 perc után, nem kaptam 10ml.De most csináltam délután ,még van egy, de azt 14 DPO csinálom meg reggeli vizeletből.
monika80
2014-11-03 18:48:33

popi532

Szivesen.
De lenne egy kérdésem,melyik napon voltatok együtt? lehet hogy korai volt még a teszt

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!