Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
KatkaManó
2014-11-02 14:10:38

Plum, az NK funkciót még nem csinàltattam meg mert nagyon dràga.
Még gondolkodom rajta. Talàn jövő héten kedden a hematológus utàn okosabb leszek.
KatkaManó
2014-11-02 14:05:30

Sziasztok!
Napsugàr, ha megcsinàltatod az MTHFR gén mutàciót akkor kell mellé a Leiden mutàció és a prohtrombin gén mutàció is. Ez utóbbi 2-nél ha van eltérès sokkal nagyobb a gond mint az elsőnél hogy csak aktív folsavat kell szedni. A Laboratórium kft nél ez a 3 csomagban ha jól emlékszem 15 ezer. Ez életbe egyszer kell megcsinàlni mert ez genetikai vizsgàlat és nem vàltozik.

Moha13
2014-11-02 13:40:10

plum
Nem nagyon van mesélhetnékem mostanában...amúgy végül nem oda mentem dolgozni, ahová ez kellet, szóval...mindegy, hosszú.
Közben ezt találtam: http://www.laboratoriumkft.hu/vizsgalatok/leiras/treponema-pallidum-ellenanyagok-vizsgalata-syphilis-diagnosztika/
Úgy tűnik, ezek az IgG, IgM ilyen általános ellenanyagok, és mindig arra a betegségre nézik, amire éppen kíváncsiak...vagy nem tudom...ilyesmi lehet. :)

Mindjárt itt a karácsony...
addig még van 2 ciklus...
...olyan jó lenne végre "pozitívan" állni a karácsonyfa alatt...a látszódó családhoz még +1 láthatatlan családtaggal...

Totál karácsonyi hangulatom van...
...szóval mindenki húzzon bele, mert karácsonyra itt pozi-teszt-esőt szeretnék látni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
plumeria14
2014-11-02 13:28:43

Moha,
az elveszett bárányka :) Nem is mesélted, hogy találtál munkát....ejnyebejnye! Az ELISA-ról már olvastam, de már annyi minden van a fejemben, hogy kezdek meghülyülni :)
Moha13
2014-11-02 13:02:24

plumeria
Feltűnt, hogy ismerős nekem ez az Igg, IgM, és rájöttem, hogy a leletemen láttam. Meg kellett csináltatnom nemrég az egészségügyi kiskönyvet munkába álláshoz, amihez kellett leadnom vért is. Állítólag vérbajra nézték meg, de szerepel a papíron még egy vizsgálat, amit nem tudtam hová tenni, és ebben van az Igg és IgM is.
Fogalmam sincs mik ezek, és mit jelentenek.
Így néz ki a leleten:
http://kepfeltoltes.hu/141102/xdfgjtgkgzi_ugio_gkuj_www.kepfeltoltes.hu_.png

plumeria14
2014-11-02 12:18:51

napsugar24,
nagyon úgy néz ki, hogy mi is a januári lombikra gyúrunk, mert az elkövetkező időszak nagyon stresszes lesz a cégnél és nem szeretnék „reckírozni”. Én csak szerdán tudom meg, hogy milyen vizsgálatok voltak a lombik miatt, mert sajnos nem kötötték az orromra…próbáltam más forrásból megtudni, hogy miket néznek, de sajnos nem lettem okosabb, úgyhogy marad a várakozás szerdáig.
Olvastam már sokat az Ivig és az intralipid kezelésekről, de ott valóban kell hozzá (sajnos) a vetélés, hogy azt felírják neked. Én még soha nem voltam terhes, egyetlen kétcsíkos terhességi tesztet sem láttam még az életemben, ami nagyon dühít.
Én a múltkor rákérdeztem az endomókusomra (a családineten), hogy milyen vizsgálatokat javasol még a Hashimoto miatt és a von Willebrand genetikai polimorfizmust és a Kardiolipin (IgG, IgA, IgM) elleni antitest vizsgálatot javasolta. Ahogy olvastam, ezek valóban lehetnek az autoimmun betegség „szerzett betegségei”. Kardiolipin antitest jelenlétében az embrió nem is tud beágyazódni, ugyanúgy, mint a rossz NK sejtarány miatt. Lehet, hogy húzós ezeknek az ára, de még mindig megéri, minthogy a fizetős lombik után derüljenek ki ezek.
Nektek hol lesz a lombik?
Mónika82
2014-11-02 11:46:12

Erika12 szia igen leszokott esni de most nem ébredéskor is 36.9 meg egész nap.
napsugar24
2014-11-02 11:38:22

Plumeria14!
teljesen egyet értek veled, januárban készülünk az első lombikunkra, de teljesen el vagyok keseredve, keresgetek és kutakodok, szeretnék biztosra menni, habár nem tudom hogy lehet e ezt így mondani.
Pénteken túl lettem (ami nem igaz)a hatodik biokémiai terhességemen-5. hétig volt most meg. :-(
Teljes tanácstalanság és hasonlók.
Most kaptam szteroidot is, de igaz nem az elejétől, csak a vetélés előtt három nappal.
Ezen a vizsgálaton és az MTHFR génen töröm a fejem-sokat olvasgattam már utána-na de egy kicsit olyan borsos az ára.
De valószínűleg még belevágunk ebben a hónapban.
Nagyon sok tapasztalat és hasonlók vannak a csaladineten-ezzel az Iviggel és az intralipiddel kapcsolatban-ha esetleg érdekel.
Egyébként neked volt már valamilyen immunológiai vizsgálat?
plumeria14
2014-11-02 11:05:46

tomka,
úgy ahogy írod, semmi nem történik, amiről be tudnék számolni….várom a szerdai konzultációt és utána az ovut…

KatkaManó,
a neten kutakodva (készülve a konzultációra) megint belefutottam az NK sejtarány és funkció vizsgálatba, amivel kapcsolatban a következőt találtam: Sikeres reproduktív eljáráshoz szükséges, hogy az NK limfocita sejtarány értéke kevesebb legyen 15%-nál, ideális esetben pedig 12% alatt. Az emelkedett NK sejtarány és/vagy a fokozott NK funkció sikertelen IVF-t, ismétlődő vetéléseket és beágyazódási zavarokat okozhat. Ebből nekem az következik, hogy célszerű lenne még a lombik előtt megcsináltatni ezt a vizsgálatot. Nem emlékszem, te megnézetted már ezt? A Laboratórium Kft-nél is csinálják és 5 nap alatt megvan az eredmény. A celluláris immunstatus vizsgálataival együtt javasolják, a csomagár pedig 29 ezer, ami nem olcsó, de én lehet, hogy mégis megcsináltatom a lombik előtt. Inkább dobjam ki erre a pénzt, minthogy a lombik után derüljön ki, hogy esetleg itt van a kutya elásva. Én azért gyanakszom egy kicsit erre, mert nekem nagyon erős az immunrendszerem, soha nem vagyok beteg, ezért előfordulhat, hogy még az embrió ellen is védekezik a szervezetem.
Amicsek
2014-11-02 11:03:30

Szerintetek hol an a görbèmen a cover line? Köszi a választ!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!