Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
A fogdoki a keresztanyám férje. Senki sem tudja a családban, hogy próbálkozunk, bár biztos sejtik. A lényeg, hogy nem szeretném elmondani...
VeDi84
2015-01-30 10:46:29
Moha, sajnos én nem tudok nyilatkozni az ügyben. Kb 4 éve, havi rendszerességgel jártam fogdokihoz, hogy az összes régi, amalgános tömést kicserélje. Nem az esztétika volt az elsődleges szempont, hanem már nagyon régiek voltak és a tömés mellett tovább romlott a fog. Mindenesetre örülök, hogy megszabadultam tőlük.
Neked hány ilyen fogad van? Ha pár darab, én lehet belevágnék még most.
Gyöngyvirág88
2015-01-30 10:34:09
Kérdezz rá fogorvosodnál, ha megbízol benne :) Ha nem csak a pénz vezérli, hogy mennyit fog ezért szakítani.
Moha13
2015-01-30 10:22:03
Jaaaaaaa...azt nem írtam, hogy természetesen a cserét úgy értettem, hogy esztétikus tömésre!! Isten őrizz megint az amalgám. Azoktól megszabadulni szeretnék, csak nem tudom, hogy biztonságos-e...és elég-e utána a 2-3 hónap szünet ahhoz, hogy jól kiürüljön.
Moha13
2015-01-30 10:20:27
Egyébként nem az ára izgat, hanem a hatásai. Egyszerűen annyi ellentétes infó van a neten, hogy nem tudom eldönteni, mivel okozok nagyobb kárt, ha kiszedetem, vagy ha békén hagyom.
Olvastam olyat is, hogy a folyamatos higanykioldódás kihat a pajzsmirigyre, agyalapi mirigyre, idegrendszerre,stb. és okozhat nehezebb teherbeesést is. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan vérzik az ínyem, és az a gyanúm, hogy az amalgám is lehet ezért a felelős...
Moha13
2015-01-30 10:17:39
Gyöngyvirág
Köszi!
Többiek?
Gyöngyvirág88
2015-01-30 10:10:10
Moha
Nekem minden tömésem fehér, és tavaly októberben helyrerakattam a lyukas fogamat is.
Sokkal esztétikusabb a fehér, nekem gyerekkorom óta ilyen van. Nem tudom, most mennyibe kerül ennek a cseréltetése. A fogamat tavaly fúrással és töméssel 5000 ft-ért csinálta a doki.
Gyöngyvirág88
2015-01-30 10:06:47
Nem a 3 pontos a felesleges, hanem ha csak cukrot nézetsz :) Kell mellé az inzulin is.
Moha13
2015-01-30 10:03:59
Sziasztok!
Mostanában nagyon gondolkodom azon, kicseréltessem-e azt a 3-4 amalgám tömést, ami még a számban van...rengeteget olvastam a témában, de egyszerűen annyira ellentmondóak a különféle cikkek, hogy nem tudom, mi lenne a jobb. Ha kicseréltetem, akkor minimum 2-3 hónap babagyártás-szünet, amíg kiürül a szervezetből a higany (rásegítéssel, teák, vitaminok, koriander-csepp, stb.). Állítólag a folyamatosan kioldódó higanygőz (rágás, forró ital, fogmosás során) simán átjut a méhlepényen is, sőt, elsőszülött babának az anya szervezete a felhalmozott higany 60%-át átadja...ezt olvastam.
Viszont lehet, hogy jobban járok, ha nem cseréltetem ki, mert mi van, ha utána azon aggódom, hogy nem ürült ki az a terhelés, ami a megbolygatása miatt a szervezetbe került? :X
Szóval a nagy KÖRKÉRDÉS:
Hogy álltok amalgám-tömésileg? Van-e ilyenetek és mennyi, és szeretnétek-e kicseréltetni fogantatás előtt, vagy már túl vagytok rajta?
atthemoment
2015-01-30 09:33:31
Sziasztok!
Egy pár perces videó a terhességi tesztekről. Mond néhány példát az álpozitív eredményről..nekem mondott újat, főleg amikor a pajzsmirigyet említette... 3 perc után beszél róla. Mi a véleményetek?