Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
kardvirag
2015-04-05 18:06:37
 
Bocsánat a kivancsisagomért, ha nem akarsz ne beszelj róla.

Áldott Húsvétot neked is!
kardvirag
2015-04-05 18:05:59
 
Anitacool kétpetéjű ikerterhesség? Huha....mi lett akkor? Van egy gyereked,ugye? Vagy lehet rosszul emlékszem, bocsánat.
Anitacool
2015-04-05 16:50:14
 
Elképzelhető :-D
kicsikincs
2015-04-05 16:48:58
 
Anitacool!
Nézd csak meg az enyém!!!! :) Dettó ua. és nekem is betette mint ovu és aztán rájött h mégsem!! Majd még csak most lesz!! :D
Anitacool
2015-04-05 13:02:24
 
Nekem is az a gyanúm, hogy most lesz, csak hát a hasamban volt olyan szúró fájdalom az előzőnél is, amit ovukor szoktam érezni. Az a fura, hogy tegnap is szurkált a méhem, úgyhogy fogalmam sincs. Abban is elbizonytalanodtam, hogy mindkétszer lehet-e ovu. Előzőleg kétpetéjű ikerterhességem volt, nálam az sem kizárható, hogy ilyen huncutságokat csináljon a szervezetem.
Kellemes Húsvétot kívánok! :-)
kardvirag
2015-04-05 12:57:01
 
Ha lenne ovulacios teszted, jó lenne azzal lemérni. :)
kardvirag
2015-04-05 12:53:36
 
Anitacool szerintem inkább most lesz ovud, az azelotti túl közel van az utolsó menstruációdhoz. Puszi!
Anitacool
2015-04-05 09:42:59
 
Furi, nem? Azóta kíváncsiságból rámértem, és 36,65 a hőm.
Lehet, hogy csak most lesz ovum? :-) Vagy még egy? Vagy ez most mi lehet? Nektek volt már ilyen?
Anitacool
2015-04-05 08:39:00
 
Sziasztok!
Találtam egy egész korrekt leírást, hogy miért nem érdemes túl hamar terhességi tesztet végezni.
Hátha valakit érdekel :-)

Ha egy terhességi teszt nagyon kis mennyiségű terhességi hormonra (HCG) érzékeny, akkor megnő a téves pozitív esetek aránya is. A patikai tesztek éppen ezért átlagban minden 7-8. esetben félrevezető eredményt adnak.
A tesztek biztos pozitivitását reggeli első vizeletből és (bárki vagy bármely reklám állít is mást) a vérzés elmaradása után legalább 4-5 nappal lehet kimondani.A HCG-t nem a baba termeli, hanem a női szervezet, de kétségkívül terhességen kívül nemigen van jelen. A mostani tesztek azonban annyira "ki vannak érzékenyítve", hogy ezer oka lehet a sajnos valóban gyakori téves pozitívnak. Ha a vérzése indulásakor leesett a hője és a vérzés jellege sem utalt vetélésre, akkor egy ilyen tévedés áldozata.
Szerintem ha gyermeket akar, a teszteket felejtse el. A hő fennmaradása is stabil jel, ha késik a vérzés, és egy hetes késés idején már az ultrahang is mutat jeleket.A hCG hormon általában terhesség esetén mutatható ki a női szervezetben, de vannak egyéb olyan körülmények is, amikor ilyen kis mennyiség jelen lehet. Én pontosan értem, hogy sokan már a várt vérzés kimaradása előtt szeretnék tudni, hogy terhesség fogant-e meg, de ennek nincs sok értelme. Ilyenkor ugyanis komoly csalódást okozhat az is, hogy a mai érzékeny tesztek már az úgynevezett preklinikai terhességet is kimutatják, ami adott esetben egy normális vérzés kíséretében elvetél. Igazából a terhesség kimutatására csak a menstruáció kimaradás után kell törekedni.A tesztek valóban a magzatboholy által termelt humán gonatropin hormont mutatják ki, ennek megfelelően téves az az állítás, hogy a fogantatás után napokon belül jelezze a terhességet. A vérzés kimaradása után pár nappal!
Sajnos azonban ezt is csak nagy bizonytalansággal, épp a patikai tesztek viszonylag alacsony specifitása miatt. Átlagban - saját tapasztalataink szerint - minden hetedik eredmény nem a valós helyzetet tükrözi.E teszteket legkorábban a vérzéskimaradást követő 5-6 nap múlva célszerű elvégezni, illetve a korábban említett koraterhességi gyanújelek megléte esetén még vérzéskimaradás nélkül is. A tesztek a hormonális változást a vizeletből állapítják meg, s bár használati utasításuk többnyire nem írja elő a reggeli első vizelet használatát, az érzékenység növelése céljából célszerű így tenni. Lényeges hangsúlyozni: a teszt egy biokémiai vizsgálat, melynek hibaszázaléka van, mind pozitív, mind negatív irányban.
Gyöngyvirág88
2015-04-05 07:52:44
 
Így már jobban néz ki :) Hajrá hajrá :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!