Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Andi1989
2015-06-29 20:38:22

Endokrinológuson én is gondolkodtam, fel is hívtam őket,de leghamarabb 6 hét múlva adnának időpontot,hozzá teszem, magán doki ... Borzasztó :-(
De azt hiszem, megvárom az összes vérvételt, aztán csak mond valami kézzel foghatót a doki.
Gyöngyvirág88
2015-06-29 20:23:26

Én elmennék egy endokrinológushoz, ő kiírhatja az össze pajzsmirigy hormont és meg is nézik tb-re. Én 6 hetente nézetem őket.
Kicsifény
2015-06-29 20:19:36

Andi,a tsh-d magas,hozza kellene nezni T3-t, T4-t, anti Tpo-t. De ezeket csak akkor csinaljak tb-re, ha a tsh elter a referenciatol. Ezek alapjan lehetne megmondani, hogy mi van a pajzsmirigyeddel. Bar mivel tartomanyon belul van,jo esellyel semmi gond vele.

A hormonjaid teljesen rendben.
A tesztoszteronod magas, ehhez nem ertek,nem tudom mi okozza es mitol lehet.
Andi1989
2015-06-29 19:41:56

Kicsifény,
a mai a 6. napom. Általában 7-8 napig vérzek, így még ma is. Rá is kérdeztem a dokinál, hogy nem lenne-e jobb,ha pénteken, a 3. napon mennék, de ő kifejezetten kérte, hogy ma menjek. Még mennem kell ebben a ciklusban kétszer. Legközelebb 2 hét múlva 13-án, aztán 23-án. Az összes lelettel a kezemben kell vissza mennem a dokihoz.

A dokim a PCOS-t emlegette, ahogy elnézem, lehet igaza lesz...
Kicsifény
2015-06-29 19:36:18

Andi,a ciklusod hanyadik napjan voltal vervetelen? Ez tudni kell az ertekeleshez. Ovu elott, utan, stb!?
Gyöngyvirág88
2015-06-29 19:25:56

Nekem május 5 volt, de nekem 35 napos ciklusaim voltak.

Nem kizáró ok, csak ajánlatos ott tartani, mert vetéléshez vezethet a kezeletlen TSH, ami ugye a pajzsmirigy baj első jele.
Klau84
2015-06-29 19:21:46

Sziasztok! Gyöngyvirág,Lisa mégegyszer gratula nektek,megkérdezhetem mikor volt az utolsó menzitek első napja?csak hogy ki tudjam számolni,hogy én hol tarthatok!nekem május 20-án!
És egyszer voltam hormonvizsgálatom,a tsh-m 2,5 lett,most mégis baba van,szóval szerintem nem kizáró ok.Drukkolok mindenkinek! :)
Kitti9001
2015-06-29 18:05:13

Tomka, nekem is azt írta fel a doki. Akkor kezdhetem el ha nem vagyok terhes. Remélem az vagyok :D
Dettikécske, a határ rajta van az én papíromin is, csak sorstársat keresek, hogy tapasztalatot gyűjtsek, hogy mi várható.
tomka
2015-06-29 17:58:14

Kitti 9001

A prolaktin szintem nekem is magas volt (eleinte 900 körül úgy, hogy a referencia-tartomány maximuma 530), kaptam rá gyógyszert, bromocriptint. Ez egy csudálatos találmány, ha az ember okosan szedi és fokozatosan emeli az adagot, akkor a mellékhatások is elviselhetőek, és nagyon gyorsan, egy-két hónap alatt normalizálja a hormonszintet, nekem konkrétan két hónap alatt a 900-as értékről levitte a referencia tartomány alsó határa alá. (Mondjuk baba nálunk azóta sincs, de ez már egy másik történet.)

Szóval emiatt ne aggódj egy percet se, ha csak a magas prolaktin a probléma, azt pikk-pakk megoldja egy jó orvos.
Gyöngyvirág88
2015-06-29 17:55:43

Andi magas a TSH, babához 1 körül kell lennie. És magas a tesztoszteron is.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!