Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Csöpszi: azt mondod 24. napon volt pozi az ovuteszt. Tippem szerint akkor mondjuk a 25. napon lehetett az ovu, akkor még "csak" a 12. dpo-n jársz. Mivel nem nagyon lehet tudni hogy milyen hosszú a luteális szakaszod (ovu után a menzeszig) ezért nem lehet tudni hogy pontosan mikorra nem várod. Vasárnap lehetne tesztelni (az lehet majd a 14. dpo), ha addig nem jön meg. A barnázás meg egyszerűen attól is lehet hogy a tested még nem tért vissza a "normális" működéshez. Tényleg, meg kell nyugodni. Nem szabad ennyire rágörcsölni, higgy nekem. Persze tudom milyen nehéz az utolsó napokat kibírni, de hidd el nincs értelme túl korán tesztelni, mert úgysem fog semmit mutatni, még ha sikerült is. Persze menj el a dokihoz, biztos megnyugtat majd. Szerintem gyógyszer abbahagyása után normális, hogy kell pár hónap mire minden a helyére áll. Biztos van olyan akinek már az első ciklusban is minden úgy működik mint a nagykönyvben... :), ők a szerencsések! :)
csöpszi
2015-11-20 11:30:44
köszönöm! próbálok megnyugodni, ha nem jön meg tesztelek, és bármi lesz megyek kedden az orvoshoz. de ha tényleg baba van és progeszteron hiány okozza a barnázást akkor nem túl késő a kedd?
SzMZs
2015-11-20 11:25:41
Kedden teljesen jó, ha el tudsz menni dokihoz. De lehet, hogy addig rendesen meg is jön ;) Igazából a fogamzásgátló abbahagyására mindenkinél egyéni a reakció, nem vonnék még le olyan messzemenő következtetést ebből a barnázgatásból :) 3.ciklus azóta, a következő úgyis elölről lesz mérve, az sokat fog segíteni abban, hogy lássuk hogy működsz :)
Krisz27
2015-11-20 11:22:20
Csöpszi: Nem érdemes olyan korán tesztelni. 14. dpo-n már valószínű mutatja a teszt a babát. A helyedben várnék egy picit. Ha holnap nem jön meg akkor tesztelnék csak de inkább vasárnap. Elsősorban nyugodj meg! :)
csöpszi
2015-11-20 11:11:04
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! A gyógyszer után 1 hónap kimaradt, akkor még védekeztünk. azóta ez a második próbálkozós hónapunk.
A barnázás miatt tartok én is picit, főleg hogy "szövetesnek" látom vagy inkább darabosnak.. :( 2 negatívat teszteltem tegnap és 3 nappal ezelőtt. ma van a 13 dpo. Legszívesebben elmennék a nőgyógyászomhoz, de csak kedden rendel... Mit tanácsoltok?
SzMZs
2015-11-20 11:04:42
Szia Csöpszi :)
Én javaslom, hogy egy nap egy összebújás legyen inkább, a 2 gyengíti a katonák minőségét ;)
Akkor most kb 13.-14.napon vagy ovu után? A barnázás nem a legideálisabb, főleg, hogy több napig tart :-/ Nehéz megállapítani, hogy van-e értelmi holnap tesztelni egyet, mert nem látszik ugye, hogy honnan emelkedett a hőd :-/
Krisz27
2015-11-20 10:59:36
Szia Csöpszi!
Üdv a fórumon, jó helyen jársz :).
Sajnos ebből a görbéből nem sok mindenre lehet következtetni. :(
Hagytál szünetet a fogi gátló abbahagyása után vagy egyből nekiugrottatok? Csak azért kérdezem mert kell egy kis idő a szervezetnek mire észhez tér. A pecsételés utalhat progeszteron hiányra. A hőesés sem a legjobb jel. De néhány nap múlva kiderül.
A pozitív ovu tesztet követően 24-36 órán belül reped a tüsző. Azt szokták mondani hogy a napi többszöri együttlét nem a legjobb taktika. Napi max. egyet szoktak javasolni, vagy 2 naponta egyet. De az jó hogy együtt voltatok a pozitív napon. Így az esély meg van :) Hajrá! :)
csöpszi
2015-11-20 10:49:16
Sziasztok! Nemrég találtam rá az oldalra, azóta vezetem az adataimat. szeintem szuper! 23 éves vagyok 7évig szedtem fogamzásgátlót ez a 2. próbálkozásos hónapunk. Mióta nem szedem a gyógyszert sokkal jobban figyelem a testem. Előző ciklusom 32 napos volt az alapján számoltuk ki a mostani termékeny napokat, együtt is voltunk a 12, 15, 17, 19 cn-on... Baba szempontból hiába... Mivel, aztán a 24. ciklusnapon szurkálást éreztem, csináltam ovu tesztet, full pozitív lett. Akkor még 3x együtt voltunk. 2x az ovu napján egyszer másnap. Rá 7-8 napra erős szurkálásokat éreztem az alhasaman, a cicim elkezdett fájni, azóta meg is nőtt.(arra gondoltam beágyazódás) napok óta folyton fáj a derekam, éhségrohamok törnek rám... Néha mindjárt megjön érzésem van. 2 napja barnás folyásom, pecsételésem van... Csatolom a görbém, tudom hiányos... Nagyon szeretnénk babát és nem tudom mire véljem a tüneteimet. Holnapra nem várom. Valaki tud tanácsot adni? Köszönöm!
Krisz27
2015-11-20 10:40:00
Hugery: Akkor úgy látszik a nyálkahártya szépen megvastagodott az előző ciklusban. Szerintem ez jó jel a jövőre nézve ;)
Krisz27
2015-11-20 10:38:25
Sziasztok!
Nyuszi: Ránézésre azt mondanám hogy nem volt ovud még. Jól látom hogy az 54. ciklusnapon vagy?
Kata: Érdekesen alakul a hőd. Hátha felkúszik, és úgy lesz ahogy SzMZs is mondta. Én nem hiszem hogy az E vitamin tolná el az ovut. Cickafarkot iszod?
Arivett: Van már egy lassan 2 éves kisfiam. Vele vagyok itthon. :) Ő nem kímél, így már most látom, hogy ez a terhesség nehezebb lesz egy picit :)
Dec 3.-án megyek a dokihoz :) Akkor már 6 hét és 4 napos lesz a babóm :)
Már nem mérem minden nap, csak ha épp úgy alakul. Ma egy picit feljebb ment, nem is mértem pedig 5 percig.
Kitartás lányok!