Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
hugery
2015-11-23 15:05:20

Sajnálom lányok! :( szépek voltak a görbék.
SzMZs
2015-11-23 11:13:06

Én a Visegrádi utcába járok endo dokihoz, az a Nyugatihoz van közel :-/
SzMZs
2015-11-23 11:07:12

Persze, hiszen az emelkedett tsh azt jelzi, hogy kevesebb hormont állít elő a pajzsmirigy. Nekem is teljesen jó az összes többi értékem (terhesen egyébként együtt nézik az FT4el a tsh-t, mert a hcg lenyomhatja a tsh-t és nem feltétlenül adna releváns értéket)

Nekem most is tökéletes az FT4, csak a tsh-m csökkent keveset (2,7ről 2,5re) ezért kellett emelni a thyroxyn adagot. Sőt végig a terhesség alatt és a szoptatás alatt is 2 alatt kell tartanom most a tsh-t. Azt mondta a doki, gyógyszer mellett elvileg nem fog gondot okozni, hiába magasabb, mint anno a vetéléskor, mert az kezeletlen volt.
Gyöngyvirág88
2015-11-23 11:03:07

A TSH már jelez valamit, emiatt kell a többi hormont is megnézetni. De avlószínűleg arra is gyógyszert kapsz.
Én 2-es TSH-val vetéltem el, pedig kontrollálva volt, úgyhogy nem játék. 25-tel kezdtem a terhességet, már hamar kellett emelni és most már 75-öt szedek. A 16. héttől emeltük ennyire és azóta pontosan ugyanannyi a TSH-m.
Chill
2015-11-23 11:02:08

Sziasztok :)
Lenne egy kérdésem a hőmérsékletemmel kapcsolatban. 19. nap környékén szoktam ovulálni, a 20. napon szépen fel is ugrott a hőm 36.9-re (36.4-36.5 az alaphőm) bár nem volt az ovu tesztem pozitív. Viszont 2 nap múlva 36.6-ra csökkent, tojásfehérje nyák maradt és az ovu tesztem erősödik...ez mitől lehet? Nem repedhetett meg a tüsző, csak próbálkozott? Nem igazán értem.
Itt a görbém, bár ebben a hónapban nem voltam lelkes annyira, csak az ovu környékén kezdetem :)
Köszönöm a segítségeteket!
Gyöngyvirág88
2015-11-23 11:01:02

A 21. napi vérvétel csak akkor 21. napi, ha pontos 14. napi peteéréses ciklusod van. A peteérés+7 naptól számítva kérd a vérvételt.
Nevergiveup
2015-11-23 10:57:06

SzmZs! De ha csak a TSH-val van a baj, a többi (T3, T4...stb.) jó, akkor is gyógyszerezik?

Ismertek esetleg jó endós dokit 2. Kerületben? Nem vagyok pesti, de oda könyebben eljutok...esetleg Újpest Vàroskapu környékén?
Nevergiveup
2015-11-23 10:51:16

Én így tervezem, hogy egyben levetetem a hormonpanelt, és a pajzsmirigyeket is.

Progit mindig 21. Napon veszik?? Nem a peteéréstől 7. Napon? Mert akkor lehet azt is levetetem majd!

SzMZs
2015-11-23 10:49:01

Hétvégén Anyukáméknál voltunk, nem is tudtam visszaolvasni, de a ma reggeli görbék biza alacsonyan szállnak :-/

Nevergiveup, mindenképp kell a 2,5-lel foglalkozni, mert ha elkezdi egy baba is használni a pajzsmirigyedet, még több hormonra lesz szükséged és megszakadhat a terhesség ha össze is jönne. Nekem márciusban sajnos 2,2 mellett ment el a babus.
SzMZs
2015-11-23 10:43:35

A tsh-t lehet nézni bármikor :) A hormonsor része, ezért nézik 3.napon, de az és a prolaktin nem ciklushoz kötött. Nekem csak a tsh-t szokták nézni, és oda mehetek bármikor :) A prolaktint pedig egyszer ciklus közepén nézték, annál csak az érdekes, hogy terhes-e, szoptat, vagy sem az illető :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!