Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Köszönöm a válaszokat, használom a krémet és a kúpot, aztán szeptemberben bízom a jobb eredményben. HPV vírusról nem volt szó, de ha esetleg nem javulna az eredmény, akkor kerül sor a tipizálásra, most még erről nem tett említést.
Dorka81
2016-07-28 10:20:03
Sziasztok, Nekem tavasszal P2 volt. A doki írt fel vmi immunerősítőt 3 hónapos kúrára, mert jobb esetben a szervezet saját maga legyőzi a dolgot. Azt mondta, hogy fél év múlva csináltassunk új rákszűrést és ha az eredmény nem javult akkor el kellene küldeni HPV tipizálásra.
copfos
2016-07-28 09:20:09
Andi, P3 esetén orvos függő, hogy mit tekint következő lépésnek. Van aki gyógyszeres kúrát javasolt, van aki műtéttel mintát vesz a méhnyak szövetéből, és van aki csak kontrollra hív vissza rövidebb idő 3 vagy 6 hónap elteltével. Egy biztos, hogy 3 vagy legkésőbb 6 hónap múlva újabb rákszűrés javasolt, hogy kiderüljön, hogy javult-e, stagnál vagy rosszabodott-e az eredmény. Ismerősöm P3-al műtötték mintavétel miatt, de ott HPV16 fertőzöttséget is megállapítottak, és emiatt ki akarták zárni, hogy a már szervezetben lévő HPV esetlegesen tovább rontsa az eredményt. HPV tipizálást vagy szűrést érdemes végeztetni. Amennyiben nem áll fenn fertőzöttség, érdemes HPV elleni oltást beadatni.
Renata1989
2016-07-28 08:03:16
Jó reggelt csajok! Ági41 azt a csoportot én hoztam létre! Ott olyan emberek vannak,akik szedték ,mint pozitív mint negatív tapasztalatokkal,de sajnos több a negatív..
Egy másik téma,kérlek titeket adjatok tanácsot..
Ugye juni közepén voltam dokinal,aki megállapitotta hogy van cisztám..
azóta volt mar 2 ciklusom.. a második tegnap kezdődött,de alig van valami,de nagyon erős alhasi görcsöm van... kevés vérzéssel,ez mitől van? :( Mit csinaljak? Kontrollra majd szept kell mennem.. Nagyon köszönöm nektek előre is a tanácsokat válaszokat..
Andi198729
2016-07-28 06:57:09
Tanácsot szeretnék kérni, a citológiai vizsgálat eredménye P3 lett, voltam ezzel kapcsolatban konzultáción, de igazából nem kaptam pontos választ erre, csak megnyugtatott az orvos, hogy enyhe elváltozás, kezdődő rák semmiféleképpen. Ezt nem gyulladás szokta kiváltani, a papíron ugyan rajta szerepel hogy enyhe displasia, és azon kívül még az hogy Low - Grade Squamos Intraepitheal (SIL) amelynek utánaolvastam az interneten, és ez gyulladást jelent.Szeptemberben kontroll, addig is írt föl kúpot, és hüvelykrémet. Volt már valakinek ilyen eredmény, ha igen, mik a tapasztalatok, számíthatok arra, hogy a kúp és a krém segítenek? Az a baj, hogy amíg nem lesz a kontrollon jobb eredmény, nem ajánlja a babatervezést, pedig most szerettünk volna próbálkozni a férjemmel. Tapasztalatok megosztása után talán jobban megnyugodnék. Előre is köszönöm.
Ági41
2016-07-27 23:25:44
A facebookon van egy zárt csoport, a Trimeszter véleményekről.
Én nem fogom szedni a benne lévő jód miatt, el fog szállni a tsh.
Jól beállított tsh értéket nem szeretnék elrontani, utána hónapokba telik, mire beáll a szint.
Én a Trimeszter nélkül is teherbeestem kétszer, sajnos missed ab lett a vége más ok miatt.
Ági41
2016-07-27 22:23:50
Csöpszi, felismertem az írásodat a Trimeszter Facebook oldalán. :)