Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Digitalis homerom van es szajba, nyel alatt merem. Csipog o magatol mikor kesz, de azt ne kerdezzetek h milyen kriteriumok alapjan csipog.
Mit javasoltok? Merjem kerek 5 percet, fuggetlenul a csipogastol?
Eprike
2016-09-28 20:12:29
Rokata, még én is gondolkodtam és lehet a hőmérési helyed nem jó, kicsit hónalj hőmérésnek tűnik :D Ott is lehet alacsonyabb a hő. Érdemes szájban mérni nyelv alatt.
Többiek említették a pajzsmirigy gondot, egy vérvétel TSH érték máris sokat mondana, de tény, nem feltétlen van gond, de érdemes megnézetni :)
Pl barátnőmnek is alapból alacsony a hője, 36,5-nél neki már hőemelkedése van, még sincs baja és már babája is van :)
Kolibri84
2016-09-28 18:46:00
Ures potty az en esetemben ket dolgot jelentett: hianyzo adat vagy oda nem illo adat.
Kolibri84
2016-09-28 18:44:28
Szia rokata! Egyetertek az elottem szolokkal, picit alacsonynak tunik az alapho.
Milyen homerot hasznalsz es hany percig mered?
Nekem jobban bejott a higanyos es 5 percig vagy digitalis de nem a csipogasig hanem min 5 percig.
rokata
2016-09-28 17:51:38
Elnezest, meg 1 kerdes.....a gorben neha van 1-1 ures potty. A megtobb pont telitett. Mit jelentenek az uresek?
rokata
2016-09-28 17:41:17
koszonok minden hozzaszolast.
Pajzsmirigy vizsgalaton soha nem voltam meg, de nem is tapasztalok magamon semmit a felsorolt tunetekbol.....szerencsere, aztan ki tudja
Ime egy ez elotti gorbe
Nevergiveup
2016-09-28 17:37:12
Rokata! Arivettel értek egyet, kicsit alacsony az alaphő, de ez persze még nem jelent semmit. Feltöltesz egy másikat is? Lehet csak ez ilyen!:) Progeszteront nem nézettél még ovu után esetleg?
Arivett07
2016-09-28 17:27:39
Tímeaaa, Nevergiveup köszi :-)
Arivett07
2016-09-28 17:25:16
Rokata nézd:
Alacsony ébredési hömérséklet (36,2 fok alatt) utalhat a pajzsmirigyhormonok alultermelödésére.
Szimptómák: megmagyarázhatatlan testsúlygyarapodás, lelassulás, fáradtság, emlékezötehetség csökkenése, depresszió, erös hangulatváltozások, félelemérzet, ciklusproblémák (sárgatest elégtelenség, PCO, PMS, túl rövid vagy túl hosszú ciklus, pecsételö vérzések, tüszörepedés kimaradása, endometriózis, ciszták, megnövekedett prolaktinszint, erös menstruációs vérzés), ösztrogénhiány, korán fellépö változókor, vízlerakódások, állandó fázás, száraz bör, törékeny körmök, székrekedés, magas koleszterinszint, szívdobogás, lecsökkent libidó.
Arivett07
2016-09-28 17:19:42
Rokata azt elfelejtettem leírni miért kérdeztem. Mert a pajzsmirigy alulműködés is gàtolhatja a teherbeesést. Nekem szerencsére nincs ilyenem, de olvastam róla a neten, amikor én is nézettem+endokrinológushoz mentem.
Mit javasoltok? Merjem kerek 5 percet, fuggetlenul a csipogastol?