Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Erikasz, Lion, köszi a biztatást. Igaziból most azért is foglalkoztat nagyon, megtörtént-e a tüszőrepedés, mert az orvos Utrogestan-t írt fel, biztos ami biztos alapon, hogy támogassuk a beágyazódást, ha netán létrejönne terhesség. Na, de ugye csak ovu után kezdhetem el szedni, én meg még nem merem addig míg feljebb nem megy a hő. De mi van, ha már simán szedhetném, mert megvolt az ovu? Jajjjj, de idegtépő ez a bizonytalanság meg a várakozás. A méhnyálkahártyám is erősíteni kéne, mert vékony.... :( szóval jól jönne a progipótlás, csak nem tudom, mikor kezdjem. Szerdán annyira biztos volt benne a doki, hogy még aznap vagy másnsp megreped, hogy azt mondta, hogy már csütörtökön este beszedhetném az első tablettát, de akkor még alacsonyat mértem, így nem vettem be, még tegnap se. Azt hittem, ma már szedhetem, mert magasat fogok mérni, erre mét kevesebb is lett, mint tegnap.
Szerintetek? Ti mit csinálnátok a helyemben?
Lion, ha ezt az ösztrogénes dolgot nézem, amit említettél, lehetek-e én most ovu után 2. napon, mivel esett a hőm?
Nikolka22
2018-03-17 11:15:26
Köszi a segítséget mindenkinek :) Meglátjuk mi lesz ebből...
Lion86
2018-03-17 11:10:32
Nikolka, ahogy elnézem az előző görbén is 36,3-nál stagnált egy ideig ovu előtt, így most a 30-32.nap közé tenném. Nagyon sajnálom, hogy elvesztetted a babát. Azon a görbén is 36,3 után jött az ovu, tehát szerintem most valóban ilyen későn lehetett valami miatt.
Nikolka22
2018-03-17 11:04:33
Ez pedig a szeptemberi. Ez egy babás görbe. Csak sajnos elveszítettük.
Nikolka22
2018-03-17 11:02:46
Ez az előző havi görbe
Lion86
2018-03-17 11:02:05
Múltkor megint nekifeküdtem a témának és azt olvastam, hogy a tüszőben 10-15 ml folyadék és ösztrogén termelő sejtek is találhatóak, ami kiszabadul a petesejttel együtt tüszőrepedéskor. Tűnődtem rajta korábban, hogy ovu után 2 nappal miért szokott esni a hőm, úgy tűnik ez a magyarázat, mert ezek szerint a tüsző miatt is "szabadul el ösztogén", mikor megreped. Az egy héttel későbbi esés meg a második ösztrogéncsúcs miatt lehet.
Lion86
2018-03-17 10:52:18
Köszi mindenkinek :)
Én csak azért gondoltam, hogy bármi előfordulhat, mivel Encsynek nem mondták, mekkorák is pontosan azok az "aprók", így jobb, ha felkészül minden eshetőségre, mert kicsit gyanús lett ez a mai leesés.
Amandeen, lehet, hogy megrepedt az a tüsző, csak lassan indul meg felfelé, de holnap fogunk csak többet tudni. (Időnként eléggé ki tudok akadni azon, hogy a következő napra várok és legszívesebben már este 7-kor lefeküdnék.) Drukkolok, hogy holnapra felmenjen.
Kerie, az sosem árt, ha kiismered magad :) Remélem megvárja a szerdát és sikerrel jártok :) Nekem egyébként nem szokott sokat mozdulni ovu előtt a hőm, pötyög egy helyben egy ideig, aztán felugrik. Majd írd meg, hogy mit mondtak az ultrahangon :)
Nikolka a többi görbédet megmutatod? Én mondjuk a 30. napra szavaznék, de hát ki tudja.
Erikasz, abban a 38 napos ciklusban többször is úgy nézett ki, mintha már meglett volna, a 8. meg a 15. nap után. Biztos kiakadtál, mikor pár nap után leesett, én legalábbis agyaltam volna, hogy most mi a fene van. De a mostani se egy egyszerű eset.
erikasz
2018-03-17 10:46:57
Amandeen :Szerintem van hogy a hő 0,1 tized fokokat emelkedik csak ne izgulj megrepedt az !!!:D
És a visszaesés 0,1 tizedet az a ösztrogén miatt van mig a progi át veszi hatalmát !
Meg volt neked az tuti ,a stagnált hők is erre utalnak !
Nikolka22
2018-03-17 10:45:08
Nekem csak az a furcsa, hogy ilyen hosszú még nem volt, mert ezek alapján csak 1hét múlva fog megjönni. Meg az nem tetszik, hogy 15. 16. nap után elindult felfelé, aztán leesett. Nem hiszem, hogy ez egy sikeres hónap lenne...