Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Erikasz én direkt fémszálas ovus hőmérőt vettem, az 6e volt, de szuperül le lehet olvasni 35,6-38,4-ig mér és jó nagy számok vannak rajta.
Lion86
2018-06-02 10:07:07
Kerie, nagyon sajnálom. Hatha ebben a hónapban szerencsénk lesz :) Én még mindig ugyanazzal a ciklussal küzdök, amikor egyszerre jött meg nekünk.
Erikasz, Kira csodás a görbétek :)
Olioli, ez fantasztikus hír :) Pár hét és elmúlik a neheze, a második trimeszter már biztos élvezhetőbb lesz :) Pihenj sokat most is, amíg nem mész táppénzre, ilyenkor tényleg a baba a legfontosabb.
Vica, kíváncsi leszek a tesztre, most már biztos közel az ovu :)
Nekem mindenáron be akarja tenni a gép valahova, hát tegnapelőtt tuti nem volt. A hőm is másnap már minimum 36,7 mindig.
erikasz
2018-06-02 10:02:01
Ja el is felejtettem mondani nektek ,vettem egy lázmérőt mert az enyém már 6 éve használom minden nap !:)
Gallium van benne ,nem higany de hasonló 1200 ft volt .
Azzal is mérni szoktam 0,2 tizeddel többet mér mint a digitális .
De már ezt a ciklust végig ezzel kell mérnem, de a következő ciklus ha..... lesz ezzel mérek és nem zavarom a csipogással a párom... mert ez 4 szer is csipog !:)
Amandeen
2018-06-02 09:55:40
Kira, milyen szép görbéd lett végre! Szurkolok!
erikasz
2018-06-02 08:03:29
Vica :Az tuti hogy erőseb mert a doki látta ,holnap ovu katonákról gondoskodni még ma !!
erikasz
2018-06-02 08:00:59
Kira :Végre már te is érzed a hasad olyan mintha megakarna jönni !!!!:)
Szuper ez jó előjel számodra is ,nagyon örülök !!!!:)
Szép a görbéd :)
GőVica34
2018-06-02 07:59:29
Sziasztok.Én most igy.Mara talan pozitiv lesz az ovubteszt is.Tegnap erősebb volt mint eddigi napokban.
erikasz
2018-06-02 07:58:41
Kutatások alapján úgy tűnik, hogy az anyatejben két olyan zsírsav is található – AA és DHA –, amely kiemelten fontos a baba agyának, szemének és idegrendszerének fejlődése szempontjából, és hatással vannak a mozgásfejlődésre is.
Elegendő omega-3 zsírsav biztosítása a magzat fejlődéséhez
A különböző ételek közül a tojásban, a halban és a húsban találhatóak telítetlen zsírsavak.
A tengeri halak (például a hekk, a makréla, a lazac, a tonhal, a tőkehal, a szardínia) jó forrásai az omega-3 zsírsavaknak. A hazai halak közül a busa húsa tartalmazza őket. Ezenkívül kisebb mennyiségben növényi olajokban (olíva-, szója-, lenmag-, kendermag-, repceolaj), dióban, mogyoróban, hüvelyesekben is megtalálható. Egy teáskanál lenmagolaj 2,5 g omega-3 zsírsavat tartalmaz. Ez már a kétszerese annak, ami egy átlag napi étrendben megtalálható, azonban növényi forrásból nem biztosítható a kisbabád számára fontos DHA, azt csak a halak húsa tartalmazza.
A növényi olajokban (lenmag), olajos magvakban (dió, mogyoró) omega-6 zsírsavak találhatók meg. Az omega-9 zsírsavat például az olíva-, repce-, kukoricaolaj és a dió tartalmazza. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak olyan, a szervezet számára nélkülözhetetlen, esszenciális, többszörösen telítetlen zsírsavak, melyeket szervezetünk nem képes előállítani, azonban kisbabád fejlődéséhez a DHA, az egyik típusú omega-3 zsírsav járul hozzá. Amennyiben kevés halat fogyasztasz, érdemes pótlásáról gondoskodnod, különösen szoptatás alatt.
erikasz
2018-06-02 07:55:44
Olioli :Köszönöm szépen !!:)
Nagyon örülök boldog vagyok hogy minden nálad is rendben szívhang is !:D
Omega 3 szedned kéne én is szedem ,de nem bírom lenyelni ,ezért kivágom és kenyérre csepegtetem és ugy eszem meg és iszok utána !:)
Fáradékonyságra is jó gyulladáscsökkentő !
Az omega-3 zsírsavak a kismama étrendjében
Az omega-3 telítetlen zsírsavak fontos szerepet játszanak a terhesség és a szoptatás ideje alatt is, mivel kiemelten fontosak a baba agyfejlődése szempontjából már magzati korban. A te kismamaétrendedben található hosszú szénláncú telítetlen zsírsavak (LCP) és tápanyagok a terhesség alatt a méhlepényen keresztül jutnak el a magzathoz. A szülés után ezeket a tápanyagokat és zsírsavakat az anyatej tartalmazza, ezért táplálkozásodra a szoptatás alatt is kiemelten kell figyelned. Mára azt is tudjuk, hogy az omega-3 zsírsavak egyike a DHA, amely az anyatejben is megtalálható és aminek kiemelt a jelentősége. Az omega-3 zsírsav (DHA) szoptatás alatti pótlásáról itt olvashatsz bővebben!
Kira84
2018-06-02 07:51:18
Sziasztok lányok,
Ma hajnalban furán fájt a hasam mint akinek meg akar jönni, nem is értettem,most már egy kicsivel jobb.