Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: babások :-)

Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Mirmite
2014-10-02 15:26:45

Nikinokedli

A vizsgálat díja szinte mindenhol magzatonként értendő,ezért
az ismerősödnek 2 baba vizsgálatáért kell fizetnie.
Az árak is eltérnek,ahogy látom olyan 15-30 ezer között mozog.
nikinokedli
2014-10-02 14:32:47

Sziasztok. Valaki világosítson már fel légyszi!
A 12. Heti szűrés pontoson hogy is van?
Már voltam, 16 hetes múltam.
Nekem csináltak 4d uh-t, orrcsont, gerinc, tarkóredőt, méreteket néztek, és vettek vért, aminek az eredményét 10 munkanapra igérték, de már 5. Munkanapon megküldték. Ezen írtak mindenféle kockázatot, down meg edwards kockázatot néztek, hcg szintet, stb. Ezért 16 ezret fizettem.
Egy ismerősöm bár ikreket vár, de azt mondták nekik hogy a 12. Heti 49 ezer forintba kerül.
Hogyan lehet ez?
Katicabogár5
2014-10-01 13:40:12

Szesen

Elvileg a hétfői uh-n látni már Hogy a gerince össze van e nőve
De ennek ellenére lehet hogy kérni fogjuk a vérvételt
Holnap betöltöm a 12. hetet. :-)
Szesen
2014-10-01 12:17:16

Katicabogár5!

Gondolom akkor Ti kérni fogjátok a dokitól a vizsgálatot.
Én elég sokáig szedtem rendszeresen a vitamint.
Mostanában kezdtem el kicsit kevesebbet,2-3 naponta szedni....
Sok helyen azt olvastam, hogy egyáltalán nem befolyásolja a baba méretét...sokkal inkább a genetikai tényező számít.

csillka:)

Az igen szép nagy baba:) Akkor én ne szóljak egy szót se :)
mondjuk nálunk és 160 cm vagyok, a férjem viszont 180 feletti. Kíváncsi vagyok kire üt majd, bár azt mondják a lányok apára ütnek:)

Én nagyon jól bírnék sétálni , a lábaimmal nincs gond...
ici picit dagadnak ha sokat állok v mászkálok...
inkább a keményedés van....amiatt kell sokat pihennem.

csillka
2014-09-30 20:09:31

Szesen,

nekem 28 hetesen 1700 gramm volt, én hatalmas babára számítok :D Egy hét múlva megyek uh-ra, kiderül ugyanolyan tempóban fejlődik.
Nekem sem mocorog sokat mostanában, de ahogy nő szerintem ez természetes, nincsen már annyi hely neki. Persze én is aggódom amikor sokáig nem érzem mozdulni.
Na erről az alvásról nem is hallottam, én mindkét oldalamon alszom, és néha arra is ébredek h háton vagyok, pedig soha nem szoktam.
Szerencsére nem fáj semmim, nem ég a gyomrom, és eddig 8 kg-ot híztam :D

A terhesvitamint a 14. hétig szedtem, aztán azt mondta a doki hogy Calcivid és MgB6, és ez elegendő. Ezeket szedem is rendszeresen, ugyanis a lábaim nagyon gyengék, és fáradékonyak lettek, meg néha be is görcsöltek, igy nyilván szükségem is van rá. Majd később kezdtem a vasat.

Akik még az elején vagytok, élvezzétek ki minden percét, mert úgy rohan az idő!
Katicabogár5
2014-09-30 16:04:32

Szesen várom már a 12 hetes uh-t.
Afp t a nőgyógyász kérésére lehet csináltatni ingyen
De a kombinált tesztnél az uh már látni hogy minden rendben van e.
A vitamint én megfogom kérdezni a dokimtól mert nem szeretnék nagy babát.
A neten azt olvastam hogy 12 hétig elég, meg egy ismerősömnek a dokija azt mondta hogy csak 4 naponta szedje.
De szerintem mindenki kérdezze meg a saját orvosát.
Szesen
2014-09-30 15:27:39

Sziasztok!:)

Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem, de beszippantanak a teendők:)

Csillka!

Igen majdnem egyszerre jönnek majd a kicsikéik:)
Éjszaka nekem is gyakran kell kimenni pisilni és ha későn megyek akkor nekem is feszít, meg görcsölget. Főleg, hogy nekem a miómám nyomja a hólyagomat..külön öröm.

Utoljára 28 hetesen voltunk ultrahangon. 1300 g volt a becsült súlya. Azt mondta a doki nagy baba lesz:)
Tegnap voltam méhszáj ellenőrzésen, szerencsére még teljesen zárt. Megkönnyebbültem...pár napra:D Aztán úgyis újrakezdem majd az aggódást....
Jövőhéten leszek 31 hetes, akkor újra megyek UH-ra.
Kicsit aggódtam, hogy a kicsikém keveset mocorgott....
Kérdeztem a dokit ez baj-e. Olyan periodikus.
2-3 nap iszonyú aktív...most ez van, utána meg alig akar mozogni és a frász jön rám.
A doki ezért nézni meg újra Uh-val, de szerinte minden ok, csak éppen milyen kedve van.
Neked milyen a kicsi? Mennyit mozgolódik?

Kérdeztem az alvást is.
Olvastam, hogy nem jó háton és a jobb oldalon. Én meg folyton csak a jobb oldalon tudnék, sőt sokszor ébredek arra, hogy a hátamon fekszem...
igyekszem a bal oldalamra fordulni, de nekem akárhogy párnázom ki magam nagyon fáj a csípőm, a sok egy egy oldalon fekvéstől.
Adoki azt mondta, alhatok a jobbon is, a kicsinek nem árt. A háton fekvést azért kerüljem.
Kis tapasztalat a jövendő nagy pocakosoknak:)

szilvita!

A csíkokról amúgy olvastam, hogy sajnos alkati kérdés.
A krémezés segít, de nem kerüli el.
A combom nekem is durva....de mit számít, az a fő, hogy a baba jól legyen:)Kisfiad elég kárpótlás volt gondolom, ha megrepedünk , hát megrepedünk....:) Úgysem akarunk menni már szépségversenyre :)

kbettina!

A gyomorégés nálam is megvan...
Hiába eszek kevés édességet, nincs ezzel összefüggésbe...
pedig képzeljétek sosem voltam kívánós igazán...
Néha néha kicsit...
Most?
Iszonyatosan vágyakozom az édes után...túrós palacsinta, túrókrém, túrórúdi...a túró lenne a mindenem...persze csak néha néha engedek a csábításnak, mert a pm köszönhetően sokat híztam a baba előtt és a babával is...
tavaly nyáron voltam 55 kg. Aztán az első elveszített baba után 66 kg lettem...így estem teherbe...most vagyok 79 kg.

Fura mert világ életembe vékony és csinos voltam..most kissé fura magamat látni a tükörbe, de a férjemmel úgy vagyunk, hogy semmi nem számít...majd lefogyok a szülés és szoptatós időszak után...
Ha mindig is vékony voltam a terhesség előtt, gondolom visszaáll majd minden a régi kerékvágásba.

Katicabogár5!

Nekem most nagyon izgalmas időszak jön.
Várom majd az eredményeidet...

Nekem anno a kombináltam jó lett.
1:11136
Az AFP-m, mert még nézték 0,77 mom

Nektek akiknek megcsináltál még? Kicsit segítsünk az utánunk következőknek.
Azt tudom, hogy TB alapon már nem nézik az AFP-t, de gondolom lehet kérni ha valaki kifizeti.

Meddig szedtétek vagy meddig tervezitek szedni napi szinten a terhesvitamint?

Katicabogár5
2014-09-30 09:33:53

Kicsit meghalt a beszélgetés
Mindenki jól van? Ki mikor megy uh-ra?
Az utolsó 1 2 hónapot én is pihenéssel tervezem. De az még odébb van.
kbettina
2014-09-28 22:41:19

szesen! Nagyon kedves tőled amit irtál:)
Nekem nehéz volt az utolsó kettő hónap. Alig tudtam járni,megdagdtak a lábaim, továbbá nem birták a súlyom,és megúzódott a bal lábam,igy csak sántitottam. Állandó pisilés gyomorégés kinzott. Teendőm már nem volt,igy folyton olvasgattam. Faltam a könyveket. Utolsó két hétben pedig fényesre suvickoltam a házat. Jól tettem,mert azóta se volt rá lehetőségem.pihenj sokat!
Katicabogár5
2014-09-28 22:31:32

Én 6-án megyek dokihoz már nagyon várom.
Hát nektek már nincs olyan sok hátra. Hamar elmegy ez a 2 hónap.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!