Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: babások :-)
Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
A tesztekkel valóban meg lehet nyugodni, mert eleinte az a jó, ha erősödnek a csíkok, később, amikor pedig már amúgy is erősebbek, azt ehet vizsgálni, hogy mennyi idő kell, hogy megjelenjen a 2.. Persze, ennek feltétele az azonos teszt, és persze csak a terhesség elejére vonatkozik. :o)
Kathy16
2015-04-02 16:28:29
Sziasztok!
Köszi Bogi a javítást, valóban 3+5 lesz ovutól, amikor 6 hét a mensitől, mert 16. napon volt kb ovum.
Dejó Lányok, szinte teljesen egyszerre haladunk:) Nekem utolsó mensi febr. 26, ovu márc. 13-án volt:)
Drukk mindenkinek a vizsgálathoz... Én is már izgulok, alig bírom kivárni a jövő szerdát. Addig még egy vagy két tesztet biztos csinálok, hogy megnyugtassam magam, hogy még mindig ott a két csík:)
Bogi12
2015-04-02 16:19:54
Az integrált teszt valamennyivel pontosabb, mint a kombinált teszt, ezért választottam azt. Nem csak a Down-kórt, hanem az Edwards-ot is szűrik, ha jól emlékszem.
Anno a Magzati Diagnosztikai Központban csináltattam, de mivel Timmermann doki azóta saját rendelőt nyitott, most oda mennék: http://genium-med.hu/
És személy szerint őt ajánlanám az uh-koz is (dr. Timmermann Gábor)! Nagyon jó orvos! Sok orvosnál jártam már, de ő messze kimagaslik a többiek közül!
Az integrált teszt egyetlen "hátránya", hogy később van eredmény - tovább lehet izgulni miatta... :o)
fszonja
2015-04-02 16:09:24
Bogi, a kombinált vagy az integrált teszt a jobb? miért integráltat csináltattál? és hol, ha megkérdezhetem? az a 12. heti down szűrésre alkalmas ugye?
Bogi12
2015-04-02 16:06:21
Én valahogy mindig találtam valamit, ami miatt aggódni lehetett, pedig esküszöm, nem szándékosan kerestem. :o)
Először amiatt, hogy élő terhesség legyen, aztán amiatt, hogy megmaradjon, utána jött az aggódás a 12. heti uh miatt, majd következett az, amikor a méhlepény átvette a szerepet a progeszterontermelésben. Majd vártam az integrált teszt eredményét, azt követte 18. héten 2. genetikai uh. Aztán meg aggódtam akkor, ha sokat mozgott és akkor is, ha keveset. Egyszer képes voltam elbőgni magam attól, hogy nem éreztem mozgást reggeli után (pedig rendszeresen rugdosott előtte). Mindezt úgy, hogy alapból nem vagyok egy "anyámasszonykatonája" :o) Erre mondják, hogy a hormonok és lehet benne valami...
fszonja
2015-04-02 15:51:06
dettó. reggel lapos, délután meg mintha 5 hónapos terhes lennék :)) kb úgy képzeltem a terhességet, ahogy az elsődet leírtad. semmit nem érzel, csak szép kismama vagy kerekedő pocival :D ahhoz képest tiszta izgalom :)
Timo33
2015-04-02 15:48:37
Mindenképpen :)
Várom már nagyon. A hasi fájdalmak nálam is vannak, délutánra mindig bekeményedik és megnő a hasam :S Reggel még laposka....
Nálam ez a 2. baba. Az elsőnél semmit sem vettem észre.. Öregszem :D
Bogi12
2015-04-02 15:48:27
Köszi, aranyos vagy! :o)
fszonja
2015-04-02 15:46:04
Timo majd írd meg mit látnak. szorítok! én még sokára megyek dokihoz még két hét.
fszonja
2015-04-02 15:43:40
:) szuper nektek! sok örömet még!
mi nem bánjuk, ha kapunk pár tanácsot, igaz lányok? :)