Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: babások :-)
Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
pénteken amúgy az én dokim elfelejtette, h jövök, nem volt bent....en is vartam 1 órát....de aztan elintezodott, megkerte egyik kollegajat és ő vizsgalt meg, de rendes volt.
Ezutan a csaladorvosnal ultem 2.5 órát, úgyhogy tudom én is mi a varakozas. Ez van.
kardvirag
2015-04-20 17:03:15
Sajnálom a neg.tapasztalataid. Köszi, h drukkolsz nekem!
Én csak 4-5 hét múlva kell menjek újra. A vérvizsgalatokert nem aggódom, meglesznek addig simán. :)
Jovo heten megyek endokrinologushoz, ő is kuld majd vervizsg.s akkor mindent neznek egyszerre, amit a csaladorvos is kért, persze a nőgyógyász írása alapján is.
Úgyhogy még 1 hónap hosszú idő, de lehet hamar el fog telni.
Egy méretűek az embrióink, igaz lehet az enyém már nőtt péntektől...:)) 1,O6 cm volt pénteken.
Pihenjél és nyugodjál meg.
Kathy16
2015-04-20 17:00:08
Köszi kardvirág, aranyos vagy:)
kardvirag
2015-04-20 16:58:32
Gratulálok Kathy, örülök!!!! :) :) :)
Kathy16
2015-04-20 16:57:25
Sziasztok Lányok!
Jó hírekkel jövök: láttam ma az ultrahangon az 1 cm-s babánkat, és hallottam a szívhangját!:)
Sajnos azonban a vizsgálat körülményei olyanok voltak, hogy nem igazán éreztem azt a felhőtlen boldogságot és feltöltődést, amit vártam:( A kórházba hívott most a magándokim, mert laborra is akart volna küldeni, meg jófej is akart lenni, hogy ne kelljen olyan sokszor fizetni a vizsgálatért. Viszont a mai állapotok mindent felülmúltak... Volt időpontom, mégis 2 órával később kerültem csak be, a doki közben sürgősségi betegeket látott el, a szülészeten volt fönn, így engem két sürgősebb eset között 5 perc alatt sikerült lerendeznie, és kb. úgy közölte a számomra csodás híreket, mintha arról beszélne, hogy szalámis zsemlét evett reggelire... Ettől eléggé elszomorodtam, persze megértem őt is, hogy több fronton kell helytállnia, és az egyszerűbb eseteket csak rutinból intézi... De mivel már két hete ezt a napot és a vizsgálatot vártam, ezért kicsit lehangolt ez a helyzet... Laborba meg nem is tudtam elmenni, mert az csak 11-ig volt, én meg fél 12-kor jutottam be egyáltalán a dokihoz. És ezután még az asszisztens tett "kedves" megjegyzéseket, hogy laborra korábban kell ám jönni...
Biztos azért a hormonok játéka is közrejátszott, hogy kicsit lehangoltan jöttem el. Most már összeszedtem magam, ls örülök az eredményeknek!:) Kaptunk szép képet is a mi kis "pacánkról" (kb. olyan most a felvételen:)
Legközelebb 3 hét múlva kell mennem, akkor szerencsére a magánrendelésre. De lehet, hogy nem bírom ki addig, és már 2 hét múlva megyek... Ti hogy bírjátok a vizsgálatok közötti várakozást? Vagy most már, hogy többen láttátok az egészséges babát szívhanggal, nyugodtabbak vagytok?
Remélem mind jól vagyok, kardvirág, drukkolok a holnapi órádhoz!:)
Narita, Neked meg majd pénteken!:)
kardvirag
2015-04-20 16:07:59
Hittant tanítok, heti 1 órában, ezért van több iskola, ahol tanítok, h kijojjon a katedram....igaz meg zene és oszi oraim is vannak most.
Nekünk kb.4 hónap után jött össze a baba.....végig azt ereztem, h nem vagyunk egyutt épp eleget vagy épp nem jókor. Én nem hőmérőztem, nem akartam túlgörcsölni. :)
fszonja
2015-04-20 15:01:08
Narita, igen tényleg semmi nem történik 12 hét előtt. bár ha tüneteid vannak, akkor bemehetsz a kórházba, és akkor elkezdenek nézni. nekem így lett uh-om, de nődoki még nem látott. míg itt 2 uh van az alap ellátásban, otthon azt hiszem 4-5 is.
Milyen gyógyszert kaptál a felfázásra? én vmi gombát szedtem össze pont ovu után 10 nappal, és szintén úgy kértem kezelést, hogy már lehet baba van. és lám :) amúgy nekem is az első hőmérős hónapomban sikerült, és nálam megdőlt az az elmélet, hogy nem ad pontos értéket, ha más időpontban mérsz, mert én fél4-6 között minden időpontban mértem, össze-vissza ébredtem, mégis nagyon szépen kirajzolta a görbémet.
Kardvirág, tényleg milyen tanár vagy? :) ne aggódj, a pici mellett szerintem annyira meg fog minden szépülni, a bipoláris mindig szép oldalán leszel! szorítok, hogy jól éld meg!
Köszi Lányok, már minden rendben. lehet reggelente kell majd erre figyeljek, de már legalább tudom mire.
Ma voltam a kontroll eredményért, már nincs baktérium a vizeletemben.
lányok, a 12. heti vizsgálatot nektek ki végzi? a saját nődokitok, vagy vhol spec helyen csináltatjátok az uh-ot?
Narita
2015-04-20 14:10:30
Szonja
Hú, hát remélem sem nálad, sem másnál nem fordul elő ilyesmi - bár ahogy mondták már szült babások - lehet lesznek ettől rosszabb kísérői is a terhességnek, ami "normális". A múlt héten olvastam a neten egy blogban, h Angliában élt a friss kismama, és mivel ott nincs korán uh, csak elvileg a 12. héten, nem vették észre, h méhen kívüli a terhesség, és szétrobbant az egyik petevezetéke... és h ezért jobb a magyar rendszer, mert itt direkt emiatt is van már korán uh. Remélem rád tényleg jobban odafigyelnek!
Kardvirág
remélem, ha sokat gondolsz a babára és az elkövetkező boldog életetekre, akkor jobban tudod kezelni a problémákat, biztos nem egyszerű...
Milyen tanár vagy?:) Drukkolok a holnapi naphoz!
Nekem múlt héten mennem kellett vérvételre és vizeletmintát is kellett leadni, ezt a beutalót még a legelső uh-on adta a nőgyógyászom, mikor pont 5 hetes voltam. Most pénteken megyek ugye újra, addigra már lesznek eredmények.
Egyébként mikor februárban felfáztam, és mentem a háziorvoshoz gyógyszerért, én eleve mondtam, h babaprojectben vagyunk és olyan bogyót adjon, ami nem árthat az esetleges babának.
Izgalmas volt ez a hőmérőzés egyébként, vezetni a hőgörbét, de stresszelt is kicsit, korábban keltem miatta, nem tudtam úgy visszaaludni, néztem már az órát hajnalban. Jó, h csak egy hónapot kellett így bíbelődni, és már sikerült is a baba. Mi egyébként december legvége óta próbálkoztunk babával, 3 és fél hónap alatt jött össze:)
kardvirag
2015-04-20 13:19:11
kepzeljetek en februarban csomo gyogyszert szedtem be, antibiot.stb a hulesemre, ami eleg durva volt,sokaig tartott. Marciusban ujra jelentkezett kohoges, de csak 1 nap szedtem gyógyszert, eleg volt a szirup....aztan ra 1-2 hetre ujra jelentkezett, szirupot vettem. orulok, h nem antibiot.Igaz nem tudtam h epp akkor fogan meg a baba. Talan egy megerzes volt, h ne szedjek gyógyszert.