Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: babások :-)
Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
A hüvelygél neve: Multi-Gyn Actigel. Van intimzuhany, és más többféle formája, terméke is a cégnek, nem tudom, mennyire tudod ezt beszerezni. A neten akadtam rá, sokan dicsérték a fórumokon. Nekem bevált, korábban érzékeny voltam gombás jellegű dolgokra (szerintem az IR életmód váltás ezen is javított). Nem csak problémás időszakban lehet használni, hanem csak tuningolni a hüvelyflórát egészséges periódusban is. Ha rákeresel, van oldala a terméknek, cégnek, ott töb minden van infóban.
Az én nőgyógyászom normális, csak épp fogalma nincs az IR-ről... szóval majd úgy kell dokit keresnem, h ilyen szempontl is jó kezekben legyek. Lehet két hét mólva, ha megyek megint az endo dokihoz, megkérdezem, h kit ajánl ott a kórházban.. csak jobban ismeri a kollégákat:) Egyébként most is olvasva a Fb-os fórumot, sokan írják, h mennyire tájékozatlanok a nőgyógyászok az IR-rel kapcsolatban... nem értem, h lehet ez... annyi embert érint pedig.
Narita
2015-04-20 21:49:36
Kathy
Nekem tavaly tavasszal, szinte pont egy éve volt a terhességem, ami véget ért sajnos... most lesz a napokban az évfordulója. Utána, amikor mentem kontrollra a nőgyógyászhoz megemlítette, h esetleg elmehetnék endokrinológushoz, Kaptam beutalót és rá hónapokra, augsztus végére időpontot az endokrin dokihoz. Akkor az első alkalommal megvolt a cukorterhelés, és szeptember elején, mikor visszamentem az eredményekért, akkor derült ki, h IR-em van (ráírta a lapomra, h PCOS gyanú is, de azom tuti nincs). Azóta, szeptember óta diétáztam, gyógyszert szedtem stb. de babával nem kezdtünk el próbálkozni még tavaly, csak a decemberi endokrin kontrollom után, amikor megkaptam az áment a dokitól, h sikerült fogynom, jól haladok. Szóval a tavalyi évet én a gyógyulásra, felkészülésre szántam, és most ért be a gyümölcse. Én is úgy voltam vele, h ha már egyszer sikerült, akkor most is fog:) MIndig tisztelettel olvasom itt a fórumokon, h sokan milyen vizsgálatokat, beavatkozásokat végig nem csinálnak a várva-várt babáért... aztán eszembe jut, h hát én is megharcoltam, harcolok érte most is. Csak más módon.
kardvirag
2015-04-20 21:15:02
Kedves Lányok!
Terhesség alatti szexualitásnak vannak-e veszélyei? Most nem a 8-9 hónapos terhességre gondolok....:)
Még nem kérdeztem erről a dokimat.
Jó éjt mindenkinek!
fszonja
2015-04-20 20:50:49
Kathy nagyon szuper, hogy te is lathattad mar a babad. :) erdekes egyebkent, en pont mondtam a paromnak, hogy iszonyat kedves uhos domikkal talalkoztam eddig, szinte meselnek a babarol, megnyugtato hangon, ugyhogy megertem, ha szomoru voltal, de a lenyeg, hogy minden rendben.
Narita tenyleg szep a gorbed.enyem is nagyon letisztult volt,majd beszurom.megkerdezhetem, higy melyik az a gel? Nekem mindig volt vmi ilyesmi gondom.
Kathy16
2015-04-20 20:16:59
Narita
Igazad van, tényleg hülyeség a körülményekkel ennyire foglalkozni. Legközelebb már megerősítem magam, és tényleg az se fog érdekelni, ha a doki fejen állva táncol:D Egyébként a tavalyi rossz élményeim miatt aggódtam most ennyire, ezért vártam türelmetlenül ezt a napot. Nekünk a tavalyi vetélésem után jó sokára, a 10. hónapban jött össze. Már elkezdtünk kivizsgálásra járni, hogy minden oké-e, de igazából mindig bíztam benne, hogy csak idő kérdése, ahol egyszer már sikerült, ott másodszorra is fog. És tényleg így lett:))
Szép estét mindenkinek!:)
Narita
2015-04-20 19:32:19
Bogi
Köszi szépen az infót:) Nagyon nem vagyok még tisztában egy csomó mindennel, olvasgatok én a neten, de egy csomó helyen nem túl érthetően vannak fent az infók... jó lenne találni egy oldalt, ahol minden egyben, jól átláthatóan megvan. A 12. hétig még nem mondom meg a főnökségnek, addig kell kihúznom vhogy a vizsgálatokkal, de szerencsére elég rugalmas a felettesem, nem problémázik, ha egyszer-egyszer kérezkedek és bepótolom.
Narita
2015-04-20 19:28:43
Kardvirág
Én első sorban azért kezdtem el hőmérőzni, h lássam h tényleg van ovum.. illetve hogy mikor, mert két hónapban is ovu teszteltem ezelőtt, de igazi pozitív nem lett egyszer sem. Nem álltam neki pánikolni, h na, akkor bizti nincs is ovum akkor, hanem utána olvastam a neten fórumokon, h sokaknak nem mutat eredményt szintén, mégis lett babájuk... úgyhogy belevágtam itt az oldalon a dologba, mert a hő csak mutatja. Kicsit türelmetlen voltam már, megmondom őszintén, mert tavaly első hónapban babás lettem, és vmiért így gondoltam most is, h így lesz, aztán csak a 4. ciklusban sikerült. De sokra becsülöm ezt is, látva mások éveken át tartó próbálkozását. Lehet mi sem voltunk jókor együtt minden hónapban, de olyan is volt, januárban, h eléggé beteg volt a párom, akkor tuti, h emiatt nem akcióztunk a megfelelő időpontban... meg hát sok minden múlik ez, állítólag, ha mindkét fél egészséges, és jókor vannak együtt, akkor is csak 25% az esély egy hónapban..
Kathy
De jó:) Gratula:):)Az eredménynek örülj, ne foglalkozz mással, mindenki más csak mellékszereplő az életedben, naná, h nem úgy reagálnak, de ez ne is legyen elvárás:) Én csak arra fogok tudni figyelni majd pénteken, h végre kiejtse a száján a lényeget: élő babát lát a monitoron:) felőlem akár sírhat is közben:) A hormonok miatt én is voltam feszült a napokban, de mindig leállítom magam, ha hülyeségek felé mennek a gondolatok... rögtön ráfogom a hromonokra, mert nincs igazán semmi más gond:) Tőlem kérdezed, h hogy bírom a várakozást uh-ra? Hát szerinted mennyire várom már a pénteket, hisz én még nem láttam a picim:) utána nyugodtabb leszek és a május végét várom majd csak, h túl legyek a veszélyesebb első trimeszteren.
Narita
2015-04-20 19:12:42
Szonja
Már nem emlékszem a bogyó nevére, de antibiotikum volt. Olyan fajta ezek szerint, amit lehet baba esetén is. Viszont ettől is paráztam, mert az antibiotikum nemcsak a rossz dolgokat, hanem a hasznos kis élőlényeket is kiüli a hüvelyflórában, tehát utána könnyebben el lehet kapni gombás fertőzést. Viszont tavaly találtam egy klassz hüvelygélt, ami rendben tarja a benti környezetet, ilyen kezelés alatt lehet pár naponta kenni belőle reggel és este, nálam bevált, megúsztam újabb betegség nélkül.
A hőmet én is kb. 5 és fél 6 közt mértem, szerintem ez (fél óra) bőven benne volt a tűrhető tartományban. Inkább attól paráztam, h ha a párom felébred és elkezd felém tapogatózni,nehogy véletlenül eltörje a számban a sötétben:) elvégre a higanyos töltelék nem annyira egészséges:) meg az, h ne izguljak a mért adat miatt az alatt az 5 perc alatt míg mérek, h nehogy emiatt menjen feljebb a hőm és mutasson fals eredményt... de ahogy elnéztem a görbémet, nem voltak rossz értékek, nagyon szépen mutatta a csökkenést, emelkedést... nagyon meg is szerettem a végére... olyan kis kiegyensúlyozott görbécske:)
Kathy16
2015-04-20 17:30:34
kardvirág,
én is örülök Nektek!:) Most már megnyugodtam:) Te se izgulj a betegséged miatt, biztosan minden rendben lesz! A szülés utáni időszakot meg szerintem beszéld meg a kezelőorvosoddal, biztos van valamilyen módja, hogy csökkentsétek a depresszió előfordulásának a kockázatát. Puszi!:)
Bogi12
2015-04-20 17:22:06
Narita, a munkáltatód köteles elengedni a kötelező vizsgálatokra a munkaidő terhére, ezért nem kell szabadságot kivenned!
A hüvelygél neve: Multi-Gyn Actigel. Van intimzuhany, és más többféle formája, terméke is a cégnek, nem tudom, mennyire tudod ezt beszerezni. A neten akadtam rá, sokan dicsérték a fórumokon. Nekem bevált, korábban érzékeny voltam gombás jellegű dolgokra (szerintem az IR életmód váltás ezen is javított). Nem csak problémás időszakban lehet használni, hanem csak tuningolni a hüvelyflórát egészséges periódusban is. Ha rákeresel, van oldala a terméknek, cégnek, ott töb minden van infóban.
Az én nőgyógyászom normális, csak épp fogalma nincs az IR-ről... szóval majd úgy kell dokit keresnem, h ilyen szempontl is jó kezekben legyek. Lehet két hét mólva, ha megyek megint az endo dokihoz, megkérdezem, h kit ajánl ott a kórházban.. csak jobban ismeri a kollégákat:) Egyébként most is olvasva a Fb-os fórumot, sokan írják, h mennyire tájékozatlanok a nőgyógyászok az IR-rel kapcsolatban... nem értem, h lehet ez... annyi embert érint pedig.