Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: A méhpempő

Ebben a beszélgetésben 135 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
capri
2013-07-18 13:23:44
 
Szia Lujza!
Szerintem a tablettánál jobb a természetes formájában lévő méhpempő, legalábbis ezt írják. Aztán lehet, hogy ez csak marketingduma... :-)
Az ízéről... Hát, ha valaki problémás, akkor én az vagyok. ;-) De most úgy csinálom, hogy a kiskanálon (adják hozzá, tök picike, úgy 1 cm-es lehet) lévő pempőt lehúzom a nyelvem alsó felével, és onnantól 5 percig nem nyelek, nem bszélek. Így nem érzem egyáltalán az ízét. Komolyan! Aztán az 5 perc után - már előkészítve a kanál mézet - lenyelem, na akkor egy pillanatig érződik. Aztán gyorsan rá a méz, és már túl is vagy rajta. :-) Szóval az íze miatt ne aggódj, én is tartottam tőle, szerintem írtam is itt régebben). ;-)
csillka
2013-07-18 13:23:34
 
sweety44

nagyon sajnálom :( De legalább tudjátok mi a gond a férjeddel és megoldódik. Épp a napokban gondoltam rád, hogy mi lehet veled. Reméljük mihamarabb átlendültök a problémákon.

Én azt mondtam nem mérem, mert stresszel aztán mégis mérem. Csak azért mert szeptemberbe megyek dokihoz, és legyen 2 havi görbém amit vigyek neki. Augusztusban nyaralás, ezért tuti nem mérem, és igen ebben a hónapban is zavar és frusztrál.
Most vagyok ovu előtt :) De a görbém eltér az előző havitól, nincsenek olyan nagy kiugrások, és 1 fokkal minden nap magasabb mint elöző hónapban :D
lujza01
2013-07-18 13:16:04
 
Sziasztok, itt is! :)

Olvasgattam itt a méhpempőről, és engem is érdekelne, böngésztem a neten, jó borsos ára van aztán, ráakadtam tabletta formájában is, vajon az is van olyan jó? Nincs valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Bármire hajlandó lennek a babóca érdekében:)
na meg az is rettent kicsit, hogy írtátok szörnyű az íze... félek nem maradna meg bennem :)
capri
2013-07-18 09:23:07
 
Sziasztok!
Sweety, sajnálom, hogy most épp összejötek a dolgok... :-(
Hannalili, úgy láttam, neked nagyon bejött a méhpempő! :-) Gratula! :-)
A görbém alakulgat, kb. 10 nap, és kiderül, hogy sikerült a hónap... :-) Ez az oldal áttette az ovumat 15-re, de annál szerintem előbb lehetett. De nem tudom. Most úgy gondolom, hétfőn megyek majd a második vérvételre.
Többiek?
sweety44
2013-07-17 16:50:47
 
Sziasztok csajok!

Itt vagyok, csak ritkán tudok írni :-(

Capri ovu nálam még mindig sehol, pedig már a 28-adik cn-on vagyok :-(

Pempőt én sem hagytam abba 28 nap után, hanem beszedem a maradékot, nekem is pár napnyi maradt és úgy döntöttem megesszük mindet a párocskámmal és többet nem rendelünk.

A cickafark/palástfű tea nekem januárban megnyújtotta 36 naposra a ciklusomat, az előző decemberi 31 napos volt. Viszont a teákat csak januárban ittam és abba is hagytam 1 hónap után, azóta méghosszabbak lettek a ciklusaim, 46, 34 és az utolsó pedig 61 naposra sikeredett :-(

Kiara 10 év fogigátló szedése után ha neked beállt a ciklusod 28-29 napra az csúcsszuper, én is örültem volna ha a 18 év fogigátló szedése után szépen beáll, de az enyém nagyon rakoncátlankodik :-(((

Csajok a görbéitek nagyon szépek, bízom benne, hogy szép pozit fogtok tesztelni hamarosan mindannyian :-)

Én a párocskámmal pénteken 12-én elmentem a BMC-be a kiértékelésre és megtudtuk, hogy nekem magas a prolaktinom, tehát kaptam rá Bromocriptin nevű gyógyszert amelyet addig kell szednem amíg be nem babásodok és a párocskámnál viszont nagyon kevés a katonák száma, 5 és 8 millió csak, tehát a doki azt mondta, hogy lombik jöhet csak szóba. Magánakcióként elment ma a párocskám az urológushoz és kiderült, hogy vesekövei vannnak, de azok szerencsére eltűnnek csak sok folyadékot kell innia, a másik probléma, hogy herevisszere is van, augusztus 28-án műtik. Mivel most szegénykém munkanélküli el anyagilag eléggé rosszul állunk, 1 kevéke fizetésből kettecskén, de valahogy megoldjuk :-) Különben ha nem lenne munkanélküli nem tudott volna elmenni dokihoz sem és nem derültek volna ki a problémák, tehát érdekes mit és hogyan produkál az élet :-)

Kitartás csajok, vigyázzatok magatokra nagyon és fő a pozitív hozzáállás :-)
adrienn128
2013-07-16 09:03:05
 
Capri, nekem általában ilyen korán szokott ovum lenni,25 naposak a ciklusaim, a méhpempővel egyelőre csak szemeztem eddig :) Azért írtam most ide, mert olvasgattam ezt a topicot is, és feltűnt, hogy mennyire hasonló a görbénk :)
capri
2013-07-16 08:39:08
 
Adrienn tényleg :-)
Neked máskor is ilyen korán szokott ovud lenni? Vagy lehet, hogy tényleg a méhpempő hatása?
adrienn128
2013-07-16 08:36:49
 
Capri, hasonlítunk :)
capri
2013-07-16 08:32:01
 
Sziasztok!
Én sem tartottam szünetet 28 nap után a méhpempő szedésében.
Ez a ciklusom érdekesen alakul, de nem tudom, hogy a méhpempő miatt-e... A 12. (esetleg 13.) napon lehetett ovum, előző hónapban 17. cn.-ra kaptam a vonalat. Szóval lehet, hogy 5 nappal volt előbb... Most megyek majd 21. napi vérvételre, kíváncsi vagyok, mi lesz az eredmény.
Kiara
2013-07-15 23:16:06
 
Csillka, igen folyamatosan szedem mert a fogantatás elősegítésén kívül nagyon sok jó hatása van, pl amióta szedem a családon átment pár vírus de egyiket sem kaptam el, kipihentebb vagyok és kicsit mintha lenyugtatna, kevésbé stresszelek hülyeségeken amire sajnos hajlamos vagyok.De aztán lehet én beszélem be magamnak :-)
Palástfű, és kicsit cickafark...palástfüvet végig másfél hónapig, hogy megerősítsen, cickafarkat csak keveset mert úgy hallottam hajlamos bezavarni a ciklust, amim meglepő módon majdnem 10 évnyi tabi szedés után szabályos 28-29 napos és azonnal kellő időben megjött....
Tudom nem sok idő, főleg mivel sokan sokkal több ideje probálkoznak és nem adják fel, optimisták, csak én is azt hittem, hogy ez hipp-hopp, most van az az időpont amikor úgy általában azt mondják az emberek, hogy jöhet a baba...és tényleg ezt nem mi irányítjuk.
Mindannyiunkra vár kisbaba, csak nekünk kell megtanulnunk a türelmet?!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!