Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: A méhpempő

Ebben a beszélgetésben 135 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
csillka
2013-07-15 15:21:34
 
Kiara

Sajnos az életben vannak dolgok, amikért meg kell küzdenünk :)
Milyen teákat ittál? Én azt olvastam a pempővel kapcsolatban, hogy 28 nap után 28 nap szünetet kell tartani. Te folyamatosan szeded?
Kitartás, fél év még nem sok idő! :)
Kiara
2013-07-15 11:15:15
 
Sziasztok!

Mi kb fél éve próbálkozunk a párommal.Tipikusan azok közé a párok közé tartozunk akik nagymellénnyel azt mondták, áááá, ez úgy is gyorsan összejön, aztán épp most számoltam hogy fél évnél tartunk, pedig csak most kezdtük....
Szóval én majd 10 évig szedtem a fogamzásgátlót, szünet nélkül!!!!! és márciusban annyit mondott a nőgyógyász, hogy el van vékonyodva a méhfalam.
1 hónapig ittam a teákat, elkezdtem a terhesvitamint, mert azt mondta az is segít+ 2,5 hónapja szedem a méhpempőt.
Annyi változást vettem észre, hogy alig érzem a nehéz napokjat, 3 nap alatt vége az egésznek és nagyobb darabok távoznak belőlem, na meg hogy az immunrendszerem sokkal ellenállóbb.
Remélem hamarosan meghozza mindenkinek AZ EREDMÉNYT!!!!
Annyi mindent megteszünk hogy minnél jobb helye legyen a babónak, miért az ilyen embereknek jön össze nehezen???
csillka
2013-07-13 09:16:07
 
Sziasztok!

Mi hír veletek, hogy haladtok?
Valaki tapasztalt eddig vmi pozitívat a pempőnek köszönhetően?
Nekem lejárt a hónap, de még 3-4 napra való adag maradt és azt most még megeszem.
Nekifogtam jógázni(most már mindenbe kapaszkodom ami egy kicsi esélyt adhat). Tavasszal voltam akupunktúrán és azt mondták ott, hogy nagyon hideg a hasam (és hát egy hideg méhbe nem foganhat baba) így most ezzel a módszerrel igyekszem felmelegíteni :D
Kellemes hétvégét mindenkinek!
hannalili
2013-07-05 22:19:23
 
Szia!
én is reggeli kávézok.. és akkor utána eszek .. szerintem kb 10 perc-15 el szokott telni.. annyi igaz, hogy a tehén tejet próbálom kerülni, (más tejeket csinálok, ha kell valakinek recept szívesen adok:D).,de ha épp elfogyott akkor azért én is tejjel iszom.. aztán a pempő.. a pempőt kicsi mézzel keverem így nem olyan borzasztó..

Az uccsó mondatomhoz visszatérve, nagyon sok olyan dolog van amit szerintem mindenkinek tudnia kéne. a most 13 éves unokahúgommal én már most meg is osztom ezt.
nekem anno azt mondták, pl. h ha valami folyás van az betegség.. az egyik unokahúgommal még külön tisztítókurás gyógyszert szedetettet a doki.. miközben mivel időszakos volt.. most okosabb fejjel úgy gondolom hogy simán a peteéréssel járó váladék volt az...
Nekem borzasztó volt az első próbálkozós hónap utáni menzesz.. olyan fájdalmat nem éltem még sohase át(most úgy gondolom utólag, hogy a lelki még jobban rátett)Mindig úgy gondoltam, hogy én vagyok a tipikus anya.. 12 évesen ugy pelenkáztam mint sok szülő nem stb... és hát csalódás volt.. nagy...
az hogy utólag kiderült nem volt peteérésem.. lehet hogy csak ráfeszültem.. még külön hormon vizsgálatokon és ilyeneken nem voltam.. hiszek abban hogy bevonzhatóak a dolgok, a rosszakat szeretném messze tudni... ugyhogy most figyelek magamra alakítom a mi kis drágánk első otthonát:) hogy szívesen jöjjön , ha már minket választ szüleinek..

ugy gondolom, mindenki aki egy ilyen oldaon fent van és már ennyi mindent meg is tesz tudatosan azért, hogy egy kis lélek kiválassza, minden egyes ilyen nő nagyon is megérdemli azt a babát..
tudom, hogy csúnya, dolog de sokszor látok az uccán olyanokat akik (a saját önző véleményem szerint) fele annyira meg sem érdemlika gyereket és nekik még is van... igaz nekünk lassabban jön, de mi igazán értékelni fogjuk, hogy milyen kis csoda Ő. és ugy gondolom a gyermek megszületése után is tudatosabbak leszünk.
Sok sikert mindenkinek!

capri
2013-07-05 17:38:01
 
Sziasztok!
Na, akkor szurkolok neked Sweety, hogy jöjjön minél előbb az ovu!
Az eredményem megvan, a 3. napi szinte tökéletesnek mondható. De nekem ugye majd a 21. napi lesz érdekesebb a progeszteron miatt. Mindegy, ma ennek örülök, hogy az első teljesen rendben van. :-)
Szerintetek mennyire fontos, hogy reggel éhgyomorra szedjük a méhpempőt? Párom miatt kérdezem, mert ő hajnalban kel, kávézik (meg cigizik is... :-(), és olyankor nincs fél órája, hogy kávé előtt vagy után pempőzzön. Arra talán nagyobb eséllyel rá tudnám venni, hogy este egye. Szerintetek? Gondolom a semminél ez is jobb lenne, nem?
Hannalili, Te aztán nem aprózod el a testtuningot! ;-) Viszont az utolsó mondatoddal nagyon egyetértek! Úgy fél évvel ezelőttig szinte fogalmam sem volt arról, hogy mennek ezek a dolgok... Pedig nem vagyok egy mai (sőt tegnapi se) csirke. :-)
sweety44
2013-07-05 14:46:51
 
Sziasztok :-)
Capri: Nagyon hosszúak a ciklusaim, 31 - 62 nap közöttiek és valószínű ezért rakta olyan messzire az ovut, de én reménykedem benne, hogy a pempő közelebb hozza és meglesz a jövőhét folyamán :-)
Megvan a vérvétel eredményed? minden ok?

Hannalili: Jajj de jó a történet amit írtál, és nagyon örülök a pozi ovutesztednek, szúrsz görbit, hogy hogy állsz éppen?

Csillka: Én eddig nem tapasztaltam semmi extrát, maximum csak azt amit te, hogy mielőtt megjött egy pici pötty barnázás volt csak szerencsére :-)
Én a párommal szedem a pempőt, ő 0,5 ml-t én pedig 1 ml-t reggel, habár ha jól megpúpozom a pici műanyag kanalkákat akkor ennél picit több is az :-), de sajnos ennél több nem menne :-(, amúgy is a párocskám minden nap kérdezi,hogy mikor hagyjuk már abba... Mondtam, neki, hogy egy 28 napos kúrát csináljunk együtt végig és utána 28 nap szünet, majd ami még megmarad én beszedem, hogy ne vesszen kárba és majd akkor eldöntöm rendelek e még... Viszont ebben a mostani 28 napban nekünk is ki kellett hagyni múlt hétvégén a pempőszedést mert elutaztunk és most hétvégén is kimarad két nap, mert vendégünk lesz és így addig szedjük amíg nem lesz meg összesen a 28 nap és kész :-)
Párocskám nem mondta, hogy észlelt volna valamilyen változást, majd még esetleg rákérdezek, ha nem felejtem el :-)

Szép napot nektek csajok és kitartás, hamarosan mindannyian szép pozi ovutesztet produkálunk és utána pedig jöhet a pozi tehességi teszt is és babázahtunk végre :-)

Én így állok ma:
hannalili
2013-07-04 11:53:45
 
Szia!
Mi a provitaminon vettük ott olcsobb volt mint a többin.. ditex-est eszem. Mivel pont mikor megvettem kicsit megfáztam és a méhpempő élettani hatásai másra is kiterjednek én nem az adagoló kanállal szedtem az elején hanem egy fél teáskanálnyit reggel este.. most már kicsit eszek.. de az első 2 hét nagy dózisos volt.. én ugy gondolom nem gond ha kimarad egy két alkalom.. nálam is előfordul.. én hiszek abban hogy a természetes dolgokkal lehet jó hatást elérni..
a mi "test tuning" dolgaink a következők:? gravida ( ezt már rég szedem azt vettem észre hogy jobban viselem a stresszt és a köröm hajam már kikupálta, pedig voltak vele fenntartásaim)
reggel este méhpempő, reggel magnézium, cink keverék(elég stressz a munkám sokat segít,.. ezt kb heti 3-4 szedek mert nem mindig jut eszembe..
napi 10 csepp d vitamin..
most kb egy hónapja elkezdtem a cickafarkfű teák a málna levelet és a palástfüvet.. elméletileg a málna végig jöhet ez puhítja a méhfalat később segítheti a beágyazódást-... a cickafarkot ciklus elejétől pé-ig ittam.. ez állítólag a pé-t segíti.. a palástfű pedig a pé-től.. és ez is a beágyazódást..
A párom csak maca webét szedi. ez állítólag növeli a spermiumok számát..(mellette növeli a nemi vágyat, úgyhogy vigyázni kell vele:D:D:D)
nekem ez az első sikeres pé-s hónapom.. annyira fura volt két csíkot látni egy teszten.. ugy megörültem..
ameddig nem fontos nem is gondolkozik az ember olyanon , hogy van-e..
én ugy gondolom, hogy a termékenységről sokkal többet kellene tanítani a nőknek.. ne csak akkor bővüljön a tudásunk mikor várat magára a dolog...
capri
2013-07-04 10:00:41
 
Sziasztok!
Hannalili, Csillka, ez jó, hogy első kézből kapunk pozitív tapasztalatokat. :-)
Jó lenne, ha én is ilyen tapasztalatokról számolhatnék be a ciklus végén! (Na jó, meg egy pozi tesztről ;-)). Most nekem is 28 napos lett a ciklusom (előtte 25-26), bár valószínűleg peteérés is elég későn volt. Ma voltam vérvételen, holnap tudk bemenni az eredményért.
Én nem tartok szünetet. Pontosabban múlt héten egy nap és ma kihagytam (múlt héten elaludtam, siettem, most pedig elfogyott). Tegnap rendeltem újra (most már nagy kiszerelést), remélem, ma megjön, és akkor holnap folytatom.
Lassan kezdem páromat is puhítani, hogy szedje ő is, nem tudom, lesz-e eredménye. ;-)
Szép napot mindenkinek!
csillka
2013-07-04 09:16:59
 
Sziasztok!

Én annyi pozitívat tapasztaltam a pempőtől, hogy 33 napos lett a ciklusom(előző hónapokban 26 és 28 napos volt)Volt még erre példa, hogy 33 nap körüli legyen, de régebben. Ennek örülök, mert későn van a peteérésem, és így a luteálisom kinyúlt.
Más pozitívat nem vettem észre, ugyanolyan görcsöm volt, jaj...talán annyi, hogy nem barnáztam, csak 1 pettyet előtte este(máskor akár 1-2 napig is előfordult)
Ti tartotok-e 28 nap után szünetet, vagy szeditek tovább?
Akinek a párja is használja tapasztalt vmit? Az én férjem azt mondja a délelőtti vizelet teljesen más mióta szedi :)
Kellemes napot!
hannalili
2013-07-02 21:17:10
 
Sziasztok!
Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a dolgot.
Mi is nagyon rajta vagyunk a babkészítésen.de sajnos pár hónapja kiderült, hogy várhatom, hogy ne jöjjön meg , ha nincs peteérésem. Végigolvastam szinte minden magyar oldalt, hogy ez mi és hogy tehetek ellene... mikor az orvoshoz mentem találkoztam egy utolsó 2 hetében járó kismamát..2 éves meddőség után(azt mondta, nagyon kicsi és fejletlen volt a méhe) a méhpempővel jött össze a baba.. én nem szerettem volna egy ilyen természetes dolgot stimulálószerekkel előhozni(van peteérés serkentő gyógyszer is)
így 1 hónapja méhpempőt szedek illetve cickafarkfű teát iszok a ciklus elejétől.. és ma estére lett egy pozitív ovulációs tesztem:D Juhé!!!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!