A TervezettBaba.hu működése

Ez oldalunk általános bemutatása. Ha a mindennapi használatára vagy kíváncsi, olvasd el részletes útmutatónkat!

Amikor gyermekvállalásra készülsz és tudatosan próbálod megtervezni a gyermekáldás idejét, nagyon fontos, hogy tudd, mikor van az ovulációd, azaz hogy mikor van a legnagyobb esélyed a teherbeesésére. A TervezettBaba.hu a termékeny napjaid tudományos előrejelzésével nyújt ebben neked segítséget. Az oldal használatához mindössze egy megbízható hőmérőre és saját testedre van szükséged.

A petesejt élettartama az ovuláció, azaz a tüszőrepedés után mindössze 24 óra. Ha ez idő alatt találkozik egy élő spermiummal, létrejön (létrejöhet) a megtermékenyülés. A teherbeesésre akkor a legnagyobb az esély, ha a tüszőrepedés idején a spermiumok már a nő petevezetőjében tartózkodnak. Az ondósejtek a petevezetőbe körülbelül 6 órával az együttlét után érkeznek meg, élettartamuk 4-5 nap. Mivel életképességük az idő előre haladtával csökken, az együttlét optimális ideje az ovuláció előtt nagyjából hat órával van.

Ezért olyan fontos, hogy a peteérésed idejét előre meg tudd határozni. A hagyományos, hormonszintek mérésén alapuló ovulációs tesztek (mint amilyet a gyógyszertárban is vásárolhatsz) a már bekövetkezett tüszőrepedést mutatják ki, ha csupán erre az információra támaszkodsz, a rendelkezésedre álló idő egy részét elszalasztod.

A rendszer működése

A ciklusod olyan, mint az ujjlenyomatod: egyedi és csak Rád jellemző. Vannak olyan elemei, amelyek hónapról hónapra változnak, és vannak olyanok, amelyek állandóak. Ilyen állandó például a luteális fázis (a peteéréstől a ciklus végéig tartó szakasz – erről bővebben a „Normál menstruációs ciklus?” cikkben olvashatsz) hossza, amely minden ciklusodban azonos ideig tart – de hogy milyen hosszú, az egy Rád jellemző, egyéni érték. Ha ezt az értéket sikerül pontosan meghatározni, az ovulációd időpontja előre meghatározhatóvá válik. Ezt végzi el helyetted a TervezettBaba.hu rendszere: a méréseid alapján kiszámítja a Rád jellemző állandókat, majd meghatározza előre a peteérésed várható idejét. Így időzített együttléttel maximálisra tudod növelni a teherbeesés esélyét. Az együttlétek ideális időzítéséről ebben a cikkünkben olvashatsz.

A sikeres teherbesés

Az oldal használata során az első feladat a Te saját állandóid megállapítása az általad mért adatok alapján. Sok adatot érdemes mérni, a legfontosabbak: ébredési hőmérséklet, hüvelyváladék minősége, méhnyak állapota. Ez a folyamat kb. 3-4 hónapot vesz igénybe, ennyi idő után fogunk tudni Neked nagypontosságú előrejelzést adni.

Nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű információt adj a rendszernek, tehát lehetőleg minden nap végezd el a méréseket, akkor is, ha nem tudsz belépni az oldalra. Ilyenkor írd fel az adatokat, és amikor legközelebb eljössz hozzánk, be fogsz tudni vinni akár több napnyi információt is.

A TervezettBaba.hu működése

Szintén nagyon fontos, hogy a méréseket pontosan végezd – hiszen az általad megadott információkon alapul a mi számításunk is. Ha nem vagy biztos benne mit hogyan kell mérned, olvasd el a Tudástár „Hogyan mérjem?” című cikkét!

Az oldal használata nem helyettesíti a szakszerű orvosi ellátást. Lehetséges, hogy a problémád hátterében olyan szervi elváltozás áll, ami egy weboldal segítségével nem orvosolható. A TervezettBaba.hu oldalon vezetett grafikonjaid azonban a nőgyógyászodnak is hasznára lesznek – a grafikonokat egyszerűen ki tudod nyomtatni és el tudod vinni, hogy megmutasd neki. Így valószínűleg lerövidíthető a szükséges kivizsgálás ideje.

Oldalunk „Segítség” menüpontjában szakértők állnak a rendelkezésedre, akik meg tudják válaszolni a témában felmerülő kérdéseidet. Kérdezz őket bátran!

Sok sikert kívánunk Neked a babához!

PRÓBÁLD KI TE IS!


Dr. Fülöp István

"Ha egy gyermekre vágyó nő tisztában van ovulációja és termékeny napjai pontos idejével, nagyobb eséllyel esik természetes úton teherbe. A TervezettBaba.hu oldal ezt az információt nyújtja felhasználóinak."

Dr. Fülöp István
Meddőségi részlegvezető főorvos
Róbert Károly Klinika

Dr. Szakács Zoltán

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, ambulancia vezetője
Kelen Magánkórház
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
hirdetések

Rólunk mondták:

"Én is elmonhatom a nagy hírt, hogy 7 hónapi próbálkozás után, sikerült teherbe esnem. A weboldalatok segítségével, a pontos hőmérőzéssel és lejegyzésével meg tudtam határozni, mikor történik az ovuláció, ami az én esetemben kiderült, nem a középidőben van, hanem utána...DE segítségetekkel már az első hónapban megfogant a Kisbabánk! Most már "csak" vigyáznunk kell rá, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a következő még 8 hónapban! Köszönöm!"

Menor

Ovuláció kalkulátor

Ovuláció
Lájkolj minket!