Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Kedves Doktor úr!
A 3. FET-re készülünk. Eddig 2 volt spontán ciklusban, de sajnos nem sikerült. Most viszont épített ciklusban lesz, szednem kell estrofem-et és aspirin protect-et. A prednisolon-t azt mondta, (miután megtudta, hogy enyhe inzulin rezisztenciám van), hogy ne szedjem. Ha jól olvastam a prednisolon megakadályozza a kilökődést. Félek,ha nem szedem nem fog sikerülni a 3. FET- em sem.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem, hogy talpi szemölcsöt lehet-e acetocaustinnal kezelni terhesség alatt?
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
41 éves vagyok, áprilisban hagytam abba 10 év után a fogamzásgátló szedését.Babát szeretnénk , június óta próbálkozunk , sajnos sikertelenül.
Ciklus 3 . napján végzett lelet eredményeim:
Tsh 1,54
LH 6,1
FSH 14,8
Prolaktin 213
Ösztradiol 159,2
Prof Eszter ön 1,96
Amh 1,27
Homa IR 2,5
Inzulin 11,2
Kb 10 -15 kg plusz súly rakódott rám 6 év alatt.
Mit javasol ezekre az értékekre ?
Köszönettel
Zita

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr.Tekse István!
A segítségét,tanácsát szeretném kérni.
46 éves vagyok,még rendszeres a menstruációm,24 napos ciklusokkal.
Egy éve házasodtunk össze a férjemmel,négy éve vagyunk együtt,mindketten gyermektelenek vagyunk,ám nagyon szeretnénk egy babát.
Terhes már voltam többször is,de sajnos vetélés lett belőle.
Először,mivel leiden mutációm van,a túl sok vérhigító olkozta,ami sajnos utólag derült ki,hogy sok lett számomra beállítva-bevérzés-vetélés-.Aztán volt lépcsőről leesés is sajnos.
Többször éreztem már a terhesség tüneteit,de elmaradthatott a beágyazódás,vagy korai vetélés miatt megszűnt és jött az esedékes menstruáció.
Voltam hormon vizsgálatokon,az AMH:0,43.
A follikuláris vizsgálataim-4.napi-:
-LH:4.7
-FSH:12.5
-Prolaktin:6.5
-Progeszteron:0.61
Tesztoszteron:12.32
-Ösztradiol:50.94
A luteálisok-18.napi:
-LH:3.2
-FSH:2.2
-Progeszteron:16.23
-Ösztradiol:119.99
Azt szeretném megkérdezni,hogy van e értelme a barátcserje szedésének?
Egyébként az egész életmódomat pár év alatt teljesen megváltoztattam,semmi vegyszer,semmi káros anyag,sem ételben,sem kozmetikumban.Figyelünk a termékeny napokra,a több alvásra,stresszlevezetésre,egészséges életmódra,babatervező vitamint is szedünk mindketten.
Milyen tanácsuk van arra nézve,milyen gyógynövény kiegészítőt lenne érdemes szednem,hogy sikerüljön a terhességem?
Válaszát előre is köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Sajnos 6 hónapon belül 2 missed ab műtétem is volt , a másodikra a közelmúltban került sor. Korábban már elég sok kivizsgáláson estem át ( hormonpanel , trombózis panel, átjárhatósági), illetve a párom is volt spermaanalízisen. Komolyabb eltérésekre nem derült fény, a trombózis panel esetében PAI-1 homozygota, illetve mind a 2 MTHFR heterozygota. Ezek miatt a második terhességnél már pozitív teszttől aspirin protectet, illetve progeszteron pótlást is kaptam, de sajnos így, mindezek ellenére is 2 hematóma alakult ki, ami valószínűleg nem hagyta fejlődni az embriót.
Érdeklődni szeretnék , milyen jellegű további vizsgálatokat javasol? A koromra való tekintettel ( 37 éves vagyok) nem szeretnénk sokáig várni a következő próbálkozással.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr.
Babát szeretnénk. Ciklusom változó, de átlagosan 30 napos. A ciklusom 10. napjától minden nap ugyanabban az időpontban készítem el az ovulációs tesztet a használati utasítás szerint. Ma van a 18. nap és még mindig negatív.
Első terhességem zökkenőmentesen ment, nem voltak nehézségek, a 2. próbálkozási hónapban sikerült. Ciklusom 20. és 27. napján voltunk együtt, amikor megfogant. Lehetséges, hogy ilyen későn legyen ovulációm? Természetesen tesztelek tovább a menstruációig, vagy amíg nem lesz pozitív a teszt és hetente 2-3x is ágyba bújunk. (27 éves vagyok, teljesen egészséges).
Előre is köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Inzulinrezisztenciám van, 5 hónapja Merckformin 750 xr t szedek+dieta+edzes. 56 kiló, sportos testalkat.
Szépen javulok, elmúltak a rosszulléteim, alvászavaraim, homlokvonalban kihullott hajam erősen nő vissza. Viszont az áll körüli, fül mögötti pattanások és a petefészekfájdalom megmaradt és a pecsételő vérzés is. Ezek javulása is várható? Korábban Koppán Doktor műtött csokicisztával is (ovuláció körül) szerinte nincs PCO-m, viszont minden tünetem arra utal..Ovuláció előtti ultrahang képen ezt sosem állították, ám menstruáció előtt már igen, mivel megnagyobbodott volt a petefészkem és ciszták voltak benne. +Zsíros bőr, pattanások, fokozottabb szőrnövekedés.
Most mi lehet az igazság? Korábban az LH-m is magasabb volt mint FSH, legutóbbi leletemen viszont az FSH-m magasabb, 12. Az áll két oldalán erős gyulladt pattanások jönnek ki ovulációkor és menstruációkor is. Amióta ez van fájnak a petefészkek is, alhasam duzzadt. Peteérésem többnyire progeszteronszinttel igazolták, de alacsony.
Helyreállhat ez a hormonzavar is idővel a gyógyszert+diétától, esetlegesen nőgyógyász beavatkozása szükséges bármely szinten? Endokrinológus kezel. Terhesség is a cél, de a gyógyulás elsősorban. Petevezetők átjárhatók.
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Doktor úr!
2023.07.24-én estem át missed ab műtéten,elhalt terhesség miatt. Azóta még nem jött meg a menstruációm. Az lenne a kérdésem hogy Inofolicot és terhes vitamint(Elevit) lehet - e együtt szedni? Milyen adagban alkalmazzam őket?

A választ itt olvashatod.
 

Tiszteletem doktor Úr.Párommal évek óta próbálkozunk a babával, valahogy nem jön össze.Az orvos mondta, hogy jó lenne, ha el menne spermogram kivizsgálásra, de nem akar.34 éves vagyok, májusban volt meg utoljára a menzeszem.Voltam orvosnál, nem vagyok terhes.Azt mondta, hogy minden rendben.Annyit mondott még, hogy várjuk szeptemberig, ha addig sem jön meg újra kell indítani.Eddig rendszeres volt a menzeszem, fogamzásgátlót nem szedtem soha.Lehet ez már korai menopauza? Esetleg valami tanácsot tudna adni?Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tiszteletem doktor Úr.A párommal évek óta próbálkozunk a babával, valahogy nem jön össze.Az orvos mondta, hogy jó lenne, ha el menne spermogram kivizsgálásra, de nem akar.34 éves vagyok, két hónapja nem jött meg a menstruációm.Voltam orvosnál, nem vagyok terhes.Azt mondta, hogy minden rendben.Annyit mondott, hogy várjuk szeptemberig, ha addig sem jön meg újra kell indítani.Eddig rendszeres volt a menstruációm, fogamzásgátlót nem szedtem soha.Mi lehet az oka, hogy leállt a menstruáció? Lehet ez már korai menopauza?Terhes maradhatok így is? Tudna valami tanácsot adni

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Másfél éve próbálkozunk a teherbe eséssel, eddig sajnos sikertelenül.
Júniusban került sor a laboros hormonális vizsgálatra. A ciklus 3-5 napja között vett vérből készült eredménynél két értékem volt becsillagozva, a glükóz 120 perc eredményem lett 3.7 mmol/l (referencia: 4.1-7.8), a totál tesztoszteron 1.350 (referencia: 0.29-1.21).
A 21-ik napon vett minta a progeszteron szintet vizsgálta, ami nekem 11,47 lett.
Kérném a doktor úr segítségét, hogy ezek az értékek mit mutatnak a termékenységre nézve.
Köszönettel: Juhász Patrícia

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
volt egy terhességmegszakításom .. sajnos a 17. Hétben derült ki hogy beteg a baba .. így meg kellett szakítani ..(szülnöm igazából) ????
Párommal meg beszéltük h most egy darabig nem erőltetjük úgyis jönni fog a másik ha jönnie kell ..
viszont nem tudom mennyire van összefüggésben a 2 dolog .. valahogy a szex nem a régi .. mintha ki cseréltek volna.. fáj .. mintha nem is az én testrészem lenne .. voltam persze nőgyógyásznál fel írt egy kupot de semmit nem ért szerinte vmi gyulladás állhat a háttérben ..de soha nem volt ilyen bajom .. már meg vettem. Mindent ami erre jó lehet és csak rosszabb… kellemetlen az egész ..
nem tudom milyen kivizsgálásra induljak ami segíthet ki deríteni mi állhat a háttérben .. mert a kúpok gyógyszerekkel semmit nem érek ..

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
32 éves vagyok, már van egy gyermekem, de szeretnénk megy egy babát, tavaly október óta tervezzük, de sajnos eddig sikertelenül
A ciklusom 25-29 nap között van, digitális ovulacios tesztet használok, ami. 12.-14.nap között szokott pozitív lenni. Nőgyógyásszal egyeztettem, szerinte ez nem probléma. Hashimoto pajzsmirigy betegséget diagnosztizáltak, már az előző terhességem előtt
Legutóbbi ciklusban csináltattam labor vizsgálatot melynek az alábbiak az eredményei, orvosom visszajelzése alapján minden rendben, a letrox gyógyszer adagot módosította, illetve a D vitamin pótlást emelete 6000NE:
Ciklus 5.napján eredmények
LH 3,40 IU/L
FSH 5,40 IU/L
AMH plusz 1,01ng/mL
Ciklus 21.napja
Hemoglobin A1c (NGSP) 4.9%
Hemoglobin A1c (IFCC) 30,0 mmol/mol
TSH 0,380 mIU/L
Szabad T4 15,40 pmol/L
Anti-tpo 111,0 IU/mL
Prolaktin 278,0 mIU/L
Ösztradiol 692,2 pmol/L
Progeszteron 54,75 nmol/L
Tesztoszteron 0,870 nmol/L
D vitamin (25OH) 57,4 nmol/L
SHBG 74,5 nmol/L
Az eredmények alapján Ön milyen egyéb terápiát, kivizsgálást ajánlana?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Felkeresem a saját orvosom, illetve a későbbiekben egy meddőségi klinikára is van időpontom, de korábbi negatív tapasztalat alapján minél több szakvéleményt szeretnék kapni.
2020-ban egészséges gyermekem született spontán terhességből (császármetszés). 2023-ban 7. héten missed abbal zárult a spontán indult vetélésem (spontán terhesség). Párom ugyanaz, az első terhesség rögtön, a második a 4. hónapban sikerült. Jelenleg a próbálkozás 9. hónapjában vagyunk eredménytelenül. Férjem spermavizsgálatánál mindent rendben találtak. Nálam enyhe IR (Merckformint nem tudok szedni a nagyon erős mellékhatások miatt) és MTHFR heterozigóta lett megállapítva. Diétát tartottam 2022 június-2023 március, jelenleg nem ( semmilyen pozitív hatását nem észleltem, ami nagyon demotivál, de igyekszem visszatérni rá). Uh a múlt havi ciklusban 12. napon 1,3 cm-es endometriumot mutatott, jobb oldali ováriumban 1,23 és 1,13 és 0,93 cm-es, a bal oldaliban 1,1 és 1,17 és 1,49 cm-es tüszőt. A méh és a petefészkek normál méretűek voltak. Az ezt megelőző hónapban a 18. napon üres petefészkek voltak láthatóak és 0,7 cm-es endometrium. Viszont a ciklusaim a küret óta 40-42 naposra nőttek. Általában a 22-24. naptól erős alhasi, jobb oldali féltenyérnyi területre kiterjedő fájdalmat érzek, "szurkálást", ráz a hideg, hányingerem van, szédülök, mintha izomlázam lenne, fokozottan fáradékony vagyok és mostanra egyre ingerlékenyebb a tünetek és a sikertelenség okán. A tünetek erősödnek 4-5 napig, a legkellemetlenebb napon tojásfehérje szerű nyák távozik. Másnaptól a menstruáció előtti 3-4 napig jól érzem magam, majd a korábban említett tünetek ismét előjönnek, erősödnek. A korábbi 8-10 napos, erős, fájdalommentes menstruációm 3-4 napossá és kis mennyiségűvé csökkent. Korábban azt hittem, hogy a "középidős fájdalom és a nyák" a peteérés jele, de ha a 18. uh nem mutatott tüszőt, akkor nem lehet az. Illetve ebben a hónapban volt 3. napi laborom, amiben az AMH szint nagyon aggaszt, a szerinte se lehet ovulációm. 21. napi laborom még nincs. Összességében is szeretnék tanácsot kérni, de leginkább az AMH szinttel kapcsolatosan. Uh cisztákat soha nem mutatott. Milyen vizsgálat, műtét, kezelés, gyógyszer lenne ajánlott? AMH értéken kívül más is aggasztó? Mitől lehet a köztes fájdalom ha nincs ovuláció?
3. napi labor eredmények:
SHBG: 42,63 nmol/L
D vitamin 65,3 nmol/L
szabad T4 12,57 pmol/L
szabad T3 4,5 pmol/L
DHEA-S 3,19 umol/L
AMH 102,92 pmol/L
glükóz: 5,2 mmol/L
inzulin: 14,41 uIU/ml
TSH: 1,604 uIU/ml
FSH: 6,82 IU/L
LH: 4,11 IU/L
Prolaktin: 155,2 mIU/L
Ösztradiol 30,60 pg/ml
Tesztoszteron 0,25 mmol/L
Köszönöm a válaszát. Zsanett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
Párom 32 (nő) éves én 39 (férfi) vagyok és szeretnénk közös gyereket a későbbiekben. Sajnos több éves vizsgálatsorozat után kiderült rólam, hogy nekem csak ICSI eljárással lehet gyerekem (spermaszám 1-2M/ml). Páromnak van már egy gyereke a korábbi kapcsolatából, akit természetes úton szült.
Azonban sajnos nála örökölt policisztás vesebetegséget diagnosztizáltak. Jelenleg a kreatinin szintje 116, GFR 50.
A kérdésem az, hogy belevághatunk-e a lombik programba a betegsége ellenére? Vagy le kell mondanunk a közös gyerekvállalásról, mert a meddőségi központok eleve elutasítanának ilyen esetben?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok!
Egy olyan kérdésem, lenne hogy 6 hetesen 6napos terhesen, (elég pontos ciklus- számolás alapján)láttak egy ludtojasnyi petezsakot és szikholyagot nálam , viszont embriót nem. 2 hét múlva kellene visszamennem kontrollba. Mekkora az esélye hogy addigra már nem üres petezsak lesz hanem egy embrió szivhanggal.
Béta hcg eredményem 7hetes 1 naposan 69.000 volt. Ez biztató? Vagy ettől még lehet üres a petezsak?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Egy ideje már próbálok teherbe esni, a hormonpanelem eredményei a következők lettek:
Tireoidea stimuláló hormon (TSH) 2.560 (referencia: 0.550 - 4.780 mIU/L)
Anti müller hormon (AMH-plusz) 1.76 (referencia: 0.89 - 9.85 ng/mL)
Follikulus stimuláló hormon (FSH) 6.3 IU/L
Referencia:
Follikuláris fázis : 2.5 - 10.2 IU/L
Középidő : 3.4 - 33.4 IU/L
Luteális fázis : 1.5 - 9.1 IU/L
Menopauza után : 23.0 - 116.3 IU/L
Luteinizáló hormon (LH) 3.1 IU/L
Referencia:
Follikuláris fázis : 1.9 - 12.5 IU/L
Középidő : 8.7 - 76.3 IU/L
Luteális fázis : 0.5 - 16.9 IU/L
Menopauza után : 7.9 - 53.8 IU/L
Prolaktin (PRL) 324 mIU/L
Referencia:
Menopauza előtt : 59 - 619 mIU/L
Menopauza után : 38 - 430 mIU/L
Ösztradiol (E2) 145.8 pmol/L
Referencia:
Follikuláris fázis : 71.6 - 529.2 pmol/L
Középidő : 234.5 - 1309.1 pmol/L
Luteális fázis : 204.8 - 786.1 pmol/L
Menopauza után : < 118.2 pmol/L
Premenarche : < 100.0 pmol/L
Progeszteron 2.78 nmol/L
Referencia:
Follikuláris fázis : < 4.45 nmol/L
Midluteális fázis : 14.12 - 89.14 nmol/L
Luteális fázis : 10.62 - 81.28 nmol/L
Terhesség I. trimeszter : 35.68 - 286.20 nmol/L
Menopauza után : < 2.32 nmol/L
Totál tesztoszteron 0.83 (referencia: 0.29 - 1.21 nmol/L)
Azt olvastam sok helyen, hogy a tsh a teherbeeséshez 2 alatt jó. Azóta voltam még egy nagy laboron, ott a tsh értékem 2,1 lett. Érdemes ezzel orvoshoz fordulnom?
Illetve a prolaktin szintem nem számít magasnak? Habár referencia tartományon belül van, van ahol azt olvastam, hogy 200 alatt kéne lennie a teherbeeséshez, ezért kicsit ez elbizonytalanított.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
20 hetes terhes vagyok és Ureoplasma fertőzésre pozitív lettem. 12 hetesen is pozitív volt akkor kaptam rá Ospamox antibiotikumot. Most szintén ezt írta fel a doktor. Ez a gyógyszer hatásos az ureoplasma fertőzésre?
Köszönettel.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Kérdésem az lenne, hogy a hormon eredményeim alapján van e szükség további vizsgálatra. Tavaly novemberben volt egy mióma műtétem, (mellső méhfali intramurális kb 4cm átmérőjű). Előtte pár hónap különbséggel 2 szer elvetéltem, ezeket a miómához kötötték.
Szabályos 28-29 napos ciklussal
2. Napi eredmények:
Amh 3.14 (41 éves vagyok)
Teztoszteron 0.79
Progr. 2.1
Ösztradiol 265
Prolaktin 189
LH 3.6
Fsh 7
22. Napi
Fsh 2.6
Prolaktin 264
Progeszteron 77.87
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Köszönöm szépen az előző válaszát. Igen, 34 éves vagyok, és nem tudom hogy van e jelentősége, de 175 cm és 58 kg. Idén kezdtük a próbálkozást, de a korom miatt elmentem nőgyógyászati vizsgálatra, és kértem hormon vizsgálatot is. Továbbra is az AMH érték miatt aggódok, Ön szerint ha természetes úton próbálkozunk még pár hónapig nem fogok kifutni az időből?
A cikuls 2. napi eredménye mellett időközben elmentem a 21. napon is progeszteron vizsgálatra melynek az eredménye: 45,80 nmol/l ( foll. -3,6, ov. 1,5-5,5 luth 3-68, postmenop -3,2)
és ezek voltak a 2. ciklusnapi eredmények:
TSH 2,100 (0,400-4,500 miu/L)
FT4 18,49 (11,50-22,70 pmol/L)
FT3 5,00 (3,50-6,50 pmol/L)
FSH 8,4 (2,8-11,3 iu/l)
LH 6,6 (0,5-12,0 iu/l)
Prolactin 240,0 (40,0-530,0 miu/l)
Ösztradiol 162,0 (71,6-529,2 pmol/l)
Anti müllerian hormon 0,57 ( 0.86-7,76 ng/ml)
APC rezisztencia 3,40 (1,80-)-trombózis kockázati tényező nem igazolódott.
Még inzulinrezisztencia vizsgálatra mindenképpen elmegyek, és a férjem is megy vizsgálatra egy hét múlva.
Ezen kívül valamilyen vizsgálat elvégzése indokolt lehet még? Inofolicot, koenzim q10-et, d vitamint és biomelatonint szedek egyenlőre pár hete.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy magas AMH érték, és PCOS mellett is javasolt a Q10 szedése? Ha igen, milyen adagban?
Illetve még milyen vitaminokat vagy egyebeket érdemes szedni, ami segíthet a teherbeesésben?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr!
34 éves vagyok babát tervezünk. Nőgyógyász akihez járok elküldött vérvételre. A ciklus 2. napján az eredmény a kovetkező
TSH 2,100 (0,400-4,500 miu/L)
FT4 18,49 (11,50-22,70 pmol/L)
FT3 5,00 (3,50-6,50 pmol/L)
FSH 8,4 (2,8-11,3 iu/l)
LH 6,6 (0,5-12,0 iu/l)
Prolactin 240,0 (40,0-530,0 miu/l)
Ösztradiol 162,0 (71,6-529,2 pmol/l)
Anti müllerian hormon 0,57 ( 0.86-7,76 ng/ml)
A ciklus 21. Napján még mennem kell a progeszteron szintet megnézetni és azután megyek majd vissza az eredményekkel. Addig is érdeklődnék hogy ez az eredmény mennyire rossz? Az AMH alacsony szintje miatt kicsit megijedtem, természetes úton van még esély a terhessége?
A választ nagyon szépen köszönöm előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
2022 júliusában volt egy missed abom. A picinek 6. Héten volt szívhangja, majd 10 hetesen minimális vérzés miatt, bementem a kórházba. Ekkor az ultrahanggal megállapították, hogy nincs szívhang, és 7-7.5 hetesnek felel meg. Egy hematóma kezdett el vérezni, azt mondták, semmi köze a magzathoz. Szeptember óta próbálkozunk. Február 6-án volt peteérésem, február 18-án volt pozitív a tesztem (gyenge volt a csík), kétnaponta viszont szépen erősödött. Pozitív teszt óta a vitaminokon kívül progesteron exeltist szedek 2x200mg-ot és aspirin protectet.
De sajnos a veszteség miatt nagyon aggódom és félek. Így elmentem hcg és progeszteron vérvételre.
18. Dpon progeszteron: 93.9 nmol/L; hcg: 538 IU/L
21. Dpo: hcg: 1785 IU/L
Ezek az értékek rendben vannak? Nekem alacsonynak tűnt az 538-as érték, persze aztán 3 nap alatt több mint duplázódott, de nem tudom nem-e alacsony valamelyik érték.
Szerdán megyek végre ultrahangra. Remélem lesz szívhang. Ha minden igaz, ma vagyok 6+1 hetes :)
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Azt kérdezném, hogy az alábbi értékek milyenek? 36 eves vagyok.
3. Napi ciklus eredmenyek (az elozo ciklusban volt progeszteron potlas).
TSH: 1,105 mIU/l
FSH: 6,33 IU/l
LH: 3,12 IU/l
Progeszteron: 3,48 nmol/l
Ösztradiol: 665,62 pmol/l
Total tesztoszteron: 2,04 nmol/l
Kortizol: 287,9 nmol/l
AMH: 0,52 ng/ml
Az FSH jonak tunik? Miert lehet ilyen magas az osztogen, es ez mennyiben befolyasolja a teherbeeses eselyet?
Koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnék véleményt kérni az alábbi leletekre,mert nagyon aggódók. December 31-én jött meg utoljára a menstruációm,peteérésem a 20 nap körül éreztem, utrogestant szedek két korábbi missed az miatt, de azoknal szivhang nem volt,illetve kiderült a véralvadás probléma s ezután 3 normál terhességem már volt. Január 28-ÁN pozitívat teszteltem. 02.20-ÁN az alábbi leletet kaptam: Az uterus cavumában szabályos petezsák gs 18 mm, benne szorosan egymás mellett két különböző méretű szikhólyag, köztük élő embyo. Ritmusos szivcső pulzáció látszik. Crl 4 mm. Vélemény dichorialis ikerterhesség egy élő magzattal.
Egy héttel később a következő leletet kaptam: Az uterus cavumában szabályos petezsák gs 20 mm, benne szorosan egymás mellett két különböző méretű szikhólyag, köztük élő embyo. Erősebb,ritmusos szivcső pulzáció látszik. Crl 6 mm. Vélemény dichorialis ikerterhesség egy élő magzattal. Illetve annyit mondtak, hogy az egyik szikhólyag nagy, mint amikor felfuvódik felszívódás előtt. Emellett a császár hegem teljesen árnyékolja a petezsákot, és a két szikhólyag olyan szorosan van,hogy nem biztosak a pontos mérésben,mert a magzat árnyékolva van. Másfél hét múlva kell visszamennem.
Rettenetesen aggódók,hogy ebből baj lesz, kérem írja meg véleményét.
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kivánok ! Párommal 3 napja tudtuk meg, hogy terhes vagyok. Az utolso menstruációm első napja december 1-én volt. Az elmut időszakban sajnos kiütések, foltok jelentek meg az arcomon, erre Soolantra és Elocom kenőcsöt használtam az elmúlt két és fél hétben. Azt szeretném megkérdezni, hogy okozhatnak e ezek a készitmények valamilyen fejlődési rendellenességet vagy esetleg befolyásolhatják negatívan a baba fejlődését, növekedését ? Köszönöm .

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktorúr! Párommal babát szeretnénk, én 37 éves vagyok, ő 48. Tudom idősek vagyunk...
Nekem régóta Pcos van, rendszertelen menstruációval. Most megjött és ön szerint ezek milyen eredmények lettek a 3.napi vérvételkor?
Albumin 44
Amh 4,30
Fsh 5.5
Lh 3.2
Prolaktin 169 (Tavaly 133 volt)
Ösztraidol 133 (tavaly 179 volt)
Total tesztoszteron 0.63
Szabad tesztoszteron 0.012
Bioaktív tesztoszteron 0.290
Shgb szex kötő fehérje 27.7
Inzulinrezisztencia elvileg van, 27 volt az inzulinom, a vercukrom meg leesik vissza. Erre kaptam gyógyszert.
Ön szerint milyen eredmények lettek ezek tavalyihoz képest? Lehetséges természetes úton a baba? ???? Párom is ki lesz vizsgálva stb.
Köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az alábbiakban kérném segítő válaszát, 36 éves vagyok,rendszeres 28-30 napos ciklusokkal, eddig még nem volt terhességem.
Véleményezné nekem a 23. napi hormon vérévétel eredményeimet? Ami igazán aggaszt, hogy az AMH értéke csökkent. Ez már kritikus értéknek számít, és természetes úton akadályozott így a gyermekvállalás?
Javítható valahogyan az AMH értéke?
Eredményeim:
Progeszteron: 25,74 Nmol/l
Ösztradiol: 281 pmol/l
AMH: 0,97 ng/ml.
Megtisztelő válaszát ezúton is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
Szeretnék érdeklődni, hogy van-e ösztrogén dominanciám a 21.napi hormonpanel alapján. Másodszorra műtenek endometrium polippal, lehetséges, hogy az első műtét után egy évvel emiatt újult ki?
Illetve mit lehet tenni, hogy a műtét után többször ne forduljon elő?
FSH: 2 IU/L (1,5-9,1)
LH: 0,9 IU/L (0,5-16,9)
E2: 780,8 pmol/L (204,8-786,1)
progeszteron: 36,23 nmol/L (10,62-81,28)
Köszönöm segítségét: Szonja

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!