Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.


A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Dr.Úr!
Jelenleg 29 éves vagyok , van 2 gyerekem akik spontán fogantak ,egészséges terhesség volt mind 2x ,viszont császármetszéssel jöttek a világra ,fájás gyengeség miatt . Kisfiam 8 éves kislányom pedig 4 éves ,fontos meg említenem ,hogy kislányom születése után 8 hét elteltével ,fogamzásgátlót szedtem (Yadine) . Tavaly augusztusban nagyjából abba hagytam a fogamzásgátlót ,mert gyermeket szerettünk volna.. okt 15.-én jelentkezett a menstruációm (akkor már 2. Alkalommal gyógyszer után) de elég erős hasi fajdalmaim voltak ,így valamilyen oknál fogva csináltam egy terhességi tesztet ami pozitív lett. Hetekig jártam kórházba,segítséget kérni ,hogy nagyon rosszul érzem magam elájultam többször is és nem gondolnám ,hogy egyszerű spontán vetélésről lenne szó … november 8.-án ismét jelentkeztem a kórházban ,mert itt már ülve is képes voltam elájulni ..hcg vérvétel eredménye ingadozó volt ,csináltak egy egészségügyi kaparást nov.9-én de az eredmény nem változott így laporoszkópiával megműtöttek ,nov.11.-én ami igazolta a méhen kívüli terhességet,jobb oldani petevezetéket el kellett távolítani ! Sajnos akkor már belső vérzésem is volt ,illetve műtét közben bélösszenövéseket vettek észre amit ott orvosoltak is (gondolom az előző császárok miatt lehetett ez ) ! A lényeg igazából még csak most jön 2022.09.12. -én kezdődött a menstruációm ami normális volt (itt éreztem magam késznek ,hogy újra belevágjunk,így lh-val követtem a peteérést),szept.26.-án volt egyértemű pozitív majd 2 nap múlva ahogyan azt kell negatív lett ! Okt.10-re (nem)vártam a menstruáciomat ,de már 8.-án pozitív lett a terhességi tesztem,amit nem várt napján ismételtem .. egyértemű pozitív de nem láttam erősödést csak minimálisat …hcg vérvétel eredménye 20.1 lett ,amit tudtam ,hogy ennyi késés után nem lehet jó eredmény …így is lett 16.án erős menstruáció jelentkezett…17.-ei vérvétel már csak 4,2 volt …orvos látott azt mondta minden rendben szépen kiürült magától! Ebben a hónapban is követtem lh val a Ciklusom ,és azt tapasztaltam ,hogy folyamatosan pozitív volt …ma járok a 32.ciklus napon 3. Napja késik ,terhességi teszt negatív ! Volt már cisztám ami miatt késett ,így talán erre gondolnék. Szeretném kérni a Dr.Úr véleményét ,hogy szükséges e lenne bármilyen hormon vizsgálat az előzményekre tekintetve ? Illetve létezik -e hogy az előző havi spontán vetélés miatt ,elmaradt volna most a peteérés ? Természetesen fel fogom keresni ,a nőgyógyászom is,csak épp szabin van a héten ,így ezt a hetet gondoltam megvárom hátha megjön magától !
Nagyon szépen ,köszönöm előre is ha válaszol !
Szép napot !

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
21. napos vérvételen a következő eredményeim születtek:
fsh 7.2 mu/ml, prolaktin 17.54 mg/ml, LH : 3,1 mu/ml,progesteron 0,8 mg/ml
tesztoszteron 0,24 mg/ml, estradiol 38 pg/ml, TSH: 1,11 miu/L
Egy hónap múlva lesz csak kiértékelve, kérem véleményezze a laborértékem! Köszönöm szépen! Üdvözlettel

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
21. napon voltam vérvételen és ez az eredmény született:
progeszteron 0,8 mg/ml

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok doktor úr ! A kérdésem az lenne hogy a nőgyógyászati vizsgálat menete változik e attól hogy mit is szeretnék vagy általános protokoll szerint működik ! És még ide fuznem egy úttal hogy valamely művelet elutasítása lehetséges e mint példának felhoznam a hüvelyi ultrahang ! Az nélkül lehet e teljes egy vizsgálat ! Mert én sosem engednem senkinek annak használatát ! De viszont vizsgálatokra el járnek ez ami vissza tart hogy mi lessz ha elutasítom !

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Egy éve próbálkozunk a babával sajnos sikertelenül. 27 éves vagyok, fogamzásgátlót soha nem szedtem. A kezdetek óta nagyon erős menstruációs görcsökkel küzdök a ciklusom 1-2. napján. Az utóbbi időben barnás váladékozást tapasztaltam a menstruációt megelőzően és követően, emiatt és a sikertelen próbálkozások miatt elmentem vérvételekre, melyeknek értékei a következők:
3. napi vérvétel:
LH: 4,10 IU/L
FSH: 9,40 IU/L
Prolaktin: 156,0 mIU/L
Ösztradiol: 125,1 pmol/L
Progeszteron: 2,20 nmol/L
Tesztoszteron: 0,87 nmol/L
24. napi vérvétel:
LH: 10,80 IU/L
FSH: 3,80 IU/L
Prolaktin: 244,0 mIU/L
Ösztradiol: 586,1 pmol/L
Progeszteron: 41,32 nmol/L
Tesztoszteron: 0,81 nmol/L
TSH: 1,90 mIU/L
D vitamin: 114,0 nmol/L
Inzulin 0 perc: 4,6 mIU/L
Inzulin 60 perc: 53,9 mIU/L
Inzulin 120 perc: 30,4 mIU/L
Glükóz 0 perc: 4,4 mmol/L
Glükóz 60 perc: 3,8 mmol/L
Glükóz 120 perc: 3,8 mmol/L
Minden érték határértéken belül van, bár a 3. napnál az FSH/LH arány 2, úgy tudom, ezeknek azonos szinten kellene lenniük. Esetemben a legutóbbi nőgyógyászati konzultáció során felmerült az endometriózis gyanúja, bár szervi elváltozást, cisztákat nem találtak nálam. Abban kérem a tanácsát, hogy érdemes-e a fenti értékek közül bármelyiket bővebben vizsgálni a családtervezés miatt, vagy érdemesebb lenne esetemben az endometriózis kivizsgálása felé haladni, a nagy menstruációs fájdalom és a sikertelen próbálkozások miatt?
Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A 4. Napi progeszteron eredmènyem nagyon alacsony lett /<0,32/. A nőgyógyàsz progesteron exeltis tablettát irt fel, amit a peteèrès előtti napon kellett abbahagynom. Ezután a menstruàció vàrható időpontja előtt 10 nappal megvonàsos vèrzès jelentkezett ès a 21. Napi hormonvizsgàlat ideje is ekkor törtènt. Ilyenkor milyen èrtèket kell nèzni, luteàlis fàzist? A menstruàcióm a normál időpontban is fog èrkezni? Babàt szeretnènk ès fèl ève nem jön össze. A progeszteronon kìvűl minden eredmènyem jó. Létezik hogy a progesteron szedése miatt nem is volt peteèrès? Válaszát köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Tekse István!
42 éves vagyok, kb 1 éve próbálkozunk a férjemmel, kb fél éve kezdtük a kivizsgálásokat, de a nőgyógyászok többnyire lemondóak velünk kapcsolatban, mondván "úgyis lombik lesz". Az alacsony AMH Plusz értékre hivatkoznak, ami 0,687 ng/mL. A progeszteron szintem menstruáció utáni 3. napon 1,23, 21. napon 36,8 nmol/l. A férjem eredményei nagyon jók lettek. Ön szerint is csak a lombikkal van esélyünk, van érdemes más módszert is kipróbálni, pl. fogamzás elősegítő injekció. Köszönöm előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Kétoldali laparoszkópos csokiciszta műtétre vagyok kiírva (2,5cm) minimál invazív specialistához. A ciszta régóta megvan hol elmúlik hol előjön csak sajnos az utóbbi időben panaszt is okozott, e miatt és hogy esetlegesen akadályozza a peteérést, a műtét mellett döntöttünk..
Eközben endokrinológiai kezelés alatt állok enyhébb IR miatt leesős cukorral -> diéta, inozitol, heti 4-5ször edzek. (egyébként csak 54 kg vagyok, vékony-sportos testalkatú). PCOS ultrahang képet is produkáltam menstruáció előtti uh-n, ám menstruáció utánin ezt nem emelték ki. Viszont labor leletem és aknés, áll körüli pattanásaim is igazolnák azt..
Kérdéseim:
1. Miképp laborom szerint peteérésem van és érzem is mert eléggé fájdalmas, az inzulin és tesztoszteron szint rendeződésével meg is repedhetnek a tüszőim? Valamint az alacsony de meglévő progeszteron szint csak azt jelenti, hogy van peteérésem vagy azt is, hogy azok ki is szabadulnak a petefészekből, tehát a tüszőrepedést? Ezt nem igazán értem..
2. A laparoszkópos műtét segíthet a PCO állapoton is? Miképp hallottam a drilling módszerről, ezesetben érdemes lenne azt is egyúttal elvégezni, vagy a kettő fedi egymást valamely szinten?
Laborok:
4. napi
DHEAS 4,4 ref 0,6 – 7,2
Tesztoszteron 1,06 ref <2,59
Prolaktin 17,99 ref 3,33 – 26,72
LH 8,20
FSH 6,92
25.napi (30 napos ciklus)
TSH 1,697 ref 0,380 – 5,330
FT4 10,21 ref 7,86 – 14,41
SHBG 41,8 ref 16,8 – 135,5
DHEAS 4,5 ref 0,6 – 7,2
Tesztoszteron 1,48 ref <2,59
Progeszteron 15,41 ref 16,40 – 59.00 (luteális f)
Inz.rez.
Glukóz 4,4mmol/l (3,0-6,0)
Glukóz 60 perc 5,8 mmol/l
Glukóz 120 perc 3,8 mmol/l (3,8- 7,8)
Inzulin 4,5 uIU/ml (1,9- 23,0)
Inzulin 60 perc 25,42 uIU/ml
Inzulin 120 perc 17,72 uIU/ml
Köszönettel!
Bocsánat ha hosszúra sikerült

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
32 éves vagyok és férjemmel babát tervezünk, a ciklusom 4. napján voltam vérvételen, aminek az eredményei a következők:
Albumin: 43 g/L
AMH-plusz: 1.56 ng/mL
FSH: 8.4 IU/L
LH: 5.7 IU/L
Prolaktin: 274 mIU/L
Ösztradiol: 207.4 pmoI/L
Totál tesztoszteron: 1.23 nmoI/L
Szabad tesztoszteron: 0.012 nmoI/L
Szabad tesztoszteron %: 0.98 %
Bioaktív tesztoszeron: 0.280 nmoI/L
Bioaktív tesztoszteron %: 22.8 %
SHBG: 80.9
Mi a véleménye a kapott eredményekről? Az AMH szint nem túl alacsony? A tesztoszteron szint kissé emelkedett a referencia értékhez képest, a referencia érték 0.29-1.21, az eredmény pedig 1.23. Ezzel kell esetleg foglalkozni?
A következő vérvétel a ciklus 21-23 napja között ajánlott, a hosszú hétvége miatt viszont csak a 20. vagy 25. Napon tudnék elmenni. Melyiket ajánlaná? Az előző ciklus hossza 32 nap (ovuláció a 20.napon), az azt megelőző ciklus hossza 28 nap (ovuláció a 17.napon) A luteális fázisaim nem túl rövidek a beágyazódás szempontjából (12-11 nap az utolsó két ciklusnál)?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
37 eves vagyok, 9 honap sikertelen probalkozas utan felkerestem nogyogyaszomat ezzel kapcsolatban, de az alapvizsgalatokon kivul mas segitseget nem kaptam. Elkezdtem a hogorbet vezetni az oldalon, a 3.ciklus a mervado, mert a masik kettot sajnos rosszul mertem, es elindultam par kivizsgalsra, pl fogaszat, kardiologia(orvosom tanacsara lealltunk a Lokren szedesevel, most magneziumot szedek) illetve vervetelekre, az eredmenyeket ide irom.
Tsh: 0.46
FT3: 5.0
FT4: 13.1
Anti-tpo: 1.0
Thyreoglobulin: 37.72
Thyreoglobulin ellen AT: 0
3-5. Ciklusnapi vervetel (5.napon tudtam elmenni)
Albumin: 46 g/L
AMH-plusz: 0.28 ng/mL
FSH: 8.7 IU/L
LH: 2.9 IU/L
Prolaktin: 167 mlU/L
Ösztradiol: 301.9 pmol/L
Total tesztoszteron: 0.51 nmol/L
Szabad tesztoszteron: 0.004 nmol/L
Szabad tesztoszteron %: 0.79
Bioaktiv tesztoszteron: 0.100 nmol/L
Bioaktiv tesztoszteron%: 19.7
SHBG: 117.0 nmol/L
21-23. Ciklusnapi vervetel
(26-27 naposak a ciklusaim, ovulacios tesztek 12-13.napon mutatnak pozitivat, ebben a ciklusban 12.nap volt pozitiv, igy a 19.napon mentem a vervetelre.)
FSH: 4.4 IU/L
LH: 2.2 IU/L
Ösztradiol: 471.6 pmol/L
Progeszteron: 45.93 nmol/L
A kerdesem az lenne, hogy ezekkel az ertekekkel induljak el meddosegi klinikara vagy eloszor endokrinologiara esetleg csinaltassak egy IR vizsgalatot is? Javasol valamilyen vitamin szedeset esetleg?
Valaszat elore is koszonom

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
3 éve próbálok teherbe esni, a kivizsgálásokon minden rendben volt, leszámítva, hogy január óta Bromocriptint szedek magas prolaktinra. Ez is rendeződött.
Ebben a hónapban (um. szept.1.) stimulált ciklust csináltunk, 6 db bemfola injekciót kaptam, 1 db ovitrelle injekciót (19 napja) és azóta cyclogest hüvelykúpot napi 2X.
26. napon reggeli vizeletből érzékeny teszttel halvány pozitívat teszteltem, illetve a digitális clearblue 1-2 hetes pozitívat jelzett. Azóta (4 nap telt el) sokkal erősebb lett az érzékeny teszt, de a sima mezei 25ös tesztek nagyon halványak, alig látszanak. Ön szerint van esély normális fejlődésre és nem számít a tesztek erőssége, vagy kémiai terhességről lehet szó?
Másfél hét múlva tudok kontrollra menni, addig mindenképp ajánlott a progeszteron használata? nem okozhat gondot?
Köszönöm szépen a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Cím!
41 éves,2 serdülőkorú fiú édesanyja vagyok.Eü-ben dolgotom,sajnos lassan 3 éve a Miskolci Covid osztályon.Csecsemő és gyermekápoló vagyok,de ezbitt nem számít csinálni kell.Elváltam,majd új kapcsolatom lett.Most elhatároztuk közös babócát szeretnénk.2022.02.07-től abba hagytam a gyógyszer szedést.Júl.20.i hetén pozitív tesztet csináltam majd 22.én is ,majd 24 én is.24.én d.u elkezdtem barnázni majd vasárnap vérezni.Jeleztem az orvosomnak,azt mondta sajnos ez nek sikerült,kaparni nem kell.Majd 08.20.án menszesz lezajlott.
09.18.án melleim fájtak,aluszékony voltam,tesztet csináltam.Pozitív lett.20-22-25 én szintén erős 2 csíkos tesztek.Majd 25.én délután barnázni kezdtem majd kávéaljszerű valamit tapasztaltam egész hétvégén.Majd kedden elkezdtem vérezni.Összetörtem.Felkerestem az orvosomat.09.21en volt egy 118 Hcg,majd vasárnap már csak 45,majd kedden pedig 27.
Uh készült,és semmi nem volt látható.Az orvosom azt mondta nem tudott beágyazódni.Covidon átestem a 2.hullámban 1 hónapig voltam beteg.Pajzsmirigy értékeim normál tartományban vannak,viszont az anti-TPO--m horribilisen magas <1300.Eleinte azt mondta az orvosom nem akadálya a terhesség vállalásnak.Most már kedden úgy nyilatkozott ,hogy hát a covid és ez együtt nem jó páros.Megkérdeztem tőle,hogy akkor ennyi,ezzel el van intézve,nem lehetek terhes sosem.Azt mondta de lehet.Vártam,hogy küldjön valamerre,hormonvizsgálat vagy más orvos,endokrinológus felkeresése ,de semmi.Azt mondta 1 hét múlva uh,majd várjak egy tiszta menszeszt majd menjek vissza.Nagyon szépen kérem segítsen ,mi a baj?Miért nem sikerül beágyazódni a cseppségeimnek?Trimesztert szedek,magnesolvot,e vitamint,folsavat,velfemet.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves vagyok, kisbabát szeretnénk, körülbelül 5 hónapja próbálkozunk. Ciklusaim rendszerint 24 naposak, hormonszintjeim rendben vannak, egyedül a szabad tesztoszteron 1,6 és a biológiailag aktív tesztoszteron 40,7 mutatott eltérést. Progeszteron szintem 13,5, 21.napon nem volt nézve. Kérdésem az lenne, h a sikeres fogantatást akadályozhatja, h ciklusaim 24 naposak? Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok! Spontán ciklusos FET-re készülök (már a 10. ciklusnapon vagyok), , tüszőrepesztőt kell beadnom, ezt követő 36 óra múlva (12. napon) reped a tüsző és 120 óra múlva lesz a beültetés. Az lenne a kérdésem, hogy gondot jelent-e, ha a tüsző korábban reped meg, mert sajnos korábban szokott (11. napon), valószínűleg a tüsző repesztő injekció utáni 12-24 órában. A 9. nap reggelén már 19 mm volt. Ha ezt ultrahanggal igazolják, szükséges lehet a visszaültetés és a progeszteron kezelés előre hozása?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Tekse István!
39 éves vagyok, 2 éve próbálkozunk, eddig 2 inszeminációnk volt. A végigcsináltuk a meddőségi vizsgálatokat és az eredményeink alapján látszólag rendben vagyunk, nincs semmi rossz érték, nincsenek káros szenvedélyek, elvileg minden jó (kivéve a korom). Elmentem ismerős tanácsára egyéb vizsgálatokra, hogy hátha valahol valami megfogható lesz.
NK sejtaktivitás és TH1/TH2 vizsgálat eredménye, ahol a nem normál tartományba eső eredmények:
T lymphocyta % 58,2
NK lymphocyta % 30,6
CD4/CD8 sejtarány 1,9
NK lymphocyta szám 0,76
TH1/TH2 citokin arány: 12,1
Ezek alapján 2 különböző orvos véleményét kértem ki és tanácstalan vagyok, mert az egyik oldalról mindenképpen Naltrexone (4,5) szedését javasolták, míg a másik oldalról azt, hogy nem kell szedni semmit.
Hasonló ellentmondásba kerültem a trombózis vizsgálatommal, ahol:
MTHFR C heterozigóta és PAI-1 heterozigóta eredményre mindenképpen az Aspirin protect szedését javasolták (majd poz.teszt esetén Celxane injekció) míg másik oldalról teljesen egészséges vagyok és nem kell szedni semmit.
Tudna segíteni, hogy mi alapján döntsek? Mit érdemes ilyenkor megnézni, hogy el lehessen dönteni, hogy mi a jó? Mit javasolna a doktor úr? Most készülünk a 3. inszeminációra és szeretnénk úgy csinálni, amivel a legjobbat tesszük a sikerhez.
Nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Tekse István!
Érdeklődni szeretnék , hogy a ciklus 17. Napján látott az orvos egy 21mm es domináns tüszőt. Ez normális méret ilyenkor? A ciklusaim 28-33 naposak. Most tartok a ciklus 24. napon szerintem nem történt ovuláció hő görbe alapján.( az ovulációs teszt se volt teljesen pozitív eddig) Igaz ebbe a ciklusba beteg voltam illetve antibiotikumot szedtem.
Illetve Ön szerint az állandó a 35,8-36,2 Celsius közötti alap hő, az normális ? Legutóbb a TSH: 1,171uiu/ml T3: 3,64pmol/L T4: 13,4 pmol/L
Illetve, a sima myo-inozitol por tisztán ugyan olyan mint maga az inofolic termék ? mert folátot szeretnèk szedni a myi-inozitol por mellè. Az inofolicba meg folsav van ugye.
28éves 171/69 kg vagyok az utobbi 1éven 6kg híztam, ez nem gond, lehet hormonális háttere?
nagyon köszönöm szépen István a válaszát előre is.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves vagyok és van egy 3 éves lányom a férjemtől. Egy éve volt egy vetélésem és most 12 napja késik a menstruációm, de 3 negatív tesztem van. Mi tévő legyek és mikortól szükséges orvosi vizsgálat? Nincs semmilyen tünetem, és nagyon enyhe barnás, sárgás pecsétlésem volt pár napja egy napig, de már az sem.
A gyermekvállalás 40-en túl valóban sokkal kockázatosabb? Nagyon szeretnénk kistestvért.
Köszönettel: Anita

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tervezzük párommal a harmadik babát. Igen ám, párom testtömegnövelő szert használ, szteroidot, tabletta formában. Kb egy hónapja. Együtt voltunk, másnap rohantam is esemény utáni tablettáért. Mennyi idő múlva lehet próbálkozni ha befejezte a tabletta szedését? És ha netán teherbe esek? Mi történhet?
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy a 3. napi hormonvérvételi labor eredményem mennyire megfelelő, azt látom, hogy az ösztradiol szint alacsony:
TSH 1.650
D vitamin 49.7
AMH plusz 5.72
FSH 7.2
LH 7.6
PRL 265
Ösztradiol < 43.6
aTPO <28
Én 30 éves vagyok, első baba lenne, az eredmények értékelésére még másfél hónapot kell várni.
Köszönöm szépen a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
36 éves vagyok, tavaly augusztusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését 18 év után. A ciklusom elsőre beállt 26-27 napra és peteérésem is van minden hónapban, baba viszont sajnos azóta sem jött össze. Voltam nőgyógyásznál aki mindent rendben talált a vizsgálatok alkalmával. Vérvételi eredményemen viszont a progeszteron értéke nagyon alacsony lett. Peteérés napján lett pont megcsináltatva a vérvétel és 4,37 az érték. Ezzel még nem mentem vissza az orvoshoz. Vásároltam méhpempőt és progeszteron krémet egyenlőre. Kérdésem az lenne, ilysn alacsony értéknél is csak ovuláció napjától használjam a krémet vagy lehet folyamatosan is? Válaszát köszönöm szépen előre is

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
34 éves, 5 hetes terhes vagyok.2 évvel ezelőtt volt egy vetélésem a 10. héten, oka ismeretlen.Koromból adódóan szeretnék tanácsot kérni a genetikai vizsgálatokkal kapcsolatban, mert egy kicsit útvesztőbe kerültem. (Prena, Trisomy, Nifty)
Egészséges vagyok, a családban genetikai eredetű megbetegedés nem ismert. (egyedül a cukorbetegség állt fenn 3 nagyszülőnél is)
Melyik teszt javasolt részemre és melyik az ami Ön szerint esetleg szükségtelen?A kombinált tesztet természetesen fogjuk kérni első körben.
Nagyon szépen köszönöm a tanácsát előre is.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktorúr. Sajnos az előző levelemből kimaradt a lényeg igy most azzal kezdem.
Az eredményeim:
24121 Luteinizáló hormon: 0,59 IU/l Valid
Follikuláris fázis: 1,8- 11,78
Középidő: 1,8-89
Luteális fázis: 0,56-14
Postmenopausa: 5,16-62
24120 Follikulus stimuláló hormon: 2,09 IU/l valid
Follikuláris: 3,03-8,08
Középidő: 2,55-16,69
Luteális: 1,38-5,47
Postmenopausa: 26,72-133,4
24350 Progeszteron: <1,6 nmol/l valid
Follikuláris: 0,318-0,954
Luteális: 3,816-50,56
Postmenopausa: 0,318-0,636
Terhes nő első trimeszter: 8,904-468,4
Második trimeszter: 71,555-303,69
Harmadik trimeszter: 88,7-771,15
24320 Ösztradiol < 88 pmol/L valid
Follikuláris: 77,1-921,4
Középidő: 139,5- 2382,5
Luteális: 77,1-1145,3
Postmenopausa: 36,7-102,8
24171 Prolactin 482,76 mIU/l
108,78-557,13 valid
00005 Anti Müllerian készül.
Kicsit hosszú lett elnézést.
Azt szeretném tudni: miket jelentenek a follikuláris, luteinizáló stb kifejezesek? Ezeknek milyenek lettek az eredményei? Jók vagy rosszak? Babát szeretnénk. Már van egy 8 évesünk aki spontán fogant. Soha nem védekeztünk. Mint most sem. Nagyon rendszertelen a menzeszem. Kb.3 éve nincs vagy hol van hol nincs. Most kivételesen van. Már múlóban. Februárban Norcoluttal meghoztuk de azóta sem volt. Most van 1 hete meg kb. Pcos-em biztos van. IR csak gyanakvás. Magas éhgyomri cukor végett. Dokim nagyon a meddőségi klinikára szeretne küldeni. Én nem szeretném még. Mivel hogy van már egy gyerekem ennyire kizárt dolog az hogy ne legyen második az eredmények miatt? Ön is ilyen rossznak látja? Tényleg nincs más lehetőség csak a meddőségi klinika? Az Anti Müllerian mit mutat ki? Annak milyen eredménye kell hogy legyen ami jó? Köszönöm ha válaszol és kifejti a dolgokat nekem. Mik lennének a jó eredmények? Köszönöm szépen

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktorúr.
Az ügyben szeretnék tanácsot kérni hogy el tudná nekem magyarázni a véreredményeim alapján hogy mi az ami rossz érték és miért? Illetve melyik mit jelent mi a szerepe? Babát szeretnénk ismét. Van már egy lányunk aki spontán fogant. Pcost- állapítottak meg. Soha nem védekezünk. Menstruációm rendszertelen kb 3-4 éve nincs csak hébe hóba jön meg. Most is pár napja magától megjött. Legutoljára februárban a norcoluttól. És azóta sem. Nem vagyok tisztában melyik hormon mikor jo és mi a szerepe. Ilyen hogy lh fsh stb... Pajzsmirigy rendben. Az orvosom azt mondta menjünk meddőssgi klinikára. En nem szeretnék. Nem hiszem azt hogy ennyire rossz lenne az értékem hogy csak ez a megoldás? Köszönöm ha válaszol. Kétségbe vagyok esve.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tavaly szeptemberben hagytam abba a fogamzásgátló szedését,rá követő 2 hónapban ugyanúgy működött a ciklusom,mint a gyógyszer mellett (ugyanakkor jött meg,se kevesebb,se több,se görcsök),makd ezután kissé szabálytalanná vált,de csak pár napos eltérések voltak. Legutóbbi ciklusaim sorban: 32,36,30 naposak voltak. Most legutóbb viszont 2 hetet is késett a menstruációm,az alatt a két hétben folyamatos puffadást és mellfájdalmat tapasztaltam,főként a bimbóim voltam érzékenyek,gondoltam terhességre,de a teszt negatív volt. Másnapra "megjött" vagy nem is tudom hogy nevezzem,mert ijesztően kevés és csak barna váladék távozott belőlem. Eddig sem volt túl sok mennyiségre és barna is előfordult,de ilyen,hogy csak épp hogy valami látszódjon a betéten és csak barna legyen,még soha. Most tartok a 6.napon és pont,hogy most lett több. Jövőhéten tudok nőgyógyászhoz menni,de akkor én ebbe már beleőrülök. Mit tanácsolna doktor úr? Mitől lehet ekkora változás? Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot doktor Úr!
Az alábbi szituációban kérném a véleményét. Május 15-én jött meg utoljára, és a 23. napomon mentem el pont TSH-t nézetni (félévente kell Hashimoto miatt). A TSH rendben is volt, viszont, ha már ott voltam, nézettem kiváncsiságból ösztradiolt és progeszteront. Az előbbi 83.3 pmol, a progeszteron 0,67 nmol volt.
A hétvégén még mindig nem jött meg (48. nap), így csináltam tesztet, ami negatív volt. Tegnap ujra elmentem laborra, ezúttal FSH 104, LH 72, Ösztradiol 60, progeszteron 0,67, AMH 0,02 volt.
Szerencsére lesz örökbefogadott kisgyerek, így nem vagyok nagyon elkeseredve. A kérdés csupán az, hogy kell-e ösztrogén pótlás korai menopauza esetén? Ha jól sejtem ezek az értékek erre utalnak. (45 leszek decemberben)
Köszönettel, üdvözlettel!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor Úr.
A 21. napi vérvételen a progreszteron szintem 65,4.
Ez normálisnak számít?
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
Szeretném megkérdezni, hogy egy 47 éves édesapa jelölttel, azaz sajnos feltételezhetően nem a legjobb egészségi állapotban lévő (pl. sok cukor fogyasztás, üdítő, egészségtelen táplálkozás, 30 éve napi 1-2 doboz cigaretta, energia ital fogyasztás, stresszes élet) férfitől egy esetleges terhességnél az ő örökítő anyagai mennyire és milyen módon, milyen mértékben befolyásolhatják, mennyire ronthatja a magzat egészségét, pl. a dohányzás és egyéb előbb említett rossz tényezők?
A magzati korban a terhesség lezajlását, a magzat születését, illetve később a baba egészségét?
(36 éves vagyok. Tehát mindezt egy kb. 37 éves korban zajló terhességet tekintve kérdezem, ha szükséges információ ez is.)
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Voltam 21. Napi progeszteron szint mérésen (szabályos 28 napos ciklusaim vannak), melynek eredménye: 29,5 nmol/L. Ezzel a szinttel igazolható az ovuláció(megfelelő-e a teherbeeséshez?), vagy kevésnek számít?
A pajzsmirigy értékeim: TSH: 1.87 mIU/L, szabad T4: 17,2 pmol/L, szabad T3: 6,2 pmol/L. ATPO: 44 IU/ml. Ezek az értékek megfelelőek a várandósság bekövetkezéséhez? (28 eves vagyok)
Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
In utero egy 19x3,3 mm-es ellapult petezsák látható, benne szikhólyag sejthető.
Ezt irtak a leletemre, kell aggodnom?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Egy komoly dilemmában találtuk magunkat: nekem van egy monogénes vázrendszeri betegségem, amit nem szeretnék, ha örökölne a gyermekem. Finnországban genotípizálták, megvan a pontos mutáció. Decemberben abban egyeztünk meg a nőgyógyászommal, hogy spontán próbálkozunk, mert jók a leleteim, aztán majd korai magzati genetikai mintavétellel döntünk. Közben elkezdtem kutakodni a pgs módszerrel kapcsolatban is, ami elérhető Magyarországon, ki is tudom fizetni, de ez lombikprogramot jelent. Lehet, hogy önzően hat a kérdésem (de a babavállalás fontos cél mellett én is szeretném megőrizni az egészségem). Lombik kapcsán sokan emlegetik a rákos betegségeket pl emlőrák, hiperstimuláció veszélyt, hízás, endokrin rendszer tönkremenetelét, ezért félek a pgs-be belevágni. De egy abortusz miatt sem érezném túl jól magam, ráadásul amennyire tudom, abortusz után csökken a teherbeesés esélye, mert sérülhet a méh, ráadásul a chorionboholy mintavételnek is van vetéléskockázata. Ön mit javasol? Hátha tud olyan információkat szolgáltatni a fenti félelmek realítását tekintve, esetleg új érvet behozni, ami segít dönteni. 35 éves vagyok, még aránylag jó petefészek-funkciós értékekkel.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Korábban írtam Önnek laborleletek kapcsán, ami mellett megérkezett a AMH eredmény is, 5,87 lett. 35 éves vagyok. Most megijedtem, hogy ez magas.
Tudna segíteni az eredmény értékelésével?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
43 éves vagyok, lombik programban veszünk részt,mivel egy éve derült ki,hogy a petevezetőim el vannak záródva. Az első alkalommal 5 tüszőt szívtak le,abból 3 volt használható,végül egy osztódott, azonban beültetését követően sajnos nem tapadt meg. Májusban telt le a 3 hónap,lehetne jelentkezni a következőre.Csináltattam egy hormonpanelt május 4-én,ahol nagyon magas 17.4 volt az fsh értékem (az LH 6.6) és az amh-m is csökkent az egy évvel azelőttihez képest 0.46-ról 0.32-re,így gondoltam szedek inofolicot,q10-et,dhea-t és 3 mg bio-melatonint. A következő 3. ciklusnapom most volt és ismét csináltattam egy hormonpanelt az fsh 9.4 (LH 2,6), az amh értékem pedig lefeleződött 0.16-ra nem egész egy hónap alatt.Azt szeretném kérdezni,hogy érdemes-e jelentkezni ilyen leletekkel a következő lombikra.Amennyiben nem,vajon javíthatók-e az értékeim olyan mértékben valahogyan, hogy legyen remény és érdemes legyen jelentkezni a következő lombikra.
A tsh,t3,t4 és Anti tpo értékeim rendben vannak,korábban enyhe inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam és 500mg merkformin xr szedését javasolta az orvos a lombikig. Kicsit tovább szedetem,2 hete abbahagytam,mert pár napja elmentem egy 3 pontos cukorterhelésre.A leletem jó lett,a HOMA indexen 1,86
Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Érdeklődnék, hogy a következő kb 22.napi vérvétel eredmény megfelelő-e a teherbeeséhez? Vagy kevés a progeszteronom és inkább forduljak orvoshoz? Sajnos szinte mindig van kisebb mennyisegű pecsételésem is, ebben a verveteli honapban is már kb a 21.naptol..ciklusom szabályos, 28-29 napos.
(Egyebkent elmeletileg nincs tüszőrepedésem, mert előfordul nálam pecsételés+ csokiciszta, mely altalaban elmúlik, vagy stagnál. De a vervetel szerint gondolom ebben a honapban volt)
Progeszteron: 21,14 nmol/l
Ref. Luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l
Prolaktin: 342,68 mIU/l
Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5
Totál tesztoszteron: 1,59 Ref. 0,40 - 2,60 nmol/l
TSH: 1,793 qiu/ml Ref. 0,350 - 4,940
Köszönettel

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr?!
IVF eljaras soran a petefeszek stimulacio 6. Napjan covid fertozes miatt leállításra került a kezelőorvos tanácsára. A következő menstruáció első napján kell újra megjelennem. Azonban most késik a menstruációm és ez aggaszt. Lehet e bármilyen összefüggés a leállított stimuláció és az elmaradt menstruáció között? Korábban a ciklusom pontos volt, egy két nap eltérés nagyritkán volt. A stimuláció leállítását követően óvszerrel védekeztünk.
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az AMH eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem.
Az értéke 30,19 pmol/l lett, 35 éves leszek napokon belül.
Referenciaértékek: 13-27 kielégítő, 25-36 között kétes (PCOS), 36 felett pozitív
Nagyon erős hipochondriám van, amit kezelnek, azonban 1-1 rossz lelet teljesen ki tud zökkenteni.
Sajnos lehet olvasni, hogy a magas AMH rosszindulatú folyamatot is jelezhet, a 30-as értékkel van félnivalóm? Ne haragudjon kérem, ha ostobának tűnik a kérdésem.
Előre is köszönöm szépen a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Habitális vetélések okát próbálom kideríteni.
Sajnos terhességeim az 5. és 8. hét között megállnak. Vérzés sosincs, sőt sajnos mindet műteni kellett. Egy esetben igazolt kromoszóma rendellenesség volt, máskor kóros nagy szikhólyag, egyszer pedig lassan fejlődő embrió. Szívhangig egyszer jutottunk el. Több szakember azt mondja, hogy eleve rosszak a sejtek/embriók, nem olyan az ok, ami kilök egy normál terhességet. 38 éves vagyok, így már nyilván ez is körzejátszik. Nekem vannak gyerekeim korábbi kapcsolatból, mindkettőknek rendben van a kariotipizálása. IR, véralvadás, immunológia, hormonok rendben vannak. Egyedül a pajzsmirigy eredményeim rosszak, Anti tpo 700, anti tg 1000 felett. Ezt endokrinológus próbálja kordában tartani illetve étkezéssel csökkenteni a gyulladást.
Szeretnénk a javaslatát kérni, hogy mit lehetne még nézni, vizsgálni nálam.
Férjemnek az elmúlt egy évben derült ki gluténérzékenysége, ami gyulladással járt, de dsn frangemtációja most rendben van. Erre gyanakodtak még.
Egy lombik eljárás segíthet hogy jó minőségű embriók legyenek?
Nagyon köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Először is köszönjük szépen, hogy időt szán az online kérdések megválaszolására.
A problémám a következő:
Két éve eltávolításra került a bal petefészkem dermoid ciszta miatt. Sajnos elég nagyra nőtt, 10x11 cm volt. A petefészkem elhalt volt.
Tavaly megállapították, hogy ismét dermoid cisztám van a jobb petefészekben, viszont most “csak” két centiméteres.
Három orvos véleménye is az, hogy jelenleg műteni nem kell, várjuk ki, hogy mi lesz, okoz-e fájdalmat a későbbiekben.
-Ön szerint, ha jelen állapotomban teherbe esnék, mennyi esélye lenne, hogy ez a ciszta okoz bármiféle problémát?
-Ajánlaná a császármetszést?
-Tényleg várni kellene addig a műtéttel, míg nagy fájdalmat okoz, és megnő úgy, hogy a teljes petefészkem megint majd ki kell venni?
-Van erre megfelelő kezelés, ha nem tudok teherbe esni?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék, hogy a méhben, a méh felső részén, közel a bal petevezetékhez, de petevezetéket szabadon hagyva, van egy kb 1 cm-es polypom. Feltétlenül ki kell-e ezt műteni ahhoz, hogy sikeresen teherbe eshessek?
Válaszát nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
A minap voltam 3-5. Napi vérvételen. Az értékeim:
Lh:4,4IU/L
FSH:8,4IU/L
Prolaktin: 74,0mIU/L
Ösztradiol: 181,1 pmol/L
Amh:3,09
Tesztoszteron: 1,540 nmol/l
Szabad tesztoszteron: 0,02nmol/l
Biológiailag aktív tesztoszteron:0,560nmol/l
SHBG: 47,4 nmol/l
Az LH/FSH arányra vonatkozik a kérdésem, ez ugyanis 1:2. Mit jelez ez, és gondot jelenthet-e a baba megfoganásában?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Doktor Úr!
Most vagyok a terhességem 6 ik hetébe még tudom korai de már volt egy vetélésem a 9 ik hétben
Akkor nem szedtem semmi terhes vitamint amit már bánok.Jelenleg inofolicot iszom ebéd után 1 tasak.A kérdésem az lenne,hogy Ön szerint napi egy tasak elég?A dobozra napi 2 van 12 óránként.Változtassak rajta? Igyam reggel és este? A válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Először is szeretném megköszönni, hogy online is válaszol a kérdéseinkre. Óriási segítség és nagyon hasznos, mindig elolvasom az összes levelet a honlapon.
Peteéréssel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
1.Amióta tavaly áprilisban kiderült, hogy enyhe IR-em van, követem a 160ch diétát és elkezdtem szedni az Inofolicot. Azóta kissé rendszertelen a ciklusom és a termékeny nyákot is kevesebbszer tapasztalom és kisebb mennyiségben. Lehetséges, hogy ez a diéta nincsen jó hatással a hormonális működésemre, kevés a bevitt ch, vagy az Inofolic a probléma? 164 cm és 47 kg voltam a diagnózis előtt, a súlyomat azóta is tartom.
2.Feltételezett peteérés utáni(a termékeny nyák megszünt, méhnyak lejjebb jött)1-2 napig enyhe alhasi és petefészek fájdalom, normálisnak tekinthető vagy valami probléma van az ovuláció lezajlásával? Mi az oka az enyhe fájdalomnak?
3.Normális jelenség a peteérés megelőző napon vagy a napján a nagyon erős fejfájás? Melyik hormon változása okozhatja? Kivizsgálás szükséges?
4.Ha nem tapasztalom a kocsonyás nyúlós termékeny nyákot az adott ciklusban egyáltalán, hanem az csak vizes enyhén krémes, fehér, ez azt jelenti, hogy nincsen peteérés?
5.A spermiumoknak mindenképp szükséges a tojásfehérje szerű nyák vagy a krémes vizesben is tudnak "közlekedni"?
6. Ha az LH teszt negatív, a nyák vizes, enyhén krémes fehér és a méhnyak érezhetően felljebb van, alig "felérhető" és puha, akkor nagy valószínűséggel van peteérés vagy sem? Melyik tesztelési módszernek lehet ilyenkor hinni?
7. A méhnyak csak akkor húzódik feljebb és puhább ha ovuláció lesz az adott ciklusban vagy anovulációkor is?
Előre is köszönöm a válaszokat! Minden jót kívánok Önnek!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
27 éves vagyok,és az érdekelne ,hogy mit jelentenek ezek az értékek az Én koromban!?
TSH: 3,2880
3,2880
FT4: 1,12 ng/dL
14,41 pmol/ L
PROLAKTIN: 29,30 ng/mL
621,2 mUI/L
ÖSZTROGÉN: 135 pg/mL
495 pmol/L
TESZTOSZTERON : 0,64 ng/mL
2,22 nmol/L
PROGESZTERON : 4,65 ng/mL
14,787 nmol/L

Köszönöm válaszát!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
27 éves vagyok, a menstruációm soha nem volt rendben, korábban is csak gyógyszer segítségével lehetett 1-1 alkalommal előhozni.
A vérvétel eredmények a következők Norcolut szedése után:
Ciklus 5.nap
Albumin 44,0 g/L 35,0 - 52,0
LH 17,30 IU/L
FSH 7,80 IU/L
Prolaktin 124,0 mIU/L
Ösztradiol 129,6 pmol/L
AMH plusz (Anti-müllerian hormon) 17,71 ng/mL * 0,89 - 9,85
Átszámítás: ng/ml*7,14=pmol/l
Tesztoszteron 0,720 nmol/L
Szabad tesztoszteron 0,01 nmol/L
Szabad tesztoszteron % 1,39 %
Biológiailag aktív tesztoszteron 0,240 nmol/L
Biológiailag aktív tesztoszteron % 33,3 %
SHBG 49,2 nmol/L
Ciklus 21.nap
Glükóz (fluoridos csõ) 4,8 mmol/L
TSH 3,470 mIU/L
Szabad T4 13,40 pmol/L
Szabad T3 5,70 pmol/L
Anti-thyreoglobulin 29,0 IU/mL
Anti-TPO <28 IU/mL
Ösztradiol 242,1 pmol/L
Progeszteron 1,56 nmol/L
D vitamin (25OH) 54,5 nmol/L
Glükóz 60' (glükóz terhelés után) 2,8 mmol/L
Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 4,4 mmol/L
Inzulin 5,6 mIU/L
Inzulin 60 perc 9,6 mIU/L
Inzulin 120 perc 22,9 mIU/L
HOMA-IR 1,2
Babát szeretnénk, de sajnos az eddig felkeresett nőgyógyászok nem segítettek.
Valamilyen természetes módon helyrehozható a menstruáció?
Az UH-n pco jellegű petefészek látható.
Köszönöm szépen a segítségét!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktorúr! Ösztrogén dominancia gyanújával kértem 21. napi vértesztet, . A papíron nem ösztrogén van írva hanem ösztradiol. Oestradiol: 565 Pmol/L Progreszteron: 39.6 nmol/L Tsh: 1.9 Ön szerint ez milyen érték? Van ösztogén dominanciám? Nagyon erős pms tüneteim vannak és hullik a hajam. Minden más hormon jó lett. Lehet e így babám? Az itteni orvos azt mondta elég ha szedek barátcsejét. Valóban igaz? A peteérésem 14. napról 9. napra ugrott el, vagy néha kétszer is van (mindkétszer kimutatja az elektromos és a normál ovulációs teszt) mióta szedem az inofolicot. Azt hagyjam abba? Csak gyorsabb teherbeesés miatt szedem. Nagyon kérném részletes válaszát ha lehet, mert itt kint nem veszik komolyan ezeket a gondokat, és 42 évesen ezt már nagyon szeretném tudni. Hálás köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Több hónapja próbálkozunk a babatervezéssel, azonban sikertelenül.
Kérem tekintse meg az eredményeimet, lát -e benne esetleges eltéréseket, amelyeket jobb lenne kivizsgáltatni?
(HSG történt - rendben találtak mindent)
3. napi vérvétel:
Prolaktin 223 mIU/L
Tesztoszteron 0,61
SHBG 49,7
Dehidroepiandroszteron-szulfát 7,69
FSH 5,0
LH 3,9 iu/l
Ösztradiol 128 pmol/L
Progeszteron <0,64 nmol/L
Cortisol 263
21. napi vérvétel
Progeszteron 16,90
Voltam cukorterhelésen is, nézettem pajzsmirigyet (21. napi vérvételkor)
Glukóz 5,1 (éhgyomri)
Glukóz (120') 5,1 mmol/l
Inzulin /éhgy/ 12,6 mU/L
Inzulin 120' 47,7 mU/L
TSH 1,927 mU/l
T3 szabad frakció meghat. 5,710 pmol/l
T4 szabad frakció meghat. 19,68 pmol/l
A férjem spermavizsgálata rendben van.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Kérdésem az lenne, hogy lombik előtt állunk és az STD vizsgálatnál streptococcus agalactiae mutattak ki nálam.
Ez mennyire befolyásolja a lombikot?
Milyen kezelést, kúrát javasol? Antibiotikum?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy lombik kezelésnél közvetlenül a beültetés előtt Ön szerint mennyinek kellene lennie az ideális progeszteron szintnek, hogy létrejöhessen a terhesség és a minimálisra lehessen csökkenteni a vetélés kockázatát? Úgy tudom, hogy a beültetés után emelkednie kell a progeszteron szintnek, viszont azt szeretném tudni, hogy Ön szerint mi az ideális szint amiről még a beültetés előtt emelkedjen, egyelőre hüvelyi úton felszívódó progeszteront írtak fel nekem, viszont ha az Ön által javasolt szint alatt lesz a progeszteron szintem szeretnék injekciót kérni.
Köszönöm szépen a válaszát előre is!
Tisztelettel: Judit

A választ itt olvashatod.
 

Szép napot kedves Dr úr!
27hetes kismama vagyok! Nemrég derűlt ki teljesen véletlenűl hogy epekövem van több kissebb és egy nagyobb(9mm)! A diétán kívűl esetleg Dr úr tud valami mást tanácsolni! Aggódom nagyon vártuk már ezt a drága lelket(3 év) és félek nehogy baja essen!
Köszönöm a válaszát! Minden jót!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Csokoládécisztám van, 30mm panaszt nem igazán okoz. Volt korábban máshol is, felszívódott. Endometriozis specialista nem ajánlott műtétet aktuális gyerektervezés miatt..Ám emellett vérzési panaszaim vannak (hosszú pecsételés), ami (és a ciszta is) korábbi sajnos már nem praktizáló orvosom szerint tüszőrepedés hiányából fakad és az abból következő progeszteronhiányból, ami egyébként 10 éve legalább nálam fenn áll. Domináns tüsző utábbi pár ultrahangon félidőben nem látszott..
Kérdésem, hogy műtét nélkül (ahogy a specialista javasolta), ám ciszta megléte mellett lehetséges-e a gyógyszeres peteérés/tüszőrepedés rendezése (Costilbegyt), vagy mindenképp műteni kell?
Köszönöm válaszát!
"(Másolom a korábbi orvosom véleményét;  A csokoládé ciszta az endometriózis egyik megjelenés formája. Az endometriózis oka viszont a tüszőrepedés elmaradása megtartott tüszőérés mellett, ami miatt a ciklusa során csak ösztrogének termelődnek, de progeszteron nem. Nem a ciszta miatt tehát, hanem a kiváltó ok, a sárgatesthiány miatt nem fog teherbe esni. PCO mellett egyáltalán nincs peteérés, tehát azt el lehet felejteni, semmi köze nem lehet az állapotához. Ha rajtam múlna, a cisztát laparoszkóppal eltávolítanám és gyógyszeresen rendezném a ciklusát)"

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy 22-én kaptam az első oltásom Pfizert. Másnap belázasodtam. 30-án voltam mellkas ct.n, a vizsgálat után jópár órával az ügyeleten kötöttemem ki, mellkasomon fülemen hasamon arcomon nyakamon égő, fájó egyre rondább vörös foltokkal. Kaptam injekciót meg gyógyszert is Lendint. Kontrasztanyag miatt lehetett?! Azt szeretném megkerdezi, hogy mivel babatervezésben vagyunk párommal, kell-e, ha igen mennyi időt várnunk ezekután?! Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi leletekkel kapcsolatban szeretnék állásfoglalást kérni (több, mint 1 év sikertelenség után a nőgyógyászom ezeket a laborokat kérte, de hozzá csak későbbre van időpontom, így szeretnék kérni információt).
Ciklus 3. napi vérvétel eredményei:
TSH 0,681 uIU/ml
FT4 15,57 pmol/l
Anti-TPO 0,5 IU/ml
Ösztraidol <55,1 pmol/l
Prolaktin 27,93 ng/ml
LH 5,34 mIU/ml
FSH 5,03 mIU/ml
Ciklus 20. nap:
Progeszteron 9,35 nmol/l
FT3 5,51 pmol/l (a 3. napiból kimaradt, itt lett pótolva)
Vércukor-inzulin terheléses labor:
glukóz 4,9
glukóz 60 perc 8,5
glukóz 120 perc 5,9
inzulin 4,7
inzulin 60 perc 58,54
inzulin 120 perc 40,2
Trombózis panel:
mindhárom faktor NORMÁL
37 éves vagyok, a menstruációm 33 napos, rendszeres, normális. Minden hónapban van ovulációm 16-18. ciklusnap között (érzem és teszt is kimutatja). A férjem kivizsgálása megtörtént, nála minden rendben.
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tiszteletem!
Tanácsra lenne szükségem, elmúlt 3honpban terhességi tüneteim vannak.mentsruáciom is volt/van.Volt egy nagyobb vérzésem az első hónapban, utána 2het hasmenés.tünetek ugyan úgy megmaradtak.2honpban is volt menszesz.tünet még mindig van.mellem ha megnyomom Tej szerű váladèk jön.tesztek reggeli első vizeletbol eddig negatívak.orvoshoz nem jutottam még el.december vègère kaptam időpontot így is.mit tudd mondani erre?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
26 éves vagyok, egy gyermekem van és szeretnénk újabb kisbabát. Sajnos egy éve időnként csalánkiütéseim vannak, amire napi 1 Lendin antihisztamint szedek. Szabad e így próbálkozni a teherbeeséssel? Illetve terhesség alatt lehet antihisztamint szedni?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Hétfőn lesz a lombikbébi beültetésem.A petesejtleszívás óta cyclogest kúpot kell használnom 2x1.
A kérdésem: a beültetés kimenetelére nincs hatással h. elvileg a havi cikludom aznap lenne esedékes?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Regota probalkozunk ferjemmel, hogy babank lehessen. Nemrég voltam 21. napos hormon laboron viszont csak 2 het mulva tudok menni orvoshoz, ennek kiertekelesere. Ezek alapjan kicsit magas a progeszteron szintem. Viszont az interneten talalt normal ertekekhez kepest kozel sem. Erdeklodni szeretnek, hogy ezek az ertekek jelezhetnek e problemat?
(Endometriozis gyanu miatt kell majd ismetelt vizsgalatra mennem)
Valaszat elore is koszonom!
FT3 II 5,28 pmol/l (3,10-6,80)
TSH 0 2,04 mIU/l (0,27-4,20)
Anti-TG 11,63 IU/ml (6,15-115,00)
Anti-TPO 10,97 IU/ml (1,79-34,00)
PROG III. 47,66 nmol/l (0,39-38,10)
AMHP 4,8 ng/ml (0,01-22,96)
FT4 3 15,83 pmol/l (12,00-22,00)
----------------------------------------------------------

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tanácsát szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy a jövő hónapban lenne ismételt cukorterhelésem enyhe inzulinrezisztencia miatt (8,6-83,4-71,3- HOMA index 1,87), amely az Ön által szeptemberben felírt Merckformin XR-el van jelenleg is kezelve. Emellett még sajnos van PCO-m és hiperprolaktinémiára napi 1x1 Bromocriptint is szedek. Inszeminációra készülünk és már csak az inzulinértékem rendeződése az akadály. A napokban bejelentették, hogy munkahelyemen kötelezően elvárt lesz a Covid-19 elleni oltás (január 31-ig legalább az első felvétele). Jelenleg nem vagyok oltott, de tartok a beadatástól a szedett gyógyszerek miatt, valamint, hogy a közelgő inszem alatt is hormoninjekciókat (és talán vérhígítót?) fogok kapni. Kérdésem igazából az lenne, hogy ezen gyógyszerek mellett és a kezelés előtt mennyire javasolt most felvenni az oltást, esetleg van e így magasabb kockázata? Valamint Doktor úrat kérdezném még arról, hogy ha a következő hónapban már normál értéket mutat az inzulingörbém, akkor jelentkezhetek egyből stim. UH-ra, vagy szükséges még előtte az Önnel való konzultáció, hogy tovább enged e a folyamatban?
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A 2. Closti kúra után vagyok. Okt. 26-án a 19. ciklusnapon volt ovulációm. A mai, 22. ciklusnapon Uh-n ez látszik:
Endometrium 7 mm
Jobb ovarium 24x16 mm, benne kettő 10mm-nél kisebb tüsző,
bal ovarium 51x41mm felszívódóban lévő ciszta tölti ki.
Az ultrahangot végző doktornő azt mondta, a bal petefészekben volt ovuláció (ezt nem értettem, mert ott ciszta van.) Bizakodó, és majdnem hogy az jött le, hogy jó jel a ciszta, illetve, hogy ez teljesen normális. 2 hét múlva terhességi tesztet kell csinálnom, és felhívni a doktornőt, hogy mi az eredmény és mi legyen a következő lépés. Biztos én vagyok tájékozatlan, de eddig én úgy tudtam, hogy a ciszta akkor alakul ki, ha nem tudott megrepedni a tüsző. Illetve azt olvastam, hogy a 6 mm körüli cisztát már műteni szokták, mert az nem szívódik fel nyomtalanul. Elmagyarázná, hogy miért jó, hogy cisztám van, és miért kell bizakodónak lenni? Köszönettel: Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
A nőgyógyászati mikrobiológiai leletem értelmezésében szeretném az Ön segítségét kérni.
Mikroszkópos vizsgálat eredménye:
Normál Lactobacillus flóra látható
Sarjadzó gomba negatív
Neisseria gonorrhoeae negatív
Zsúfolva fehérvérsejtekkel
Ezek közül a zsúfolva fehérvérsejtekkel , ami aggaszt. Ez mit jelent pontosan? Van további teendőm?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Azzal kapcsolatban szeretnék többet megtudni, hogy mi történhetett velem?
30 éves vagyok és mindig is napra pontosan jelentkezett a menstruációm, viszont kb. 1 éva észrevettem, hogy elcsúszik 1-1 napokat. Hol késik 1 napot hol korábban jött meg. De időközönként 2-3 nap is előfodult.
Emellett észrevettem, hogy a menstruációt megelőzően már 1 héttel korábban elkezd fájni és feszülni a mellem és szinte elviselhetet az érzékenysége. Ehhez társul az is, hogy a vérzést megelőzően 1-2 napig csak barnázás van és csak 2 napig van rendes vér és utána megint 2-3 napig barnázás. Az utóbbi félévben pedig a menstruációs alhasi fájdalom helyett kifejezetten a hasam jobb oldalán (jobb petefészek felöl) érzem a menstruációs fájdalmat. És kialakult egy enyhe állandó jobb alhasi fájdalmam is az utóbbi hónapokban.
Nem szedek fogamzásgátlót, soha nem is szedtem. Spirálom volt amit 2 éve távolítottak el.
Voltam női hormon vizsgálaton a menstruációm 2.napján. Ott mindent rendben találtak.
Lehetséges, hogy a progeszteron szintemmel van probléma? Ha igen akkor mit lehet tenni?
Előre is köszönöm a segítséget!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Tegnap (pénteken) volt az első inszeminációm. Az orvostól Utrogestan hüvelykúpot kaptam, mától használom napi 3x1-et. 30db-os, így 10 napra elegendő. Viszont úgy tudom 10 nap múlva még nem érdemes tesztelni.
Lehetséges, hogy említette az orvosom, de nagy izgatottságomban nem emlékszem, hogy meddig kell használni.
Abbahagyhatom az Utrogestant a 10.napon vagy kérnem kell újabb dobozzal?
Köszönettel

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
9 stimuláción és 6 IVF-ET vagyok túl.
Ez a mostani az utolsó esélyünk rossz stiumlálhatóságom miatt. 1 x volt mindössze kémiai terhességem a többinél semmi…
Most nagyon szép a Béta-HCG ( FET 5 napos)
ET+13.: 766
ET+16: 2441 Progi: 22,4 ng/ml
ET+18: 5058 Progi: 18,6 ng/ ml
ET+20: 10.119,3 mU/ml Progi: 29,6 ng/ml

A progeszteronom kicsit hullámzó, de talán jó.
A vérvételek nem az intézteben történtek, hanem egy laborban ahol ösztradiolt is vettek, ez aggaszt, ez ugyanis csökken és folliculáris fázisba esik.
ET+18.: 173 pg/ml
ET+20.: 139 pg/ ml
A lombikcentrumban azt a választ kaptam, hogy 10 nap múlva úgyis, megyek ultrahangra, akkor majd megbeszélem az orvossal, de különben meg ne foglalkozzak vele.
2x1 Estrofemet szedek a ciklusom 2. napjától, jelenleg is ( meg persze progeszteron pótlás és Prednisolont, Clexanet). Nem tudom, hogy szokták-e emelni az Estrofem addagját, csak aggódom, hogy ne legyen késő 10 nap múlva.
Kérem írja meg mi a véleménye! Számít-e az ösztradiol szint egyáltalán?
Hálás köszönettel, Edina

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kedves Dr úr! 18hetes kismama vagyok! Sajnos vissza vissza térő barnázásom van progeszteron szedése mellett a 9 hét óta 4-5 nap pihi ismét barnázás! Többször voltam e végett az orvosomnál! Mégszáj zárt, méhlepény hátsófali jóhelyen, hematóma nincs! Baba mindíg izeg mozog!! Vérzést sosem lát az orvosom! Meddig mehet ez így? Lehet egész terhességet elkísérő barnázás! Vagy akár vége is lehet a barnázásnak? Lehet buta kérdés de Dr úr találkozott már ilyen esettel a prakszisa során?Annyira örülnék neki ha legalább az okát tudnám hogy miért?Így nagyon félek! Sajnos van 2 veszteségem! Köszönöm a válaszát! Szép napot!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr.úr!
PCOS-Vagyok
2019 -es hormonvèrvétel eredménye: FSH-HORMON 8.1 U/L
LH: 20.0 U/L
PROGESTERON: 0.160 nmol/L
ÖSZTRADIOL: 175.3 pmol/L
PROLAKTIN : 177 mU/L
TESTOSTERON: 1.26 nmol/L
A mostani eredményem 2021.09.08. hormon vérvétel (menstruációm Július 27.-én volt) hormon vérvétel oka ritkán jelentkező menstruáció.
FSH: 1.3 U/L
LH: 8.2 U/L
PROGESTERON: 35.190 nmol/L
ÖSZTRADIOL: 821.4 pmol/L
PROLACTIN: 561 mU/L
TESTOSTERON: 0.95 nmol/L
VÉRCUKOR SZINTEM RENDBEN
Magas PROLACTIN szintem miatt BROMOCRIPTIN-RICHTER 2.5 MG TABLETTÁT írtak ki amit 2 hónapig szednem kell,majd úgyra kell mennem vérvételre.
A kérdésem az lenne hogy a 2019-es 2021-es eredményeimmel Összehasonlítva romlott vagy javult a vérképem?
Természetes úton lehet gyerekem ezekkel az eredményekkel?
Eredmények alapján valószínű vagy nem hogy van peteérésem?
Az baj hogy méhpempőt szedek?
Párom sajnos klinefelter szindrómás de ő is szedi a méhpempőt nála ez lehet probléma?
Válaszát is előre köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor Úr!
6+5 hetes terhesen barnás folyással mentem el a sürgősségire. Hasi ultrahangon nézett az orvos annyit mondott hogy 32 mm petezsak. Szedjek progeszteront jó pár hétig.
Azt mondta szerinte nem lesz probléma. Interneten utána olvasgatva azonban aggaszt néhány dolog. 32mm petezsaknal már szoktak mondani hogy van embrió, ha nincs az gond. Nem mondta azt se hogy lát szikholyagot, de azt se hogy nem lát. Ön szerint van remény?
De miért irt fel gyógyszert ha egyértelmű hogy nem lesz már embrió?
Válaszát előre is köszönöm
Alexandra

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sokan nem hisznek az interneten talált oldalakban, azt mondják, hogy egy számítógép nem tudja kiszámolni az ovulációt, hogy ez csak egy általános program. Én mindenkinek, aki babát szeretne, csak ajánlani tudom a TervezettBaba.hu honlapot, mert nekünk ennek az oldalnak a segítségével sikerült babát fogantatnunk. Köszönöm nektek!"

Ibike

Lájkolj minket!