Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr,
Szeretném megkérdezni, hogy egy 47 éves édesapa jelölttel, azaz sajnos feltételezhetően nem a legjobb egészségi állapotban lévő (pl. sok cukor fogyasztás, üdítő, egészségtelen táplálkozás, 30 éve napi 1-2 doboz cigaretta, energia ital fogyasztás, stresszes élet) férfitől egy esetleges terhességnél az ő örökítő anyagai mennyire és milyen módon, milyen mértékben befolyásolhatják, mennyire ronthatja a magzat egészségét, pl. a dohányzás és egyéb előbb említett rossz tényezők?
A magzati korban a terhesség lezajlását, a magzat születését, illetve később a baba egészségét?
(36 éves vagyok. Tehát mindezt egy kb. 37 éves korban zajló terhességet tekintve kérdezem, ha szükséges információ ez is.)
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Voltam 21. Napi progeszteron szint mérésen (szabályos 28 napos ciklusaim vannak), melynek eredménye: 29,5 nmol/L. Ezzel a szinttel igazolható az ovuláció(megfelelő-e a teherbeeséshez?), vagy kevésnek számít?
A pajzsmirigy értékeim: TSH: 1.87 mIU/L, szabad T4: 17,2 pmol/L, szabad T3: 6,2 pmol/L. ATPO: 44 IU/ml. Ezek az értékek megfelelőek a várandósság bekövetkezéséhez? (28 eves vagyok)
Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
In utero egy 19x3,3 mm-es ellapult petezsák látható, benne szikhólyag sejthető.
Ezt irtak a leletemre, kell aggodnom?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Egy komoly dilemmában találtuk magunkat: nekem van egy monogénes vázrendszeri betegségem, amit nem szeretnék, ha örökölne a gyermekem. Finnországban genotípizálták, megvan a pontos mutáció. Decemberben abban egyeztünk meg a nőgyógyászommal, hogy spontán próbálkozunk, mert jók a leleteim, aztán majd korai magzati genetikai mintavétellel döntünk. Közben elkezdtem kutakodni a pgs módszerrel kapcsolatban is, ami elérhető Magyarországon, ki is tudom fizetni, de ez lombikprogramot jelent. Lehet, hogy önzően hat a kérdésem (de a babavállalás fontos cél mellett én is szeretném megőrizni az egészségem). Lombik kapcsán sokan emlegetik a rákos betegségeket pl emlőrák, hiperstimuláció veszélyt, hízás, endokrin rendszer tönkremenetelét, ezért félek a pgs-be belevágni. De egy abortusz miatt sem érezném túl jól magam, ráadásul amennyire tudom, abortusz után csökken a teherbeesés esélye, mert sérülhet a méh, ráadásul a chorionboholy mintavételnek is van vetéléskockázata. Ön mit javasol? Hátha tud olyan információkat szolgáltatni a fenti félelmek realítását tekintve, esetleg új érvet behozni, ami segít dönteni. 35 éves vagyok, még aránylag jó petefészek-funkciós értékekkel.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Korábban írtam Önnek laborleletek kapcsán, ami mellett megérkezett a AMH eredmény is, 5,87 lett. 35 éves vagyok. Most megijedtem, hogy ez magas.
Tudna segíteni az eredmény értékelésével?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
43 éves vagyok, lombik programban veszünk részt,mivel egy éve derült ki,hogy a petevezetőim el vannak záródva. Az első alkalommal 5 tüszőt szívtak le,abból 3 volt használható,végül egy osztódott, azonban beültetését követően sajnos nem tapadt meg. Májusban telt le a 3 hónap,lehetne jelentkezni a következőre.Csináltattam egy hormonpanelt május 4-én,ahol nagyon magas 17.4 volt az fsh értékem (az LH 6.6) és az amh-m is csökkent az egy évvel azelőttihez képest 0.46-ról 0.32-re,így gondoltam szedek inofolicot,q10-et,dhea-t és 3 mg bio-melatonint. A következő 3. ciklusnapom most volt és ismét csináltattam egy hormonpanelt az fsh 9.4 (LH 2,6), az amh értékem pedig lefeleződött 0.16-ra nem egész egy hónap alatt.Azt szeretném kérdezni,hogy érdemes-e jelentkezni ilyen leletekkel a következő lombikra.Amennyiben nem,vajon javíthatók-e az értékeim olyan mértékben valahogyan, hogy legyen remény és érdemes legyen jelentkezni a következő lombikra.
A tsh,t3,t4 és Anti tpo értékeim rendben vannak,korábban enyhe inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam és 500mg merkformin xr szedését javasolta az orvos a lombikig. Kicsit tovább szedetem,2 hete abbahagytam,mert pár napja elmentem egy 3 pontos cukorterhelésre.A leletem jó lett,a HOMA indexen 1,86
Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Érdeklődnék, hogy a következő kb 22.napi vérvétel eredmény megfelelő-e a teherbeeséhez? Vagy kevés a progeszteronom és inkább forduljak orvoshoz? Sajnos szinte mindig van kisebb mennyisegű pecsételésem is, ebben a verveteli honapban is már kb a 21.naptol..ciklusom szabályos, 28-29 napos.
(Egyebkent elmeletileg nincs tüszőrepedésem, mert előfordul nálam pecsételés+ csokiciszta, mely altalaban elmúlik, vagy stagnál. De a vervetel szerint gondolom ebben a honapban volt)
Progeszteron: 21,14 nmol/l
Ref. Luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l
Prolaktin: 342,68 mIU/l
Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5
Totál tesztoszteron: 1,59 Ref. 0,40 - 2,60 nmol/l
TSH: 1,793 qiu/ml Ref. 0,350 - 4,940
Köszönettel

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr?!
IVF eljaras soran a petefeszek stimulacio 6. Napjan covid fertozes miatt leállításra került a kezelőorvos tanácsára. A következő menstruáció első napján kell újra megjelennem. Azonban most késik a menstruációm és ez aggaszt. Lehet e bármilyen összefüggés a leállított stimuláció és az elmaradt menstruáció között? Korábban a ciklusom pontos volt, egy két nap eltérés nagyritkán volt. A stimuláció leállítását követően óvszerrel védekeztünk.
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az AMH eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem.
Az értéke 30,19 pmol/l lett, 35 éves leszek napokon belül.
Referenciaértékek: 13-27 kielégítő, 25-36 között kétes (PCOS), 36 felett pozitív
Nagyon erős hipochondriám van, amit kezelnek, azonban 1-1 rossz lelet teljesen ki tud zökkenteni.
Sajnos lehet olvasni, hogy a magas AMH rosszindulatú folyamatot is jelezhet, a 30-as értékkel van félnivalóm? Ne haragudjon kérem, ha ostobának tűnik a kérdésem.
Előre is köszönöm szépen a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Habitális vetélések okát próbálom kideríteni.
Sajnos terhességeim az 5. és 8. hét között megállnak. Vérzés sosincs, sőt sajnos mindet műteni kellett. Egy esetben igazolt kromoszóma rendellenesség volt, máskor kóros nagy szikhólyag, egyszer pedig lassan fejlődő embrió. Szívhangig egyszer jutottunk el. Több szakember azt mondja, hogy eleve rosszak a sejtek/embriók, nem olyan az ok, ami kilök egy normál terhességet. 38 éves vagyok, így már nyilván ez is körzejátszik. Nekem vannak gyerekeim korábbi kapcsolatból, mindkettőknek rendben van a kariotipizálása. IR, véralvadás, immunológia, hormonok rendben vannak. Egyedül a pajzsmirigy eredményeim rosszak, Anti tpo 700, anti tg 1000 felett. Ezt endokrinológus próbálja kordában tartani illetve étkezéssel csökkenteni a gyulladást.
Szeretnénk a javaslatát kérni, hogy mit lehetne még nézni, vizsgálni nálam.
Férjemnek az elmúlt egy évben derült ki gluténérzékenysége, ami gyulladással járt, de dsn frangemtációja most rendben van. Erre gyanakodtak még.
Egy lombik eljárás segíthet hogy jó minőségű embriók legyenek?
Nagyon köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Először is köszönjük szépen, hogy időt szán az online kérdések megválaszolására.
A problémám a következő:
Két éve eltávolításra került a bal petefészkem dermoid ciszta miatt. Sajnos elég nagyra nőtt, 10x11 cm volt. A petefészkem elhalt volt.
Tavaly megállapították, hogy ismét dermoid cisztám van a jobb petefészekben, viszont most “csak” két centiméteres.
Három orvos véleménye is az, hogy jelenleg műteni nem kell, várjuk ki, hogy mi lesz, okoz-e fájdalmat a későbbiekben.
-Ön szerint, ha jelen állapotomban teherbe esnék, mennyi esélye lenne, hogy ez a ciszta okoz bármiféle problémát?
-Ajánlaná a császármetszést?
-Tényleg várni kellene addig a műtéttel, míg nagy fájdalmat okoz, és megnő úgy, hogy a teljes petefészkem megint majd ki kell venni?
-Van erre megfelelő kezelés, ha nem tudok teherbe esni?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék, hogy a méhben, a méh felső részén, közel a bal petevezetékhez, de petevezetéket szabadon hagyva, van egy kb 1 cm-es polypom. Feltétlenül ki kell-e ezt műteni ahhoz, hogy sikeresen teherbe eshessek?
Válaszát nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
A minap voltam 3-5. Napi vérvételen. Az értékeim:
Lh:4,4IU/L
FSH:8,4IU/L
Prolaktin: 74,0mIU/L
Ösztradiol: 181,1 pmol/L
Amh:3,09
Tesztoszteron: 1,540 nmol/l
Szabad tesztoszteron: 0,02nmol/l
Biológiailag aktív tesztoszteron:0,560nmol/l
SHBG: 47,4 nmol/l
Az LH/FSH arányra vonatkozik a kérdésem, ez ugyanis 1:2. Mit jelez ez, és gondot jelenthet-e a baba megfoganásában?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Doktor Úr!
Most vagyok a terhességem 6 ik hetébe még tudom korai de már volt egy vetélésem a 9 ik hétben
Akkor nem szedtem semmi terhes vitamint amit már bánok.Jelenleg inofolicot iszom ebéd után 1 tasak.A kérdésem az lenne,hogy Ön szerint napi egy tasak elég?A dobozra napi 2 van 12 óránként.Változtassak rajta? Igyam reggel és este? A válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Először is szeretném megköszönni, hogy online is válaszol a kérdéseinkre. Óriási segítség és nagyon hasznos, mindig elolvasom az összes levelet a honlapon.
Peteéréssel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
1.Amióta tavaly áprilisban kiderült, hogy enyhe IR-em van, követem a 160ch diétát és elkezdtem szedni az Inofolicot. Azóta kissé rendszertelen a ciklusom és a termékeny nyákot is kevesebbszer tapasztalom és kisebb mennyiségben. Lehetséges, hogy ez a diéta nincsen jó hatással a hormonális működésemre, kevés a bevitt ch, vagy az Inofolic a probléma? 164 cm és 47 kg voltam a diagnózis előtt, a súlyomat azóta is tartom.
2.Feltételezett peteérés utáni(a termékeny nyák megszünt, méhnyak lejjebb jött)1-2 napig enyhe alhasi és petefészek fájdalom, normálisnak tekinthető vagy valami probléma van az ovuláció lezajlásával? Mi az oka az enyhe fájdalomnak?
3.Normális jelenség a peteérés megelőző napon vagy a napján a nagyon erős fejfájás? Melyik hormon változása okozhatja? Kivizsgálás szükséges?
4.Ha nem tapasztalom a kocsonyás nyúlós termékeny nyákot az adott ciklusban egyáltalán, hanem az csak vizes enyhén krémes, fehér, ez azt jelenti, hogy nincsen peteérés?
5.A spermiumoknak mindenképp szükséges a tojásfehérje szerű nyák vagy a krémes vizesben is tudnak "közlekedni"?
6. Ha az LH teszt negatív, a nyák vizes, enyhén krémes fehér és a méhnyak érezhetően felljebb van, alig "felérhető" és puha, akkor nagy valószínűséggel van peteérés vagy sem? Melyik tesztelési módszernek lehet ilyenkor hinni?
7. A méhnyak csak akkor húzódik feljebb és puhább ha ovuláció lesz az adott ciklusban vagy anovulációkor is?
Előre is köszönöm a válaszokat! Minden jót kívánok Önnek!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
27 éves vagyok,és az érdekelne ,hogy mit jelentenek ezek az értékek az Én koromban!?
TSH: 3,2880
3,2880
FT4: 1,12 ng/dL
14,41 pmol/ L
PROLAKTIN: 29,30 ng/mL
621,2 mUI/L
ÖSZTROGÉN: 135 pg/mL
495 pmol/L
TESZTOSZTERON : 0,64 ng/mL
2,22 nmol/L
PROGESZTERON : 4,65 ng/mL
14,787 nmol/L

Köszönöm válaszát!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
27 éves vagyok, a menstruációm soha nem volt rendben, korábban is csak gyógyszer segítségével lehetett 1-1 alkalommal előhozni.
A vérvétel eredmények a következők Norcolut szedése után:
Ciklus 5.nap
Albumin 44,0 g/L 35,0 - 52,0
LH 17,30 IU/L
FSH 7,80 IU/L
Prolaktin 124,0 mIU/L
Ösztradiol 129,6 pmol/L
AMH plusz (Anti-müllerian hormon) 17,71 ng/mL * 0,89 - 9,85
Átszámítás: ng/ml*7,14=pmol/l
Tesztoszteron 0,720 nmol/L
Szabad tesztoszteron 0,01 nmol/L
Szabad tesztoszteron % 1,39 %
Biológiailag aktív tesztoszteron 0,240 nmol/L
Biológiailag aktív tesztoszteron % 33,3 %
SHBG 49,2 nmol/L
Ciklus 21.nap
Glükóz (fluoridos csõ) 4,8 mmol/L
TSH 3,470 mIU/L
Szabad T4 13,40 pmol/L
Szabad T3 5,70 pmol/L
Anti-thyreoglobulin 29,0 IU/mL
Anti-TPO <28 IU/mL
Ösztradiol 242,1 pmol/L
Progeszteron 1,56 nmol/L
D vitamin (25OH) 54,5 nmol/L
Glükóz 60' (glükóz terhelés után) 2,8 mmol/L
Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 4,4 mmol/L
Inzulin 5,6 mIU/L
Inzulin 60 perc 9,6 mIU/L
Inzulin 120 perc 22,9 mIU/L
HOMA-IR 1,2
Babát szeretnénk, de sajnos az eddig felkeresett nőgyógyászok nem segítettek.
Valamilyen természetes módon helyrehozható a menstruáció?
Az UH-n pco jellegű petefészek látható.
Köszönöm szépen a segítségét!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktorúr! Ösztrogén dominancia gyanújával kértem 21. napi vértesztet, . A papíron nem ösztrogén van írva hanem ösztradiol. Oestradiol: 565 Pmol/L Progreszteron: 39.6 nmol/L Tsh: 1.9 Ön szerint ez milyen érték? Van ösztogén dominanciám? Nagyon erős pms tüneteim vannak és hullik a hajam. Minden más hormon jó lett. Lehet e így babám? Az itteni orvos azt mondta elég ha szedek barátcsejét. Valóban igaz? A peteérésem 14. napról 9. napra ugrott el, vagy néha kétszer is van (mindkétszer kimutatja az elektromos és a normál ovulációs teszt) mióta szedem az inofolicot. Azt hagyjam abba? Csak gyorsabb teherbeesés miatt szedem. Nagyon kérném részletes válaszát ha lehet, mert itt kint nem veszik komolyan ezeket a gondokat, és 42 évesen ezt már nagyon szeretném tudni. Hálás köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Több hónapja próbálkozunk a babatervezéssel, azonban sikertelenül.
Kérem tekintse meg az eredményeimet, lát -e benne esetleges eltéréseket, amelyeket jobb lenne kivizsgáltatni?
(HSG történt - rendben találtak mindent)
3. napi vérvétel:
Prolaktin 223 mIU/L
Tesztoszteron 0,61
SHBG 49,7
Dehidroepiandroszteron-szulfát 7,69
FSH 5,0
LH 3,9 iu/l
Ösztradiol 128 pmol/L
Progeszteron <0,64 nmol/L
Cortisol 263
21. napi vérvétel
Progeszteron 16,90
Voltam cukorterhelésen is, nézettem pajzsmirigyet (21. napi vérvételkor)
Glukóz 5,1 (éhgyomri)
Glukóz (120') 5,1 mmol/l
Inzulin /éhgy/ 12,6 mU/L
Inzulin 120' 47,7 mU/L
TSH 1,927 mU/l
T3 szabad frakció meghat. 5,710 pmol/l
T4 szabad frakció meghat. 19,68 pmol/l
A férjem spermavizsgálata rendben van.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Kérdésem az lenne, hogy lombik előtt állunk és az STD vizsgálatnál streptococcus agalactiae mutattak ki nálam.
Ez mennyire befolyásolja a lombikot?
Milyen kezelést, kúrát javasol? Antibiotikum?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy lombik kezelésnél közvetlenül a beültetés előtt Ön szerint mennyinek kellene lennie az ideális progeszteron szintnek, hogy létrejöhessen a terhesség és a minimálisra lehessen csökkenteni a vetélés kockázatát? Úgy tudom, hogy a beültetés után emelkednie kell a progeszteron szintnek, viszont azt szeretném tudni, hogy Ön szerint mi az ideális szint amiről még a beültetés előtt emelkedjen, egyelőre hüvelyi úton felszívódó progeszteront írtak fel nekem, viszont ha az Ön által javasolt szint alatt lesz a progeszteron szintem szeretnék injekciót kérni.
Köszönöm szépen a válaszát előre is!
Tisztelettel: Judit

A választ itt olvashatod.
 

Szép napot kedves Dr úr!
27hetes kismama vagyok! Nemrég derűlt ki teljesen véletlenűl hogy epekövem van több kissebb és egy nagyobb(9mm)! A diétán kívűl esetleg Dr úr tud valami mást tanácsolni! Aggódom nagyon vártuk már ezt a drága lelket(3 év) és félek nehogy baja essen!
Köszönöm a válaszát! Minden jót!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Csokoládécisztám van, 30mm panaszt nem igazán okoz. Volt korábban máshol is, felszívódott. Endometriozis specialista nem ajánlott műtétet aktuális gyerektervezés miatt..Ám emellett vérzési panaszaim vannak (hosszú pecsételés), ami (és a ciszta is) korábbi sajnos már nem praktizáló orvosom szerint tüszőrepedés hiányából fakad és az abból következő progeszteronhiányból, ami egyébként 10 éve legalább nálam fenn áll. Domináns tüsző utábbi pár ultrahangon félidőben nem látszott..
Kérdésem, hogy műtét nélkül (ahogy a specialista javasolta), ám ciszta megléte mellett lehetséges-e a gyógyszeres peteérés/tüszőrepedés rendezése (Costilbegyt), vagy mindenképp műteni kell?
Köszönöm válaszát!
"(Másolom a korábbi orvosom véleményét;  A csokoládé ciszta az endometriózis egyik megjelenés formája. Az endometriózis oka viszont a tüszőrepedés elmaradása megtartott tüszőérés mellett, ami miatt a ciklusa során csak ösztrogének termelődnek, de progeszteron nem. Nem a ciszta miatt tehát, hanem a kiváltó ok, a sárgatesthiány miatt nem fog teherbe esni. PCO mellett egyáltalán nincs peteérés, tehát azt el lehet felejteni, semmi köze nem lehet az állapotához. Ha rajtam múlna, a cisztát laparoszkóppal eltávolítanám és gyógyszeresen rendezném a ciklusát)"

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy 22-én kaptam az első oltásom Pfizert. Másnap belázasodtam. 30-án voltam mellkas ct.n, a vizsgálat után jópár órával az ügyeleten kötöttemem ki, mellkasomon fülemen hasamon arcomon nyakamon égő, fájó egyre rondább vörös foltokkal. Kaptam injekciót meg gyógyszert is Lendint. Kontrasztanyag miatt lehetett?! Azt szeretném megkerdezi, hogy mivel babatervezésben vagyunk párommal, kell-e, ha igen mennyi időt várnunk ezekután?! Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi leletekkel kapcsolatban szeretnék állásfoglalást kérni (több, mint 1 év sikertelenség után a nőgyógyászom ezeket a laborokat kérte, de hozzá csak későbbre van időpontom, így szeretnék kérni információt).
Ciklus 3. napi vérvétel eredményei:
TSH 0,681 uIU/ml
FT4 15,57 pmol/l
Anti-TPO 0,5 IU/ml
Ösztraidol <55,1 pmol/l
Prolaktin 27,93 ng/ml
LH 5,34 mIU/ml
FSH 5,03 mIU/ml
Ciklus 20. nap:
Progeszteron 9,35 nmol/l
FT3 5,51 pmol/l (a 3. napiból kimaradt, itt lett pótolva)
Vércukor-inzulin terheléses labor:
glukóz 4,9
glukóz 60 perc 8,5
glukóz 120 perc 5,9
inzulin 4,7
inzulin 60 perc 58,54
inzulin 120 perc 40,2
Trombózis panel:
mindhárom faktor NORMÁL
37 éves vagyok, a menstruációm 33 napos, rendszeres, normális. Minden hónapban van ovulációm 16-18. ciklusnap között (érzem és teszt is kimutatja). A férjem kivizsgálása megtörtént, nála minden rendben.
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tiszteletem!
Tanácsra lenne szükségem, elmúlt 3honpban terhességi tüneteim vannak.mentsruáciom is volt/van.Volt egy nagyobb vérzésem az első hónapban, utána 2het hasmenés.tünetek ugyan úgy megmaradtak.2honpban is volt menszesz.tünet még mindig van.mellem ha megnyomom Tej szerű váladèk jön.tesztek reggeli első vizeletbol eddig negatívak.orvoshoz nem jutottam még el.december vègère kaptam időpontot így is.mit tudd mondani erre?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
26 éves vagyok, egy gyermekem van és szeretnénk újabb kisbabát. Sajnos egy éve időnként csalánkiütéseim vannak, amire napi 1 Lendin antihisztamint szedek. Szabad e így próbálkozni a teherbeeséssel? Illetve terhesség alatt lehet antihisztamint szedni?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Hétfőn lesz a lombikbébi beültetésem.A petesejtleszívás óta cyclogest kúpot kell használnom 2x1.
A kérdésem: a beültetés kimenetelére nincs hatással h. elvileg a havi cikludom aznap lenne esedékes?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Regota probalkozunk ferjemmel, hogy babank lehessen. Nemrég voltam 21. napos hormon laboron viszont csak 2 het mulva tudok menni orvoshoz, ennek kiertekelesere. Ezek alapjan kicsit magas a progeszteron szintem. Viszont az interneten talalt normal ertekekhez kepest kozel sem. Erdeklodni szeretnek, hogy ezek az ertekek jelezhetnek e problemat?
(Endometriozis gyanu miatt kell majd ismetelt vizsgalatra mennem)
Valaszat elore is koszonom!
FT3 II 5,28 pmol/l (3,10-6,80)
TSH 0 2,04 mIU/l (0,27-4,20)
Anti-TG 11,63 IU/ml (6,15-115,00)
Anti-TPO 10,97 IU/ml (1,79-34,00)
PROG III. 47,66 nmol/l (0,39-38,10)
AMHP 4,8 ng/ml (0,01-22,96)
FT4 3 15,83 pmol/l (12,00-22,00)
----------------------------------------------------------

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tanácsát szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy a jövő hónapban lenne ismételt cukorterhelésem enyhe inzulinrezisztencia miatt (8,6-83,4-71,3- HOMA index 1,87), amely az Ön által szeptemberben felírt Merckformin XR-el van jelenleg is kezelve. Emellett még sajnos van PCO-m és hiperprolaktinémiára napi 1x1 Bromocriptint is szedek. Inszeminációra készülünk és már csak az inzulinértékem rendeződése az akadály. A napokban bejelentették, hogy munkahelyemen kötelezően elvárt lesz a Covid-19 elleni oltás (január 31-ig legalább az első felvétele). Jelenleg nem vagyok oltott, de tartok a beadatástól a szedett gyógyszerek miatt, valamint, hogy a közelgő inszem alatt is hormoninjekciókat (és talán vérhígítót?) fogok kapni. Kérdésem igazából az lenne, hogy ezen gyógyszerek mellett és a kezelés előtt mennyire javasolt most felvenni az oltást, esetleg van e így magasabb kockázata? Valamint Doktor úrat kérdezném még arról, hogy ha a következő hónapban már normál értéket mutat az inzulingörbém, akkor jelentkezhetek egyből stim. UH-ra, vagy szükséges még előtte az Önnel való konzultáció, hogy tovább enged e a folyamatban?
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A 2. Closti kúra után vagyok. Okt. 26-án a 19. ciklusnapon volt ovulációm. A mai, 22. ciklusnapon Uh-n ez látszik:
Endometrium 7 mm
Jobb ovarium 24x16 mm, benne kettő 10mm-nél kisebb tüsző,
bal ovarium 51x41mm felszívódóban lévő ciszta tölti ki.
Az ultrahangot végző doktornő azt mondta, a bal petefészekben volt ovuláció (ezt nem értettem, mert ott ciszta van.) Bizakodó, és majdnem hogy az jött le, hogy jó jel a ciszta, illetve, hogy ez teljesen normális. 2 hét múlva terhességi tesztet kell csinálnom, és felhívni a doktornőt, hogy mi az eredmény és mi legyen a következő lépés. Biztos én vagyok tájékozatlan, de eddig én úgy tudtam, hogy a ciszta akkor alakul ki, ha nem tudott megrepedni a tüsző. Illetve azt olvastam, hogy a 6 mm körüli cisztát már műteni szokták, mert az nem szívódik fel nyomtalanul. Elmagyarázná, hogy miért jó, hogy cisztám van, és miért kell bizakodónak lenni? Köszönettel: Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
A nőgyógyászati mikrobiológiai leletem értelmezésében szeretném az Ön segítségét kérni.
Mikroszkópos vizsgálat eredménye:
Normál Lactobacillus flóra látható
Sarjadzó gomba negatív
Neisseria gonorrhoeae negatív
Zsúfolva fehérvérsejtekkel
Ezek közül a zsúfolva fehérvérsejtekkel , ami aggaszt. Ez mit jelent pontosan? Van további teendőm?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Azzal kapcsolatban szeretnék többet megtudni, hogy mi történhetett velem?
30 éves vagyok és mindig is napra pontosan jelentkezett a menstruációm, viszont kb. 1 éva észrevettem, hogy elcsúszik 1-1 napokat. Hol késik 1 napot hol korábban jött meg. De időközönként 2-3 nap is előfodult.
Emellett észrevettem, hogy a menstruációt megelőzően már 1 héttel korábban elkezd fájni és feszülni a mellem és szinte elviselhetet az érzékenysége. Ehhez társul az is, hogy a vérzést megelőzően 1-2 napig csak barnázás van és csak 2 napig van rendes vér és utána megint 2-3 napig barnázás. Az utóbbi félévben pedig a menstruációs alhasi fájdalom helyett kifejezetten a hasam jobb oldalán (jobb petefészek felöl) érzem a menstruációs fájdalmat. És kialakult egy enyhe állandó jobb alhasi fájdalmam is az utóbbi hónapokban.
Nem szedek fogamzásgátlót, soha nem is szedtem. Spirálom volt amit 2 éve távolítottak el.
Voltam női hormon vizsgálaton a menstruációm 2.napján. Ott mindent rendben találtak.
Lehetséges, hogy a progeszteron szintemmel van probléma? Ha igen akkor mit lehet tenni?
Előre is köszönöm a segítséget!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Tegnap (pénteken) volt az első inszeminációm. Az orvostól Utrogestan hüvelykúpot kaptam, mától használom napi 3x1-et. 30db-os, így 10 napra elegendő. Viszont úgy tudom 10 nap múlva még nem érdemes tesztelni.
Lehetséges, hogy említette az orvosom, de nagy izgatottságomban nem emlékszem, hogy meddig kell használni.
Abbahagyhatom az Utrogestant a 10.napon vagy kérnem kell újabb dobozzal?
Köszönettel

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
9 stimuláción és 6 IVF-ET vagyok túl.
Ez a mostani az utolsó esélyünk rossz stiumlálhatóságom miatt. 1 x volt mindössze kémiai terhességem a többinél semmi…
Most nagyon szép a Béta-HCG ( FET 5 napos)
ET+13.: 766
ET+16: 2441 Progi: 22,4 ng/ml
ET+18: 5058 Progi: 18,6 ng/ ml
ET+20: 10.119,3 mU/ml Progi: 29,6 ng/ml

A progeszteronom kicsit hullámzó, de talán jó.
A vérvételek nem az intézteben történtek, hanem egy laborban ahol ösztradiolt is vettek, ez aggaszt, ez ugyanis csökken és folliculáris fázisba esik.
ET+18.: 173 pg/ml
ET+20.: 139 pg/ ml
A lombikcentrumban azt a választ kaptam, hogy 10 nap múlva úgyis, megyek ultrahangra, akkor majd megbeszélem az orvossal, de különben meg ne foglalkozzak vele.
2x1 Estrofemet szedek a ciklusom 2. napjától, jelenleg is ( meg persze progeszteron pótlás és Prednisolont, Clexanet). Nem tudom, hogy szokták-e emelni az Estrofem addagját, csak aggódom, hogy ne legyen késő 10 nap múlva.
Kérem írja meg mi a véleménye! Számít-e az ösztradiol szint egyáltalán?
Hálás köszönettel, Edina

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kedves Dr úr! 18hetes kismama vagyok! Sajnos vissza vissza térő barnázásom van progeszteron szedése mellett a 9 hét óta 4-5 nap pihi ismét barnázás! Többször voltam e végett az orvosomnál! Mégszáj zárt, méhlepény hátsófali jóhelyen, hematóma nincs! Baba mindíg izeg mozog!! Vérzést sosem lát az orvosom! Meddig mehet ez így? Lehet egész terhességet elkísérő barnázás! Vagy akár vége is lehet a barnázásnak? Lehet buta kérdés de Dr úr találkozott már ilyen esettel a prakszisa során?Annyira örülnék neki ha legalább az okát tudnám hogy miért?Így nagyon félek! Sajnos van 2 veszteségem! Köszönöm a válaszát! Szép napot!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr.úr!
PCOS-Vagyok
2019 -es hormonvèrvétel eredménye: FSH-HORMON 8.1 U/L
LH: 20.0 U/L
PROGESTERON: 0.160 nmol/L
ÖSZTRADIOL: 175.3 pmol/L
PROLAKTIN : 177 mU/L
TESTOSTERON: 1.26 nmol/L
A mostani eredményem 2021.09.08. hormon vérvétel (menstruációm Július 27.-én volt) hormon vérvétel oka ritkán jelentkező menstruáció.
FSH: 1.3 U/L
LH: 8.2 U/L
PROGESTERON: 35.190 nmol/L
ÖSZTRADIOL: 821.4 pmol/L
PROLACTIN: 561 mU/L
TESTOSTERON: 0.95 nmol/L
VÉRCUKOR SZINTEM RENDBEN
Magas PROLACTIN szintem miatt BROMOCRIPTIN-RICHTER 2.5 MG TABLETTÁT írtak ki amit 2 hónapig szednem kell,majd úgyra kell mennem vérvételre.
A kérdésem az lenne hogy a 2019-es 2021-es eredményeimmel Összehasonlítva romlott vagy javult a vérképem?
Természetes úton lehet gyerekem ezekkel az eredményekkel?
Eredmények alapján valószínű vagy nem hogy van peteérésem?
Az baj hogy méhpempőt szedek?
Párom sajnos klinefelter szindrómás de ő is szedi a méhpempőt nála ez lehet probléma?
Válaszát is előre köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor Úr!
6+5 hetes terhesen barnás folyással mentem el a sürgősségire. Hasi ultrahangon nézett az orvos annyit mondott hogy 32 mm petezsak. Szedjek progeszteront jó pár hétig.
Azt mondta szerinte nem lesz probléma. Interneten utána olvasgatva azonban aggaszt néhány dolog. 32mm petezsaknal már szoktak mondani hogy van embrió, ha nincs az gond. Nem mondta azt se hogy lát szikholyagot, de azt se hogy nem lát. Ön szerint van remény?
De miért irt fel gyógyszert ha egyértelmű hogy nem lesz már embrió?
Válaszát előre is köszönöm
Alexandra

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sziasztok! Mariann vagyok 38 éves. Mi a párommal több mint egy éve próbálkoztunk míg rá nem találtam erre az oldalra. Nagyon sokat köszönhetek neki és az itt együttműködő orvosoknak is. Hála Istenek 5 hetes terhes vagyok! Ez mindössze 4 hónap alatt sikerült. Ne aggódjatok, mindenkinek sok sikert kívánok! És köszönöm még egyszer a tervezettbaba.hu-nak :)))"

Mariann74

Lájkolj minket!